Keskiviikko 17.7.2019

Kansanedustajalta raju purkaus: ”Ahtisaari saa painua alimpaan helvettiin”

Luotu: 
6.10.2018 17:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Markus Mustajärvi.
|

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi kommentoi poikkeuksellisen suorin sanoin parin vuoden takaista uutista, jossa presidentti Martti Ahtisaari pitää jääräpäistä ay-liikettä suurena syypäänä hyvinvointiyhteiskunnan alamäkeen.

”Ahtisaari saa painua alimpaan helvettiin, kun kommentoi asioita, mistä ei mitään ymmärrä”, Mustajärvi kirjoitti Twitterissä perjantai-iltana.

Tviitti on vastaus pääministeri Juha Sipilän (kesk) erityisavustajalle Kari Jääskeläiselle, joka puolestaan kommentoi yrittäjä Jyrki Mäkysen tviittiä aiheesta.

 

 

Mäkynen jakoi Twitterissä Uuden Suomen kahden vuoden takaisen uutiseen, joka käsittelee kirjaa Miten tästä eteenpäin (Docendo 2016), joka kuvaa Ahtisaaren sekä diplomaatti Jaakko Iloniemen ja emerituspäätoimittaja Tapani Ruokasen keskusteluja. Uutinen kiersi sosiaalisessa mediassa perjantaina. Lue tarkemmin: Ahtisaari ryöpyttää: ”Demarit ja ay-liike ovat romuttamassa hyvinvointivaltiota”

Ahtisaarta ryöpyttää myös Teollisuusliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Turja Lehtonen, jonka mukaan ”ex-demarit ovat pahimpia”. 

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Turtiainen

Olen kohtaloamme miettinyt, miksi meillä Suomessa on näin lepsu, salliva, ote poliittisiin lakkoihin. Työrauhavelvoite sopimuksen tilassa ei oikeuta lakkoa, eikä sitä näin sallivana ole monessakaan maassa. Onko syynä meidän verinen itsenäisyyssotamme, silloin vallinneet rankat vastakkainasettelut, jotka tuntuvat vaan jatkuvan ja jatkuvan. Martti Ahtisaari on maapallon tasolla erittäin monitaitoiseksi henkilöksi rankattu. Markus Mustajärvellä on siihen ylitsekäymätön este edessään.

Hannu Peltola

on meillä aika lepsu ote hallituksen valehtelemiseen, räöikeeseen, luvattiin että kikyyn ei kosketa ja köyhien asemaa ei enöä heikennetä ja kikyyn jo koskettu 3 kertaa, eli liitot ja duunaetri kattonu 3 kertaa sivusta kun valehdeltu, eipä pidä ihmetellä jos nöyrillä suomalaisillakin tulee raja vastaan, hallitusaa valehdela ja sorvata lakeja jotka joudutaan purkamaan kerustuslain vastaisina, miksi sitä vastaan eim saisi taistella, patempi näin kun asein tai kiuten ranskassa että autot palaa ja moottoritiet tukitaan, nyt taistellaan kuitenkin lain suomin keinoin

Lauri Kiiski

Ahtisaari on harvinaisen fiksu mies. Kansanedustaja haluaa tässä tapauksessa viedä pätöksenteon kolmikannalla demokraattisen parlamentarismin ulkopuolelle.

Kolkikantaa ja yleissitovuutta ei ole maailmalla missään muussa maassa, kuin ainoastaan Suomessa, jossa ay- liike on ainoana maailmassa myös verovapaasti mukana yritysmaailmassa sijoituksineen.

Tätä hillotolppaa tietyst jok ikinen ay- johtaja puolustaa kynsin hampain omakohtaisin ansaitsemattomin supereduin.

Irma Asikainen

Ahtisaari sanoo ääneen sen, minkä kaikki täysijärkiset tietävät, mutta kukaan ei uskalla sanoa sitä ääneen - vassut eivät uskalla haukkua "edunvalvojiaan" ja oikeisto ja keskusta taas pelkäävät Ay-liikkeen iskua. Ahtisaarella ei onneksi enää ole sellaista poliittista statusta, että Ay-liike pääsisi sitä vaurioittamaan. Hyvä, kun joku uskaltaa. Nämä tällaiset "kädet toisten taskuilla -eläjät", kuten tämä Mustajärvikin on, voisivat kerrankin katsoa peiliin ja pitää turpansakiinni.

Tuovi Kivilaakso

Täytyy sanoa, että yllättää kommenttien heikko asiantuntemuksen taso. Aikanaan presidenttinä ollessaan Ahtisaaren akilleen kantapäänä oli juuri totaalinen tietämättömyys hyvinvointivaltiostamme ja ay-liikeen roolista sen rakentamisessa.

Pasi Anttila

Porvarithan tämän velkavuoren on kasvattaneet. 1987 Suomella ei juurikaan velkaa. Viodesta 1897 tätä maata on johtanut käytännössä porvariplokki. Kukas tän maan sinne Kreikan tielle onkaan saanut. Oiskohan "vastuulliset" porvarit.

Hannu Lehmussaari

Tottakai ex-demarit ovat pahinta myrkkyä demareille.
Ex-demarit ovat nähneet demareiden toimintatavat joskus jopa hyvin/liian läheltä ja syvältä, jonka perusteella ovat tehneet lopullisen eroamispäätöksensä. Toki Ahtisaari presidenttiyden myötä, kuten on tapana, erosi SDP:stä, mutta ei myöskään liittynyt Mauno Koiviston tavoin takaisin demareihin tultuaan puukotetuksi selkään (yllättäen, kuten vasemmistolla on tapana) seuraavan kauden ehdokkuuden suhteen.

Koko jupakan taustalla on ay-liikkeen pelko asemansa menettämisestä. Jos menee verovapaat tulot liitoilta, niin ay-pomojen ansiot saattavat romahtaa duunaritasolle. Ja kun omilla toimillaan ovat ulosliputtaneet miljardien liikevaihdot ulos Suomesta vihreiden ja muiden yhteiskunnan vihollisten kanssa, niin lienee kylmä rinki perseen alla, että miten extra-leveälle ay-leivälle käy...

Miksi minun, ammattiliittoon kuulumattoman pitää maksaa ammattiliittolaisten jäsenmaksuja verovaroistani?
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3354

Erkki Häkkinen

Arvostin Mustajärveä aiemmin parhaana ja asiallisena vasemmistolaisena vaikuttajana mutta tämän lausunnon annettuaan meni sekin arvostus, valitettavasti.
Ahtisaari on yksi parhaista Suomalaisia vaikuttajia että se siitä sitten Mustajärvi?

Mauno Voutilainen

Maran näkemykset ennen 1994 vaalia oli ihmismyönteisiä, itsekin häntä innolla äänestin. Nyt on vähän vaikea ymmärtää.
Kyllä eduista ja kohtuullisesta osuudesta yhteisestä kakusta on jouduttu taistelemaan, itsekin monilla keikkatyömailla ja taloissa.
Lahjaksi ei olla saatu, vaan yhteisellä rintamalla ja kovalla työllä.

Pentti Westerholm

Ahtisaari olikin yllätykseksi oivallinen presidentti.Haloskalla oli kuitenkin kova tahto päästä pressaksi.Politbyro esti Ahtisaaren pääsyn toiselle kaudelle.Ei näkynyt Halosta nobelin kakkukahveilla .Lapin mies Mustajärvi fiksu kaveri,mutta ei pääse koskaan ajatuksesta eroon, työmiestä herrat aina kusetetaan.

Andreas Pyy

Samaa mieltä Mustajärven kanssa. Ahtisaari on yksi kaikista ylimielisimmistä globalisteista ja demokratian halveksujista Suomessa. Jokin aika sitten vaati tuosta vaan että kansanäänestykset pitäisi kieltää. Ilmeisesti Ahtisaaren johtama diktatuuri olisi Ahtisaaren mielestä paras ratkaisu. Muuten kyseinen ex-presidentti ei ole tehnyt muuta kuin ajanut EU:n, NATO:n ja Yhdysvaltojen, eli kaikkien muiden kuin Suomen etua.

Reijo Vuoriheimo

Samoin kävi Jutta Urpilaiselle. Kun alkoi käyttää järkeään ja toimia Suomen parhaaksi, pudotettiin pallilta. Suvi-Anne Siimes alkoi myös aikoinaan toimia Suomen edun mukaisesti, puheenjohtajan paikalle valittiin heti toinen. Suomen tuhoajat ovat aivan toisaalla, vaikka hallitusta siitä syytetään. Sitä se on, kun ei asioista tiedä ja vain aate vie eteenpäin.

Hannu Peltola

mkiksi nimittelet kommariksi tavallisia kansalaisia joiden etuuksia heikennetään noususuhteisassa suomessa enemmän kun laman aikana??? mitäs kommunismia siinä on kun vastustaa asiaa josta on tullut 3 krt noottia eu,sta ja joissa on rikottu sanotaan sitten vaikka lahtari hallituksen sorvaamia perustuslakeja, eli omia lakeja, sun kaltaset pölvästit vaan repii kansaa enemmän kahtia

juha-pekka naukkarinen

Ahtisaari oli ja on oikeassa,Suomen on otettava esimerkkiä muista maailman maista ja erityisesti Saksasta ja Ruotsista,muutoin kilpailukyky on mennyttä ja rikkaat sekä yritykset lähtevät maasta,mites ay pamput sitten lakkoilevat,no he ovat jo keränneet jätti omaisuuden työväestön kustannuksella ja voivat häipyä Suomesta lämpöisiin maihin nauttimaan elämästään!

Markku Moilanen

Mustajärvi on oikeassa. Aikoinaan Kataisen lupaama 500 mk korotus Sarisairaan hoitajan palkkaan. Jäi toteutumatta ennen kuin "Sarit" meni lakkoon.
Lähes jokaisen palkan on määritellyt AY . AY liike on myös sen aran nuoren työnhakijan puolella. On jo peruspalkka valmiiksi jo neuvoteltu. EK pää agenda onkin tuhota AY liike, jotta pääsisivät nostamaan palkoista säästyneet osingot hallintarekisteriin verottajan ulotumattomiin. Ahisaarikin on palkansa verokirstusta nostanut. Nyt luopiona huutelee kokoomus aatteita

Kaarina Leinonen

On aika erikoinen juttu että keskustelupalstalla puhutaan Ahtisaaresta ex-demarina. Kun tarkemmin aloin miettiä niitä aikoja niin ehkä siinä hiukan perää voi olla, presidenttiaikanaan ja sitä ennen "edusti" demokraattisia arvoja mutta "sydän" hänellä oli aivan jossakin muualla, ehkä jo silloin näissä "kaikkien maailmanihmisten auttamisessa". Jostakin syystä jätin silloin jopa äänestämättä vaikka ystävä oli sitä mieltä ettei saa jättää väliin, se oli minun valintani. Hänen jälkeensä meille kyllä tuli ihan oikea presidentti. Presidentinvalinta on oikeastaan hyvin "persoonakohtainen" kysymys, häneen joko luottaa tai sitten ei, puoluekannalla saattaa olla vähäisempi merkitys.

Arto Kautiainen

Huomenta, eikös eduskuntavaalit ole sitä varten milloin hankitaan kansakunnan asioiden päättäjät, siis poilitiikka pois työkentältä ja vain mielenosoitukset ja syömälakot yms. sallittakoon. KAnsanvalta eduskunnalle takaisin, kiitos.

Erkki Malinen

Nämä jotka haukkuu ay liikettä jopa terroristeiks, niin silloin tavan duunari on se terroristi. Ay liikkeen" pamput" miksi niitä nimittää on suodattimia niinkun luottamusmiehetkin kentän äänille. Ensin luottamusmies vääntää kättä omiensa kanssa ja sitten liiton kaverit suodattaa luottamusmiesten toiveet, ennenkun vie niitä eteenpäin. Ei liitot keksi näitä vaatimuksia vaan paine tulee kentältä.