Maanantai 15.7.2019

Sipilälle tukea Suomen Yrittäjistä: Äänestyksen jälkeen ”pulinat pois, kävi miten kävi”

  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiittelee Juha Sipilän hallitusta tiedonantopäätöksestä.
|

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiittelee Sipilän hallitusta sen päätöksestä antaa eduskunnalle tiedonanto työllisyyspolitiikasta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoitti torstaina, että hallitus antaa eduskunnalle tiedonannon, mikä tarkoittaa, että eduskunta keskustelee ilmoituksesta ja äänestää siitä sitten. Osa työllisyyspolitiikkaa on niin sanottu irtisanomislaki, jolla halutaan helpottaa henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä.

"Se [tiedonanto] kunnioittaa parlamentarismia ja kansanvaltaa. Kun päätös on tehty, pulinat pois, kävi miten kävi", Pentikäinen sanoo Yrittäjien verkkosivuilla.

Hallitus sai tukea myös Elinkeinoelämän Keskusliitosta.

"On hyvä, että irtisanomislain käsittely tuodaan pikaisesti eduskuntaan demokraattisesti valittujen päättäjien ratkaistavaksi. Eduskunnan äänestyksen tuloksella saadaan päätös suhteettomat mittasuhteet saaneelle erimielisyydelle Suomen hallituksen ja työntekijäjärjestöjen välillä", kommentoi EK:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Mattila tiedotteessa.

Hallituksen esitystä henkilöperusteisten irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä ei ole vielä annettu eduskunnalle. Hallitus antaa tiedonannon tiistaina ja äänestys pidetään keskiviikkona.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Hallituksen siirto on pirullinen ay-väelle

Sipilän ilmoitus ällistytti Anna-Maja Henrikssonin: ”Joutuu miettimään, mistä tässä on kysymys”

Juha Sipilä: ”Käytämme poikkeuksellista keinoa” – eduskunta äänestää hallituksen työllistämislinjasta

Antti Rinne: Tästä Sipilän vedossa on oikeasti kyse – ”Naamioidaan työllisyyskeskusteluksi”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Kaskiharju

Näin on näreet. On se sentään hyvä, ettei vaaleihin ole enää aikaa kuin 6 kuukautta, mutta täytyy toivoa, ettei kansa unohda näin lyhyessä ajassa. 4 vuoden vaaliväli näyttää tyhjentäneen monen äänestäjän muistin, nyt ei sitä saa tapahtua!

Yrityspomo valtion johdossa velkavivulla, eli rahaa virtaa vaikka osakkeiden arvo nolla, on pahinta mitä maalle voi tapahtua. Normaaliyritys olisi jo kaatunut ja Sipilä olisi potkittu pihalle vaikka olisi millainen irtisanomissuoja.

Tarja Laakso

No se olisikin ihmeellistä, jos Suomen Yrittäjät eivät olisi tukemassa hallituksen lakiesitystä, koska lakiesitys on suoran Suomen Yrittäjien omista toimenpide-ehdotuksista - vaikkei hallitus minkään järjestön etuja ajakaan, ja vaikka tämä irtisanomislaki oli vain yksi niistä lakiehdotuksista, joita hallitus esittää ja jotka ovat suoraan tuosta Suomen Yrittäjien toimenpide-ehdotuksista.

Ja toki EK:kin kannattaa, ja olisi ihme, jos ei kannattaisi. Kai he jo kieli pitkällä odottavat, että saavat tämän jälkeen vaatia samaa heikennystä kaikille yrityksille - ehkä vielä hieman enemmän heikennettynä.

Tapio Lehtimäki

Niin. Yritystuillahan elävät lähinnä vihreiden rakastamat aurinko- ja tuulivoimapuulaakit.

Niihin ei kuulu yksikään niistä yli neljännesmiljoonasta pienyrityksestä, joita tämä irtisanomislaki kannustaisi palkkaamaan lisää henkilökuntaa.

Voi ay-liikkeessä jotain hyvääkin olla, mutta ulkoparlamentaarinen vallankäyttö ei taatusti sitä ole.

Mirja Pekkonen

Ammattiyhdistysliike lakkaa pulisemasta sitten, kun Suomen Yrittäjien puheenjohtaja lopettaa lainlaadinnan ja alkaa hoitaa pelkästään omaa tonttiaan. Jos vaaditaan, että ulkoparlamentaarisilla voimilla ei saa olla mitään sananvaltaa niin se koskekoon sitten myöskin Suomen Yrittäjiä.

Hannu Peltola

no, onneksi nyt suuret äämnestäjä massat huomaavat että on muitakin työväen puolueita kun keskusta ja kokoomus ja katotaan mitä ammattiliitot tuumaa tuosta laista. ja ei omalla ajalla lakkoileminen riko lakia, eli ei ylitöitä ole pakko tehdä, moni viisaampikaan ei näemmä ymmärrä että nuo lakot koskee duunarin omaa aikaa ja jos yritys ei pysty toimimaan ilman ylitöitä, ainahan voi miettiä mikä on vialla ja korjata se että on ylityö kielloille immuuni

Hannu Rautomäki

Hokkuspokkus-temppuja hallituksella riittää, vaikka eivät onnistukaan.
Työttömiä juoksutetaan aktiivimallilla suurtyöttömyyden maassa, vaikka pääongelma on avoimien työpaikkojen riittämättömyys.
Työllisyyttä ollaan parantavinaan helpottamalla työllisten irtisanomista.
Mihin ihmeellisyyksiin hallitus vielä kykenee?

Tarja Laakso

Puhumattakaan siitä tempusta, että työaikaa pidentämällä tai eläkeiän nostollakin vähennettiin työttömien määrää ja lisätään työllisyyttä. Ei lisätty eikä lisätä, ainoa mikä lisää työllisyyttä on työpaikkojen lisääntyminen. Ja ne eivät todellakaan lisäänny varsinkaan, jos vähennetään tarvetta uusille työntekijöille (esim. tuolla työajan pidentämisellä).
Mutta sen nuo tuontyyppiset muutokset tekevät, että sen perusteella voidaan kehittää lisää työntekijän asemaa heikentäviä lakeja, kun edelleen työttömiä on liikaa...

Jyrki Saari

"Pulinat pois" on pelkkää propagandaa. Äänestyksellä ei luovuteta edustajille mandaattia rikkoa poliittisen vallankäytön ehtoja: Valtiosääntöä/perustuslakia sekä perus- ja ihmisoikeuksia. Niiden rikkomista pitää hyväksyttävästi moittia. Ei pidä luottaa, että eduskuntavaalit oikaisevat loukatut asiat. Eivät välttämättä oikaise. Vain korruptiopiiri saattaa vaihtua.

Mikäli Juha Sipilä olisi sillä asialla kuin väittää, niin alv raja olisi nostettu 10 000:sta 80 000 euroon jo ajat sitten. Myös alv prosenttia olisi laskettu, jolloin markkinat vilkastuisi ja työpaikkoja syntyisi. Oppisopimuskoulutukseenkin olisi panostettu, vaikkapa merenkulusta tutulla miehistömaksupalautuksien periaatteella.