Torstai 27.6.2019

Juha Sipilä: ”Käytämme poikkeuksellista keinoa” – eduskunta äänestää hallituksen työllistämislinjasta

Luotu: 
11.10.2018 15:57
Päivitetty: 
11.10.2018 18:45
  • Kuva: Ossi Kurki-Suonio
    Kuva
    Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen, pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja työministeri Jari Lindström (sin) tiedottivat tänään, että hallitus antaa tiedonannon eduskunnalle työllistämispolitiikastaan.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoitti tänään, että hallitus vie kiistan työelämäpolitiikasta eduskunnan keskusteluun ja äänestykseen. Hallituksen esitystä henkilöperusteisten irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä ei ole vielä annettu eduskunnalle, vaan eduskunta keskustelee nyt siitä, pitäisikö hallituksen jatkaa nykyisellä linjallaan.

Ay-liike on pillastunut irtisanomislakihankkeesta ja aloittanut työtaistelut.

”Olemme päätyneet siihen, että nyt kun tätä kiistanalaista lakia sen käsittelyä on pyydetty lopettamaan, haemme eduskunnalta tiedonannon muodossa tälle työllisyyslinjaukselle ja sen jatkumiselle tukea. Kysymme siis eduskunnasta, pitääkö meidän jatkaa tällä linjalla”, pääministeri Sipilä sanoi.

”Poikkeuksellista keinoa käytetään. Tätä on historiassa käytetty ennenkin”, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan tiedonantokeskustelu käydään eduskunnassa tiistaina ja keskiviikkona äänestetään, jatkaako hallitus linjaansa vai ei.

Työministeri Jari Lindström (sin) kuitenkin korosti, että eduskunta äänestää hallituksen työllisyystoimien linjasta laajemminkin, ei pelkästään yhdestä lakihankkeesta. Sipilä totesi, että hallitus tähtää kaikin keinoin työllisyyden lisäämiseen ja yksi keino tällä linjalla on kiistelty lakihanke.

Koska asia viedään eduskuntaan hallituksen tiedonantona, siitä keskustellaan ennen äänestystä. Jos kyseessä olisi pääministerin ilmoitus, eduskunnassa käytäisi pelkkä keskustelu ilman äänestystä.

Eduskunta toteaa, että tiedonantoa seuraava äänestys on yleensä myös äänestys hallituksen luottamuksesta.

”Tiedonantokeskustelussa voidaan esittää hallitukselle epäluottamuslausetta. Tiedonannon käsittely päättyykin yleensä äänestykseen hallituksen luottamuksesta", eduskunnan sivuilla kerrotaan.

LUE MYÖS: Sipilän ilmoitus ällistytti Anna-Maja Henrikssonin: ”Joutuu miettimään, mistä tässä on kysymys”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Niko Kaistakorpi

Niin, yhtä lailla kuin hallitus teki Soinin epäluottamuslauseäänestyksestä juuri tovi sitten äänestyksen koko hallituksen luottamuksesta, niin oppositiokin voi mainiosti tehdä täsä äänestyksestä mitä haluaa.

Ei pitäisi olla hallituksella nokan koputtamista, kun toimitaan samalla tavalla.

Markku Mäkinen

"Työministeri Jari Lindström (sin) kuitenkin korosti, että eduskunta äänestää hallituksen työllisyystoimien linjasta laajemminkin, ei pelkästään yhdestä lakihankkeesta. Sipilä totesi, että hallitus tähtää kaikin keinoin työllisyyden lisäämiseen ja yksi keino tällä linjalla on kiistelty lakihanke."

Eli jos äänestää tuota irtisanomissuojan heikennystä vastaan, tulee heti leima että on työllisyyden lisäämistä vastaan. Melko vekkulia, ja taas yhdeksän kymmenestä ei hoksaa mistä on kysymys.

Pentti Westerholm

Oivallinen veto hallitukselta.Näyttää selkeästi kuka maata johtaa.Suurille oppositiopuolueille olisi katastrofi jos hallitus kaatuisi.Kaikki keskeneräiset Sote-maakunta ,työuudistus jne kaatuisi suoraan uuden hallituksen syliin.Suorastaan painajaismainen tilanne heille.Nyt oppositiossa joudutaan olemaan tarkkana mitä nappia painaa.

J.a. Tauriainen

Koska kyseessä on poliittinen lakko ja kärsijöinä on syyttömät yrittäjät, niin olisi kohtuullista, että ammattiliitot velvoitettaisiin korvaamaan lakoista aiheutuvat taloudelliset vahingot yrityksille ja yhteiskunnalle.

Ihmettelen kyllä, miksi yksityiset pienyrittäjät ja kaikki joita lakoilla loukataan, hae korvausta lakiteitse Isomahaisilta ammattiliitojen pomoilta ja järjestöiltä ?????
Liittykää yhteen yrittäjät, se kannattaa kokeilla. !!!!!!!!!!!!!!!!

Jari Eeva

Ei taida hallitus saada makusotea maalitolppien väliin. Ensi viikon keskusteluissa toivottavasti paljastuvat oikeat tilastot työllisyyden hoidosta. Kuka mihinkin tilastoon uskoo, niin nytpä voi ainakin kansanedustaja äänestää mielestään uskottavinta. Aktiivimallilaki --kansalaisaloitekin on vielä auki, niin tulee sitäkin loistolakia varmaan nyt puitua.

Erkki Malinen

Onneks tuo työelämä on takana ,nyt se näin eläkeläisenä on vapaehtoista. Mutta jos tämä porukka saa jatkaa vaalien jälkeen, niin eiköhän meille eläkeläisillekin jokin aktiivimalli keksittäis . Sitä perusteltais kansantalouden heikolla tilalla ja näin eläkeläinen pysyis virkeämpänä, jos työn ääreen kuolis sille annettais työnsankarin mitali. Mutta onneks ,taitaa aika loppua Sipilältä.