Keskiviikko 24.7.2019

Johan Bäckmanille tuomio toimittaja Jessikka Aron vainoamisesta: 1 vuosi ehdollista, 22000€:n korvaukset

Luotu: 
18.10.2018 12:17
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa tuomion saanut Johan Bäckman.
|

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut MV-lehtijupakkaan liittyen kohudosentti Johan Bäckmanin yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeuden mukaan Bäckman syyllistyi Ylen toimittaja Jessikka Aron törkeään kunnianloukkaukseen, yllytykseen törkeään kunnianloukkaukseen sekä vainoamiseen.

”Kysymys on ollut useita osatekoja sisältäneestä kokonaisuudesta, jonka taustalla ovat olleet Aron Venäjän informaatiovaikuttamiseen liittyneet tutkimukset ja artikkelit. Bäckmanin toiminta on tavoitellusti saanut aikaan sen, että myös muut ihmiset ovat alkaneet häiritä Aroa. Teosta on aiheutunut Aron elämänlaatua vakavasti häirinnyt tila”, käräjäoikeus toteaa tiedotteessaan.

Syyttäjän mukaan Bäckman julkaisi Aroon liittyviä twiittejä ”erittäin suuren määärän” huhtikuun 2015 ja helmikuun 2016 välisenä aikana. Viesteissä Bäckman kutsui Aroa muun muassa ”Nato-pissikseksi”. Lisäksi Bäckman oli julkaissut useita Aroa pilkkaavia kirjoituksia.

Oikeus tuomitsi Bäckmanin myös maksamaan Arolle 22 000 euron korvaukset kärsimyksestä. Lisäksi oikeus määräsi Bäckmanin korvaamaan Arolle tämän oikeudenkäyntikuluja 25 676,80 euroa. Yhdessä MV-lehti-sivuston perustaja Ilja Janitskinin kanssa Bäckman tuomittiin korvaamaan Arolle 2 377,07 euroa taloudellisena vahinkona, 10 000 euroa tilapäisestä haitasta, 3 504 euroa sairaanhoitokustannuksia ja ansionmenetystä 11 900 euroa.

Tuomiolla ei ole lainvoimaa.

LISÄÄ AIHEESTA:

Tuomio tuli: Ilja Janitsikinille 1 v 10 kk ehdotonta

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tenka Issakainen

"voiko tämän tuomion kääntää myös toisinpäin"

Ilman muuta. Oikeuskäytännössämmehän on vanhastaan tunnettu "tuomion kääntäminen toisinpäin" - jos tuomitaan joku jota kansalainen N. N. symppaa, niin sitten voidaan tuomita saman tien myös joku jota samainen kansalainen ei symppaa.

Ei kun eihän se taida mennä ollenkaan niin.

Mikko Toivonen

Tärkeintä on, että vihoviimein alkaa tulla myös linnatuomioita kuvatunlaisesta yksilöiden ja maankin vastaisesta toiminnasta. Tuomittujen passitkin påitäisi takavarikoida siihen asti kun oikeusvalituksia on meneillään tai annetut tuomiot kärsitty olivatpa ehdottomia tai ehdollisia

Tommi Nurmi

Jollekin vihreälle haetaan 10kk:n ehdollista. Minusta kyseisen jutun syytteet kuitenkin ovat aavistuksen verran vakavampia kuin tässä tapauksessa, törkeä rahanpesu ja törkeä kätkentärikos. Olihan laki sama kaikille, olihan?!? Vai riippuuko oletko tuomittavammalla puolella ideologioinesi?? Siltä ikävä kyllä vahvasti vaikuttaa.

Panu Saarela

Kommenttisi "jostakin vihreästä" on niin ympäripyöreä, ettei siihen voi oikeastaan sanoa mitään.

"Käräjäoikeuden mukaan Bäckman syyllistyi Ylen toimittaja Jessikka Aron törkeään kunnianloukkaukseen, yllytykseen törkeään kunnianloukkaukseen sekä vainoamiseen."

Sinusta törkeä rahanpesu ja törkeä kätkentärikos ovat vakavampia kuin törkeä kunnianloukkaus ja yllytys törkeään kunnianloukkaukseen sekä vainoamiseen. Yleinen oikeustaju voi olla toista mieltä.

Jos olet sitä mieltä, että rangaistukset oikeudessa määräytyvät vastaajan ideologian mukaan, niin eipä muuta kuin väsäämään aiheesta tutkimusta. Mahtaisi kulua aikasi hukkaan.

Panu Saarela

On se vaan kumma, että Bäckmania tukevat suomalaiset väittävät olevansa isänmaallisia ja kansallismielisiä. Mieshän - voiko häntä kutsua mieheksi? - on myynyt sielunsa Venäjälle ja tekee kaikkensa mustatakseen siellä Suomen maineen. Kuten tuomiosta voimme lukea (kunhan saa vielä lainvoiman), Venäjää puolustaessaan tämä herra ei kaihda rikoksiakaan. On se niin isänmaallista.

Laura Huhtasaarenkin kannanotot Bäckmaniin ovat olleet vähintään horjuvia.

https://seura.fi/isanpikajuna/2017/02/23/huhtasaarelta-viimein-suora-vas...