Maanantai 17.6.2019

Vasemmistosta heti kuittaus kovan väitteen heittäneelle Sampo Terholle: ”Liitot eivät lakkoile huvikseen”

Luotu: 
20.10.2018 11:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sampo Terhon mukaan ay-liikkeen tarkoituksena on tasoittaa sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen tietä pääministeriksi.
|

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan vastaa terävään sävyyn Sinisten puheenjohtajalle, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terholle, jonka mukaan poliittisissa lakoissa on nyt kysymys sdp:n ja vasemmiston vaalikampanjan ajamisesta.

”Työtaistelutoimet on kohdennettu hallituksen heikkoa lakiesitystä ja sanelupolitiikkaa vastaan. Liitot eivät lakkoile huvikseen vaan puolustavat työntekijöiden oikeuksia, mikä juuri on liittojen tehtävä”, Zidan vastaa Terholle Twitterissä.

Terho sanoi Ylen Ykkösaamussa, että ay-liikkeen tarkoituksena on tasoittaa sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen tietä pääministeriksi

”Meillä on ihan tarkka käsitys siitä, että he (ay-liike) olisivat joka tapauksessa aloittaneet rettelöinnin jostain asiasta. Tässä on hyvin tärkeä tämä ajankohta, nyt on juuri sopiva ajankohta ryhtyä pitkään kampanjaan Rinteen pääministeripolun tasoittamiseksi. Tässä ollaan valmiit laittamaan tehtaita kiinni, että saadaan puskettua Rinteen kampanjaa eteenpäin”, Terho kommentoi.

Sekä Teollisuusliitto että ammattiliitto Pro ovat kolmipäiväisessä lakossa ensi viikolla torstain vastaisesta yöstä sunnuntain vastaiseen yöhön eli 25.–28. lokakuuta. Jo aiemmin Julkisten ja hyvinvointialojen JHL ilmoitti kahden päivän lakosta alkaen ensi maanantaina.

Hallitus antoi eduskunnalle viikolla poikkeuksellisesti tiedonannon, joka käsitteli pääasiallisesti hallituksen vielä valmistelevaa lakiesitystä irtisanomissuojan keventämisestä pienissä yrityksissä. Hallitus sai eduskunnalta luottamuksen äänin 101-73. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) toivoi äänestyksen jälkeen malttia työmarkkinaosapuolilta.

Lue myös: Tutkijalta tyly ryöpytys: ”Ajatus työllistämismahdollisuuksien parantamisesta pelästytti järjestöjohtajat kohtalokkaaseen virheliikkeeseen”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Aila Lindholm

Ajatella, että sinäkin, Sampo, olit perussuomalaisten eli tavallisen kansan edustaja ja sitten ”taivas siinteli sinisenä” ja petit äänestäjäsi. Minä en puoluetta Perussuomalaiset ole äänestänyt enkä näistä nykypuolueista ketään mutta silti olen mielestäni suomalainen ja aika vanhakin jo ja työtä koko elämäni tehnyt - en tosin veronmaksajien rahalla...

marttiimmonen

Tässä on hyvin tärkeä tämä ajankohta, nyt on juuri sopiva ajankohta ryhtyä pitkään kampanjaan Rinteen pääministeripolun tasoittamiseksi. Tässä ollaan valmiit laittamaan tehtaita kiinni, että saadaan puskettua Rinteen kampanjaa eteenpäin”
* Kyllähän tämä pahasti näyttää tältä Rinteen tukemiselta. Minäkin olen tehnyt työtä koko ikäni 15 v alkaen yksityisellä puolella, enkä ole koskaan ollut lakossa mukana , en tuntiakaan. Vaalit pukkaa keväällä päälle ja ääniä pitää saada vaikka AY-liikkeen tuella. Saattaa nuo lakot kolahtaa omaan nilkkaan.

Esitän vielä vaatimattoman kysymyksen, miksi kaikki työnantajat ei voisi myös mennä lakoon a lopettaa ay-jäsenmaksujen keräyksen tai koska nyt ryppyillään hallitusta ja eduskuntaa vastaan, valtioneuvosto voisi kaiketi lopettaa kaiken tukensa ay-liikkeelle toistaiseksi. Ehkä päiväjärjestys pikkuhiljaa palaisi Suomeen.

Antti Kettunen

No siinähän se totuus vihdoinkin taisi tulla esiin. "Meillä on ihan tarkka käsitys siitä, että he (ay-liike) olisivat joka tapauksessa aloittaneet rettelöinnin jostain asiasta." Eli ainut mitä hallitus haluaa on mahdollisimman iso riita AY-liikkeen kanssa. Miksi? Minulla on omat aavistukseni, saa nähdä mitä tästä seuraa. On ainakin käynyt selväksi ettei hallitus aio perääntyä vaan aiheuttaa isot rähinät ja sitä kautta tappiot kansantalouteen.

Tapio Tuomisto

Minullakin on aika tarkka käsitys siitä, että tämäkin kiiluvasilmäinen siniurvelo ja vaalipetturi nauttii viimeisiä hetkiään ministerinä ja kansanedustajana. Kansan tuomio tulee olemaan ankara näille Soinin ja Terhon äärioikeistolaisille vouhottajille..kukaan teitä ei jää kaipaamaan..siis hyvästi iankaikkisesti sinihörhöt.

Seija Hynninen

Mikä leipä ? Lakko kestää vain kaksi päivää, mutta tämä hallituksen irvikuva on vienyt leivän, lapsilta, vanhuksilta, työttömiltä, eläkeläisiltä...ylipäänsä kaikilta huonompiosasilta vuosiksi jopa vuosikymmeniksi jos saa jatkaa !

Seppo Kurvinen

Täytyy vain todeta, että herra on täysi pelle. Näin käänty takki jatakki kääntyy näin. Koko puolue on täysin epäuskottava. tärkeintä näille hermanneille on, kuun pääsee mässäilemään veronmaksajien rahoilla. Ovat kun harakat tervassa kumarrellesaan milloin maalailiittoa milloin kokomuusta. Totuus koittaa ensi keväänä. Eihän tuollaisia kukaan usko.

Juha Nevalainen

No just ja jees! 11 kommenttia, joissa tärkeää oli kirosanat ja nälviminen.
En ole minkään puolueen jäsen, mutta rohkenen kuitenkin puolustaa jossain määrin tätäkin uhria. Menee pieni tovi, niin ed.mainitut kommentit löytyvät kirppikseltä!

Tapio Pento

Liitot eivät kuulemma lakkoile huvikseen. Mitäs ne olivat ne Rautaruukin yli 800 lakkoa, kerran viikossa, joissa oltiin joskus Neuvostoliiton puolesta, joskus USAa vastaan, ja joskus muuten vaan vihastuneita? Olivat täysin poliittisia lakkoja, niinkuin nytkin.

Ilkka Salo

Yrittäjät ovat kurkkuaan myöten tätä ainaista kiristämistä ja ulospotkimista pois kokoushuoneista. Ay-liike sanoo ettei yrittäjille ole oikeutta neuvotella.

Jos firmassa on vaikka 5 työntekijää joista 2 kuuluu liittoon, niin miksi niiden 3:n tulisi luopua yhdistymisvapaudestaan jotta voisivat tulla valituksi pääluottamusmieheksi, mikä on TES-edellytys paikalliseen sopimiseen ja mm. työaikapankkien käyttöönottoon pienissä yrityksissä?

Miten ay-liikkeen vaatimukset ja aiemmin tehdyt työkartellin pakkosanelemat säädökset ovat linjassa perustuslaillisten oikeuksien, kuten yhdistymis- ja sopimusvapauden sekä kansalaisten yhdenvertaisuuden kanssa?

Tarja Laakso

Miksiköhän Suomen Yrittäjät eivät ole neuvottelupöydissä? Olisikohan oma toiminta syynä - siihen taisi ainakin Timo Haapalainen vihjata vuonna 2017 kolumnissaan:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005207270.html

Ja tähän vastasi omassa blogissaan Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja seuraavasti: Suomen Yrittäjät eivät pyri työmarkkinaosapuoleksi: https://www.yrittajat.fi/blogit/nakokulma/suomen-yrittajat-ei-pyri-tyoma...

Ja tähän lisäksi huomautuksena se, että nyt Sipilä haluaa kurittaa työntekijöitä siitä, ettei työaikalaista päästy sopimukseen - sitä vastustivat kaikki osapuolet, Suomen Yrittäjät mukaan lukien. Ja siinä kuitenkin yritettiin kehittää juuri yrittäjien vaatimuksia.

Pentti Westerholm

Sinisten Sampo Terho,moitteen sanaa ei ole puuttunut hänen arvostelustaan,mutta mies puhuu niin kuin asia on!Tämmöistä lakkorulettia ei tarvitse pyörittää muutaman mahdollisen irtisanomisen takia.Jonkun on työtkin tehtävä.Kyllä jämti on niin ...tana.