Maanantai 17.6.2019

”Nyt kun JHL on julistanut 2 päivän työnseisauksen, niin suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on tuhoutumassa ja lapset kuolemassa nälkään”

Luotu: 
20.10.2018 15:45
  • Koulujen ruokahuolto voi keskeytyä JHL:n lakon aikana.
|

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin sopimusasiantuntija Teemu Hiilinen pitää väitteitä julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n kaksipäiväisen lakon vaikutuksista ”poskettomina”. 

Viimeksi lauantaina Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri, sinisten puheenjohtaja Sampo terho kuvaili ay-liikkeen ”vievän leivän lasten suusta”. Ylen Ykkösaamussa puhunut Terho viittasi siihen, että tulevat työtaistelutoimenpiteet voivat vaarantaa vanhusten ja koulujen ruokailua.

Aikaisemmin esimerkiksi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen on ihmetellyt, miksi JHL:n  julistama kaksipäiväinen poliittinen lakko kohdentuu ”maakunnan sairaimpiin ihmisiin”. Lakko kohdentuu ruokapalveluihin ja siivoukseen päiväkodeista vanhuspalvelun yksiköihin.

”Nyt kun JHL on julistanut kahden päivän työnseisauksen, joka ulottuu myös osaan päiväkodeista ja kouluista, niin suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on tuhoutumassa ja lapset kuolemassa nälkään. Kahdessa päivässä. Posketon väite, jonka tarkoitusperät hyvin tiedetään. Hallitus käyttää sopivasti "Eikö kukaan ajattele lapsia" -mantraa, vaikka on itse koko hallituskauden toteuttanut lapsivihamielistä politiikkaa, jolla ei voi olla kauaskantoisia seurauksia. Tästä bluffista on vain katsottava läpi”, Hiilinen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

”Jos lapsen ainoa ateria, minkä hän päivässä saa on kouluruoka, niin silloin lapsi ja hänen perheensä tarvitsevat kattavasti sosiaalihuollon palveluita. Ei voi vain hyväksyä, että se yksi kouluruoka riittää lapselle ja nostaa meteliä silloin, kun hän ei sitä yhtä ruokaa saa. Niin se ei voi olla”, hän jatkaa.

JHL kertoi keskiviikkona aloittavansa ensi maanantaina kahden päivän poliittisen lakon, jolla vastustetaan irtisanomislakia. Lakossa on yli 10 000 JHL:n jäsentä. Yhteensä JHL:llä on yli 200 000 jäsentä. Lakko koskee siivous-, kiinteistöhuolto- ja ruokapalvelualoja sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuuripalveluita.

Lisäksi  STTK:hon kuuluvat hoitajaliitot  Tehy ja Super aloittavat vuoronvaihtokiellon maanantaina. Vuoronvaihtokielto kestää 4. marraskuuta asti. 

Lue lisää: 

Nyt tuli kova ilmoitus: Kahden päivän lakko alkaa 22.10.2018

Hoitajien liitoilta Tehyltä ja Superilta ilmoitus uudesta työtaistelusta

”Miksi järeä ase suunnataan nyt sairaimpien hoitamiseen?” – Sairaalapomolta havahduttava kysymys Ylellä

OAJ: Emme tee lakonalaista työtä – opettajat eivät järjestä koulujen ruokailua

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lassi Jokinen

Eiköhän se ole niin, että hallitus tässä on ollut viemässä nää loput leivänrippeetkin, niin lapsperheiltä kuin eläkeläisiltä. Eläkeläiset ovat tän maan vanhemmiltaan pystyssä pitäneet ja nyt on jälkipolvien aika jatkaa siitä mutta kun hallitus välttämästi haluaa estää sen.

Ari Ojala

Ay-demareille ei riitä eläkkeiden taitettuideksi millä eläkkeitä leikataan, vaan he haluavat poistaa eläkkeiltä perustuslain takaama omaisuuden suojan. Tällä he haluavat leikata jo maksussa olevia eläkkeitä. https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3946742/STTKn+Palola+pohtii+jo+maksuss...
Lisäksi demari kaupunginjohtaja kieltää ruoka-avun antamisen kouluihin https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4125692Raision+kauppiaat+tarjosiva...
Käsittämätöntä toimintaa Ay-demareilta, jotka oikein urakalla maalittaa vanhuksia ja lapsia. Demari Antti Rinne joka on ay-demarien kasvatti ei uskalla puuttua mitenkään asiaan edes kommentoinin muodossa. SAK on kaapanut täysin SDP:n.

Teppo Testi

"miksi JHL:n julistama kaksipäiväinen poliittinen lakko kohdentuu ”maakunnan sairaimpiin ihmisiin”. Lakko kohdentuu ruokapalveluihin ja siivoukseen päiväkodeista vanhuspalvelun yksiköihin."

Totta, miksei lakko koske esim. Arkadianmäen kahvilaa/ruokalaa/siivousta/vartiointia/yms.

Tarja Laakso

Eikös ole kuitenkin mukava huomata, kuinka tärkeitä työntekijät ovat - aina lakkoillessaan kaatavat koko tämän maan. Vaan eipä heitä kiitetä tekemästään työstä koskaan, varsinkaan naisten tekemästä, näköjään elintärkeästä, työstä. Josta saavat huomattavasti pienempää palkkaa kuin vastaavantasoisesta "miesten" töistä maksetaan.
Totta, usein erona on se, että naisten tekemä työ kohdistuu tiettyjen ihmisten hyvinvointiin, voi jopa vaikuttaa heidän elämäänsäkin, mutta tämähän ei ole minkään arvoista työtä, muulloin kuin silloin kun he päättävät lakkoilla, jolloin heitä sitten haukutaan siitä, kun eivät hoida hommiaan.

Tapio Mäkeläinen

Lapsellista lätinää.
Eväät mukaan. Halitus on törppö ajaessaan vaalikauden viimeisellä kymmenyksellä vaikutuseltaan nollasumma peliä.
On käsittämätöntä miten Kokoomus on niin ulalla työmarkkinakuvioista. Akava on liki yhtä iso kuin kutistuva SAK ja palkkasummaltaan ylivoimainen.
Kyse on hallituksen ja SY viimeisestä yrityksestä sekä nuolla SY heimoveljiä sekä asiassa että vakaumuksessa. Kumarra esivaltaa ja Herraa. En mielelläni kirjoita näin ex työmarkkinapomona mutta tosiasioiden tunnustaminen on alkupiste ratkaisulle.
Kävi miten kävi niin sen enempää ay- tai työnantaliitot ei häviä mihinkään eikä SY pääse 7 keskusjärjestö- eikä 300 tespöytään.