Sunnuntai 16.6.2019

Asiantuntija Donald Trumpin Venäjä-ilmoituksesta: ”Euroopassa tuskin ollaan kovin tyytyväisiä”

Luotu: 
21.10.2018 09:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trumpin mukaan Venäjä on rikkonut INF- sopimusta vuosien ajan.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump haluaa Yhdysvaltojen vetäytyvän keskimatkan ydinohjukset kieltävästä sopimuksesta. Trumpin mukaan Venäjä on rikkonut sopimusta vuosien ajan.

”Venäjä on rikkonut sopimusta jo monien vuosien ajan. En tiedä, miksei presidentti Obama neuvotellut asiasta tai vetänyt Yhdysvaltoja sopimuksesta. Me emme aio antaa heidän (venäläisten) rikkoa sopimusta ja valmistaa aseita, joita me emme voi valmistaa. Niinpä me vetäydymme sopimuksesta”, Trump sanoi CNN:n mukaan.

Yhdysvallat solmi keskipitkän matkan ydinohjukset kieltävän INF-sopimuksen Neuvostoliiton Mihail Gorbatšovin kanssa presidentti Ronald Reaganin kaudella vuonna 1987.

”Sopimuksen ei ole ollut tarkoituskaan ratkaista kaikkia ongelmia Neuvostoliiton tai Venäjän kanssa, sen oli tarkoitus tarjota jonkinlainen strateginen vakaus Euroopalle. Euroopassa tuskin ollaan kovin tyytyväisiä”, Yhdysvaltain armeijan eläkkeellä oleva kontra-amiraali John Kirby kommentoi CNN:lle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kenneth Ainetdin

On tämä niin ihmeellistä. Jos USA ilmoittaa avoimesti irtautuvansa sopimuksesta, niin kaikki ovat tuohtuneita. Ketään ei kuitenkaan tunnu kiinnostavan se, että Venäjä on jo teoillaan käytännössä irtaantunut tästä sopimuksesta.

Mikko Toivonen

Tästäpä syystä juurikin olen ajoittain eseistuskauppakeskusteluissa viitannut, että meilläkin tulisi olla runsasti eri puolille maata sijoitettavaa ilmaannostokalustoa mikä voi sitten turvallisesta tilasta laukaista ilmasta maahan "erityiskärjellisiä" tutkan havaintotason alapulella lentäviä risteilyohjuksia joissa on säköisen häirinnän kestävä ohjaus.
Näitä tarbitaan vain m,ahdollisen hyökkääjän hankkimisseikkailun hinnan nostamisen niin kalliiksi, että hän valitsee mieluummin toisen itsenäisyyden, rauhan ja hyvät bisnekset.
Tosin tämä ajatus ei oikein istu veljiemme venäläisten ajatusmaailmaan. Sen maailman arvot ovat meillä melkoista syntiä ja rikoslain alaista

tom brunila

Niin, Eurooppalisista johtajista on varmasti mukavaa olla Venäjän SSC-8 ohjusten uhan alla! Niiden lentoaika on noin 5 minuuttia! Sen saman Venäjän jota syyttävät hybridisodankäynnistä, äärioikeiston rahoittamisesta, vaaleihin vaikuttamisesta ja ties mistä!