Keskiviikko 26.6.2019

Ponsse KL:lle: ”Lakkoase on tosi raju – tämä on maksanut meille jo miljoonatolkulla”

  • Kuva: Pekka Karhunen / Alma Talent
    Kuva
    ”Tämä on maksanut meille jo tähän mennessä miljoonatolkulla. Inhottavuus tulee siitä, ettemme saa aikataulua kiinni”, Ponssen Juho Nummela sanoo.
|

Metsäkonevalmistaja Ponsse kertoi osavuosikatsauksessa tiistaina, että työmarkkinatilanne Suomessa voi vaikuttaa toimitettavien koneiden määrään ja yhtiön kannattavuuteen. Kolmannella kvartaalilla Ponssen liikevaihto laski ja liiketulos heikkeni.

”Ajatuksena on nyt se, että työmarkkinoilla säilyisi työrauha ja saisimme koneet tehtyä. Lakkoase on tosi raju ja meihin se iskisi kovasti, mutta uusista lakoista ei vielä ole tietoa”, Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela kertoo Kauppalehdelle.

Teollisuusliitto toteutti lokakuun alussa poliittisen lakon maan hallituksen ajamaa irtisanomislakia vastaan. Tässä yhteydessä myös Ponsse kärsii kireästä työmarkkinatilanteesta: metsäkonetehtaalla on ylityökielto, jonka on määrä päättyä perjantaina 26. lokakuuta.

”Olemme edelleen ylityökiellossa ja meillä oli lakkopäivä. Meille tämä on haastavaa, koska investointeihin ja tuotantoon liittyvät suunnitelmat perustuvat joustavien ylitöiden tekoon.”

Nummela toivoo, ettei lisää lakkoja tulisi ja kertoo, että koneita jäisi lakkoilun takia tekemättä. Ponssen on vaikea paikata aikataulumenetyksiä.

”Tämä on maksanut meille jo tähän mennessä miljoonatolkulla. Inhottavuus tulee siitä, ettemme saa aikataulua kiinni.”

Lue lisää Kauppalehdestä.

LUE MYÖS:

Ensin lakko, nyt tulee työsaarto – triplaisku samoihin yrityksiin

”Kukaan ei totisesti palkkaa irtisanoakseen” – Petteri Orpo pitää ay-liikkeen toimia täysin kohtuuttomina

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

No sehän AY liikkeen todellinen tavoite onkin, eikä suinkaan työehtojen tai työllisyyden paraneminen: Siksikään sille ei nyt saisi antaa periksi vaan palauttaa se lailliseen ruotuun tehokkaalla AY toimintaa säätelevällä lainsäädännöllä

Jukka Tiitinen

SAK:n jäsenet ja SDP:n ja vasemmiston kannattajat luulevat, että kyllä sitä rahaa tulee seinästä loputtomasti. Katsotaan sitten ilmeet kun työpaikat menevät alta näiden lakkoilujen yrityksille aiheuttamien kohtuuttomien tappioiden takia.

Jone Tuominen

Lakko on turha ellei siitä aiheudu haittaa. Haittaa kokeneet yritykset voivat sitten kertoa voimakkaasti mielipiteensä poliitikoille.

Koska Suomessa ei presidentti voi enää tehdä mitään pääministerin diktatuurille.

Eduskunnalta on viety mahdollisuus vaikuttaa kiristämällä perustuslain vastaisella ryhmäkurilla.

Joten jäljellä on kaksi asetta, lakot ja kansalaissota.