Torstai 23.5.2019

Keskustalainen lataa Juha Sipilälle: ”Varoitusmerkit kääntyivät punaisen puolelle – Nyt on viimeinen aika toimia”

Luotu: 
9.11.2018 14:22
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
    Juha Sipilä (kesk) on putoamassa Petteri Orpon (kok) ja Antti Rinteen (sd) kelkasta pääministerikisassa.
|

Keskustalainen kaupungin- ja maakuntavaltuutettu Joonas Könttä ravistelee puoluettaan heräämään todellisuuteen. Keskusta näyttää tuoreimpien gallupien valossa pudonneen pääministerikisasta.

”Keskustan osalta keltaista tähän asti näyttäneet varoitusmerkit kääntyivät viimeistään nyt punaisen puolelle: alas tultiin yli prosenttiyksikkö, yhden kuukauden aikana”, Könttä kirjoittaa blogissaan viitaten Ylen tuoreimpiin lukuihin.

Myös Yle arvioi analyysissaan, että ”keskustan takaa valuu nyt väkeä pois ja oikeastaan kaikista ryhmistä - viljelijät näyttävät pysyvän”.

”Huoli on ollut suuri jo toista vuotta. Keskustan kannatuskäyrä on ollut pitkään kuin kuolleen aivokäyrä. Pelkkää viivaa. Nyt koetun kannatuslaskun on oltava viimeinen merkki herätä. Vanhan pelikirjan sivuja on luettu pian yli kolme vuotta ja kannatus loistaa poissaolollaan. Keskustan tähänastinen linja toimia asianhoitajana ei sytytä”, Könttä lataa.

LUE LISÄÄ PUHEENVUOROSTA: Keskustassa on ministeriruletin aika

Könttä kritisoi puoluettaan hallinnoinnista vailla omaa poliittista linjaa.

”On rehellistä sanoa, että poliittisessa linjassakin on tarkastamisen varaa. Perusturvan leikkaukset, tuomioistuinviraston sijoittaminen pääkaupunkiseudulle ja rajut leikkaukset koulutukseen, joista kovimmat iskut on ottanut ammatillinen koulutus, hämärtävät kuvaa siitä, mistä keskustassa on tosiasiassa kyse: heikoimpien puolustamisesta ja koko Suomen kehittämisestä. Nyt on viimeinen aika toimia”, Könttä vetoaa.

Hän ehdottaa ensi toimena ministerikierrätystä, jonka myötä esimerkiksi keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni voisi Köntän mielestä nousta ministeriksi.

”Kannustaisin puolueen puheenjohtajaa, pääministeri Juha Sipilää vakavasti harkitsemaan tätä ja muita keinoja oman porukan herättämiseksi”, eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Könttä vetoaa.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Li Anderssonille avautui tuhannen taalan paikka, kun Pekka Haavisto valittiin

Näkökulma: Oikeisto-Suomi on pian muisto vain, nyt myös Li Andersson matkalla valtaan

Halla-ahon perussuomalaisten kanssa hallitukseen? – 2 puolueelta suora ”ei”, 2 voisi harkita

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Siikala

Keskustan toiseksi suurin erehdys oli Sipilän valitseminen puolueen puheenjohtajaksi. Suurin erehdys oli Sipilän valinta puolueen puheenjohtajaksi toiseen kertaan. Puolueessa henkilöpalvonta sillä tasolla että jotenkin mieleen väistämättä nousee edesmennyt Neuvostoliitto.

Pekka Veistos

Keskustan sukelluksessa ei ole mitään ihmeellistä. Juha Sipilä on todellisuudessa Petteri Orpon sätkynukke, joka tekee tasan sen mitä Orpo ja kokoomus haluaa. Suomessa voidaankin sanoa olevan kokoomushallitus, jota avustaa keskustapuolue.

Paavo Väyrynen oli täysin oikeassa todetessaan että alkiolaisuus on nyky-keskustasta kadonnut täysin.

Pekka Veistos

Keskustan sukelluksessa ei ole mitään ihmeellistä. Juha Sipilä on todellisuudessa Petteri Orpon sätkynukke, joka tekee tasan sen mitä Orpo ja kokoomus haluaa. Suomessa voidaankin sanoa olevan kokoomushallitus, jota avustaa keskustapuolue.

Paavo Väyrynen oli täysin oikeassa todetessaan että alkiolaisuus on nyky-keskustasta kadonnut täysin.

Tapio Tuomisto

Maalaisliitto - Keskustan lestadiolaissiipi on aina edustanut suomalaista äärioikeistoa..Lapuan liikekin oli maalaisliitto- lahkolaisten luomus..Sipilää nämä lestadiolaiset pitävät juoksupoikanaan , kuten härski näytelmä irtisanomislaistakin osoitti..lakiluonnoksen tekijänä oli puolueen lestadiolaisveli SY : n toiminnanjohtaja Pentikäinen ja Sipilän tehtävä oli vain hoitaa paketti maaliin..onneksi ihmisten silmät ovat auenneet.

Ilkka Paananen

Pasi mielipuuhassaan.. kaikki paha on lähtöisin kepusta. Enempi olisin huolissani kepun ajautumisesta tulevaisuudessa vieläkin enemmmän laestadiolaisten asianhoitajapuolueeksi. Toisaalta, eipä yritteliäämpää kansanosaa maasta juuri löydy kuin Lars-Levin seuraajat.

Seppo Muurinen

Keskustan Sipilä saa ottaa kansan näreet omaan taskuunsa kuin poistua näyttämöltä tämän vaalikauden loputtua mutta heille vaarana ; liian myöhäänkö,niin paljon ovat vatuloineet eri uhkauksineen kuin tunnettuine "hallitusmuotoineen" - heille pelastusrenkaalleen jotta kopla pysyisi koossa "pelihousujen revetessä".

" Eläkkeelle vatuloinneissaan kuin tietyn alkiolaisuuden unohtamisesta " ?

Armeijassakin oli tuttu käsky : Taakse poistu !

Reijo Helli

Olenkin jo pitemmän aikaa ihmetellyt tätä Kepun johtohenkilöiden toimintaa/Toimimattomuutta se osoittaa juuri kuten koko jutun alussa Jenni totesikin että: kuolleen aivokäyrä. Pelkkää viivaa.. juuri näin on koko Kepun johtotroikka menetellyt viimeiset kolme vuotta...täsysin "Tumbelosti" sanon minä... eivätkä ne vieläkään mitä tuleman pitää... antakaa vain sen Sipilöitsijän siellä sählätä niin kohta on koko puolue samalla viivalla "Persujen" kanssa.... Sipilällä ei ole Alkiosta tietoakaan... en ole kuullut sitä sanaa mister Pääministerin suusta yhtään kertaa ja ei se hänen kuvioihinsa kyllä oikeasti sovikkaan... on hän niin oikeistolainen politrukki kuin olla voi... ajaa kirkkaasti oikealta ohi jopa Orposta ja koko Kokoomuksen aatemaailmastakin :-(

Viljo Tuononen

Onko nykyinen Hallitus joka ajaa Suomea Poliisivaltioksi ? Jos näin on asia mennyt kireäksi , niin siitä ei voi syyttää muita kuin nykyistä Hallitusta. Poliisivaltioasta on kovia kokemuksia jos seuraa mitä maailmalla tapahtuu sillä siellä tapetaan ihmisiä kuin mutaa, koska valtiolla ei ole tarpeeksi mania palkata poliieja tarpeeksi. Se jo tunnetaan. että Suomella ei ole mania tarpeeksi palkata poliiseja, että kaikki voi elää rauhassa pelkäämättä, että milloin tappaja iskee.