Lauantai 20.7.2019

USU: Eero Lehti lähtee sittenkin ehdokkaaksi – ”Tilanne on muodostunut sdp:n ja kokoomuksen välille sen verran tiukaksi”

Luotu: 
11.11.2018 15:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Eero Lehti on muuttanut mieltään eduskuntavaalien suhteen.
|

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti, 74, asettuu eduskuntavaaliehdokkaaksi. Alun perin hän oli ajatellut, että kolme kautta eduskunnassa riittää.

”Mutta poliittinen tilanne on muodostunut sdp:n ja kokoomuksen välille sen verran tiukaksi, että kokoomuksesta toivotaan, ettei kovin moni kokenut edustaja jättäisi eduskuntaa vapaaehtoisesti. Minuun on oltu yhteydessä puoluejohdon ja kannattajien tahoilta moneen kymmeneen kertaan, Lehti sanoo Uutissuomalaiselle.

Ehdokkuuden yhtenä lähtökohtana on Lehden mukaan se, että Uudenmaan vaalipiirin merkitys korostuu kevään eduskuntavaleissa. Sieltä valitaan 37 edustajaa. Viime vaaleissa kokoomus sai kymmenen edustajaa, joista kolme on lähtenyt muihin tehtäviin ja yksi vaihtanut puoluetta.

Lehden ehdokkuuden taustalla on pelko sdp:n voitosta. Lehden mukaan maan asiat alkavat mennä pahasti väärään suuntaan, jos sdp:stä tulee pääministeripuolue. 

”SAK:n, sdp:n ja vasemmistoliiton näkemykset ovat myrkkyä Suomen kansantaloudelle. Verotukseen esitetään sellaisia muutoksia, jotka siirtävät yritysten investointeja ei pelkästään ajassa vaan Suomen rajojen ulkopuolelle”, hän sanoo.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Eiköhän tänkin äijän pitäisi pysyä jo poissa! Luulee varmana olevansa maailman, tai ainakin Kokoomuksen napa.

Saa nähdä meneekö Kokoomus nurin kun tämän kansanedustajan on pakko jäädä Arkadianmäeltä vanhainkotiin?

Mikko Toivonen

Olisin kyllä samaa mieltä. On myös puolueelta varsin kyvytöntä ellei se löydä nuorempia valovoimaisia tyyppejä. Kyllä Kokoomuksen nuorissa muutama hyvä tyyppi on, mutta ilmeisesti ne on melko hyvin vaimennettu ja vain pieni pyhä klikki katsoo olevansa muiden yläpuolella kyvyissään.
Kyllä vanhoja voi hommissa pitää kokemuksensa vuoksi, mutta heidän pitäisi edes sen verran ymmärtää että osaisivat jäädäpuolueen ja nuortensa konsulteiksi

Pasi Anttila

"Lehden ehdokkuuden taustalla on pelko sdp:n voitosta. Lehden mukaan maan asiat alkavat mennä pahasti väärään suuntaan, jos sdp:stä tulee pääministeripuolue".

Taitaa pelätä että velkaantuminen loppuu (porvarit kun on haalinut tätä velkaa vuodesta 1987 asti yli 105 mrd.) ja eriarvoisuus vähenee. Pelkää että koulutukseen ja osamiseen ja tutkimukseen aletaan taas käyttää rahaa ja heidän "amisreformi" puretaan. Saattavat jopa pelätä että nuorten pahoinvointi vähenee.

Pasi Anttila

Ai. Meinaatko että valtiovarainministeri päättää suomen velkatason:)
Tunnustakaa pois rehellisesti. Porvarien politiikkaan suomella ei enää ole varaa. Empiiriset todisteet on ihan selvät.
Ihan sama se on kun Yhdysvalloissa. Reb. on muka niin tiukan talouskurin puolella mutta kun katsoo mitä ovat saaneet Reaganin johdolla aikaan. Velanottopuolueita porvarit on.

Ilkka Paananen

Eero Lehti kuuluu siihen harvinaiseen arvostettavaan Kokoomuspoliitikkojen joukkoon, joka ei yritäkään esittää jotain muuta kuin on. Onko kykypuolueella laarin pohja näkyvissä kun ei miestä päästetä eläkkeelle? Kai nyt joku tupettaja tai räppäri saadaan ääniharavaksi houkuteltua. Ääniähän tässä vain tarvitaan.