Keskiviikko 26.6.2019

Putinin vakoilupäällikkö on kuollut

Luotu: 
22.11.2018 07:46
Päivitetty: 
22.11.2018 08:06
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Venäjän presidentti Vladimir Putin arkistokuvassa tiedustelupalvelu GRU:n päämajassa vuonna 2006. Edesmennyt Korobov ei ole kuvassa.
|

Venäjän asevoimien tiedusteluelimen (GRU) johtaja, kenraali Igor Korobov on kuollut 62-vuotiaana. Venäläisviranomaisten mukaan hän kuoli pitkäaikaisen, vakavan sairauden seurauksena.

Sotilastiedustelupalvelu GRU yhdistettiin tänä vuonna Salisburyn myrkkyiskuun, joka on aiheuttanut jännitteitä etenkin Ison-Britannian ja Venäjän välille. Laitosta johtanutta Korobovia on väitetty Britanniaan ulottuneen operaation johtajaksi, ja hänen uskotaan joutuneen presidentti Vladimir Putinin ja muun Venäjän johdon kritiikin kohteeksi operaation epäonnistuttua, kertoo muun muassa BBC.

Uutistoimisto Tass kertoo Venäjän puolustusministeriön vahvistaneen Korobovin kuoleman. Korobov oli työskennellyt sotilastiedustelussa vuodessa 1985 lähtien. Puolustusministeriön lausunnossa häntä ylistetään viljalti.

”Mahtavan ihmisen, todellisen Venäjän pojan ja isänmaan patriootin muisto pysyy ikuisesti sydämissämme”, ministeriö toteaa.

Lue myös: Putin Skripal-epäillyistä: ”Tiedämme keitä he ovat – heidät on löydetty”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veikko Savolainen

Joskus pitkäaikainen vakava sairaus voi puhjeta aivan yllättäen ja johtaa kuolemaan vaikka samana päivänä, ainakin Venäjällä.

Noin siis voi Venäjälläkin joku joskus joutua kantamaan vastuunsa. Ehkäpä tämä Korobovin poika tosiaan oli juuri se joka tyri Skripalien jutun niin että jäljet voitiin jäljittää tahoon joka ei valitettavasti pudonnut tuolta korkealta tasanteelta...

Ilkka Saukko

Nyt tapettu Korobovin poika, olisi joskus kirjoittanut muistelmat, jossa Putin olisi todettu pääsyylliseksi Skripalien myrkyttämiseen. Lähetettiin uudella komennuksella tuonpuoleiseen, sieltä ei kommentoida enää tapahtunutta.
Venäjällä ei kannata syödä ruokaa, jos se maistuu arsenikille.