Tiistai 25.6.2019

Oulun poliisi varoittaa perheitä: Ulkomaalaistaustaiset miehet houkutelleet nuoria tyttöjä kontaktiin

Luotu: 
4.12.2018 14:16
Päivitetty: 
4.12.2018 14:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisi varoittaa oululaisperheitä alueella havaitusta nettihoukuttelusta, joka on johtanut myös vakaviin seksuaalirikoksiin. Alaikäisten tyttöjen houkuttelijat ovat olleet ulkomaalaistaustaisia miehiä.
|

Oulun poliisi varoittaa tiedotteessaan paikallisia perheitä tyttölapsiin kohdistuvasta nettihoukuttelusta, joka on johtanut vakaviin seksuaalirikoksiin.

Tiedote seuraa Oulun epäiltyä raiskausten sarjaa, jossa ulkomaalaisten miesten joukkoa epäillään yhteen nuoreen tyttöön kohdistuvista toistuvista seksuaalirikoksista.

”Poliisi kehottaa erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa. Viime aikoina Oulun seudulla on tullut ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomen kieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin”, poliisi toteaa tiedotteessaan.

Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin, poliisi kertoo.

”Nuorten on syytä olla tarkkaavaisia ja vanhempien tietoisia siitä, kenen kanssa lapsensa viettävät aikaa netissä sekä muutoin vapaa-aikana. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille”, viranomaiset ohjeistavat.

Poliisille voi ilmoittaa epäilyttävistä yhteydenottajista sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu(at)poliisi.fi tai vihjenumeroon 0295 416 194 tai asioimalla poliisiaseman palvelupäivystyksessä. Kun tarvitset poliisin kiireellistä apua, soita hätänumeroon 112, poliisi muistuttaa tiedotteessa.

Lue lisää:

Sisäministeri Oulun raiskausringistä Ylellä: ”Ei tällaista pitäisi tapahtua Suomessa” – Karkotuksia nopeutetaan

Kansanedustaja julkaisi synkän listan raiskausuutisista – ”Tähän on reagoitava heti”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tiia Rajala

Hirvittävää vihapuhetta Oulun poliisilta! Ei pitäisi näiden jatkuvien yksittäistapausten takia alkaa tällä tavalla leimaamaan ulkomaalaistaustaisia. Pitäisi suvaita ymmärtää, että heidän kulttuurissaan vaimon etsiminen esiteini-ikäisistä kuuluu asiaan. Kuinkas muutoin se onnistuu, kuin kontaktoimalla. Tässähän nyt tapahtuu nimenomaan sitä integroitumista kantaväestöön, vähän vain näin länsimaalaista oikeuskäsitystä puoltavan mielestä ymmärretty väärin, ehkä.

Mutta otetaan ihmeessä mallia Ruotsista, karvaaseen loppuun asti. Sitä on meidän päättäjien hyvä pestä viattomien lasten verta käsistään mihin ikinä sitten pakenevatkin, kun täällä alkaa olla kantaväestöä vähemmän, ku ulkomaalaisia.

Yrjö Koskinen

Hieman häiritsi 3.12 A-Studion asiantuntijan, Johanna Niemen asenne selvään ongelmaan.
On myös täysin selvää, että jokainen seksuaalinen rikos on liikaa, mutta ei silti voi ohittaa, että vuoden 2015 jälkeen on ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksissa kasvanut valtavasti.
Vaikka suomalaiset tilastoja hallitsisivat, niin yhtään lisää ei tulijoiden mukana kaivata.
Eikä ongelma tule ainakaan hyssyttelemällä tule poistumaan ja tuskinpa pienellä vankila reissullakaan on toivottua vaikutusta.
Mahdollisimman moni on saatava kiinni ja ulkomaalaisten osalta on rangaistuksen päälle karkoitus takaisin kotimaahan varmaankin toimivin keino.

Petri Hämäläinen

Milloin tämä painajainen päättyy?

Miksi valtiovalta jättää vihervasemmiston siunauksella nämä tytöt saalistajien käsiin?

Miksi poliisin nettivalvontayksikkö ei tee mitään?

US kirjoitti jo toukokuussa 2017 :

« Keskusrikospoliisin tekemän analyysin mukaan tuhatta Suomessa olevaa irakilaista kohden seksuaalirikosepäiltyjä oli 12,9. Vastaava osuus Suomen kansalaisista oli 0,3.

Eroa selittää osin ikä. Suomessa olevat irakilaiset miehet ovat suomalaisväestöä nuorempia ja nuoremmat syyllistyvät useammin seksuaalirikoksiin. Silti 15–35-vuotiaiden kohdalla irakilaisten osuus on seksuaalirikosepäillyistä merkittävästi suurempi kuin suomalaisten: tuhatta irakilaista nuorta miestä kohti seksuaalirikosepäiltyjä oli HS:n mukaan noin 22 ja Suomen kansalaisia 1,6.

Irakilaisepäillyt selittävät myös merkittävissä määrin niiden raiskausrikosten kasvua, joissa epäilty on ulkomaalainen. Poliisiammattikorkeakoulun kokoamien tilastojen mukaan vuosina 2015–2016 sellaisten raiskausrikosten, joissa epäilty oli ulkomaalainen, määrä kasvoi 93 tapauksella. Heistä irakilaisia oli 45. »

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/220727-hs-irakilaiset-halyttavasti-esil...

Timo Loikkanen

Kerrankin faktaa asiasta eikä mitään öyhötystä.
Ehkä on hyvä kuitenkin ottaa huomioon se että nämä epäillyt seksuaalirikokset pitävät sisällään myös kaikenlaiset lääppimiset ja muut, kaikki eivät ole raiskauksia.
Lakeja pitäää kyllä tiukentaa.

Timo Loikkanen

Lakeja pitää kiristää, se on selvä. Pitää kuitenkin pitää mielessä se mitä joku poliisimes sanoi tästä asiasta toisaalla, että tällaiset tapaukset ovat hyvin poikkeuksellisia.
Poliisiammattikorkeakoulu teki ei kauaakaan sitten tutkimuksen v 2016 turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta ja aika vähäistä se oli. Eivät he ole mitenkään olemuksellisesti rikollisia ole eli tuomittakoon ne jotka ovat pahaa tehneet, ei muita.

Timo Muukkonen

Eipä aikaakaan taaksepäin kun nämä viherhöttömieliset taluttivat näitä ihania nappisilmiä kouluihin ja päiväkoteihin "tutustumaan" uuteen kulttuuriin. Kaikki poikittaiset varoitukset ja kommentit olivat rasistisia tai natsien suusta tai tai...

Nyt tuntuu että nämä samaiset vihreet henkilöt ovat kovasti hiljaa. Yllätys. Olisikohan häpeän tunne vallannut pienen vihreän mielen?
Toivottavasti se pieni vihree pää alkaisi viimein toimimaan ja tajuumaan tätä realismia.

Että ei kaikissa kulttuureissa lapsi olekkaan turvassa... Että ei ihan kaikki 15 vuotiaat partalapset olekkaan liikkeellä pelkän sodan ja vainon takia.

ahti mäkinen

Ei se kyllä mitään rasismia ole,että kutsumattomat vieraat passitetaan maasta kotimaihinsa.Sitäkin livakammin jos he syyllistyvät raiskauksiin, tai pienempiinkin rikoksiin.Tarvitaan tekoja politikoilta,pahoittelut on pahoiteltu!