Torstai 23.5.2019

Kansanedustaja julkaisi synkän listan raiskausuutisista – ”Tähän on reagoitava heti”

Luotu: 
4.12.2018 10:48
Päivitetty: 
4.12.2018 11:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Arja Juvonen vaatii eduskuntaan akuuttia keskustelua seksuaalirikoksista, joiden lisääntyminen huolestuttaa suomalaisia. Alkuvuodesta 2018 seksuaalinen häirintä lisääntyi, mutta raiskaukset hieman vähenivät.
|

Kansanedustaja Arja Juvonen (ps) vaatii eduskuntaan pikaista ajankohtaiskeskustelua seksuaalirikollisuuden tilanteesta ja ehkäisemisestä Suomessa. Juvonen on julkaissut keskustelualoitteensa yhteydessä listan viime aikoina uutisiin nousseista epäillyistä raiskauksista ja seksuaalirikoksista.

Erityisesti Oulun poliisin tutkima epäilty alaikäisen tytön raiskausrinki on järkyttänyt suomalaisia.

”Eilinen uutinen Oulun tapahtumista on järkyttänyt suomalaisia ja ihmiset ovat kyselleet ja lähettäneet paljon sähköpostia ja kysymyksiä siitä, miten aiomme tähän seksuaalirikollisuuteen Suomessa puuttua. Ajankohtaiskeskustelu on siksikin tarpeellinen. Kansalaisten on saatava vastauksia kysymyksiinsä”, Juvonen toteaa.

”Ajankohtaiskeskustelussa olisi syytä tuoda esiin poliisin uusimmat tilastot liittyen seksuaalirikoksiin ja niistä annettuihin tuomioihin sekä kertoa, millä eri toimilla Suomessa lähdemme ennaltaehkäisemään seksuaalirikoksia. Viime päivien uutiset lukuisista seksuaalirikoksista ovat hyvin huolestuttavia ja niihin on reagoitava heti”, hän jatkaa.

Lue lisää: Oulun poliisi varoittaa perheitä: Nuoria tyttöjä houkutellaan kontaktiin

Juvonen nostaa aloitteeseen esiin seuraavat viimeaikaiset uutiset, joissa on kyse epäillyistä, poliisille ilmoitetuista seksuaalirikoksista (juttu jatkuu listan jälkeen):

30. 7. 2018 uutisoitiin, että nainen raiskattiin uimarannan läheisyydessä Espoossa (Ilta-Sanomat).

6. 8. 2018 uutisoitiin, että nainen raiskattiin teräaseella uhaten Pieksämäellä (Länsi-Savo).

10. 8. 2018 uutisoitiin, että nuori nainen raiskattiin metsikössä Hyvinkäällä (Ilta-Sanomat).

25. 8. 2018 uutisoitiin, että mies yritti raiskata kehityshäiriöisen naisen Espoossa (Nurmijärven Uutiset).

11. 10. 2018 uutisoitiin miehestä, joka oli jo tuomittu kymmenien poikien hyväksikäytöstä, mutta joka oli uusinut tekojaan myöhemmin (MTV).

2. 11. 2018 uutisoitiin, että nainen raiskattiin Karviassa (Satakunnan Kansa).

7. 11. 2018 uutisoitiin, että mies raiskasi naisen Espoossa (Helsingin Sanomat).

6. 11. 2018 uutisoitiin, että mies raiskasi naisen Jämsässä (Keskisuomalainen).

15. 11. 2018 uutisoitiin, että miesjoukko raiskasi naisen Seinäjoella (Yle).

17. 11. 2018 uutisoitiin, että oululaismies raiskasi naisen ja tytön saman yönä (Iltalehti).

27. 11. 2018 uutisoitiin, että Oulun poliisi tutkii epäiltyjä kahteen lapseen kohdistuneita seksuaalirikoksia (Iltalehti).

28. 11. 2018 uutisoitiin, että mies raiskasi kaksi naista perusteluna se, että Euroopassa saisi ”harrastaa seksiä vapaasti” (MTV uutiset).

30. 11. 2018 uutisoitiin, että kolme miestä raiskasi naisen Espoossa (Yle).

3. 12. 2018 uutisoitiin, että useiden miesten epäillään raiskanneen Oulussa 10-15-vuotiaan lapsen (MTV uutiset).

Poliisin tilastot: Seksuaalinen häirintä lisääntyi, mutta raiskaukset vähentyivät alkuvuodesta

Juvonen taustoittaa sanomaansa poliisihallituksen heinäkuisella puolivuotistilastolla. Poliisin tietoon tulleiden seksuaalirikosten määrä oli kasvanut alkuvuoden 2018 aikana verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Myös lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ja seksuaalisen ahdistelun ilmoitukset olivat lisääntyneet.

Poliisihallitus nimesikin heinäkuun tiedotteessaan seksuaalisen häirinnän uusien ”kasvavien trendien” joukkoon. Sen sijaan raiskausrikosten määrä oli alkuvuoden aikana hieman laskenut edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden (603 ilmoitettua rikosta edellisvuoden 633:n sijaan). Kuitenkin koko viime vuoden eli vuoden 2017 tilastossa ilmoitettujen raiskausten määrä kasvoi reilusti: vuonna 2016 ilmoitettuja raiskauksia oli 1167 kappaletta, vuonna 2017 jo 1263 kappaletta.

”Olemme käyneet eduskunnassa ajankohtaiskeskustelun seksuaalisesta häirinnnästä ja ahdistelusta, joka liittyi maailmanlaajuiseen Meetoo-kampanjaan. Eduskunnassa tulisi keskustella myös siitä, että miten voimme yhteiskuntana vaikuttaa siihen, että saisimme nollatoleranssin kaikenlaisille seksuaalirikoksille, joista raiskaukset ja törkeät lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat nousseet nyt erityisesti esiin viime aikojen uutisissa ja joiden määrä näyttää kaikkien tilastojen valossa olevan entisestään kasvussa”, Juvonen perustelee aloitettaan.

”Seksuaalirikollisuus heikentää yleistä turvallisuuden tunnetta. Tämän keskustelualoitteen tarkoitus on saattaa raiskausrikollisuus ja lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset keskusteluun eduskunnassa, jotta voisimme yhdessä pohtia keinoja niiden ennaltaehkäisemiseksi. Yksi osa ennaltaehkäisyä on lakihankkeet, joita hallituksella mahdollisesti on tulossa tai suunnitteilla liittyen näiden rikosten ennaltaehkäisyyn.”

Sisäministeri Kai Mykkänen korosti maanantaina Ylen A-studiossa hallituksen toimia, joilla nopeutetaan rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkotuksia ja tiukennetaan rangaistuksia seksuaalirikoksista.

Lue lisää: Sisäministeri Oulun raiskausringistä Ylellä: ”Ei tällaista pitäisi tapahtua Suomessa” – Karkotuksia nopeutetaan

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Voisin ottaa kantaa, mutta hallintoalamaisen ei tule sekaantua medialle ja politikoille kuuluviin tehtäviin.

Onneksi vaalit eivät juurikaan vaikuta politiikkaan. Kansahan ei ymmärrä mitään politiikasta, joten on hyvä että vaikuttamisen riski on meillä eliminoitu. Yritys on rangaistava.

Timo Hietanen

Nyt kun vielä nostettaisiin kissa pöydälle näihin raiskauksiin
pääsääntöisesti syyllistyneiden etnisestä taustasta. Ei meillä
vastaavia ole koettu Thaimaan, Vietnamin ja monien muiden
maahanmuuttajien lähtömaiden tekeminä. Olisiko johtopäätösten teon aika vai tukkiiko poliittinen korrektius suut ?

Seppo Muurinen

Timo - aivan samoin ajattelen itsekin kokonaisuudessaan - pirua jos ollaan "lääpällään poliitteseen korrektiuteen" : Niin ei saisi todellakaan olla !

Hyvä jos Presidentti Niinistö omassaan ottaisi tähän edes jonkinasteista kantaa :
Uudenvuoden puheessaan !

Joten odottamisiin !

Matti Karnaattu

Mitä sillä etnisellä taustalla on merkityksestä kun kyse on kasvuympäristöstä?

Onko etninen tausta syynä myös siihen, että Suomessa terroristit ja joukkomurhaajat ovat pääsääntöisesti suomalaisia alkuasukkaita? Vai löytyisikö tähän joku uskottavampi selitys?

Matti Karnaattu
Vastaus kommenttiin #41

"Mitähän sinäkin höpiset? Ei taida olla kaikki muumit kotona?
Jos sinulla on tietoa joistakin kotimaisista terroristeista kannattaisiko ilmoittaa heistä poliisille!"

Onhan ne poliisit poimineet tai kuolleet itse:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Myyrmannin_r%C3%A4j%C3%A4hdys
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jokelan_koulusurmat
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kauhajoen_koulusurmat
https://fi.wikipedia.org/wiki/Imatran_ammuskelu

Voidaanko tästä etnisestä taustasta tehdä päätelmiä että suomalaiset ovat terroristeja ja joukkomurhaajia? Vai onko kyse uskonnosta?

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #43

Noissa mainituissa teoissa lienevät mukana rajojemme ulkopuolelta saadut vaikutteet. Niitä vaikutteita tulvii lisää rajamme yli jos olemme hölmändereitä. Suomalaisten terroriteot tulisivat lisääntymään.

A.O. Freudenthal, toisen polven mamu, toi rasistisen ideologian Suomeen 1800 -luvulla, eikä rasimista ole vieläkään päästy eroon ja rotutohtori Freudenthalin rintakuva on vieläkin Höbelön, Hoopoakatemian ja RKP:n puoluetoimiston seinällä kunniapaikallaan.

Siispä pitäisi osata katsoa hiukkasen nenäänsä pidemmälle eikä fanitella väkivaltakulttuureja, sillä sellainen fanittelu olisi hölmändereitten touhuja.

Me älykkäät ja lukutaitoiset olemme panneet merkille, että Suomi on luokiteltu kansainvälisissä vertailuissa valioluokkaan ja otamme huomioon sen todennäköisyyden, etteivät muut kulttuurit ole aivan meidän tasollamme yhteiskunnallisissa asioissa. Mutta en en hölmändereitten tapaan lähtisi tasoamme heikentämäänkään.

Matti Karnaattu
Vastaus kommenttiin #68

"Noissa mainituissa teoissa lienevät mukana rajojemme ulkopuolelta saadut vaikutteet."

Yhdistävä tekijä vaikuttaa olevan naiseton tai juuri naisen menettänyt nuori mies ja siitäkin on havaintoa, että aggressio kohdistuu naisiin. Tämä pätee myös tässä ulkomaalaistaustaisen tekemässä Turun puukotuksessa.

"Niitä vaikutteita tulvii lisää rajamme yli jos olemme hölmändereitä. Suomalaisten terroriteot tulisivat lisääntymään."

Kyllä, terroriteot tulevat lisääntymään mutta se ei johdu kulttuurista vaan demografian vääristymisestä mitä on tapahtunut suomessa vuosikymmenien ajan ihan omasta takaa kun miehiä syntyy enemmän kuin naisia.

Tosiasiassa Suomi hyötyisi valtavasti maahanmuutosta jos muualta tulevat olisivat enimmäkseen naisia sillä se korjaisi meidän omaa demografian vääristymistä.

Mikko Toivonen

Pääosin muslimimaista tulevien "pakolaisten" suorittamat raiskaukset ovat yleensä seurausta täysin yhteensovittamattomien ihmisyys ja ihmisoikeuskäsitysten kanssa.
Osin vikaa voi tietysti olla siinä, että edes aivan yksinkertaisimpia maan moraali ka käytössääntöjä eivät pakolaisista huolehtivat järjestöt ja bisnekset ole pystyneet hoidokeilleen kertomaan. Miksi? jää sitten ihmeteltäväksi kysymykseksi. Eikö ole ollut puhekykyistä tulkkia tai lukutaitoisille arabiankielistä yhtä sivua missä perusasiat ja noudattamatta jättämis seuraukset on selvitetty.
Joka tapauksessa tuota ongelmaa ei saada ratkaistua ellei maahantuloa kyetä hallinnoimaan ja muuttamaan lailliseksi maahantuloksi laittoman sijasta

Matti Karnaattu

"Pääosin muslimimaista tulevien "pakolaisten" suorittamat raiskaukset ovat yleensä seurausta täysin yhteensovittamattomien ihmisyys ja ihmisoikeuskäsitysten kanssa."

Ei vaan kasvuympäristön seurausta.

Sillä on merkitystä tuleeko paikasta jossa on sodittu ja ollut väkivaltaa, tai ihan vaikka vaan rääkätty lapsena.

Sekään ei ole sattumaa että Kongossa ja Ruandassa ollut vähän kansanmurhaa. Yhteinen tekijä kun löytyy entisestä siirtomaaisännästä.

Kasvuympäristön eheytymiseen tarvitaan eheästi kasvanut sukupolvi, minkä ei tarvitse kokea sotaa tai sen jälkiseurauksia lapsuudessa.

Airi Pulkkinen

Kyllä jos vähänkin ottaa selvää muslimimaiden kulttuurista, niin tietää mistä tämänluokan rikollisuus johtuu, naisten ja tyttöjen alistaminen. Ihmisoikeusjärjestöjen raporttien mukaan muslimimaissa tapahtuu suuri määrä raiskauksia. Ei tämä pitäisi olla kenellekään mikään yllätys tai salaisuus. Lukekaa sharia-laista millainen asema naisilla islamissa on. "Vaimonne ovat teidän peltonne. Käykää pelloillanne, milloin tahdotte" (Suura 2:223). Asiatietoa mm. Ayaan Hirsi Ali, Harhaoppinen, Martti Ahvenainen, islam Raamatun valossa.

Sami Berg

Ei näille mitään mahda. Ei asuta lintukodossa ja yksittäistapauksilta, kun ei ole mitään yhteistä tekijää josta voisi päätellä mitään ennakoivasti ei voi suojautua millään tapaa.

Tai niin ainakin noin yleisesti tuntuu päättävät politiikot ajattelevan...

Juha Uotinen

Hallituksen periaatteita ja ajattelun itsekkyyttä noudattaen sanon:En koe että seksuaalirikollisuus heikentää yleistä turvallisuuden tunnetta. Minuun ei ole kukaan kohdistanut lähentelyä, en ole nähnyt kun lasta raiskataan eikä minua ole edes yritetty raiskata. Tällöin ongelmaa ei ole ja tämä on vain populistipuolueiden irvailua, äänten kalastelus

Tapio Meriluoto

Entistä harmillisemmaksi asian tekee vielä se, että tilanteen kääntyminen jyrkästi huonompaan suuntaan on tapahtunut Sipilän ja Orpon suosiollisella myötävaikutuksella.

Heillä olisi silloin vuonna 2015 ollut kaikki mahdollisuudet estää tämä, mutta mihinkään toimenpiteisiin he eivät halunneet ryhtyä. Ja tässä sitä nyt ollaan.

Matti Loikkanen

Suomessa raiskataan Sipilän ja Orpon myötävaikutuksella?

Mutta punavihreä HS ei esimerkiksi edes julkaise raiskaajien tuntomerkkejä, pelkäävät kai, että koku saattaisi tunnistaa. HS ei ole kovin innokas Sipilän ja Orpon kannattajia. Vai kuinka?

Mikael Vestama

Ei tällaista keskustelua voi järjestää sillä sellainen olisi rasistista vihapuhetta ja vihapuhepoliisi joutuisi tulemaan ja pidättämään kaikki keskusteluun osallistuvat. Meidän pitää vain hyväksyä ihan kuten hyväksyttiin vaikkapa Rotherhamissa briteissä.

Matti Karnaattu

Keskustelua voi järjestää ihan hyvin. Riittää kun jättää etnisyyden, uskonnon, kulttuurin, seksuaalisen suuntautumisen ja muun vastaavan pois että ei käydä eriarvoistamaan ihmisiä. Voisi keskittyä vaikka niihin tosiasioihin, biologisiin, psykologisiin ja sosiaalisin juttuihin mitä tiede- ja myös historia kertoo.

Se vaan tuntuu olevan heikosti koulutetulle tyhmemmälle väestönosalle jostain syystä vaikeata ja tulee sitten jotain "islam öli öli" huutelua.

Matti Karnaattu
Vastaus kommenttiin #49

Tottakai voi. Vaikka siitä miten se kasvuympäristö vaikuttaa väkivaltaiseen käyttäytymiseen.

Tai siihen että jännästi ne terroristit ja joukkomurhaajat ovat lähes poikkeuksetta naisettomia nuoria miehiä tai sellaisia jotka ovat naisen juuri menettäneet. On havaittavissa joukkomurhissa myös sellaista että aggressio on purettu juurikin naisiin.

Miksi ei voisi keskustella tosiasioista eikä sotkea siihen jotain rikollista kansankiihotusta? Ihmiset ovat kuitenkin jokseenkin samanlaisia ja Lähi-idän aavikkouskonnot yhtä surkeita lahkosta riippumatta.

Ilpo Ilvesluoto

Matti hei! Ihan ystävällisesti haluan huomauttaa, että sinulla kyllä on ihan älykäs ja johdonmukainen tapa ajatella, mutta miksi tahdot suitsia sen tuon vihervasemmistokuplan sisälle. Tuntuu ihan älyttömältä rajaukselta.

Fiksu mies toimii kuin härkä vankkurien edessä ajamassa oman maineen kustannuksella jonkun toisen agendaa (en tarkoita nyt niitä avuntarpeessa olevia).

Mietin pitäisikö nyt noudattaa "älä sido puivan härän suuta" ja "työmies on palkkansa ansainnut".

En siis noudata täysin tuota ohjetta, koska Matti voisi vaikka herätä rajatusta unestaan.

Matti, jos menet psykologille jutteleen jostain traumasta tai ongelmasta elämässä, niin siellä kyllä yleensä jutellaan taustoista joista ollaan lähtöisin, esim. uskonto, kulttuuri, seksuaalisuus myös etnisyys pitää usein ottaa huomioon.
Miksihän nuo asiat on usein esillä ongelma tilanteissa? Syy on siinä, että nämä edellä mainitut asiat ovat vahvova vaikuttajia ihmisellä ja tästä syystä sieltä löytyy usein ongelman syykin. Jos kulttuurissa on normaalia raiskata, niin voi olla vaikeaa puhua ongelmasta ilman, että voi puhua kulttuurista.

Psykologia ja tiede hyväksyy täysin tällaisen psykososiaalisen toiminnan, mutta hyväksyykö Matti?

Heikko koulutus ei ole tae heikolle ymmärrykselle, mutta yliokuluttautuminen on todettu aiheuttavan niin sanottua "kirja viisautta". Kannattaa tarkata itseäsi ja huomioida, ettet itse vahingossa lukeudu tuohon tyhmempään väestönosaan.

Kaikella rakkaudella ylpeyttä vastaan.

Matti Karnaattu
Vastaus kommenttiin #53

"Matti hei! Ihan ystävällisesti haluan huomauttaa, että sinulla kyllä on ihan älykäs ja johdonmukainen tapa ajatella, mutta miksi tahdot suitsia sen tuon vihervasemmistokuplan sisälle. Tuntuu ihan älyttömältä rajaukselta."

En rajaa minkään kuplan sisälle mitään.

"Fiksu mies toimii kuin härkä vankkurien edessä ajamassa oman maineen kustannuksella jonkun toisen agendaa (en tarkoita nyt niitä avuntarpeessa olevia)."

En aja oikein kenenkään agendaa. Olen jokseenkin oikeistolainen ja maahanmuuttovastainen. Niitä asioita voi käsitellä tosiasioiden pohjalta eikä alentua demagogien höynäytettäväksi. Silloin kun argumentoidaan eriarvoistamalla ihmisiä, tai korostamalla jotain tiettyä uskontoa (eikä kaikkia uskontoja) niin se ei perustu enää tosiasioihin vaan tunteisiin ja ennakkoluuloihin.

"Jos kulttuurissa on normaalia raiskata, niin voi olla vaikeaa puhua ongelmasta ilman, että voi puhua kulttuurista."

Sellainen "raiskauskulttuuri" liittyy lähinnä sodankäyntiin ja sille on pitkät perinteet historiassa.

Ei tiedetä kulttuuria missä on normaalia raiskata poislukien sotatila. Raiskaus kun on yksi sodankäynnin tapoja.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #62

Kun uskonto opettaa että oikea tapa uskovaiselle on ottaa 12 vuotias vaimo, niin siinä ei ole mitään pahaa.

Se ei ole pedofiliaa eikä sitä saa sellaisena pitää, koska se on uskonrauhan rikkomista. Asiasta on ennakkopäätös.

Tällä ei ole myöskään mitään yhteytä tähän asiaan, koska vain hyvin harvoin näistä kansaryhmistä olevat omaksuvat uskonnollisia vaikutteita, saati eläisivät niiden mukaan. Eikö niin Matti?

/PC /Jerevan

Matti Karnaattu
Vastaus kommenttiin #75

"Kun uskonto opettaa että oikea tapa uskovaiselle on ottaa 12 vuotias vaimo, niin siinä ei ole mitään pahaa."

Niin onhan meillä Suomessa uskovaisia. Tarinan mukaan 12v pikkutyttö paksuna neitseellisesti ja tälle pyhitetty kirkkoja ympäri maailmaa.

"Se ei ole pedofiliaa"

Kiinnostus esipuberteetti ikäisiin oli pedofiliaa, noin niinkuin lääketieteellisesti. Taidat virheellisesti sekoittaa lain mukaiset suojaikärajat tähän.

Perinteinen suojaraja aavikkouskonnoissa ollut 12v -> kihlaus -> avioliitto -> yhteinen suostumus, mutta taidat ajatella että jos kiinnostuu alle 16v ikäisestä niin se on pedofiili.

Mikael Vestama

Lähinnä tosiasioiden näkeminen ja tunnustaminen tuntuu olevan sille "heikosti koulutetulle" kansanosalle vaikeaa. Heihin laskisin lähinnä rasmuslaiset ja muutamat muut omissa maailmoissaan elävät, jotka eivät edes ohtallaan kykene näkemään tosiasioita.

t: Teor. fys. maisteri, jolla muutama artikkelikin julkaistu joskin sitäkin enemmän kyllä patentteja - lähinnä mobiiliteknologian alalta.

(Yleensä tosin pyrin näistä näissä ja muissa keskusteluissa pitämään turpani kiinni kun ne eivät mitenkään liity keskusteltavaan aiheeseen, mutta kun kerran provosoitiin niin piti mainita.)

Marjatta Marttila

NYT AIKUISTEN OIKEESTI!!!!
Ministeri Häkkänen, raiskauksia ulkomaalaistaustaisten tekeminä suhteessa kantaväestöön, on huolestuttavan suuri. Sanktiot aina ehdotonta vankeutta ja kansalaisuuden menetys (mikäli on saanut sen). Ko laki ymmärtääkseni on meneillään kaksoiskansalaisuuden omaavilla.

Tapio Mäkeläinen

En nyt yhdy noihin Suljetaan Suomi- osaston näkemyksiin. Vuosi 2015 meni mönkään monissa muissakin maissa.
Sitä en ymmärrä ettei paperittomia saadä ulos täältä. Mulla bugittaa selkä aika ikävästi ja turhaudun tyhjänpanttina oloon. Pääsen sentään pendlaamaan mökin sohvan ja Espoon sohvan väliä. Voin kirjoittaa puolivillaisia someviestejä, käydä kaupassa ja kirjastossa.
Paperittomien olon täytyy olla sata kertaa turhauttavampaa. Siinä sitten heikoimmat sortuu vaikka raiskauksiinkin.
Asia pitää hoitaa ennen kuin rupeavat järjestäytymään rikollisiin.
Mykkänen on hyvä puhumaan Nato tyyliin.
No action, Talk only! Hän voisi ottaa mallia Aarre ”Sapeli” Simosesta: valtiolla ei ole vain halua vaan myös kyky palauttaa järjestys!
Kemin kapina 40- luvun lopussa.
Tuosta voisi aloittaa. Kelloa ei voi kääntää takaisin mutta sen 2015 länkytyksen voi lopettaa.

Tapio Meriluoto

Se, että "vuosi 2015 meni mönkään monissa muissakin maissa", ei ole mikään peruste sille, että Suomessakin piti toimia äärimmäisen typerästi ja vastuuttomasti.

Jos näet joukon ihmisiä hyppäävän yhdeksännen kerroksen ikkunasta alas, niin hyppäätkö itse perässä, koska moni muukin teki samoin?

Esa Väyrynen

Jos sanoisin, että arabit raiskaa, olisin rasisti.
Jos sanoisin, että afrikkalaiset raiskaa, olisin rasisti.
Jos sanoisin, että suomalaiset raiskaa, niin en olisikaan rasisti tai muutenkaan mihinkään rikokseen syyllistyvä.
Missä on menty pieleen?

Reijo Helli

Tämä asia on sellainen johon nimenomaan poliitikot ja maamme Hallitus voi ja pitää vaikuttaa ja nyt heti... ei joskus tulevaisuudessa eikä seuraavan Hallituksen toimesta.
Ja tämä ilman mitään puolue politikointia jolla ei ole eikä saa olla mitään tekemistä tässä asiassa, mutta Hallitus on nyt vastuussa tästä asiasta ja "Vitkuttelu" asian tiimoilta pitää loppua ja heti.
Jos tämä Hallitus ei nyt tee mitään muuta kuin antaa kommentteja niin meillä on olemassa "Mitään" saamaton Hallitus.. heillä ja vain yksin heillä on mahdollisuus tehdä asialle jotain... ja niin että nämä ja tämä rikollinen toiminta loppuu.. keinot voivat itse keksiä ja päättää.. sitä varten he siellä ovat asioista päättämässä.

Harri Ikonen

Kun saataisi tänne 50.000 paperitonta lisää, niin tilastollisesti raiskaukset vähenisivät siinä joukossa ehkä kymmenesosaan. Kuulostaako hyvältä!
Tämän tulemme näkemään lähivuosina, kun Mykkänen suihkauttaa Marrageshiin ensi viikolla.

Kyösti Tomperi

Ministeri: miten suomalaiset voivat suhtautua näin rasistisesti maahanmuuttajiin?
Kansanedustajat muutamaa perussuomalaista lukuun ottamatta yhtyvät kuoroon.
Poliisi eilen: on sattumaa, että näin monta raiskaustapahtumaa sattuu näin lyhyelle ajanjaksolle, kyse ei ole mistään piikistä.
Poliisi tänään: Tapauksia on tullut ilmi sen verran paljon, että siihen täytyy jo kiinnittää huomiota.

Eiköhän yhdessä laiteta stoppi ensin raiskauksille ja sitten vihapuheelle.

Jarkko Palmgren

Edes joku naispoliitikko uskaltaa ottaa asian puheeksi. Ja se ei ollut RKP:n Eva Biaudet tietenkään! HEH! Hänhän otti usein kovasanaisesti yhteen Eduskunnassa haittamaahanmuuttoa rajoittamaan haluavien kanssa.

Nyt on mielenkiintoista tehdä havaintoa, että viher-vasemmiston ja RKP:n sekä Kepu:n ja Kokoomuksen naiset ovat ihan hiljaa! -Missä ovat demarinaisten reaktiot ja havainnot? -On tullut tehtyä virheellistä maahanmuuttopolitiikkaa. Lämpönen on housussa.

Viime sunnunt 2.12 HS C5 jälleen lämmitettiin ns." Evakko-antologiaa".
Kirjailija Heikki Turusen uudesta kirjasta HS:n toimittaja Venla Rossi rinnastaa 2015-2018 saapuneista ( 90% nuorista muslimimiehistä koostuneen Euroopaan marssineen miljoonan maahantunkeutujan joukon) ns." EVAKKO"-teeman alle.

Kyseinen " EVAKKO"-antologia esiintyi journalistien uutisina esitetyissä mielipidekirjoituksissa valtamedioissa tuona ajanjaksona joitakin kertoja.

Kyseistä median toimintaa voisi tutkia yliopistoissa termillä : Valtamedioissa esiintynyt viher-vasemmistolainen ja ultraliberaali muslimimiesten maahantuloa koskeva disinformaatio.

Tänään HS julkaisi hyvän vastineen HS 4.12 Mielipide B11. Siinä Taru Jalonen oikaisee HS:n valvovan johtoportaan läpipäässeen EVAKKO- disinformaation.

- Hän toteaa mm: EVAKOT olivat suomen kansalaisia, Siirrettiin asumaan muualle Suomeen, EVAKOISTA 90% oli luterilaisia, Kieli oli Suomen kielen karjalan murretta.

Oikaisusta oli jäänyt mahd . puuttumaan tai retusoitu havainnot, että mm. Heille ei löytynyt juurikaan sijaa RKP:n valta-alueilta, He osasivat kirjaimet, lukea ja kirjoittaa ja olivat ammatillisesti sen ajan yhteiskuntaan työllistyviä, enemmistö oli naisia ja lapsia, miehet jäivät puolustamaan rintamalle Suomea. Omasivat hyvin pitkälle saman arvopohjan.

Julkisen Sanan Neuvosto voisi alkaa langettamaan tuomioita ja oikaisuvelvoitteita tahallisesta valtamedia journalistien "EVAKKO-disinformaatiosta".

Toivon , että Uusisuomi ei erehdy toimituksellisessa sisälössään tuollaiseen tahalliseen disinformaatioon.

Risto Nikander

Matt, joissa polittikpoilla on järkeä, ottavat pakolaisiksi lapsiperheitä, esim. 1 - 3 lasta. Joiden mies on ammattimies ja hahluaa perheensäturvaan ja on vaölmists tekemään työtä.

Mitä ovat Suomen !pakolaiset", nu0ria miehiä, haluttomia tekemään työtä, rikollisia, raiskaajia, kaiken vaatijia. Parhaassa tapauksessa "pakolainen" on sotlaskarkuri.

Missä on ploitiikkojen moraali, jotka kannattavat tällaista pakpolaispolitiikkaa, Esiin, Vihreät, vassurit, ruotsalaiset, Kokoomus, varsinkin sisäministeri, pääministeri.

Anssi Laakso

Samalla eduskunta voisi keskustella siitä, miten tapot ja murhat saataisiin loppumaan. Niistä luemme mediassa lähes joka viikko. Laissa ne on kielletty ja rangaistukset ovat kovia. Kuitenkin niitä aina vaan tapahtuu. Ne ovat lisäksi pääosin kantaväestön tekemiä. Olisiko Juvosella tähänkin jotain konkreettista ideaa. En ollenkaan vähättele raiskauksia, mutta kuolema on niin lopullinen, ettei Juvonenkaan sitä varmaan vielä haluaisi kohdata. Siis ota myös tämä mukaan keskusteluun siis väkivalta yleensä.

Janne Pohjala

Kantaväestö lähtee pois Suomesta niin kantaväestön aiheuttamat haitat poistuvat.

Ehkä voisimme hakea turvapaikkaa Venäjältä? Se on lähellä ja Laatokan ympärillä on hyvin tyhjää metsää viidelle miljoonalle suomalaiselle.

Airi Pulkkinen

Mitäpä luulet jos suomalaiset miehet raiskaisivat muslimitytön? Syntyisi valtava mediarummutus, poliitikot ja presidentti vuoronperään puhuisivat tv:ssä. Ja jos tuo kammottava rikollisuus vielä tapahtuisi heidän omassa maassaan, tuskin elävänä pääsisi takaisin Suomeen.

Pekka Veistos

Tällä hetkellä mitään ei ole tehtävissä sillä perussuomalaisten kannatus on alle 10%. Kammottavia populistien kannatus on oltava lähellä 20% jotta monikulttuurin lieveilmiöihin puututtaisiin muutoin kuin kiljumalla rasismia joka yhteydessä. Tosin mistään sellaisesta ei ole merkkejäkään. Näillä galluplukemilla meillä on ensi keväänä vihervasemmisto vallassa, rajat auki ja kaaos päällä.

Sirpa Palm

Tämä on islmitinen kansan nousu, islmissa ei naisten /lapsen arvo ole yhtikäs mitään. Näillä raiskauksilla näytetään maalemme se, arvo-maailma mitä he edustavat, halutaan tehdä selväksi. He ovat tullet jäädäkseen ja nostatamaan omia lakejaan meidän lakiemme rinnalle: Pitkällä aikavälillä he siinä tulevat onnistumaan, Onhan nyt jo ehoteltu sharian laki suomen lain rinnakais laiksi. Voimme sanoa hyvästi tasa-arvolle, turvaliselle suomelle. Naiset pelkäävät jo, kohta lapset eivät uskalla leikkiä enää missään.. Kiitos hallitus kyllä te olette sitten viisasta ja kauko katsesista porukaa. Hävetää....Naisten ja lasten kustanuksella päästitte eläimet aitaukseen ja nyt he ovat kuin kukot tunkiolla...

Olli Mård

Ongelmalla on nimi: islam.
Ratkaisu on yksinkertainen.
Käännytetään muslimit kategorisesti rajalta (mieluiten EU:n ulkorajalta), menkööt islaminuskoisiin maihin hakemaan ”turvapaikkansa”.
Täällä jo olevat muslimit käytävä tiheällä kammalla läpi, väärin perustein myönnetyt turvapaikat peruutettava ja otettava henkilöt säilöön palautusta varten.
Vain näin raiskausongelma ja oikeuslaitoksen ylikuormittuminen saadaan ratkaistua. Vrt. Japani.
Islam on hirvittävä totaalinen poliittinen ideologia joka pyrkii maailmanvaltaan kaikin keinoin, uskontoa siinä on savuverhona vajaat 10% päällä. Jos islam joskus pääsee globaaliin valta-asemaan, siitä seuraa pitkä pimeyden aikakausi ihmiskunnalle.

Matti Karnaattu

"Ongelmalla on nimi: islam"

Se on yksi lahko muiden joukossa eikä vaikuta asiaan mitenkään. Uskontoja pitää kohdella yhdenvertaisesti.

"Täällä jo olevat muslimit käytävä tiheällä kammalla läpi, väärin perustein myönnetyt turvapaikat peruutettava ja otettava henkilöt säilöön palautusta varten."

Ei ole laillista. Tuo on epäisänmaallista sillä perustuslaissa selvästi lukee se yhdenvertaisuus.

Saatoit muuten rikkoa lakia. Jos siitä tulee seurauksia sinulle niin voit syyttää vain itseäsi.

Pekka J. Mäkinen

Selvä enemmistö on ymmärtänyt ongelman ytimen. Asia on juuri näin kuin Ilpo Ilvesluoto totesi: "Jos kulttuurissa on normaalia raiskata, niin voi olla vaikeaa puhua ongelmasta ilman, että voi puhua kulttuurista".

Uskonto on kulttuurin sielu, sanotaan. Eli jäljet johtavat uskontoon nimeltä Islam, josta maassamme ei saa sanoa mitään pahaa.

Matti Karnaattu

Raiskaus liittyy kristinuskoon ja juutalaisuuteen. Mooses oikein jumalallisella johdatuksella oli ohjaamassa kansanmurhaa ja neitseelliset pikkutytöt sitten seksiorjiksi.

Uskonto ei tähän liity ellet sitten tarkoita että kristinusko ja juutalaisuus aiheuttavat raiskauksia yhdenvertaisesti islamin kanssa.

Juha-pekka Naukkarinen

Olen asunut 2 vuotta arabimaissa ja siskoni on ollut arabin kanssa naimisissa 37 vuotta ja asuvat arabimaissa,näin ollen tiedä heidän kuttuuristaan,ehkä vähän enemmän,kuin Suomen päättäjät,jotka haluavat vain mielistellä Saksaa (Merkel) ja Brysseliä,voin vakuuttaa,että islam uskontona toimii hyvin heidän omissa maissaan ja iskostettu jokaisen muslimin päähän vauvasta lähtien,suurelle osalle heistä on mahdottomuus sopeutua länsimaiseen kulttuuriin,koska uskonto on joka asiassa ensimmäinen ehto,koraani opettaa näin,heillekkin jotka näennäisesti sopeutuvat se tulee ilmi "vääräuskovaisia" kohdatessaan ja erityisesti naiset ovat vapaata riistaa,ei auta mitään vaikka heille kuinka opetetaan suomalaista kulttuuria,se on pelkkää teoriaa,koska heidän oma uskonto on kaiken päällimmäisenä,allahia vastaan ei voi toimia! On uskomatonta kuinka päättäjät Suomessa ovat näin älyttömän tyhmiä,että laittavat kansan edun ja turvallisuuden vaakalaudalle,kysymättä kansan mielipidettä,no he kyllä tiesivät sen ja sen vuoksi sitä ei kysytty,nämä päättäjät pitäisi saattaa henkilökohtaiseen vastuuseen näistä päätöksistä,kuten tavallinen kansalainenkin joutuu vastaamaan virheistään!

Risto Mäkinen

Suomessa uskonto on jokaisen ihmisen yksityisasia ja nykyään myös erillään muusta yhteiskunnasta. Kristinusko ei sisällä poliittista aspektia niin kuin islam. Suomen päättäjät eivät kykene näkemään tätä eroa, vaan rinnastavat kaikki uskonnot vastaaviksi kuin Suomessa vallitseva luterilainen usko, joka ei siis ole poliittinen uskonto, vaan kunnioittaa ja hyväksyy maallisen vallan.

Matti Karnaattu

"Kristinusko ei sisällä poliittista aspektia niin kuin islam."

Poliittista aspektia nähdään juutalaisuudessa. Oikein jumalallisella johdatuksella on oikeutus palestiinan alueeseen, lukee siinä babylonin vankeuden jälkeen kirjoitetussa propagandassa. Kuin myös ne Mooseksen lait.

Kristinusko suunniteltu valtionuskonnoksi mitä voidaan levittää eri ihmisryhmille ja mukauttaa paikallisten menojen tilalle. Vasta uskonpuhdistus erkaannutti näitä mutta edelleen se kristinusko kummittelee esimerkiksi Suomessa sotkemassa asioita ja on jotain raamattupohjaista jupakkaa jostain avioliittolaiesta.

Islam sisältää hyvin paljon teemoja yhteiskuntajärjestykselle. Mutta, se sitten riippuu valtiojärjestyksestä miten sekulaarisesti suhtautuu tähän.

Olennaisesti kyse on valtiojärjestyksen heikkoudesta jos ei pysty aavikkouskontoja pitämään aisoissa. Suomi on ilmeisen haavoittuvainen kun meillä on uskontoriiippuvaisia lakipykäliä ja fundamentalistisia raamattupuolueita kaksikin kappaletta.

Tämä Suomen haavoittuvaisuus on oikeastaan vika meissä. Pitäisi korjata yhteiskuntaa sekulaarimmaksi nyt kun lahkolaisten vaikutus on historiallisen alhainen.

Martti Korpiranta

Kaikesta tästä saamme kiittää Sipilän hallitusta ja entistä sisäministeriä Petteri Orpoa, päästämällä Suomeen yli 30 000 laitonta nuorta miestä. Oikeuskansleri tulisi myös laittaa syytteeseen kun ei sanallakaan ole puuttunut näiden meidän ministeriemme toimiin. Oikeuskanslerin tehtävä on valvoa ministereiden ja ylimpien virkamiesten toimien lainmukaisuutta!!!

Ilkka Valonen

Juha Sipilä otti selkeän kannan Iltalehden mukaan: "Jokaisella on oikeus koskemattomuuteen. Kyse on perustavaa laatua olevasta asiasta. Tätä oikeutta on puolustettava kaikissa tilanteissa ja sen loukkauksiin on puututtava. Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko, jonka pahuutta ei voi käsittää, Sipilä sanoo."
Käsi sydämmelle Sipilä (ei Raamatulle), koskeeko mielipide myös lesta-saarnaajien tekoja?

Tuo Oulussa meneillään oleva tutkinta ja siitä vuodetut tiedot ovat järkyttäneet todella paljon - myös minua - ja tuoneet muistista ne lukuisat kertomukset samalla alueella harjoitetusta lasten hyväksikäytöstä jo perinteeksi tulleella tavalla.
Tunteet nousivat niinkin paljon pintaan, että pelkään oikeuslaitoksemme kykenemättömyyttä rangaistuksia - tietenkin huolellisen tutkinnan jälkeen - määrittäessään. Tarkoitan, että kansan oikeustaju ei tule sietämään mitään "ehtoollisia" ja nopeutettuja avustuspalautuksia. Omassa tunnekuohussa ensimmäiseksi "oikeudenmukaiseksi" rangaistukseksi noiden tyttöjen elämän pilaamisesta tuli sterilointi->lobotomia->pikapalutus. Tuo on tietenkin absurdia, mutta rangaistuksen on mielestäni oltava suhteessa tekoon eli kategorian raskaimmasta päästä ikään katsomatta.

Timo Hietanen

Kahlailemalla EU-maiden rikostilastoja, muslimien osuus nousee yli muiden.
Hyvinkin pienellä muslimien prosenttiosuudella ko. EU-maan koko väestöstä
keikutaan podiumsijoituksilla. Ranskan väestöstä n 7 % on rauhan uskonnon
elämäntapaan sitoutuneita kannattajia - Ranskan vankiloiden vankien kokonais-
määrästä lähes 70 % on muslimeja. Briteissä muslimien osuus on noin 4 -5 %
koko väestön määrästä, vankien kokonaismäärästä kuitenkin yli 15 % on muslimeja.
Belgiassa, Hollannissa ja Saksassa sama basaarien jälkihaju tuttuakin tutumpi ilmiö.

Mikäli Suomen poliittisella johdolla on hallussaan se "Viisasten Kivi", joka näiltä
EU:n suurilta kulttuurimailta ja islamin paimennusta jo vuosikymmeniä ellei jopa
satoja vuosia kenttäkokein harrastaneilta puuttuu - niin Suomen poliittinen elitti -
tehkää se taikatemppu, johon muut eivät ole Euroopassa pystyneet, kääntäkää
kaikessa rauhassa rauhan uskonnon kannattajien käytös mieleiseksenne !

Jonna Maijala

Totuus on, että mikään ei muutu eikä tule muuttumaan. Noi Oulun hullut tulee pääsemään vähällä, koska eihän sillä ole merkitystä, että lapsia raiskataan ja näin pilataan koko loppuelämä. Myönnetään jo, että tää koko matu touhu ei toimi ja noi ei tule sopeutumaan ikinä suomalaiseen yhteiskuntaan ja ne ei myöskään kunnioita suomalaista kulttuuria ja lakia. Suohon ollaan menty ja hitaasti upotaan.