Torstai 20.6.2019

Oulun seksuaalirikokset: Nyt tuli Juha Sipilän lausunto – ”Järkyttävä, epäinhimillinen teko"

Luotu: 
5.12.2018 11:47
Päivitetty: 
5.12.2018 11:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Juha Sipilä järkyttyi Oulun rikosepäilyistä.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on antanut virallisen lausunnon Oulun tapahtumista eli seksuaalirikosten sarjasta, josta epäillään tällä hetkellä yhdeksää ulkomaalaistaustaista miestä.

Oulun poliisi tutkii parhaillaan kolmea vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta, joista ainakin yksi on pitkäkestoinen, toistuva teko ja käsittää useita epäiltyjä. Sipilän mukaan ”tapahtumat ovat herättäneet laajaa järkytystä ja syystä”.

”Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko, jonka pahuutta ei voi käsittää”, Sipilä sanoo.

”Jokaisella on oikeus koskemattomuuteen. Kyse on perustavaa laatua olevasta asiasta. Tätä oikeutta on puolustettava kaikissa tilanteissa ja sen loukkauksiin on puututtava.”

Poliisin mukaan laajimmassa rikoksessa epäiltynä on useita ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Epäillyt teot ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin lapsiin.

Rikoksen uhrin kärsimystä ei voi mitenkään poistaa, Sipilä sanoo.

”Oikeusvaltiossa syylliset saavat rangaistuksen etnisyydestä riippumatta. Oulun tapauksen tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa poliisi, tuomiosta oikeuslaitos”, pääministeri korostaa.

”Seksuaalirikosten rangaistusten on vastattava kansan oikeustajua. Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksien koventamisesta.”

Lue lisää aiheesta:

Oulun poliisi varoittaa perheitä: Ulkomaalaistaustaiset miehet houkutelleet nuoria tyttöjä kontaktiin

Monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja: Rikolliset takaisin kotimaihinsa – Suomen valtion toimittava nyt

Sisäministeri Oulun raiskausringistä Ylellä: ”Ei tällaista pitäisi tapahtua Suomessa” – Karkotuksia nopeutetaan

Kansanedustaja julkaisi synkän listan raiskausuutisista – ”Tähän on reagoitava heti”

Alla Sipilän twiitti ja linkki lausuntoon valtioneuvoston sivuilla.

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eemeli Haajanen

Pahoittelut ei nyt vaan riitä tässä asiassa.Kaikkiin mahdollsiin toimiin on ryhdyttävä viipymättä ja saatava nuo brutaalit pois maastamme tavalla tai toisella.Kovat timet toimivat ennaltaehkäisevänä toimena raiskausta edes ajatteleville.Nykyisin hyssytellään ja vaietaan ulkomaalisten tekemisiä.Vartijat ovt ylityöllistettettyjä kun kaupoissa maahanmuuttajat ottavat tavaraa maksamatta.Hävikin maksamme me kantasuomalaiset sitten hinnoissa.Lakeja säätää eduskunta joten nyt töihin ja laaditte sellaiset pykälät että lapsemme saavat olla rauhassa noilta raakalaisilta.

Hannu Mononen

Ymmärtääkö pääministeri omaa vastuutaan siitä, mitä on päästetty tapahtumaan?

Hän ja tuolloinen sisäministeri Petteri Orpo päättivät v. 2015 ottaa maahan 32 000 turvapaikanhakijaa ja selvittää näiden suojelun tarve Suomessa pitkän kaavan mukaan, vaikka voimassa ollut Dublinin sopimus olisi antanut mahdollisuuden selvittää ainoastaa se EU-maa, johon hakijat saapuivat ensimmäiseksi, ja passittaa heidät sinne niin pian kuin tämä tieto oli varmistettu.

Tämä lähihistorian pahin poliittinen virhe on tullut Suomen veronmaksajille niin kalliiksi, että sen lopullinen yhteishinta salataan heiltä visusti.

Miljardiluokan menojen ohella sen seurauksena on ollut kohtuuttomasti inhimillistä kärsimystä asiaan täysin syyttömille suomalaisille: useita henkirikoksia, seksuaalirikoksia ja törkeitä lapsiin kohdistuneita väkivallantekoja.

Olisi rehtiä ottaa vastuu omien poliittisten päätösten seurauksista.

Tapio Mäkeläinen

Kerro mistä stetsonista vedät noi miljardit? Nyt on budjetissa 270 milliä. Vähemmän kuin tuulivoiman tuki.
Ruotsi otti 10 kertaa enemmän eli sen pitäisi olla jo Kreikan tilassa. Ei ole.

Ongelmana ovat nämä turhautuneet, laittomasti lusmuilevat ja heitä tukeva verkosto maailmaa syleilevine ideologioineen.
Joko rupeaa palautusmylly toimimaan? Kyllä maailmasta lentokoneita ja laivoja löytyy.
Mitä se lentokoneessa riehunut Vihreiden lainsäädäntösihteeri mahtaa nyt miettiä?

Petri Hämäläinen
Vastaus kommenttiin #15

Mitä yrität puskasta ampumisellasi sanoa? Vähätellä valtion budjetin arvoa pakolaisten kustannusten arvioinnissa? Vai numerojen merkitystä yleensä todellisuuden kuvantajina?

Jos nimittäin olet lukenut kyseisen artikkelin, luultavasti ymmärrät että vuonna 2015 suorat juuri ja täysin pakolaiskriisistä johtuneet kustannukset ylittivät miljardin kirkkaasti. Pelkästään sisäministeriön suoraan pakolaiskriisiin liittyvät kustannukset nousivat yli 700 miljoonan euron.

Artikkelissa (josta löysit yhden itsellesi ja ideologiallesi sopivan lauseen) sanotaan: « Maahanmuuton kannalta keskeinen ministeriö on sisäministeriö. Se vastaa maahanmuuttohallinnosta ja -politiikasta. Esimerkiksi vastaanottokeskukset ja karkotukset ovat sisäministeriministeriön vastuulla. Selvityksestä käy ilmi, että tämän vuoden budjetissa sisäministeriön osuus on 364 miljoonaa euroa, kun summa viime vuonna oli 718 miljoonaa euroa. Ensi vuoden budjettiin on varattu 249 miljoonaa euroa. »

Ymmärtänet että lauseen « kyseessä on vai osa totuus » on lisännyt suomalainen media artikkeliin juuri sinunlaisten puskasta ampujien varalle.

Eli mikä on kommenttisi tarkoitus? Onko sinulla jotain merkittävää tietoa pakolaisten kustannisvaikutuksesta? Vai onko tarkoituksesi tehdä kaikista (ideologiasi kannalta epämiellyttävistä) tilastoista, lukuista, mittauksista, tutkimustuloksista ja muista faktoista merkityksettömiä?

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #21

Lukaisin kyseisen artikkelin ja pysyn edelleen kannassani. Sinähän kirjoitat nyt vain yhdestä huippuvuodesta.
Luulen, että minun ja muidenkin on viisaampaa uskoa usein muuhun kuin lehtien palstoilla kommentoiviin.
Tottakai sinäkin kommentoit omista lähtökohdistasi ja näkemyksesi mukaan. Mutta ei sieltäkään näytä löytyvän ns. absoluuttista totuutta.

Petri Hämäläinen
Vastaus kommenttiin #28

Ihan fiksuja puhut.

Lopetetaan siis jänkkääminen ja mennään siis molemmat hyvillä mielin takaisin omiin koloihimme.

Minulle jää lähtiessä mieleen että pakolaiset maksavat suuruusluokkaa miljardin vuodessa. Sinun mielestä kyseinen kustannus on jotain nollan ja vähän nollaa isomman numeron väliltä. Ja koska tämä on osatotuus, siksi asia on sekä epäselvä että merkitön.

Kyösti Tomperi

Selvitys: Maahanmuutto nieli yli miljardi euroa budjettivaroja 2016 - ”kompleksinen kokonaisuus”.
Vertailukohtana ovat vuodet 2013-15. Vuosittaiset kustannukset olivat arviolta 287-309 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 menot hypähtivät yli kolminkertaiseksi, noin 1 050 miljoonaan euroon.
Että semmonen stetsoni.

Petri Hämäläinen
Vastaus kommenttiin #38

Pitäisikö itkeä vai nauraa?

Julistat « osatotuuksista » ja esität itse pelkän sisäministeriön vuosikustannuksen. Mikä järki siinä on?

SM polttaa vuosittain €300m vastaannottokeskusten pyörittämiseen ja turvapaikkaprosesseihin.

Kaikki turvapaikan jo saaneet ovat tämän luvun ulkopuolella, vaikka olisivat työttömiä ja toimettomia maailman tappiin. Tämä näkyy TEM:n ja OKM:n budjeteissa.

TEM:n pakolaisvuosibudjetti on suuruusluokkaa €200m joka vuosi. Työ- ja elinkeinoministeriö käyttää turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen vuonna 2018 arviolta 234 miljoonaa euroa, eli saman verran kuin vuonna 2017. Käytännössä raha menee kokonaisuudessaan kunnille maksettaviin kotouttamiskorvauksiin.

Opetusministeriö polttaa toista sataa miljoonaa vuosittain pakolaisiin.

Silloin ollaan ainakin 650 miljoonassa eurossa. Ja tämä on vain osatotuus eli kolme tärkeintä ministeriötä.

Jukka Könönen

Yli kymmenen on tapettu, satoja raiskattu, minunkin kimppuuni on nyrkein hyökätty 2 kertaa kunniakansalaisten toimesta. Tästä saamme kiittää hallitusta ja vihervasemmistoa. Odotamme viranomaisten toimintaa sekä ko. "kansan"edustajien ja ministerien pidätyksiä sekä tuomitsemista osallisuudesta ja ko. rikosten mahdollistamisista.

Antti Kettunen

juhasipilä on "järkyttynyt". Tätäpä ei ole koskaan ennen tapahtunut.

Minä muistan että sinä tarjosit omaa asuntoasi turvapaikan hakijoille. Ei väliä taustasta, ei väliä papereista, tänne vaan. Meillä on tilaa. Ja jos esitit yhtään mielipidettä ettei nuo nyt kauhean kärsiviltä näytä niin olit rasisti. No nyt olet saanut mitä on tilattu ja se on jotain niin vitun kuvottavaa etten voi edes käsittää. Saatanan tollo.

Erkki Malinen

Pakolaisista tehtiin pisnestä, yksityiset pakolaiskeskukset hyysää näitä että asiakkaat pysyy mahdollisimman pitkään. Tästä kaikesta ei voi syyttää kun omaa typeryyttä, äärisuvakit sai aikaan Persuille kevään vaaleissa taas jytkyn. Japanilaiset on Viksu kansa sielä ei pakolaiset ole riesana.

Petri Hämäläinen

Tämä lehti (US) ei edes uutisoinut asiasta Oulun tapahtumien tultua julki tällä viikolla.

Tällä kertaa hyssyttely ja ulkolaisten rikosten systemaattinen uutispimento / maton alle lakaisu osui omaan nilkkaan.

Juuri tällä hetkellä pitää lukea MTV:n nettiä jos ei halua jäädä sensuurin uhriksi.

Mikko Toivonen

Tuo on aiheellinen muistutus, sillä ainakin minun ymmärrykseni mukaan yksi Kepun tuki ideologioista eli lestadiolaisuus on yrittänyt vaieta monenlaisesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä piirissään.
Kaikkea moraalin vastaista toimintaa meidän hallitsemassamme elinympäristössä on käsiteltävä "tasa-arvoisesti".
Sen linjajohtopäätöksen voinee kuitenkin tunnistetuista tapauksista vetää, että mitä fanaattisempi uskonto, sitä yleisempää seksuaalinen hyväksikäyttö aina lasten sukupulielinten rituaakisilpomiseen saakka eräissä uskomuksissa.

Petri Hämäläinen

Uskonlahkoihin on liittynyt ja liittyy merkittäviä ongelmia seksuaalirikollisuudenkin suhteen mutta esimerkiksi raiskausten osalta painottaisin suhteellisuuden tajua koskien ongelmien yleisyyttä.

Suomen miespuolisten kansalaisten keskuudessa, johon laestadiolaiset miehetkin luetaan, seksuaalirikosepäiltyjen määrä on 0,3 jokaista 1000 ihmistä kohden. Suomessa asuvien irakikaisten kohdalla vastaava luku on 12,9! Eli epäiltyjen osuus on yli NELJÄKYMMENTÄkertainen.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/220727-hs-irakilaiset-halyttavasti-esil...

Heikki Santala
Vastaus kommenttiin #24

Petri,
jokainen hyväksikättörikos olisi yhtä lailla tuomittava. Näin ei ole. Lestariolaislasta panostetaan vaikenemaan kärsimyksistään; muuten hänet hylätään perheestään, läheisistään ja koko yhteisöstä. Se on tuplakärsimys ja -rangaistus uhrille. Lahko suojelee ja peittelee rikoksen tekijää.

Maahantulijoiden yhä törkeämmät lapsiin kohdistuvat rikokset tulevat laajemmin ilmi ja saavat tuomionsa.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että lainsäädäntömme kaipaa päivitystä; esimerkiksi kansalaisuuden myöntämisen ja maasta karkotuksen osalta. Näyttöä on riittävästi.

Arvo Tammela

Santala ja kumppanit, pyhässä vihassanne pääministeri Sipilää kohtaan olette unohtaneet kaikkein tärkeimmän Oulun törkeistä rikoksista, Sipilä ei ole mitään osuutta niihin, joten voisitteko jo keksiä jotain uudempaa hänen syyllisyystaakkaan. Teidän nyt käyttämissä syytöksissä parasta ennen päivä on mennyt jo aikoja sitten.

Heikki Santala

Arvo;
kun väännät tosiasioiden kertomiset "pyhäksi vihaksi", niin en voi auttaa. Pysyn vastakin faktoissa.

Lisäksi perustuslain mukaisesti poliitikon on kestettävä toimistaan ankaraakin kritiikkiä: "Taloudellisen ja poliittisen vallan käyttö eivät ole lain mukaan yksityiselämää."

Käytän myös sananvapauttani lain rajoissa.

Petri Kokko
Vastaus kommenttiin #39

Se olisikin ollut maailman kahdeksas ihme jossei tuo palstakyylä tammela olisi suupielet vaahdossa täällä puolustelemassa uskonveljen tekemisiä.
Nyt onkin oikein kivasti aikaa meuhkata netissä kun kirkkovaltuustovaalitkin laukaalla on pidetty....

Marjatta Marttila

Vuonna 2015 pm Sipilä ja Petteri Orpo (silloinen sisäministeri) päättivät ottaa 32 000 turvapaikanhakijaa ilman minkään valtakunnan kontrollia. Silloin tällöin on uutiskynnyksen ylittänyt seksuaalinen ahdistelu tms ahdistelu. Yksittäinen tapaus parkuu valtiovalta. NYT kun homma on lähtenyt täysin käsistä, niin jopa valtiovalta heittäytyy huolestuneeko!! AIKUISTEN OIKEESTI lakimuutos välittömästi voimaan, ilman mut kun, mut kun...Jos oikein muistan, niin vuosia sitten hoitohenkilökunnan uhkaamalle irtisanominen/lakko, haettiin hallituksen toimesta lakimuutos alta aikayksikön! Mikä nyt mättää??? Hävetkää!!! Olisiko po tapaukset saaneet ripeämmän käsittelyn ja julkisuuden, mikäli uhreina olisi ollut päättäjien lähipiirin lapset??? Kysyn vaan!

Hannu Mononen

Pääministeri Sipilä ja tuolloinen sisäministeri Orpo päättivät v. 2015 ottaa maahan 32 000 turvapaikanhakijaa ja selvittää näiden suojelun tarve Suomessa pitkän kaavan mukaan, vaikka voimassa ollut Dublinin sopimus olisi antanut mahdollisuuden selvittää ainoastaa se EU-maa, johon hakijat saapuivat ensimmäiseksi, ja passittaa heidät sinne niin pian kuin tämä tieto oli varmistettu.

Miksi he ehdoin tahdoin halusivat tehdä tuon poliittisen valintansa kuten tapahtui? Eikö Sipilän hallituksella ollut käytettävissään pätevää lainopillista neuvontaa siitä, mihin Dublinin sopimus velvoittaa Suomen kuten muutkin sopimuspuolet, ja mihin se antaa sovitut mahdollisuudet?

Kun linjaus oli tehty, kansainvaellus oli vasta alussaan. Eikö Sipilän hallituksella ollut käytettävissään tiedustelutietoa (mm. viranomaisten eurooppalaisen yhteistyön nojalla) muualta Euroopasta siitä, paljonko lopulta oli Suomeen pyrkimässä, minkä ikäisiä ja mitä sukupuolta? Mikä esti käyttämästä peruutusvaihdetta, kun oli käymässä ilmeiseksi, millaisista henkilömääristä oli kyse – sama Dublinin sopimushan oli edelleen voimassa.

Eikö Sipilän hallituksella ollut käytettävissään mitään asiantuntemusta lähtömaiden kulttuureista? Entä tulijoiden luku- ja kirjoitustaidosta, koulutustaustasta, sopeutumiskyvystä ja työmotivaatiosta? Entä lähtömaiden poliittisesta valmiudesta ottaa takaisin niitä kansalaisiaan, jotka eivät ole suojelun tarpeessa?

"Stetsonin" laatu tuli jo edellä selväksi, miljardisummissa kyllä liikutaan eikä loppulaskua ole läheskään vielä nähty, vaan sitä maksavat seuraavat sukupolvetkin. Eipä olisi pahitteeksi, jos summan arvioisi vielä alusta saakka uudelleenkin jokin riippumaton taho, jolle annettaisiin pääsy vahvistetun tilintarkastuksen tietoihin ilman sidoksia valtionhallintoon.

Perinnöksi jääneet, eufemistisesti "paperittomiksi" nimitetyt laittomasti maassa oleskelijat kasvattavat loppusummaa joka ikinen päivä, vai "pyhällä hengelläkö" he sitten elävät? Joku Suomessa toki sen työn tekee, josta heidän elantonsa rahoitetaan – kiinnostava tutkimuksen aihe siinäkin, vinkiksi taloustieteilijöille.

Ongelma on siinä, että totuutta ei edes haluta tietää, koska se olisi ideologian vastainen.

Mitä tulee kansallisen sisäisen turvallisuuden ongelmiin: eikö v. 2015 ollut Suomen poliisilla saatavissa mitään tiedustelutietoa Keski- ja Etelä-Euroopan kollegoiltaan siitä, miten noista lähtömaista tulevat juurettomat nuoret miehet joutilaina käyttäytyvät?

Ei ministereiltäkään toki voi vaatia ennustajan lahjoja, mutta heillä pitäisi sentään olla kyky ottaa käyttöönsä paras asiantuntemus Suomessa siinä, missä oma ymmärrys loppuu. Tältä istumalta en ole vakuuttunut siitä, että näin meneteltiin kriisin tultua päälle syksyllä 2015.

Mikko Toivonen

Käytetäänpä kerran perus tunnuslukuja ja yksinkertaista matematiikkaa arvioiden että noin vuoden oli 32000 "pakolaista" kustannettavana vailla vähäihsintäkään vastiketta

= 32000 x 200 €/pv x 365 pv = 2336 miljoonaa euroa.

Tuo lähtöluku 32000 on sittemmin vuosi vuoderlta vähentynyt mutta käsittääkseni heistä on edelleen noin 10000 huollettavana.

Päiväkustannukseksi valittua 200 euroa voi myös olla mahdollista säätää hiukan jopa alaspäinkin.

Varmaa kuitenkin on ihan perusmatematiikalla, että tuon Sipilän ja Orpon maahanpäästämän joukon kokonaiskustannus on tähän mennessä ollut vähintäin 4 miljardia euroa

Miksi esimerkiksi Dublinin sopimusta ei haluttu valvoa vaan annettiin kallis huolto "alihankkijoille" on kyllä oikeutettu kysymys

Seppo Simonen

Hannu historia kommentointi kertoo tapahtumienkin aivan oikeasti. Tuo Dublinin sopimus on osin epäselvä koska se ei pakota kirjautumaan pakolaiseksi ensimmäisessä maassa jonne hän tuli. Siis he kirjautuvat vasta Suomessa vaikka kukkiva monen turvallisen maan läpi.
Kaikkein merkillisintä on se että Ruotsilla on palautus sopimus Irakiin muttei meilä ole vastaavaa sopimusta. Miten lie annetaanko lie annetaanko Irakiin kehitysapua

Risto Nikander

Turha puhua mistään muusta kuin että Suomessa "pakolaiset" ovat nuoria miehiä, jotka eivät edes halua työllistyä ja joiden ainoa halu on nauttia ilmaisesta hoivasta, ylöspidosta, rahanjaosta ja länsimaisesta elämästä. Järkimaissa pakolaiset ovat lapsia ja naisia,
Islamismi tuo siihen oman leimanss. NAutitaan monikultuurisuudesta kuten Stubb.
KAnnnattaisi muistaa, että jokainen vankilavuosi maksaa veronmaksajille yli € 100,000,- Eli kalliiksi tulee nämäkin raiskaukset veronamksajillekin.

Juha-pekka Naukkarinen

Pääministerin järjenjuoksusta kertoo se,että hän antoi talonsa mahdollisesti ulkomailta laittomasti tulleiden rikollisten käyttöön ja ei ollut tietoinen oman maan kansalaisten suhtautumisesta tämän tyyppiseen maahanmuuttoon millään tavoin,voiko Suomea johtava pääministeri hoitaa tehtäväänsä kansalaistensa hyväksi,jos ei tee asioita heidän hyväkseen,vaan heitä vastaan?

Seppo Simonen

Edellisellä nr. 52 kommentoija lienee siis oikeanlainen järjenjuoksu kun on saanut aikaa itsenäisyyspäivän aamuyöstä aikaan pääministeri DI Juha Sipilän solvaavan kirjoituksen.
Kun Juha Sipilä ja Arto Satonen osoittivat hyvää tahtoa luovuttamalla asuinmahdollisuuta silloisessa tilanteessa niin siitäkös on riittänyt Juha Sipillän vastaista somea,

Kari Aaltonen

Sipilä, olet hallituksesi kanssa ollut tekemässä päätöksiä ja suorastaan kutsumassa näitä kavereita tänne Suomeen ja nyt kun ovat syyllistyneet näihin törkeyksiin, mistä Suomen nuoret eivät välttämättä selviä elämänsä aikana koskaan, riitääkö pelkkä pahoillaanolo ja nätti puhuminen, ku meillä ei näin saisi tehdä täällä meilläpäin.
Näitä asioita on piiloteltu, rikoksia painettu villasella ja vaadittu ymmärrystä vedoten kulttuurisiin eroihin ja jos joku erehtyy tuomitsemaan, hänet leimataan rasistiksi jopa poliisin toimesta. Nyt vaaditaan tekoja.

Markus Vuorivirta

Taitaapi olla enemmän järkyttynyt lähestyvistä vaaleista. Ihmiset kun muistaa kuka tarjoili omakotitaloaan. Sekin muuten yksi niistä lupauksista mitä ei edes pitänyt, vaan tokaisi vain lakonisesti talon myytyään, että teen talollani mitä huvittaa. Nyt kun on tullut ilmi tämä raiskausrinki, sekä bussitapahtumat näin lähellä vaaleja, onkin ketkut yhtäkkiä saanut suuren herätyksen. Jopa tasavallan presidentti julisti, miten ”meidän pitää kestää pahuus”. Ei meidän tarvitsisi kestää pahuutta, jos valtio olisi hoitanut velvollisuutensa. Ainoa asia mitä valtio tehokkaasti on tehnyt, on tukkinut niiden suita, ketkä yritti näistä tapahtumista vuosia varoitella. Koittanut vaientaa kaikki ketkä ovat joutuneet kokemaan henkilökohtaista tragediaa näiden päätösten vuoksi.

Ei voi muuta sanoa, että päästivät sudet lammastarhaan. Nyt sudet ihan odotetusti syö lampaat. Ja ainoa mitä valtio tekee, seuraa sivusta ja koittaa siirtää kokonaisvastuun susille. Teoriassa vastuu onkin susien, mutta ei voi olla niin tyhmä se ”porttien avaajakaan”, ettei etukäteen tiedä, että susi on aina susi, eikä muutu yhtään mihinkään. Nyt sudet sitten saavat sen vuoden ehdollista, että voivat jatkaa rakasta harrastustaan. Samalla porttien avaajat, jotka siis OVAT vastuussa tapahtumista, yrittävät paniikissa pestä verisiä käsiään hyssytellen kaikkea. Erittäin törkeää toimintaa. Ei suomalaiset ole tällaista ansainnut.

Nyt on tulossa tosiaan vaalit. Äänestäjille tiedoksi. Joka ikinen, joka äänestää Juha Sipilää, Petteri Orpoa jne antaa aivan suoran hyväksynnän tälle tapahtuneelle porttien aukasulle, sekä kaikelle mitä sen jälkeen on tapahtunut. Se nämä on tajunneet jo itsekin.

Uurnilla tavataan!!!