Torstai 20.6.2019

Poliisi: Oulussa 4 uutta seksuaalirikosepäilyä – kaikki uhrit alle 15v.

Luotu: 
11.1.2019 16:57
Päivitetty: 
11.1.2019 17:11
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
|

Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Poliisin mukaan teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana.

Kolme ulkomaalaistaustaista miestä on otettu kiinni todennäköisin syin epäiltyinä rikoksista. Tiedotteen mukaan epäillyt ovat noin tai alle 20-vuotiaita.

Poliisin tutkinnan alla olevien seksuaalirikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Tiedotteessaan poliisi tunnistaa, että julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää.

Oulun poliisi jatkaa näiden uusien seksuaalirikosepäilyjen sekä aiemmin uutisoitujen viiden seksuaalirikoskokonaisuuden osalta esitutkintaa.

Lue myös: Pääministeri Juha Sipilä: ”Ymmärrän täysin kansalaisten huolen ja järkytyksen”

Oulun poliisi on aiemmin varoittanut paikallisia perheitä alaikäisiin tyttöihin etenkin netissä kohdistuvasta houkuttelusta, joka on pahimmillaan johtanut vakaviin seksuaalirikoksiin. Oulussa houkutteluilmiön epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Lue lisää: Oulun poliisi varoittaa perheitä: Nuoria tyttöjä houkutellaan kontaktiin – johtanut seksuaalirikoksiin

LUE MYÖS:

Oulun poliisin etsintäkuuluttama mies otettiin kiinni Saksassa

Kansanedustaja julkaisi synkän listan raiskausuutisista – ”Tähän on reagoitava heti”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Kleemola

Tulen surulliseksi, kun täällä on rasistista vihapuhetta. Pakolaiset ovat ehkä traumatisoituneet umpimielisiin suomalaisiin ja se on saanut heidät näin epätoivoiseen tekoon. Tarvitsemme parempaa kotouttamista. Rasistiset perussuomalaiset vain riemuitsevat kun nyt heidän kannatuksensa nousee!

Juha-pekka Naukkarinen

Olen asunut vuosia arabimaissa ja tiedän kuinka muslimit aivopestään islamin ja sharia lain voimin vauvasta pitäen,mikään mahti maailmassa ei voi sitä hävittää heidän päästään,aina kun tulee vaikeuksia tai sitten ei elämässä ,nämä asiat nousevat mieleen ja he turvautuvat shariaan ja koraaniin,ei se heidän vikansa ole,niissä maissa on pakko noudattaa islamin uskoa ja shariaa tai kuolet,koska vääräuskoinen on luopio ja petturi!

Seppo Virkkula

Poliisi aiemman uutisoinnin yhteydessä harhaanjohtavasti antoi ymmärtää, että netissä pyörivät huhut siitä, että yksi uhreista olisi tehnyt itsemurha, ei pitäisi paikkaansa. Nyt sitten vihdoin myönnetään, että yksi uhreista on sittenkin kuollut teon jälkeen, mutta että kuolemassa ei epäillä rikosta.