Keskiviikko 19.6.2019

Sauli Niinistö: ”Ongelmiin on tartuttava ja ne on ratkaistava”

Luotu: 
12.1.2019 15:32
Päivitetty: 
12.1.2019 15:52
  • Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
    Kuva
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kuvailee Oulun tapahtumia kestämättömiksi. Arkistokuva.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo Oulun tekojen järkyttävän epäinhimillisyydellään. Järkytystä lisää presidentin mukaan se, että teot ovat kohdistuneet lapsiin.

”On kestämätöntä, että rikosepäilyitä on tullut lisää. On kestämätöntä, että jotkut meiltä turvapaikkaa hakeneet ja jopa turvapaikan saaneet ovat tuoneet tänne pahaa ja luoneet tänne turvattomuutta”, hän sanoo lausunnossaan.

”Hyvän on kyettävä myös lujuuteen. Meidän on entistä päättäväisemmin toimittava sen varmistamiseksi, että Suomi on jatkossakin oikeudenmukainen ja turvallinen maa. Tarvitsemme aroistakin asioista avointa ja asiallista keskustelua ja tarkkaan punnittuja päätöksiä. Ongelmiin on tartuttava ja ne on ratkaistava. Sen ansaitsevat kaikki ne ihmiset, joilla on tahtoa sopeutua yhteiskuntaamme, taustastaan riippumatta”, presidentti jatkaa.

Oulun poliisi kertoi perjantaina aloittaneensa esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Rikoksiin epäiltyjen on kerrottu olevan ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä. Oulun poliisilla on tutkittavana myös joulukuussa paljastunut tapaus, jossa epäillyt teot ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaaseen tyttöön kuluvan vuoden aikana. Tästä rikoksesta epäiltyinä on kahdeksan henkilöä.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi hetki Niinistön lausunnon jälkeen, että hänellä on illalla kokous sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan kanssa. 

”Tapaamme illalla ministeri Mattilan ja ministeri Mykkäsen kanssa Oulun kaupungin johtoa. Pidämme erillisen kokouksen jatkotoimista kolmen ministerin kesken tapaamisen jälkeen”, Sipilä kertoi Twitterissä.

Siniset vaativat aikaisemmin tänään ylimääräistä hallituksen istuntoa Oulun tapahtumien vuoksi.

Lue myös: 

Kai Mykkänen Ylelle: Oulun epäillyt ”tyypillisistä turvapaikanhakumaista” – ”Yhdistävä seikka, jota ei pidä lakaista maton alle”

Hallitusta vaaditaan ylimääräiseen istuntoon Oulun tapausten vuoksi – ”Suomessa ei saa tapahtua tällaista!”

Pääministeri Juha Sipilä: ”Ymmärrän täysin kansalaisten huolen ja järkytyksen”

Poliisi: Oulussa 4 uutta seksuaalirikosepäilyä – kaikki uhrit alle 15v.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Hietanen

Onhan tämä sietämätöntä mutta tällaista on tapahtunut jo kymmeniä vuosia
ympäri Eurooppaa ! Britanniassa lukuisia pedofiili- ja raiskausrinkejä esim. pahin
Rotherhamissa. Näiden tuhansien ja tuhansien "turvapaikanhakijoiden" joukossa
on myös paljon niitä, joita eivät eurooppalaiset poliittisen eliitin papukaijamaisesti
toistamat länsimaiset arvot hetkauta pätkääkään, saatika että olisivat vaivautuneet
opiskelemaan esim. Suomen oikeusjärjestelmän tai käyttäytymissääntöjen oppi-
kirjoja. Suomessa toistetaan lähes pilkulleen samalla kaavalla kaikki se sama mutta
pienemmässä mittakaavassa kuin monissa muissa EU-maissa. Arin aihe on kaiken
keskiössä - sopiiko islam Suomeen tai EU:n sisälle ? Vai HYS HYS ?

Viljo Asikainen

Tämä kammottava asia tuottaa muun ohella myös mustaa huumoria. Sellaista voi lukea presidentti Niinistön, pääministeri Sipilän ja sisäministeri Mykkäsen lausunnoista. Kolmikko ylittää jatkuvasti itsensä suoltaessaan tekojen yhä pahentuessa yhä rajumpia ja rajumpia sanakäänteitä tekojen paheksumisessa ja verbaalisessa tuomitsemisessa. Kolmikon sanalliset kyvyt asettuvat puntariin - kuinka keksiä enää entistä voimakkaampia ilmaisuja. Tämän seuraaminen on mielenkiintoista.

Oleellista kolmikon sanailussa on se että he sen avulla myrskyn silmässä ollessaan pyrkivät säilyttämään kasvonsa kunnes kohu ennen pitkää laantuu ja he voivat taas unohtaa asian.

Missään nimessä kolmikko ei ryhdy minkäänlaisiin todellisiin toimenpiteisiin joita he repliikeissään vaativat (pitäisi tehdä). Näitä vaatimuksia he esittävät - niin, kenelle? Juuri he itse ovat ne joiden pitäisi toimenpiteisiin ryhtyä.

Raimo Ilaskivi

Tai sitten palataan vuosien 1990/91 vaihteeseen_ Pidin ssilloin eroavana kaupunginjohtajana televisioidun Uudenvuoden puheeni Senaatintorilla. Viestini oli yksinkertainen: "Meidän on pidettävä lämmintä huolta sodan ja kriisien alueilta tulevista pakolaisista, mutta asetettava omaan luokkaansa ne, jotka tulevat Suomeen muista syistä, mm. parempaa elintasoa etsivinä ns. elintasopakolaisina"
Huuto ja kritiikki olivat kamalia - ns inhimilliset järjestöt ja vastaavat kirjeineen ja puhelinsoittoineen. Heille toistin ettei meidä tule olla "hyväntahtoisia hölmöjö." Totuudenpuhuja ei silloinkaan saanut myötätuntoa, mutta nyt näyttävät yhä useammat toistaavat noita 27 vuoden takaisia sanojani!

Johanna Sirén-Kaplas

#15

Kiitos, että muistutit asiasta. Todellakin, asioiden kulkuun on yritetty puuttua jo varsin varhaisessa vaiheessa. Mutta sinisilmäinen lintukoto ei ole ottanut onkeensa.

Aikoinaan myös asianajaja Matti Vuori totesi, että suomalaiset katselevat savupirteissään tv-räppänöistään ulkomaailmaa, ja luulevat olevansa sivussa ja turvassa maailman pauhinasta.

Kyösti Tomperi

Valtamedian ratkaisu ongelmaan: Ei anneta näiden rikosten tekijöiden tai Suomen turvallisuudesta vastuussa olevien poliitikkojen arvostelijoille sanan sijaa. Pidetään tyhmä kansa pimennossa siitä, mitä maassamme tapahtuu. Maahanmuuttajien rikoksista ei saa keskustella. Puhumattakaan siitä, että heidän yliedustuksensa väkivalta-, omaisuus- ja seksuaalirikoksissa saisi tulla esille. Eläköön monikulttuurisuus.

Markus Vuorivirta

Presidentin mukaan tarvitaan avointa keskustelua aiheesta. Ironisesti samaan aikaan viranomaisten vihapuhekampanjoiden ja vahtaamisien vuoksi järjestäen joka ikinen keskustelualusta aiheeseen liittyen on suljettu. Mukaan luettuna valtiollisen yleisradion keskusteluosiot. Taitaapi kuitenkin valtiomiehiä ja ministereitä tällä hetkellä kiinnostaa enemmän VAALIEN läheisyys kuin kiusallisesti juuri nyt paljastuneet lapsien rauskaukset. Se on sellainen juttu, että näille asioille on nyt tämänkin hallituksen aikana ollut melkein neljä vuotta aikaa tehdä jotain. Eipä ole tehneet muuta kuin vihapuhepoliisin ja keskustelun tukahduttamisen. Asioista varoitettiin aikoinaan. Monet ihmiset huusi, että nyt on päästetty sudet lammastarhaan. Huutajat vaiennettiin ja tämä oli ainoa asia mitä meidän johtajat sai aikaiseksi. Turha nyt enää on itkeä kun sudet syö lampaat. Susi kun ei karvoistaan mihinkään pääse. Minkä tahansa muun uskominen on yksinkertaisesti tyhmää.

Miika Ärväs

Onhan tämä saavutus. Herra Sipilän (pääministeri) ja kaikkien rakastaman (presidentti) Sauli Niinistön aikana meillä on ulkomaalaisten tekemät joukkoraiskaukset ja siitä seurannut itsemurha.
Kaikki tämä olisi ollut ehkäistävissä jos järjelle olisi annettu ääni.