Tiistai 16.7.2019

Seksuaalirikokset: Virkamies löysi vielä yhden lain joka ”pitäisi ehdottomasti saada voimaan”

Luotu: 
16.1.2019 14:00
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Hallintovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola (ps) pitää ulkomaalaislain uudistamista merkittävänä ja kiireellisenä.
|

Eduskuntapuolueet haluavat kiirehtiä kahta eduskunnan käsittelyssä olevaa lakihanketta ja vetoavat hallitusta vielä selvittämään kolmatta vastauksena Oulussa ja Helsingissä ilmenneisiin seksuaalirikostapauksiin.

LUE MYÖS: Nyt tuli koko eduskunnan linjaus – Nämä 3 lakia runnotaan läpi seksuaalirikosten takia

Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio katsoo tviitissään, että eduskuntaryhmien sopimien lakihankkeiden lisäksi eduskunnassa on käsittelyssä ulkomaalaislain uudistus, joka ”pitäisi ehdottomasti saada voimaan”.

Vuorion mukaan lakiuudistuksella pystyttäisiin puuttumaan tilanteisiin, joissa maastapoistettavat henkilöt tekevät viime hetkellä turvapaikkahakemuksen.

Lakiuudistus on tällä hetkellä eduskunnan hallintovaliokunnan käsittelyssä. Valiokunnan puheenjohtaja Juho Eerola (ps) kertoo Uudelle Suomelle, ettei kyseisen uudistuksen tilaa kysytty häneltä ennen eduskuntaryhmien puheenjohtajien tiistaista kokousta.

Eerolan mukaan lakiesityksen käsittelyä ei ole ehditty vielä aloittaa, mutta hän kuitenkin vakuuttaa, että laki valmistuu, eikä raukea nykyisen eduskunnan lopettaessa työnsä ennen huhtikuun vaaleja. Asiantuntijakuulemiset alkavat ensi viikolla, Eerola selventää.

Itse lakiuudistusta valiokunnan puheenjohtaja pitää merkittävänä uudistuksena ja parannuksena.

”Olen Vuorion kanssa tästä samaa mieltä. Tämä on merkittävä ja kiireellinen asia”, Eerola sanoo.

”Olen itse ollut aikanaan vastaanottokeskuksessa töissä pitkäänkin ja jo silloin tämä sama ongelma oli olemassa, vaikka ei tietysti samassa mittakaavassa kuin nyt. Silloin jo katseltiin, että kun joku henkilö sai käännytyspäätöksen, hän teki vain uusintahakemuksen. Ei siinä välttämättä mitään kunnon perusteluja ollut. Räikeimmillään joku kääntyy kristityksi ja joku kääntyy seksuaalivähemmistöön. Ne ovat usein tuulesta temmattuja.”

”En epäile sitä, etteikö jonkun vakaumus voisi muuttua, mutta suurimmaksi osaksi se on keplottelua. Rajusti pitää kiristää tässä kohtaa”, Eerola toteaa.

Nyt käsillä olevan lakiuudistuksen myötä uusintahakemusta ei voisi tehdä ennen kuin edellinen hakemus on lainvoimaisesti ratkaistu. Jos edellisen hakemuksen käsittely tai sitä koskeva valitus on kesken, uuden turvapaikkahakemuksen tiedot liitettäisiin selvityksenä vireillä olevan asian käsittelyyn. Uutta erillistä päätöstä ei siis tarvitsisi tehdä.

Eerola huomauttaa, että vireillä olevien hakemusten täydentäminen on mahdollista jo nykyjärjestelmässä ja siksi hän katsoo, että kokonaan uuden hakemuksen tekemisessä on keplottelun makua.

”Henkilökohtaisesti minulle riittäisi yksi kerta: yhden kerran voisi tehdä turvapaikkahakemuksen. Siihen tulisi päätös kyllä tai ei ja asia olisi sillä selvä.”

Eduskunnan käsittelyssä olevalla ulkomaalaislain muutoksella turvapaikkaa hakeneen henkilön matkustusasiakirja kuten passi voitaisiin ottaa viranomaisten haltuun.

”Tavoitteena on varmistaa turvapaikkamenettelyn sujuvuus siten, että puuttuva matkustusasiakirja ei estäisi hakijan tunnistamista tai kielteisen kansainvälistä suojelua koskevan päätöksen saaneen henkilön maasta poistamista”, lakiesityksessä todetaan.

LISÄÄ AIHEESTA:

Ulkomaalaisten karkotuksia nopeutetaan 1.1.2019 – Myös uusintahakemusten ”väärinkäyttöön” halutaan puuttua

Näkökulma: Koko eduskunnalta kaksi väkevää linjausta – ja yksi heikko lenkki

Petteri Orpon mieli muuttui: On nyt valmis lisäbudjettiin epäiltyjen seksuaalirikostapausten takia

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Aalto

Muslimi ei koskaan käänny todellisuudessa kristityksi eikä minkään muunkaan uskonnon kannattajaksi, mutta hän voi tehdä sen huijatakseen ja saadakseen siitä itselleen etua. Tämä on täysin hyväksyttävää, koska se edistää islamin levittämistä. Nämä käännynnäiset kiittävät Allahia moskeijassa sinisilmäisten idioottien myönnettyä heille elinikäisen eliitti vapaamatkustajapaikan. Homoseksuaalisuus on islamilaisessa maailmassa todennäköisesti yhtä yleistä kuin lännessä, – voisi kuvitella, että se on jopa yleisempää, kun ajattelee heidän suhtautumistaan naissukupuoleen – siellä homoja kutsutaan veljiksi ja sisariksi. Muslimit eivät petä ainoastaan muita, he pettävät myös itseään

Lauri Kiiski

Muslimimaissa on varsin tavallinen näky, kun miehet ovat iltakävelyllä käsi kädessä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita mitään sen kummempaa, mutta länsimaissa on totuttu näkemään mies/nainen pariskuntia käsi kädessä, jota ei taas muslimimaissa tapaa nähdä juuri koskaan.

Petri Hämäläinen

Muslimin yhtä-äkkinen kristityksi kääntyminen yhdistettynä uuteen turvapaikkahakemukseen on halpa vasemmistolainen vitsi.

Ja halventaa suomalaista oikeustajua ja kansalaisten uskoa oikeusjärjestelmän ja hallintotoimen oikeudenmukaisuuteen. Molemmat vasemmistolaisten päätavoitteita, muuten.

Jaakko Aalto

Virkamies "löysi" vielä yhden lain. Itse asiassa virkamies on parhaan kykynsä mukaan pitänyt esillä tämän lain korjaustarvetta ja erittäin aiheellisesti. Tämä oikeus jatkuvasti uusilla sepitteillä esitettävien toistuvien turvapaikkahakemuksien esittämiseen ja niiden ottaminen käsittelyyn on farssi, joka on ehdottomasti saatava loppumaan.

Petri Hämäläinen

Systeemi vuotaa kuin seula. Rikollisia karkoitettavia ei saada maasta pois. Samoin ei saada poistettua kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita.

Asian tila on Suomenmaassa ovat siis aivan niin kuin Vihreät, Vasemmistoliitto ja SDP ovat aina halunneet. Ja niin kuin Kokoomus ja Keskusta ovat hiljaisesti siunanneet.

Samalla "humanistinen maahanmuutto" niminen valhe on kokenut henkisen konkurssin.

Alla tuokiokuvia Suomesta 2018:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005900409.html
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/442b4407-b283-4e4d-96cc-ec87dd826a37

Samy Arling

Ne hallituspuolueet (jäsenet) jotka ovat rikollisten maahantulon mahdollistaneet, osoittakoot suoraselkäisyyttä ja maksakoot 100€/kk lapsena raiskattujen hyväksi ja määrättäköön suorittamaan yhdyskuntapalvelua 3vrk/vuodessa raiskattujen hyväksi.Oi olisipa Suomessa toimiva oikeusjärjestelmä ...

Timo Hietanen

Mikäli lähivuosina alkaisi samankaltainen itämaiden tietäjien invaasio Irakista tai
Afganistanista kuin 2015 - niin nykyiset moninkertaiset pakolais- ja ihmisoikeus-
sopimukset velvoittavat Suomen ottamaan vastaan periaatteessa kaikki. Kädet
on jo valmiiksi sidottuina ja Suomen poliittinen eliitti tuskin uskaltaa uhmata
näitä sopimuksia, vaikka oma kansan lapset, naiset ym. sivulliset viattomat
joutuisivat uhreiksi. Suomen poliitikot ovat ensimmäisten joukossa aina olleet
allekirjoittamassa kaikenlaisia kansainvälisiä sopimuksia. Nyt maksamme kovaa
hintaa maailman parantamisen innostamme. Mitään oikeita tekoja estää esim.
islamilaista invaasiota Suomeen - ei ole näköpiirissä, vaikka vietämmekin 6.12.
joka vuosi "itsenäisyyspäivää".

Taisto Pihlajamaa

On pakko uudelleen muistuttaa, että kun muslimi valehtelee vääräuskoiselle, se ei ole hänelle synti. Ja jos hän sen tekee omaa asemaansa puolustaakseen, Allah lukee sen hänelle ansioksi.

Meillä täällä hankien keskellä on rakentunut ja muotoutunut toisenlainen kulttuuri.