Perjantai 19.7.2019

Juha Sipilä naljaili puolueristeilyllä: ”Entä jos tämä porukka – kokoomus, vihreät ja sdp – lähtee tätä yhdessä tekemään, niin mitäs sitten käy?”

Luotu: 
3.2.2019 17:12
  • Kuva: Tommi Parkkonen
    Kuva
    Keskustan puolueristeilyllä pitämässään puheessa Juha Sipilä paalutti keskustan tavoittelevan lisää paikallista sopimista työpaikoille, puolustusyhteistyön tiivistämistä Ruotsin kanssa ja vastustavan kotihoidontuen lakkauttamista ja dieselkieltoja.
|

Tulos tai ulos -periaatteesta tuli tulos ja ulos -periaate, kummastelee keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä. 

Keskustan puolueristeilyllä pitämässään puheessa Sipilä paalutti keskustan tavoittelevan lisää paikallista sopimista työpaikoille, puolustusyhteistyön tiivistämistä Ruotsin kanssa ja vastustavan kotihoidontuen lakkauttamista ja dieselkieltoja. 

”Se on ihan höpöhommaa, että Suomessa vuonna 2030 olisi dieselautot kielletty”, Sipilä sanoo. 

Perjantaina julkaistun Alma gallupin mukaan keskustan kannatus on tammikuussa laskenut 15,5 prosentista 14,4 prosenttiin. Lue tarkemmin: Alma-kysely: Keskustan alamäki kiihtyy – vihreät iskuetäisyydellä, perussuomalaiset nousee

Kannatustilannetta Sipilä kummastelee, koska katsoo nykyisen hallituksen laittaneen ”Suomen kuntoon” keskustan viime vaalien sloganin mukaiseksi.

”Me lähdimme edellisiin vaaleihin ajatuksella, että asiat laitetaan kuntoon tulos tai ulos -periaatteella. Nyt tässä matkan varrella tämä on muuttunut tällaiseksi tulos ja ulos – periaatteeksi”, Sipilä sanoo keskustaväelle. 

”Meidän pitää pystyä muuttamaan se. Peli ei ole vielä alkanut”, hän jatkaa. 

Sipilän mukaan julkisessa taloudessa on nyt ”liikkumavaraa” ja työllisyyden kasvun jatkuessa 100 000 työllisellä syntyy uutta rahaa jaettavaksi valtion kirstuun 1-2 miljardia euroa. Keskusta käyttäisi rahat Sipilän mukaan perusturvan kohentamiseen sekä koulutukseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Lue myös: Ekonomistit perkasivat Juha Sipilän vaalilupauksia: ”Mikä ihmeen indeksijäädytyksen purkaminen?”

Sipilä naljailee, kuinka kokoomus käyttäisi rahat rikkaiden veroaleen, sdp toteuttaisi vaalilupauksensa velalla ja vihreät jättäisi maakuntamallista muun muassa Kainuun, Satakunnan ja Keski-Suomen maakunnat pois. 

”Entä jos tämä porukka – kokoomus, vihreät ja sdp – lähtee tätä yhdessä tekemään, niin mitäs sitten käy. Meillä on siitä kokemusta. Viimeksi tuli 100 000 työtöntä, verot ylös ja työllisyys alas”, Sipilä sanoo.

Lue lisää:

Nyt tuli Juha Sipilältä selitys ”eläkesataselle”: ” Tämä nostaisi köyhyydestä erittäin tehokkaalla tavalla kymmeniä tuhansia suomalaisia”

Juha Sipilä kuittasi gallupit: ”Nyt näyttää siltä, että se on tulos ja ulos”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Sanoisin että ei koko Keskusta vaan Sipilä uskovaiset.

"Meidän pitää pystyä muuttamaan se. Peli ei ole vielä alkanut” sanoo Juha... liian myöhään.

Tekojen aika oli ja meni. Ketkä tuota Kempeleen talonlahjottajan vaalipuheita uskoo kun rehellisempienkin poliitikkojen puheita pitää miettiä mikä on totta ja mikä vaalivalhetta.

PS: Suomen sanakirjaan vaalilupauksen voisi kääntää tyhjänpäivisiksi höpinäksi.

Seppo Simonen

On hyvä naljailla kun on näyttöä millä naljailla. Seuraava Keskustan slogan on "Suomi entistä parempaan kuntoon"
Myöskin se että "Keskusta tekee Suomen arvoisia tekoja"
Tämä lisävalaistuksena US toimittajan uutiseen.

Pasi Anttila

Sipilän mukaan Kataisen hallitus menetti suomesta 100 000 työpaikkaa (suhdanteet) klun taas hänen hänen hallituksensa lisäsi työllisyyttä 140 000:lla (suhdanteet).
Onko Sipilä teistä johdonmukainen.
Sipilä sanoi myös kokoomuksen johdolla (vaalien jälkeen) annettavista veronalennuksista ja etuisuuksien leikkaamisesta köyhiltä. Vrt. Sipilän hallitukseen. Onko uskottavaa.

Kokoomus sentään on köyhiä kurjistassa politiikassaan rehellinen, sanoo sen ääneen jo ennen vaaleja mutta Sipilä taitaa puhu yhtä ja tehdä toista? Riippuen siitä onko vaalit lähellä.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #11

Suomen rakennetyöttömyys taitaa olla tuo 7-8% eli jäljellä olevat työttömät on vaikeasti työllistettäviä kun eivät saa työtä avoimelta sektorilta edes noususuhdanteen huipulla. Vaatii aikamoisia uudelleenkoulutus talkoita (jos motivaatiota ja rahaa on) kun vielä tekniikan kehittymisen vuoksi on miljoona suomalaista uudelleenkoulutettava seuraavien vuosikymmenten aikana riittää siinä Sipilällä ja tulevilla hallituksilla työsarkaa.

Onneksi suomalaiset on kuitenkin hillinneet tulevien työntekijöiden tekemistä.

Arvo Tammela

Nordlin, eikös se ole niin, että tasan ei käy onnen lahjat. Minäkin olen lotonnut joka viikko lokakuun lopulta lähtien ja uskonut saavani loton jättipotin. Eipä vaan ole tullut, mutta onneksi ei muillekaan. Aion yrittää vielä ainakin kerran. Tee sinäkin samoin.
Eihän sitä tiedä vaikka pääsisimme jakamaan jättipotin kahdestaan. Kyllä meidän sitten kelpaisi, mutta miten kävisi niille, jotka olisivat kateellisia meille. Alkaisivatko he syyttämään meitä siitä, että olisimme saaneet miljoonat Veikkaukselta epärehelisin keinoin.

Jukka Virman

Minusta tuntuu, että pienen paineen alla Sipilänkin ajattelu eli maailmankatsomus alkaa tulla esiin. "”Entä jos tämä porukka – kokoomus, vihreät ja sdp " Nämä mainitut ovat sekalaista sakkia, jotka liittoutuvat aina tilanteen mukaan. Sipiläläisyyden ydin sen sijaan on verkostoituneessa kaverikapitalismissa, jossa ytimenä on uskon veljeys. Se pysyy ja paranoo.