Tiistai 18.6.2019

Juha Sipilä: Hienoa – sotelle saatiin selkeät nuotit

Luotu: 
22.2.2019 19:01
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent arkisto
    Kuva
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) iloitsee perustuslakivaliokunnan valmistuneesta sote-lausunnosta. Lakipaketin käsittely siirtyy nyt eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle, jolla on käytännössä enää viikko aikaa saada oma mietintönsä valmiiksi ilman poikkeusjärjestelyjä.

”Hienoa, että #Sote- ja maakuntauudistus etenee. Sosiaali- ja terveysvaliokunnalla nyt selkeät nuotit tehdä muutokset ja tuoda uudistus äänestettäväksi suureen saliin”, Sipilä tviittaa.

Uudistus on yksi Sipilän hallituksen keskeisiä tavoitteita. Hallituksen tavoitteena on parantaa sosiaali- ja terveyspalvelujen laatua sekä leikata kustannusten kasvua kolmella miljardilla eurolla vuoteen 2029 mennessä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Harju

Mitä vastuuta Suomen terveydenhuollosta tämä ihminen tuntee? Semmoinen asia kuin kansanterveys on tässä valta- ja rahataistelussa jäänyt kokonaan pois. Siitä ei mainirta enää sanallakaan. Ennen paljon köyhempinä aikoina se seisoi huoltoasemilla pajatsojen kyljessä: Kansanterveydelle.

Raija Lempiäinen

Sipilä taisi nuolaista ennenkuin tipahti? Eikä ole lukenut Eurooppaoikeuden professori Juha Raition tulkintaa notifioinnista? Perustuslakivaliokunnan "ukaasi" sosiaali- ja teveyslautakunnalle ei anna vaihtoehtoja. Paitsi, että valinnanvapautta siirretään niin kauan, että sote on siltä osin notifioitu.Elikä Sote ei valmistu isonsalin äänestykseen ennen vaalikauden loppua!