Tiistai 18.6.2019

Nyt riitti Petteri Orpolle: ”Fidesz on mennyt liian pitkälle”

Luotu: 
23.2.2019 10:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
|

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo vaatii Unkarin pääministerin Viktor Orbánin johtaman Fidesz-puolueen erottamista Euroopan parlamentin keskustaoikeistolaisesta EPP-ryhmästä.

”Fidesz on mennyt liian pitkälle. Meidän on aika käynnistää Fideszin EPP-jäsenyyden arviointi”, Orpo tviittasi perjantaina.

Unkarin hallitus ja Fidesz nostattivat viikolla kohun siirtolaisvastaisella mediakampanjalla. Puolue syyttää Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckeria ja suursijoittaja George Sorosia laittoman maahantulon kannattamisesta.

Fideszin toimintaon aiheuttanut jo pitkään närää EPP:ssä, joka on EU-parlamentin suurin ryhmä.

Perjantaina Fideszin toimiin otti kantaa myös kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja Aura Salla. Myös hänen mielestään Fidesz pitää erottaa EPP-ryhmästä.

”Orbánin Fidesz-puolueen ei ole ainoastaan aika erota EPP:stä, vaan EPP:n on aika erottaa Fidesz puolueesta”, hän tviittasi.

Salla huomauttaa Unkarin saavan liki 22 miljardia euroa EU:n koheesiorahaa vuosina 2014-2020.

”Kiitoksena EU:lle rikkovat yhteisiä arvoja vastaan ja nyt vielä tämä. Ei käy. Tuki tulee lopettaa.”

 

 

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Lehto

Jos Unkarin nykyhallinnolle ja Unkarin itsevaltiaana esiintyvälle Orbanille ja hänen Fidesz puolueella ei EU:n ja EPP:n arvot kelpaa, mutta kylläkin EU:n tukimiljardit ( joista suuri osa menee "parempiin taskuihin" ) , niin onhan se demokratian halveeraamista, että tällainen saa olla jarruttamassa yhteisiä tavoitteita ja ratsastamalla muiden kustannuksella. Orban voi puolueelleen hakea tukea Nigel Faragen porukoista, jotka ovat "pelastamassa" Brexitillä brittiläisten vapautta ja duunareiden työpaikkoja luomalla tullimuurin EU. ja Britannian välille.

Tokihan Orban voi hakea ystäviä myös Moskovan suunnasta ja sieltähän varmasti annttaisiin hänelle "lämmintä kättä". Lyhyeksi näyttää osan unkarilaisista muisti käyneen.

Matti Hytölä

Johan tänään Orpo, Mykkänen ja Salla tekevät kaikkensa äänestäjien karkoittamiseksi perussuomalaisten riveihin. Harmi. Kokoomus on unohtanut Suomen edun, koti ja isänmaa ovat muisto vain. Tärkeintä ovat yhteiset eurooppalaiset arvot ja jakamaton ihmisoikeus, käsitteet joita ei tarkemmin misään avata mutta joilla voidaan tuomita muita poliitikkoja paaria luokkaan jos nämä uhkaavat EU eliitin salattuja pyrkimyksiä.

Pertti Ikonen

Minä en ainakaan äänestä Orpoa enkä Orpon puoluetta tulevassa vaalissa. Ihan sen takia, että en kannata kansan etujen siirtämistä orpojen, sipilöiden ja berneriläisten taskuihin. Ja persut voisivat taas vetäytyä SMP:n viitan alle takaisin historiaan pois häiritsemästä kansalaisten elämää.

Kaarlo Erjala

Olen kai täysi tollo, kun en ymmärrä, mitä tarkoittaa "kansan etujen siirtämistä orpojen, sipilöiden ja berneriläisten taskuihin". Nykyisen hallituksen aikana yhä useampi suomalainen on työllistynyt, joten palkkarahoja on koko kansan onneksi siirtynyt ainakin uusien työtä löytäneiden kansalaisten taskuihin. Kiitos siitä kuuluu osittain myös hallitukselle. Lähiaikoina meillä on taas mahdollista äänestää joko viisaasti tai tyhmästi.

Juha-pekka Naukkarinen

Kokoomus on ehdottamut eläkeläisille omaa indeksiä,joka ottaisi huomioon enemmän hintojen nousua heidän kulutuksessaan,mutta siitä ei ole kuulunut mitään uutta,olisiko paikallaan muuttaa indeksi takaisin ns. puoliväli-indeksiksi (50/50) nykyisestä taitetusta (80/20 mallista,eläkeläisiä on 1,5 miljoonaa indeksi koskee kaikkien eläkeläisten toimeentuloa,joten ääniä sieltä olisi varmasti tulossa,myös minulta!