Sunnuntai 21.7.2019

Keskustan lehti sanoo sen suoraan: Sipilän temppu ”vapautti keskustan vaalikentille”

Luotu: 
11.3.2019 11:09
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Juha Sipilä kumarsi hyvästit pääministerin vastuulle – mutta jatkaa toimitusministeristön pääministerinä ja keskustan johtajana eduskuntavaalikampanjassa.
|

Keskustaväki iloitsee täysin avoimesti hallituksen kaatumisesta ja Juha Sipilän (kesk) poliittisesta taidosta. Oppositiopuolue sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman nosti Yleisradion Ykkösaamussa esiin keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaan riemun keskustan vaalityön saamasta nosteesta.

Lindtman kuvaa hallituksen eroa ”visuaaliseksi”.

”Hallitus jatkaa [kuitenkin] toimitusministeristönä ja tosiasiassahan Sipilä tällä tavalla pitää pääministerin paikkansa – menee vaaleihin toimitusministeristön pääministerinä mutta vähän kevyemmällä taakalla”, Lindtman sanoi Ylen lähetyksessä.

LUE MYÖS: Juha Sipilän menettely perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi? ”Siihen tarvitaan 10 kansanedustajaa”

Hän huomautti, että ”laatulehti Suomenmaa, eli keskustan pää-äänenkannattaja tänään aamulla jo itse asiassa kertoi, että mistä on kupletin juonessa kysymys”.

”Täällä [lehdessä] kehutaan Juha Sipilän politiikanteon taitoa ja peliliikkeitä ja sitten täällä todetaan, että nyt ovat keskustalaiset vapaita miehiä vaalikentillä – he voivat ottaa kunnian hallituksen saavutuksista mutta pääsivät irti tästä epäonnistuneesta markkina-sotesta. Eli kyllähän keskustan omakin lehti on kertonut poikkeuksellisen avoimesti mistä tässä on kyse: poliittisesta peliliikkeestä. Ja kun sitä tehtiin, ei huolta painanut esimerkiksi siitä, että pitääkö ottaa kantaa vaikkapa tällä viikolla käynnistyvän brexitin kohtaloon tai rajoituslakeihin”, Lindtman ryöpytti Sipilän temppua.

Suomenmaa iloitsee käänteestä useassa jutussaan. Lehden mukaan ”Sipilän ratkaisu muutti vaalikenttien ilmapiiriä kertaheitolla, ja keskusta on taas pelissä mukana”.

Lehden mukaan Sipilä esitti ratkaisullaan politiikan tekemisen taitoa, ja ”het­ken höl­mis­tyk­sen jäl­keen kes­kus­ta­vä­en mie­li­a­lat nou­si­vat kat­toon”.

Toisen Suomenmaan otsikon mukaan ”soten kaatuminen vapautti keskustan vaalikentille”.

”Tä­män po­liit­ti­nen mer­ki­tys on se, et­tä kes­kus­ta­vä­el­lä on ryh­ti suo­rem­pa­na, hel­pom­pi hen­git­tää ja yl­lä toi­von liek­ki”, kehui myös per­jan­tai­na eron­neen hal­li­tuk­sen per­he- ja pe­rus­pal­ve­lu­mi­nis­te­ri An­ni­ka Saa­rik­ko Suomenmaan mukaan.

Lehden mukaan myös keskustan kenttäväen palaute Sipilän ratkaisusta on positiivista.

”Ih­mi­set ym­mär­tä­vät Si­pi­län rat­kai­sun ja pi­tä­vät sitä suo­ra­sel­käi­se­nä”, Suomenmaa kuvaa.

LUE MYÖS:

”Pääministerin eronpyyntö vain muutamaa viikkoa ennen eduskuntavaaleja on nykyisen perustuslain valossa hyvin arveluttava”

Juha Sipilältä ”raju ratkaisu”: Näin edetään nyt

Kansanedustaja: ”Juha Sipilältä härski vaalitemppu – Vastaavaa ei ole ikinä nähty Suomen historiassa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raija Lempiäinen

Voipi olla,että eniten vaikuttaa Kokoomuksen ja Perussuomalaisten pelikirjoihin?? Voipi olla että on syytäkin olla vihainen, koska viikko on aikaa istuntokauden lopuun ja eduskunnassa ei voi enää laivoimaisesti päättää asioista. Ajoituksen vuoksi ero vaikuttaa poliittiselta peliltä ja muistuttaa pelkuruutta tai röyhkeyttä. Toisaalta, ihan oikea liike kokoomuksen käytöksen kannalta.

Seppo Simonen

On jotenkin aistittavissa niin toimittajan otsisikon asettelu temppu sillä muutaman kommentoijan ajatuksissa on nyt epätoivoa. Nyt on odotusta 14.huhtikuulle saakka mitä luhfaamisia ja puhalluksia löytyykään SDP-n komeroista ainakin sosiaali ja terveysvaliokunnan toiminnassa on sanomista.

Muutoin Hannakaisa Heikkisen pitää saada Suomen Leijonan Pro Findlandia mitali rohkeasta työstään sosiaali ja terveysvalikunnan varapuheenjohtajana olosta.
Kaikkiaan tämä on toimittajan temppu siteeraaminen on hyvin onnistunut sillä vaalipäivään on aikaa vajaa viisi viikkoa ja nyt on Keskustapuolueella traivi päällä veret seisauttava menestys nyt odottaa Keskustaa.

Jari Eeva

Kaiken pelastava sote on nyt sitten vaihtunut veret seisauttavaan vaalivoittoon. Mikä sitten kaatoi , Keskusta syyttää Kokoomusta ja päin vastoin. Tänään julkaistaan lisää tietoja. Melkoisen taakan Keskustalle Sipilä aiheutti, kun teki hallituksesta ramman ankan.

Mikael Nygård

Niin tai näin, olisin odottanut että hallituksen kaatamisesta ensin neuvotellaan kaikkien hallituspuolueiden kanssa ennenkuin asia julkaistaan.

Nyt ei tehty niin ja kun vielä on paljastunut että k€pun pääideologit ja silmäätekevät ovat yhdessä juonineet asiaa pitkin viikkoa on helppo tuomita tämä liike ääripopulistiseksi voitontavoitteluksi, jolla osoitetaan jälleen kerran, että k€pu pettää aina.

Vaikka tätä kuinka kääntää ja vääntää ei tästä tyylipisteitä tai muitakaan pisteitä k€pulle jaeta, sillä poliittista pelaamista harjoittavat velmut ei koskaan nauti kansan luottamusta. Halveksuntaa kylläkin.

Kaarina Leinonen

Saarikkokin muun keskustan ohella on hallitustaipaleensa aikana puhunut ympäripyöreitä kauniita sanoja kansalaisten terveyspalveluista joista puheista tajuaa jokainen mattimeikäläinenkin ettei niitä ole luvassa. Vastuuta ja konkretiaa kehiin. Kun köyhimmän väestönosan terveyspalvelut eivät ole puolueen agendalla - näin käy. Suomi on sivistysvaltio jossa ei ole varaa "unohtaa" osaa kansasta järjestämällä heille luokattomat terv.palvelut. Työterveyshuoltoon kyllä annetaan varoja ja virkoja.