Maanantai 15.7.2019

Kokoomuslainen laski Antti Rinteen ”miljardilingon” laskun – ”Vakavin uhka suomalaiselle palkansaajalle”

Luotu: 
19.3.2019 16:50
Päivitetty: 
19.3.2019 20:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra arvostelee Antti Rinnettä "miljardilingon" käyttämisestä ja ylimitoitetuista vaalilupauksista.
|

Kokoomuksen lappeenrantalainen kansanedustaja Jukka Kopra kauhistelee lupauksia, joita sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne antoi äänestäjille vierailullaan Lappeenrannassa. Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kopra kirjoittaa Rinteen vierailusta Puheenvuoron blogissaan otsikolla ”Joulupukki kävi kylässä”.

”Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne piipahti vaalikiertueellaan lauantaina 16.3. Lappeenrannassa. Etelä-Saimaan mukaan puhetilaisuudessaan Rinne lupasi yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Lupauksissa rahaa sinkoili sinne tänne ja huolestuttavaa oli monen muun asian ohella entisen työväenpuolueen puheenjohtajan halu korottaa useita työntekoon kannustamattomia sosiaalitukia”, Kopra kirjoittaa.

Kopra kirjoittaa, että nopeasti arvioituna pelkästään Rinteen Lappeenrannassa antamien vaalilupausten hintalappu on lähes 1,5 miljardia euroa vuodessa.

Tähän summaan hän laskee matalien eläkkeiden korotuksen, joka Eläketurvakeskuksen mukaan maksaisi noin 900 miljoonaa euroa vuodessa, maksuttoman varhaiskasvatuksen, joka maksaisi Kuntaliiton arvion mukaan 330 miljoonaa euroa vuodessa, sekä 100 miljoonan euron panostuksen maksuttomaan 2. asteen koulutukseen. Maksuton varhaiskasvatus vaatisi lisäksi peräti miljardin euron rakennusinvestoinnit, Kuntaliitto on laskenut.

Vaalitilaisuudessa paikalla olleen Etelä-Saimaan mukaan Rinne mainitsi tilaisuudessa eläkeläiset, työttömät, lapsiperheet ja opiskelijat ryhminä, joiden asemaa pitäisi parantaa. Lehden mukaan demarijohtaja lupasi muun muassa nostaa opintorahan sille tasolle, ettei ylemmän asteen opiskelijoiden tarvitse tehdä hanttitöitä.

”Antti Rinne on tilaisuudesta ja kuulijakunnasta riippuen luvannut lisää rahaa milloin työttömille, opiskelijoille, eläkeläisille, tukiin, palveluihin ja niin edelleen. Siis aivan kaikille”, Kopra kirjoittaa.

Kokoomusedustaja ennakoi rajuja veronkorotuksia, jos Rinne ja hänen ”miljardilinkonsa”, kuten Kopra kuvailee, pääsevät hallitusvaltaan. Sdp:n tavoitteena on verotuksen painopisteen siirtäminen työn verotuksesta omistamisen verotukseen tiivistämällä ja laajentamalla veropohjaa.

”Sdp lupailee miljardeja, koska vaalit ovat pian ja piikkipaikka halutaan säilyttää. Näissä puheissa on sivutettu kaikki vastuullisen taloudenpidon periaatteet ja rajoitteet. Miljardipopulisimi on tämän hetken vakavin uhka suomalaiselle palkansaajalle”, Kopra väittää.

Kopran puolue kokoomus puolestaan on antanut vaalilupauksen miljardin euron kevennyksestä työn verotukseen. Palkkaverotuksen kevennys rahoitettaisiin puolueen mukaan haittaveroilla.

Tähän viittaa myös sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm vastatessaan kokoomukselle. Lue lisää: Sdp ärähtää kokoomukselle: ”Köyhät vaalieväät – Kokoomus itse lupasi miljardin veroalen”

LUE MYÖS:

Antti Rinne hermostui talouskuripuheesta – Sipilä ja Orpo kuin yhdestä suusta: ”Myrkkyä”

Kokoomus: Miljardin veroale Suomeen – rahoittaisi lupaustaan alkoholitempulla

Kokoomus hurjistui verolinjauksesta: ”Tarkoitus on verottaa kaikesta. Ihan kaikesta”

”Verotetaan kaikkea omaisuutta, jota ei nyt veroteta” – Vasemmistoliitto sanoo suoraan mistä repisi 2 miljardia

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #11

Voisiko kokoomus opetella taloustieteestä muutakin kuin pelkän kurjistamispolitiikan. On olemassa myös positiivisempi politiikka, se joka kehittää. Ei vaadi tosin paljon taitoja tuollainen kokoomuspolitiikka.

Ja jos katsotaan porvarileirin 32v hallitustaivalta jossa porvarit on oleet hallituksen vetäjiä niin ei juuri mairittele. 105 mrd velkaa. Kehtaatte vielä pelotella meitä velanotosta. Oppimistulokest ja koulutus laskee kuin lehmän häntä, vanhustenhoito ja lastenasiat ihan retuperällä. Olette laittaneet kunnat maksumiehiksi. Kaikki on leikattu valtionosuuksista. Voisin kysyä missä te olette onnistuneet?

Ari Mikkola
Vastaus kommenttiin #14

Siis ne 105mrd on otettu nykyisten palvelujen ylläpitämiseksi eli tarkoittaako kommentoija että palveluja olisi näinä vuosina pitänyt leikata ko 105mrd summalla.
Tulevalla hallituksella on edessä 8-10mrd leikkauslista josta summasta edellinen hallituskoalitio laski saavansa 3mrd sote säästöinä.
SDP on nyt luvannut miljardeja lisää menoja mutta leikkauksia eli taloudentasapainottamista en ole kuullut muualle kuin palkansaajan kukkaroon nousevina veroina.

Joni Rikkola
Vastaus kommenttiin #24

Vöäärin. Suomalaiset maksavat niain paljon veroja ja pakkomaksuja että sosiaaliturva olisi varaa tuplata, tiet laitta kuntoon ja terveydenhuoloonkin olisi varaa ihan hyvin. Meillä on porvarit jotka saavat yritystukia, eivät maksa veroja, jne jne. Kaikkiaan 16 vuoden aikna. syntynyt summa on 20mrd /vuosi. samn verran eliitti rikastuu.
Suomí alkaa olemaan euroopan itäblokki ja sinä uskot että sillä kustannetaan sosiaaliturvaa. HAHA. Tosin puolimiljardia euroa sosiaaliturvaa maksettiin työssäkäyvien matalan palkan paikkaamiseen. Mitä sanot siitä 'Lisää kikyjä? Katsoppa huviksesi valtiontakukset yrityjsille, Kaiva sitten kuntien takaukset samoille hemmoilla. Sitten alkaa tulemaan kylmä hiki, sillä korko nousee kohta ja sitten rytisee. Pankit ovat kösi ojossa rahoitusta hakemassa luottotappioiden vuoksi.
Kaikkiaan uskot pelkkään porvarihokemaan että sosiaaliturvan takia meillä on velkaa. Meillä oli varaa paljon paremapaan Suomeen, joskus ilman velkaakin. Sitten tuli porvarit valtaan ja mihinkään ei ollut varaa, mukamas. Laman aikankin maksettiin kumminkin joka vuosi ennätysvoittojavaikei tuotetu ja työllistetty ketään jatalous oli ihan kuralla. Valtio takasi ja jakoi rahaa. Oli helppoa putsata firmoja. Annettin miljardin sotu ale ja kas seuravana vuonna maksettiin miljardi lisää voittoja. Otettiin ja otetaan edelleen velkaa kattamaan tuokin miljardi. Joka vuosi. Sitten kansalta otettin palkat pois ja eliitti rikastui. Mutta vastuut sälytettiin kansalle enenevissä määrin Mm vanha sähköverkko maksettiin Carunalle, ja maksettiin uusikin., ja silti ei omisteta sähköverkkoa. Siinä sitä porvataloutta.bisneksistä. Kaiken maailman talvivaaroja ja tuulimylly yrityksiä täällä rahoitetaan ja tuulimyllytkin maksaa lopulta veronmaksaja konkonaan, muttei omista niitä. Sumalisilla ei ole varaa Suomen porvareihin. Nevoisivat lähteä aikka kiinaan rahoineen. Sillä heidän luomat työpaikat vaativat velan tekemistä. Pakkka ei makseta mutta tukiin menee senkin edestä rahaa. alkansaajalla ei olemillä maksaa niitä tukiaisia sun muita . Tämä korruptoitunut mätäpaise on tullut tiensä päähän.

Joni Rikkola
Vastaus kommenttiin #24

Ja kannatttaa katsoa historiasta mikä puolue on maksellut sitä velkaa pois pääminsiterikausillaan ja mitkä sitä on tehnyt. Ja kuka on myynyt valtion maisuuden. Ei kannata puhua jos ei vaivaudu edes tietoa tarkistamaan. Kokoomus/keskusta teki 50mrd velkaa vaikka oli nousukausi 50 mrd laman aikana. Jatekivät velkaa uudenkin nousukauden aikana. Talous ei noussut koska firmat elivät pankkilainoilla akaen niitä voitoina. Sipilän hallitus sitten teki tempputyöllistämistä ja lakkattiin puhumusta täyyömistä japuhuttiin työllisistä. Tilastokikka.
Saman aikaan tekivät vielä valtion takauksia 50mrd. Ja nyt on taas lamatulossa ja korko nousee

Raija Lempiäinen

Mitenkäs kokoomuksen miljardin veronalennukset vaikuttaa tuossa tilanteessa mm. lainanottoon?? Mahdottomia olivat edesmenneen hallituksen kyykytyksetkin, julmia ja tarpeettomia. Nyt kun kannatus on laskenut niin paniikissa herjataan toisia!
Oikeisopropagandaa, vahvaa ja tarkoituksen mukaista!! Kokoomuksella on myös "miljardilinkoja" , mutta niistä vaietaan, nehän on suunnattu rikkaille!

Raija Lempiäinen

Mitenkäs kokoomuksen miljardin veronalennukset vaikuttaa tuossa tilanteessa mm. lainanottoon?? Mahdottomia olivat edesmenneen hallituksen kyykytyksetkin, julmia ja tarpeettomia. Nyt kun kannatus on laskenut niin paniikissa herjataan toisia!
Oikeisopropagandaa, vahvaa ja tarkoituksen mukaista!! Kokoomuksella on myös "miljardilinkoja" , mutta niistä vaietaan, nehän on suunnattu rikkaille!

Pasi Käyhkö

Maailman taloudessa tilanne on jo menossa hitaaseen laskuun. Ensi syksynä Suomen talous alkaa samoin yskähdellä seuraten muun maailman tapahtumia.
Nyt alkavat ne vaalikiiman todelliset viikot. Puheenjohtajilta juttua tulee. Vai heiluttaako tuuli huulia?

Raija Lempiäinen

Kaikki Rinteen lupaukset suuntautuvat niille kansalaisille joita lopettava hallitus on kurittanut, rahat löytyy vastaavasti niiltä joita samainen hallitus rikastutti, sekä yritystuista jotka jätettiin voimaan ,vastoin suunnitelmia! Kyllä vasemmallakin osataan talouden pitoa, ei siitä pidä huolta kantaa!
Sattuu vaan olemaan oikeudenmukaisempaa kuin oikeistopolitikkojen, siinä huomioidaan myös tekojen seuraukset ja kokonaisvaikutukset! Leipäjonot eivät tule kasvamaan,päinvastoin.

Tuomas Sikander

Kannattaa muistaa että niistä matalimmista nälkäeläkkeistä ja vähävaraisten kohtelusta muutenkin on jo useamman kerran huomautettu EU:n taholta mutta mutta, jostakin syystä ei vaan tartu tsuhnan itäpuolalaiseen tajuntaan.
x_x

Risto Salonen

Mikähän on sitten vikana YK:n tänään julkistamassa tutkimuksessa, jossa Suomi taas todettiin maailman onnellisimmaksi maaksi. Piikkipaikka jatkunut vuodesta 2014. Ilmeinen virhe, koska SDP ollut oppositiossa suurimman osan aikaa.

Raija Lempiäinen

Kokoomus on paniikissa ja haluaa mustata kaiken mitä SDP:stä sanotaan, ennustettiin että tulee ruma vaalitaistelu, vvähän siltä alkaa vaikuttaa, kun tuollaisia "miljrdilinkoja" heitellään , vieläpä nii että se kohdistuisi palkansaajiin?? Kokoomus on ottanut populistin roolin ja iskee vyö alle, unohtaen,että suomalaiset eivät ole tyhmiä eikä huonomuistisia! Kovakaan propaganda ei auta, kiky on voimassa, aktiivimalli on voimassa, koultusleikkaukset samoin, sotesumutus kertoo totuuden kokoomuksen arvomaailmasta.

Marko Lähteenmäki

Tänä vuonna jaetaan ennätysosingot, joten on varaa kiristää reilusti verotusta. Nuo kaikki on revitty duunarin selkänahasta, hintojen korotuksista jotka koskettavat eniten pienituloisia eläkeläisiä, opiskelijoita ja työttömiä. Progressiivista verotusta tulee taas välillä tiukentaa, yli 50000 € vuodessa tienaavat voi hyvin maksaa lisää veroja.

Seppo Makkonen

Taidamme vihdoin saada kunnon sosialistihallituksen tämän pitkän oikeistohallitusten korpivaelluksen jälkeen. Lisää tukia kaikille ja paljon, sillä muistakaa, tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä. Suomi nousuun jee

Jorma Jylänki

Antti Rinteen vaalilupaukset maksaisi veronmaksajille n 1,5 miljaardia, mistähän hän sen rahoittaisi? Yhden miljaardin voisi irroittaa poistamalla SAK:n ja ay-liittojen verovapaus ja käyttää sillä kerättyjen osakkeitten, kiinteistöjen, sijoitusten ja verovapaitten yritysten pisnekset ja tuotot valtiolle, niin siitä kertyisi heleposti miljaardi ja 200 miljoonan verotulot vuosittain. Työttömyyskassat pärjää ihan hyvin jäsenmaksuilla, eikä kassoja tarttis joka liitolla erikseen, mitkä tullee kalliiksi ja on iso riski väärinkäytöksille.

Joni Rikkola

Uusi suomi littynyt SDPn mustamaalaamiseen. Neutraliteetti on kaukana.
''Kokoomuslainen laski'', niin luvut on vedetty hatusta kuin Stubb konsanaan.
Kokoomuslaiset ovat panettelun mestareita. Sen huomaa lehdistöstäkin.

JSNlla olisi tekemistä.