Perjantai 19.7.2019

Yli 82 000 €/kk – Pois Suomesta töitä siirtävän Postin toimitusjohtajalle ennätystili

  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Heikki Malinen.
|

Valtionyhtiö Posti Groupin toimitusjohtaja Heikki Malinen teki viime vuonna ennätystilin. Postin Groupin palkka- ja palkkioselvityksen mukaan Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa, eli kuukausitasolle jaettuna yli 82 000 euroa.

Summassa oli 610 924 euron kokonaispalkka, 82 607 euron lyhyen aikavälin bonus sekä 294 234 euron pitkän aikavälin kannustin. Malisen palkat ja palkkiot olivat huomattavasti enemmän kuin kertaakaan aiemmin sen jälkeen kun hän aloitti yhtiön johdossa vuonna 2012.

Vuonna 2017 Malisen palkat ja palkkiot olivat yhteensä reilut 780 000 euroa ja vuonna 2016 vajaat 670 000 euroa.

Sitä aiempina vuosina Malisen palkat ja palkkiot Posti Groupista ja sitä edeltäneestä Itellasta ovat jääneet alle 600 000 euron.

Viime viikolla nousi uutisiin, että Posti aikoo siirtää palvelukeskuksensa töitä Suomesta Tallinnaan ja irtisanoo Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä toimivasta palvelukeskuksestaan 23 henkilöä.

"Onko tämä suomalaisten työntekijöiden tulevaisuus? Meidät lähetetään Suomen rajojen ulkopuolelle tekemään työtä ties millä työsuhteen ehdoilla, kunhan yritykset saavat kustannuksiaan laskemaan", sanoi Postin toimihenkilöiden valtakunnallinen pääluottamusmies Mirja Sandberg.

Posti on Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n mukaan valmistellut siirtoa Tallinnaan kaikessa hiljaisuudessa ilmeisesti jo pidempään.

Posti sai kritiikkiä jo muutama vuosi sitten töiden siirtämisestä ulkomaille. Tuolloin oli kyse tunnistamattomien osoitetietojen käsittelystä eli videokoodauksesta Hollannin postin yrityksen kautta Filippiineillä.

Postin hallinnon monia toimintoja koskeneet yt-neuvottelut päättyivät viime keskiviikkona. Posti irtisanoo enintään 59 henkilöä.

LUE MYÖS:

Palkka 3000 €/kk, verojen ja maksujen määrä 1560 € – ”Merkittävä osa piilossa työntekijältä”

Paperimies sanoo suoraan: ”Yhtä hyväpalkkaista työtä on vaikea löytää”

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pentti Westerholm

Niin,että saa siittä lisäpalkkion kun laittaa valtion hommista ihmisiä työttömyys kortistoon.Siirtää toiminnot Viroon.Ei kyllä vaadi suurta bisneosaamista.PerusS nostavat jälleen kannatustaan aivan näiden töppäysten takia.Antti Rinteen pääministeriys ei näytäkkään enään niin selvältä.Tämä on ilmeisesti AY -liikkeen hyväksymä toimenpide?

Martti Korpiranta

Reilu meininki näissä monopoliyhtiöissä. Onneksi tämä Sote-häkkyrä ei edennyt pidemmälle. Nämä poliitikkojen ja suurten yhtiöiden keskinäiset suhteet ja niihin liittyvä mahdollinen korruptio pitäisi viimeistään nyt selvittää läpikotaisin. Saataisi "rosvot linnaan" niin kuin Veikko Vennamo aikanaan totesi!