Keskiviikko 24.7.2019

Paavo Väyrynen lähetti Ylelle kysymyksen – panttaa vielä EU-ehdokkuuttaan

Luotu: 
16.4.2019 10:26
  • Kuva: Alma Talent arkisto
    Kuva
    Paavo Väyrynen vihjaa, että hänen osallistumisensa EU-vaaleihin riippuisi myös Ylen vaalikeskusteluiden linjauksista.
|

EU-ehdokkuutta harkitseva Paavo Väyrynen tivaa Yleltä avoimella kirjeellä, mitkä puolueet pääsevät sen eurovaalilähetyksiin.

Väyrynen kirjoitti maanantaina blogissaan, että ”eurovaaleihin osallistuminen mietityttää”. Samalla hän kertoi ymmärtäneensä, ettei hänen Seitsemän tähden liikettään päästettäisi Ylen tv-tentteihin myöskään eurovaalien alla.

”Kun meillä ei ole nyt ainuttakaan, jäisimme taas täysin TV-julkisuuden ulkopuolelle. Eduskuntavaalien tulos osoittaa, kuinka tämä vaikuttaisi vaalien tulokseen”, Väyrynen totesi.

Nyt Väyrynen on välittänyt julkisuuteen Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelälle ja toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilalle osoittamansa avoimen kirjeen, jossa Väyrynen pyytää Yleä selventämään linjan ”hyvissä ajoin ennen EU-vaalien ehdokashakemusten jättämistä”.

Kirjeessään hän syyttää Ylen linjauksen johtaneen siihen, ettei hänen puolueensa saanut kansanedustajia uuteen eduskuntaan.

”Näissä oloissa meidän on hyvin vaikea olla mukana Euroopan parlamentin vaaleissa, ellei puolueita kohdella tasapuolisesti niiden yhteydessä toteutettavissa Yleisradion vaaliohjelmissa”, Väyrynen kirjoittaa.

”Mielestämme ei ole mitään perustetta sille, että puolueiden osallistuminen EU-vaalien vaalikeskusteluihin ja -ohjelmiin määräytyisi eduskuntavaalien tulosten perusteella. Tämä antaisi vaaleissa kohtuuttoman edun kahdeksalle eduskuntapuolueelle, jotka ovat puoluetuen ansiosta muutoinkin etuoikeutetussa asemassa”, Väyrynen perustelee.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raija Lempiäinen

Paavo Väyrynen sai yhtäpaljon ruutuaikaa kuin muutkin pienpuolueet,esimerkiksi Harkimo meni läpi. Turhaa valittamista ja uhrautumista Paavo nyt harrastaa. Ehkä olisi aika jäädä jo eläkkeelle, sen verran on kertynyt, jotta toimeen varmaan tulee ja sitä mainitsemaansa hyvätekeväisyyttä saa rauhassa harrastaa!

Raimo Laine

Pienpuolueet olivat kokoelma sekasotkua, joilla ei ollut kansanedustajaa niin kuin varsinaisilla vaalikeskusteluissa olevilla puoluiella, kuten myös Väyrysen puolueella oli.
Ihmeellistä Ylen diskriminointia, jollaiseen pitäisi myös poliittisen neuvoston puuttua.

Raimo Laine

Väyrynen on Kepun kunniapuheenjohtaja ja hänestä saisi pätevän uuden puheenjohtajan ja niin alkaisi Kepun
kannatus jälleen Väyrysen vetämänä kasvaa, kuten kävi aiemminkin kun Kepu sai suuren vaalivoiton minkä sitten Sipilä tärväsi.