Tiistai 23.7.2019

”No nyt pomppasi!” – Laura Huhtasaaren sanat ihmisoikeuksista räjäyttivät äläkän SAK:n vaalipaneelissa

Luotu: 
17.5.2019 11:10
  • Kuva: Atte Kajova
    Kuva
    Laura Huhtasaari.
|

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja puolueen eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari aiheutti SAK:n eurovaalipaneelin suurimman äläkän, kun ehdokkaat keskustelivat maahanmuutosta.

”Kaikilla ihmisillä on sama ihmisarvo, mutta ihmisoikeudet on aina sidottu tiettyyn valtioon”, Huhtasaari sanoi.

LUE MYÖS: ”EU:n voisi purkaa ja Suomelle oma valuutta” ­– Näin jyrkästi perussuomalaiset poikkeaa muista

Tämän jälkeen paneelia vetäneellä Susanna Turusella oli täysi työ rauhoittaa keskustelu, kun ehdokkaat huusivat toistensa päälle.

Huhtasaaren sanojen taustalla oli keskustelu ”haittamaahanmuutosta”, jota perussuomalaiset haluaa torjua. Sdp:n Eero Heinäluoma kritisoi tämän termin käyttöä.

”Ei pitäisi käyttää termiä haitallinen maahanmuutto”, Heinäluoma sanoi ja perusteli kantaansa sillä, että kaikki maahanmuuttajat ovat ihmisiä ja termillä leimataan ihmiset haitallisiksi.

Heinäluoma sai SAK-yleisöltä aplodit kommentistaan.

LUE MYÖS: Tutkijoilta synkkä näkemys: Euroopasta tuli huojuva maanosa, jossa äärioikeisto on ”ainoa vaihtoehto” liberaalille järjestelmälle

Heinäluoma viittasi viime kaudella vetämänsä eduskunnan tarkastusvaliokunnan mietintöön, jossa esiteltiin kotouttamiskeinoja.

”Jokainen maahanmuuttaja on potentiaalinen uusi suomalainen. Meillä ei ole varaa sanoa ei kellekään, jos me ajatellaan Suomen tulevaisuutta”, vihreiden Heidi Hautala linjasi viitaten siihen, että Suomessa syntyvyys laskee.

Hautalan mielestä turvapaikanhakijatkin pitäisi ottaa ensimmäisestä päivästä alkaen mukaan jonkinlaiseen yhteiskunnan toimintaan. Kotouttamisen merkitystä korostivat myös rkp:n Henrik Wikström ja keskustan Mauri Pekkarinen.

Alma Median eurovaalikone nyt auki – Etsi meppiehdokkaasi Uuden Suomen sivuilla

Huhtasaari kommentoi, että maahanmuuton haitallisuudesta tai hyödyllisyydestä pitäisi voida puhua suoraan.

”Minusta on hurskastelua, jos ei voi sanoa, että maahanmuuton pelisääntöjen puute on aiheuttanut sen, että meille on tullut myös haitallista maahanmuuttoa”, Huhtasaari sanoi.

”Emme me puhu myöskään haitallisista puolueista”, sanoi tähän Heinäluoma.

”Ehkä meidän pitäisi”, Huhtasaari vastasi.

”Ovatko vanhuksetkin, jotka ovat vain kustannuksia, sitten haitallisia?” kokoomuksen Sirpa Pietikäinen haastoi Huhtasaarta.

”Suomalaisten vanhusten ihmisoikeudet eivät toteudu tämän päivän Suomessa, ja se on häpeä”, Huhtasaari vastasi.

”Eikö maahanmuuttajilla ole ihmisoikeuksia?” paneelin vetäjä Turunen kysyi.

”Kaikilla ihmisillä on sama ihmisarvo, mutta ihmisoikeudet on aina sidottu tiettyyn valtioon”, sanoi Huhtasaari sitten äläkän aiheuttaneet sanansa.

”No nyt pomppasi! Ooh!” kommentoi tuohtuneena Pietikäinen.

”Rakas Laura, oikeus hakea turvapaikkaa on kansainvälinen ihmisoikeus. Se on oikeus myös sinulle ja minulle”, vasemmistoliiton Silvia Modig sanoi.

LUE MYÖS: Miapetra Kumpula-Natri olisi valmis Suomen EU-komissaariksi: Oikeistopopulistit ”soittavat tuubaa” ilmastosta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarkko Mynttinen

Ei pitäisi käyttää termiä haitallinen maahanmuutto”, Heinäluoma sanoi ja perusteli kantaansa sillä, että kaikki maahanmuuttajat ovat ihmisiä ja termillä leimataan ihmiset haitallisiksi.

Eli miten krittinen keskustelu täällä Heinäluoman määrittelemällä tavalla voi silloin olla edes mahdollista? Toisin sanoen minkäälainen kritiikki maahanmuuttoa koskien ei ole mahdollista.

Jukka Laine

Varmaan seuraavat neljä vuotta menee siihen että puolet uutisista on sellaisia että pöyristytäån persujen rasismista, ja persut pöyristyvät kun heitä sanotaan rasisteiksi.

Muut ovat sitten persujen mukaan koulukiusaajia, ja muut pöyristyvät siitä.

Raimo Laine
Vastaus kommenttiin #81

Ihmisoikeudet määrittelee hallitus ja ne koskevat myös tulijoita. Kansalaisoikeudet suomalaisille määrittelee
perustuslaki.
Ihmisoikeudet määriteltiin myös sodan jälkeisessä maailmassa, koska miljoonat olivat menettäneet kotinsa, omaisuutensa ja toimeentulonsa ja olivat pakoitettuja lähtemään muihin maihin.
Maailma on kuitenkin täysin muuttunut, joten on typerää takertua niihin ikuisiksi ajoiksi.

Hannu Peltola

jos tarkotti al taeta, demaria joka käänsi mailman huomion simon wiesentahl järkestön kautta joka tuom itsi al taen antiseminismistä ija trasismista ija samainen kopla, demarit anto luottam uksen, mutta ei nazin metsästäjä järjestö missä on mailman parhaat ijuristit

Petri Suomi

Suurin ulkomaalaisryhmä vankiloissa on virolaiset. Kaikkiaan eri kansalaisuuksia on n. 70 riippuen päivästä jolloin heidät lasketaan. Kukaan Persu ei ota huomioon, että ulkomaalaisista vangeista suurin osa EU-kansalaisia ja heidän karkoittamisensa syntymämaahansa on lainsäädäntökysymys. Suomessa tehty rikos lusitaan Suomessa. Tosin joukossa on nykyisin kaikenlaisia pikkutekijöitäkin.
Persut tietysti kertoisi mielellään, että kaikki n. 3500 vankia on = pakolaisia ja luvattomasti Suomessa olevia haitantekijöitä.
Kaikista vangeista seksuaalirikoksesta tuomittuja on n. 175. (vuonna 2017)
Ulkomaalaisten rikollisten määrä on noussut.
Pitäisikö ne suomalaiset luokitella myös haittahenkilöiksi, koska yli puolet heistä on toista tai useampaan kertaa vankilassa.

Raimo Laine

Suomalaiset ovat Suomalaisia perusoikeuksineen. Paperittomat ovat erityisesti kunnostautuneen lasten raiskaajina ja terroristeina. Heillä kuitenkin on Suomen määrittelemät ihmisoikeudet, joita pitäisi kyllä muuttaa.

Pasi Anttila

Eli kun suomalaiset tekee valtosan rikoksista edelleen on paremmalla väellä oikeus ehdotta kelvottoman kantasuomalaisen aineksen pakkosterilisaatiota?
Tämä ihan vain paremmanväen suojelemiseksi ja heidän verorasituksensa pienentämiseksi.

Ihmisarvohan tulee erään puolueen mukaan vain siitä mikä on ihmisen välinearvo eli kuinkapaljon hän nettona tuottaa hyötyä yhteiskuntaan. Universaalia ihmisoikeutta ei ole.

Raimo Laine

Onko terroristilla, joka tappaa naisia ja lapsia tai lastenraiskaajalla kaikki mahdolliset ihmisoikedet ?
Turvapaikka- ja ihmisoikeudet perustuvat 70 vuoden takaiseen aikaan, jolloin maailma oli aivan erilainen
eikä tällaisia ongelmia ollut eikä myöskään turvapaikanhakijoita, joiden tarkoitus on vain elellä mukavasti
ilman ikävää työntekoa.

Kari Saari

Noita ihmisiä, joiden tarkoitus on elellä mukavasti ilman työntekoa löytyy kyllä ihan kaikkialta. Turha tätä on kohdistaa jotenkin erityisesti maahanmuuttajiin. Usein maahanmuuttajalla on suurempi into tehdä työtä ja olla hyödyksi, jotta pääsee osaksi yhteiskuntaa. Se, miten tämä into osataan tappaa sekä byrokratian, että yksilöiden ennakkoluulojen avulla on täysin järjetöntä.

Petri Suomi
Vastaus kommenttiin #25

Ylivoimaisesti suurin osa heistä on aivan kantasuomalaisia. Näissä Persujen jutuissa on vain halua suurennella asioita, joita ei ole olemassa. Kohauttaa ja päästä otsikoihin. Olisi suuri apu yhteiskunnalle, kun myös median edustajat ymmärtäisivät olla provosoimatta.
Turussakin ihmisiä puukottanutta näytettiin telkkarissa päivittäin ja jostain kumman syystä ne virnistelevän terroristin videot levisi ympäri maailmaa. Sitähän tuo halusikin.
Kun häntä ei enää saanut oikeuden päätöksellä näyttää yleinen kohina asiasta loppui.
Hän saa tuomionsa ja on yksi jonka paikka ei ole Suomessa eikä missään muuallakaan.
Kaikilla kohuilla on tarkka suunnitelma ja päämäärä. Hankkia kannattajia ja saada valtaa. Mentelmät ovat erilaiset.
Kun aikoinaan tanskalainen taparikolllinen surmasi kaksi suomalaista poliisia, olin yhtäaikaa vankilassa töissä. Kyseinen henkilö sai suomalaisilta naisilta noin 400 kirjettä päivittäin ja miltei jokaisessa tähän tyyppiin halutiin tehdä tuttavuutta. Mistäkö tiedän? Kun hän ei ymmärtänyt suomea, ne piti hänen pyynnöstään kääntää hänelle.

Raija Lempiäinen

Valheellinen kaksinaismoraali paljastuu aina lopulta, kiihkoilijat ampuvat yli sanoillaan ja paljastevat oikean arvomaailmansa! Huhtasaarella on taipumus epärehellisyyteen (gradu kopiot) ja heppoisiin väitämiin, populisti kun on ja kiihkoisänmaallinen. Kovaäänisesti ja tarkalla artikuloinnilla antaa kuvan toden puhujasta, se on pelkkää farssia!

Petri Suomi

Juuri näin. Myös sanoma siitä, kuinka vahngollista Suomen oli liittyä Euroon. Hän vastasi näin. Nykyään on todella vaikeaa löytää mistään Suomesta talousasiantuntijaa jonka mielestä oli oikein liittyä yhteivaluuttaan. Jopa toimittaja mykistyi tuosta niin, että ei älynnyt kysyä ketä hän tarkoittaa. Mennyt aika yhteisvaluutta Euron aikana suomalaiset ovat saaneet olla turvassa kaikelta oman pienen valuutan tuomilta ongelmilta. Suomen valtio ottaa ja samalla maksaa valtionvelkaa takasin, koska sen korko on tasan nolla. Markka-aikaan 1990 oli vain yhden yön päässä ettei Suomi tehnyt konkurssia. Meiltä loppui rahat ja kukaan ei halunnut edes suurilla koroilla myöntää lisävelkaa. Sen asian voi jokainen lukea netistä. Ja senkin kuka tuli apuun.
Suomessa on talouksien varallisuus suurempi kuin koskaan ennen historiamme aikana.
Ja se on fakta.

Lauri Kiiski

Sinisilmäiset suomalaiset suorastaan järkyttyvät moisista sanoista, kuten haitallisesta maahanmuutosta tai eihaitallisesta maahanmuutosta.

Britanniassa ja Ruotsissa asioista keskustellaan jo luontevammin ja vankoin kokemuksin vuosikymmenien ajalta.

Mikko Toivonen

Onpa todella yllättävää, että ilmaisusta:

”Kaikilla ihmisillä on sama ihmisarvo, mutta ihmisoikeudet on aina sidottu tiettyyn valtioon”, sanoi Huhtasaari sitten äläkän aiheuttaneet sanansa."

Nousee äläkkä, kun sehän on erehtymättömän kirjaimellisesti juuri niin että eri maiden omat lait määräävät kunkin maan reaaliset ihmisoikeudet ja ne eroavat ihan selvästi lakien ja oikeuksien määrittämisessä joka maassa. On jopa maita joissa ei voida lainkaan puhua edes YK ihmisoikeuden perusjulistuksen oikeuksista ja vielä enemmän maita, joissa niitä sovelletaan varsin luovasti
YK ihmisoikeuksien julistus lienee se yleisin ihmisarvonkin määrittäjä.

Ilmeisesti kauhistujat kauhistuivatkin sille mitä mielessään ajattelivat ihmisoikeuksista ja arvoista jotka tunnetusti monella suomalaisellakin poliittisella ajqattelumallilla ovat kaikkea muuta kuin tasa-arvoiset

Janne Rantala

Vihervasemmiston ainoa annettava nykyisille yhteiskunnille on jatkuva pöyristyminen asioista.Hienoa että Huhtasaari ja ps puolueena on ottanut omiin käsiinsä asiat mistä puhua eikä anna vihervasemmiston määritellä sitä.

Juha Tyyki

Raamatussakin sanotaan että ken työtä ei tee, hänen ei syömänkään pidä. Näin se on. Puhutaan vaan oikeuksista, mutta ei velvollisuuksista. Jokaisen on kannettava kortensa kekoon. Työllä se ihmisarvo pitää ansaita, ei joutenololla. Todellakin, arvo, myös ihmisarvo pitää ansaita, ja se ansaitaan velvollisuuksia täyttämällä.

Vesa Kiljunen

Tuntuu vain siltä,että ne jotka eivät ole laittamassa korttansa kekoon räksyttävät täällä eniten mitä muiden pitäisi sanoa ja tehdä.
Se nyt tuppaa vaan niin olemaan,että se sietokyky loppuu jossain vaihteessa.Siitä vain ottamaan koteihinsa kaiken maailman "pakolaiset",kun teillä tuntuu tota rahaa olevan.Mikään ei estä teitä olemasta maailmanparantajia omilla rahoillanne.

Tapio Meriluoto

Ongelman ydin tässä on se, että monella menevät tosiasiat ja toiveajattelu sekaisin.

Eero Heinäluoma, Heidi Hautala, Sirpa Pietikäinen ja kumppanit kieltäytyvät jääräpäisesti tunnustamasta tosiasioita, ja yrittävät väkisin rakentaa maailmankuvansa epärealistisen toiveajattelun varaan.

Jokainen normaalilla järjenjuoksulla varustettu ihminen tajuaa, että tällainen ei voi toimia eikä tällä tavoin toimimalla pystytä saavuttamaan kovin häävejä tuloksia. Niinpä etenkin julkista valtaa käyttävän päätöksentekijän kohdalla tällainen epärealistinen haihattelu on suorastaan edesvastuunonta!

Tapio Mäkeläinen

Persujen ilmastopolitiikka on hyvä ja samoin vaade paperittomien eli laittomasti oleskelevien palautuksista.
Muu onkin sitten nk syvältä. Järkyttävää, että professoritason ihmisiä on tuossa retkueessa mukana. No , onhan niitä kommunisteissakin.
Tämä copy-paste maisterin jutuilla on lähinnä viihdearvo.

Tapio Meriluoto

Kommenttisi on aika erikoinen. Myönnät itsekin perussuomalaisten olevan ihan oikeilla linjoilla kahdessa erittäin tärkeässä asiassa (ilmatopolitiikka ja maahanmuuttopolitiikka). Joten mikä siis on ongelma?

Minkä asiakokonaisuuden - ja varsinkin tärkeän asiakokonaisuuden - suhteen perussuomalaisten linjaukset ovat muka niin "syvältä", että se sitten pilaa koko kokonaisuuden?

Jotenkin tulee sellainen vaikutelma, että tahdot vain periaatteen vuoksi mollata perussuomalaisia, vaikket mitään varsinaista syytä pysty itsekään keksimään.

Mitä tuohon "copy-paste maisteri" -asiaan tulee, niin tämänkin valeuutisen jankuttaminen olisi jo syytä pikku hiljaa lopettaa.

Jo kauan sitten on todettu, että Laura Huhtasaaren gradussa ei ole mitään epätavallista, vaan se edustaa juuri sitä valtavirtaa, jota kyseisen yliopiston kyseisen laitoksen gradut tuohon aikaan olivat. Eli ihan vastaavanlaisia graduja löytyy kyseisen yliopiston kirjastosta joukoittain. Jos ja kun niissä on jotain ongelmia esimerkiksi lähteiden merkitsemisen osalta, tämä johtuu vain siitä, että opiskelijoita ei ole tämän paremmin ohjeistettu.

On siis aika kohtuutonta ja epäasiallista nostaa vain Huhtasaaren työ tikun nokkaan, kun kerran kyse on siitä, että hän - lukuisten muiden mukana - seurasi vain saamiaan ohjeita. Tätä korostaa myös se, että laitos aikoinaan hyväksyi kyseisen gradun, eli tarkastajatkaan eivät nähneet siinä mitään sopimatonta. Työ vastasi kyseisen laitoksen standardeja tuohon aikaan.

petteri ritala

Rasistinen puolue. Sitä sitten voi jokainen miettiä kenelle persujen mielestä kuuluu Suomessa ihmisoikeudet, vassarit ei varmaan kuulu siihen joukkoon, sillä ainahan tuot voi laajentaa uudeksi persujen normaaliksi. 30-luvulla yksi viiksivallu sanoi, että me päätämme kenelle kuuluu ihmisoikeudet, ei sitää muut päätä, kuulostaako tutulta?

Aila-Kaija Koskinen

Voi tekopyhyys!!! Voidaan kyllä ihan luontevasti puhua kestävyysvajeesta ja syyllistää ikäihmisiä, kun eivät ymmärrä kuolla pois, mutta haittamuutosta ei saisi puhua. Hyvä, että meillä on perussuomalaiset, jotka puhuvat suomalaisten puolesta. Enemmän miettisin, sitä että missä kuplassa muut oikein elävät, kun eivät totuutta halua kuulla. Vielä toivoisin tarkkuutta ja totuutta, myös muidenkin kuin Laura Huhtasaaren lausuntoihin.

Mauno Strandén

Laura on oikeassa, nyt sitten heinis keksii heiniä? Eikä tulijat ole oikeita sotapakolaisia, kun hetken täällä oltuaan menevät lomalle kotimaihinsa ja kehuvat pohjolan hölmölää, siellä uskotaan kaikki tarinat ja rahaa tulee? Suurin osa etsii maata joka maksaa eniten eikä tarvitse tehdä mitään! Kulttuurin vaihtoon menee joillakin satoja vuosia, jopa 500v.

Hannu Rautomäki

”Kaikilla ihmisillä on sama ihmisarvo, mutta ihmisoikeudet on aina sidottu tiettyyn valtioon”, Huhtasaari sanoi.

Miten aikuiset ihmiset voivat olla niin lapsellisia, että äläköivät totuuden sanomisesta?
Typeryydellä ei ole mitään rajaa.

Lasse Kaitasalo

”Suomalaisten vanhusten ihmisoikeudet eivät toteudu tämän päivän Suomessa, ja se on häpeä”, Huhtasaari vastasi. Tuohon se oikeastaan kulminoituu. Sipilä esitti avoimen kutsun, jota turvapaikkaturistit noudattivat. Jotta tuo leikki kyettiin rahoittamaan, otettiin käyttöön mm. Espericare, jne. Lisäksi leikattiin opiskelijoilta ja annettiin kansallisomaisuutemme, tieverkon rapautua paikoin hengenvaaralliseen kuntoon.

Valtava määrä ihan kantaväestönkin porukkaa elää milloin minkäkin tuen varassa. He ovat kyvyttömiä ymmärtään, etteivät valtion tulot yksinkertaisesti riitä kaikkien elättämiseen. Maahanmuuttajia tarvitaan, mutta ei elätettäviä.

Aila-Kaija Koskinen

Meppiehdokkaat ottavat hanakasti kantaa esim. Unkarin rankaisemisesta, jäädyttämällä kansallista eu-tukea siksi, että noudattavat mm sääntöjä, jotka yhdessä on sovittu esim Dublin-sopimus.
Entä jos Unkari ei tilitäkään omaa osuuttaan yhteiseen kassaan. Vaan minimoivat mahdollisia rangaistuksia.
Heitetäänkö heidät ulos EU:sta? Tuskin, näin tulisi käymään, sillä seuraajia voisi löytyä muitakin. Miksi meppi-ehdokkaat tästä vaikenevat?

Vapaasana Kaikille

Miten niim pomppasi? Tottakai yhtälailla Suomalaisen oikeudet on kirjattu Suomen lakiin ja Sveitsiläisen Sveitsin lakiin. Ei kai vain jolloin ryhmällä voi olla eri vapauksia? Saako Suomalainen pääsyn Irakin valtion lain "suojelukseen", jos vain matkustaa toiseen maahan? Joko salakuljettajan, tai muun laittoman keinon avulla? Tämä on sitä samaa aivopesua, johon vielä pieni osa uskoo. Onneksi silmät aukeaa yhä useammalla. Vain totaaliseti aivopestyt enää uskoo noihin yrityksiin harhauttaa keskustelu sivuraiteille.

Kaarlo Kunnari

Lainaus Hautalalta: ”Jokainen maahanmuuttaja on potentiaalinen uusi suomalainen. Meillä ei ole varaa sanoa ei kellekään, jos me ajatellaan Suomen tulevaisuutta”, vihreiden Heidi Hautala linjasi viitaten siihen, että Suomessa syntyvyys laskee.
Eikö Heidillä ole tullut mieleen, että sateenkaariperheiden mainostaminen ja heteroperheiden panettelu sekä ilmastopelottelu ja Me Too liikkkeet ja vastaavat ovat aiheuttaneet sen ettei lapsia enää tehdä, se on epämuodikasta se lasten teko ja siinä joutuu ainakin 20 vuotta hoitaamaan ja huolehtimaan hänestä. Lemmikistä voi aina luopua mutta lapsesta ei voi. Esitän heteroperheen kunnianpalautusta, niin saattaa lapsiakin taas syntyä, eikä tarvisisi maahanmuutolla niitä korvata. Maahanmuuton suosiminen on myös kansan vaihtamista. Olemmeko me suomalaiset Heidi niin huonoja kansalaisia että meidät pitää vaihtaa pois ja uudet tuoda tilalle?

Juha-pekka Naukkarinen

Miksi nämä haitta maahanmuutoa haluavat puolueiden edustajat eivät kerro paljonko se maksaa Suomen vähäosaisille,mitä siinä on salattavaa,niinhän tehdään monessa muussakin asiassa missä käytetään verovaroja esim.terveydenhoitoon,koulutukseen tai tiestön kunnossapitoon,mikä maahanmuutossa on sellaista jota pitää salata,tämmöinen salailu herättää aina epäilyksiä,että kansalle ei kerrota kaikkea mitä siihen liittyy!

Juha-pekka Naukkarinen

Taitais kuullostaa aika kiusalliselta,kun pitäis haitta maahanmuuttoa kannattavan politiikon sanoa,että tämä 3 miljardia on sitten pois teiltä,jotka olette vähäosaisia tässä meidän upeassa yhteiskunnassa,siitä huolimatta voitte äänestää meitä,rikkaathan eivät saa,eivätkä tarvitse rahallisia etuuksia!

Timo Hietanen

Eikös kyse ole aivan päivänselvästä asiasta ? Ihmisoikeudet Suomessa, Saksassa
ja Ruotsissa ovat hyvin samankaltaiset. Samaa ei voi sanoa Irakissa, Afganissanissa
tai Somaliassa asuvista. EU:n sisällä noudatetaan YK:n ihmisoikeuksien julistusta
ja arabimaissa omaa 1990 Kairon sopimusta, koska YK:n sopimus oli liian "länsi-
mainen" allekirjoitettavaksi. Ilmeisesti Heinäluoma, Modig ja kumppanit viis
välittävät edelleenkään EU-kansalaisten ihmisoikeuksista, kun eivät ole niistä
liikaa olleet huolissaan menneiden viimeisten 5 vuoden aikanakaan, kun Ibrahim
tai Muhamed on toteuttanut koraanin ohjeita ? Liberalismia hintaan mihin hyvänsä.

Eugene Pohjola

Voi oikeutetusti kysyä tahdommeko lisää pakkoavioliittoja tänne Suomeen.
Toisaalta voi yhtä oikeutetusti ajatella, että hyvä kun pakkoavioliitot tehdään Suomessa, jossa on jonkin verran voimavaroja saada niitä puretuiksi.
Poliisilla olisi kuitenkin tädellisempää tekemistä.

Arvi Hagelin

Ihmisoikeus on subjektiivinen aikaan ja paikkaan sidottu oikeus. Eurooppalainen tulkinta ihmisoikeudesta jokamiehen oikeutena ylläpitää epädemokraattisten valtioiden epäinhimillistä kodeistaan ja kotimaastaan poiskarkottamisen kulttuuria. Eurooppalaisten hölmöilyä epädemokraattiset valtiot käyttävät hyväkseen ja pakoon lähteneet samoin.

Markku Savikivi

”Kaikilla ihmisillä on sama ihmisarvo, mutta ihmisoikeudet on aina sidottu tiettyyn valtioon”, sanoi Huhtasaari sitten äläkän aiheuttaneet sanansa.

Tätä ihmisarvoperiaatetta kirkko noudatti aikoinaan siten, että kirkko antoi kuolemaan tuomitulle rikolliselle viimeisen voitelun. Eli vaikka laiton maahantulija pantaisiinkin vankeuteen, niin hänen ihmisarvoansa tulisi kunnioittaa.

Ihmisiä arvotetaan heidän välinearvonsa mukaan. Välinearvo ei ole ihmisarvo. Aikoinaan Halla-aho toi julki, että ihmisillä on erilainen välinearvo. Mm. Jörn Donner hyökkäsi tästä hänen kimppuunsa. Donnerilla on kuitenkin avioliiton ulkopuolisia lapsia joiden huoltamisesta ei Donner ole ottanut vastuuta eikä luultavasti päästäisi näitä lapsiaan astumaan kotinsa kynnyksen yli. Todennäköisesti Donner kuitenkin väittää tunnustavansa näiden lastensa täyden ihmisarvon.

Jos Donnerilla arvellaan olevan "kaikki kotona", niin ihmisarvon tunnustaminen ei edellytä huoltosuhteen perustamista.

Olavi Sihvola

Ihmettelen vihervasemmiston tarvetta saada elätettäviä kouluttamattomia muslimimiehiä maahamme? Jos meitä suomalaisia lähtisi nyt kertaheitolla tuhansia vaikkapa Australiaan elintason perässä, niin ne ei laske meitä maahan. Onko se Austaralian taholta rikos? Ei vaan he eivät halua itseleen ongelmia mitä tästä seuraisi... Mitä vasemmisto populistit sanovat, kun pakolaiset lomailevat kotimaassaan ja nostavat suuria etuisuuksia Sossusta? No, vihervasemmisto ei kestä yhtään päivänvaloa, jos aletaan puhumaan epärehellisyydestä. Haavisto on itse itsensä ylentänyt ylioppilaasta tohtoriksi. Rinne sai kenkää lakimiehenä, kun laskutti kahdesti työmatkat. Ja Toisessa tapauksessa Rinne oli toiminut lohjalaisessa taloyhtiössä isännöitsijänä. SK kertoi hänen jättäneen vuoden ajalta tositteet palauttamatta ja maksaneen oman puhelinlaskunsa taloyhtiön kassasta. Rinteeltä karhuttiin 25 000 markan vahingonkorvaukset. Minusta aika törkeitä verrattuna Huhtasaaren tekemisiin.

Marko Manninen

Huhtasaari aivan oikeassa, tosin onhan se ns vanhojen puolueiden vaikea myöntää että hän on oikeassa. Heidän ajatusmaailma on edelleen jossain oudossa ajassa, jos maahan roudataan ja lasketaan kavereita jotka eivät koskaan mene töihin ja maksa veroja he ovat haitallista maahamuuttoa kun muut veronmaksajat maksavat heidän elämisen.

Marjatta Marttila

SUURIN epäkohta maassamme on se, että täällä ei saa esittää eriävää mielipidettä esim vuoden 2015 epäonnistuneesta maahanmuutosta ja siitä johtuvista lieveilmiöistä. Leimautuu vihapuhujaksi. Käännetäänpä asia toisinpäin! Kuka ottaa vastuun vastapuolen käytöksestä?? Ei tietenkään kukaan, koska leimautuu!! NYT AIKUISTEN OIKEESTI olisiko syytä istua alas ja sopia YHTEISET pelinsäännöt.

Hannu Peltola

näppärä herra tuo heinäluoma, kieltää termin haitallinen maahanmuutto, joten haitallinen maahanmuuttokin on vain hyvää maahanmuuttoa kun haitallista ei ole, ei ainakaan saa siitä puhua, no ei ole kyllä ihme kun persujen kannatus kimpoaa vain ylemmäs jatkuvasti, no, ei klai sitten suom alaisista haitallisista rikollisistakaan saa puhua, on vain hyviä suomalaisia, ettei leimaa, onneksi eu toiseksi suurin puolue on "populisteja" tai koaliitio nja nousee vain

Eero Ikonen

Aina, kun toimittaja kirjoitta juttuun sanan maahanmuutto, niin kommenttipalstalle ilmestyy vähintään tuo 71 kommenttia. Ihan sama mikä saitti tai faktinen sisältö. Pitäisi ruveta toimittajaksi; olisi helppoa saada lukijat kuohuksiin.

Jari Mattila

"Rakas Laura, oikeus hakea turvapaikkaa on kansainvälinen ihmisoikeus. Se on oikeus myös sinulle ja minulle”, vasemmistoliiton Silvia Modig sanoi." Modig ampui itseään jalkaan, kuvitellessaan opettavansa Lauralle ihmisoikeuksia. Oikeus turvapaikan hakemiseen on kirjattu ihmisoikeussopimukseen, mutta yhteenkään kansainväliseen sopimukseen ei ole kirjattu valtion velvollisuutta tarjota turvaa sitä tarvitseville.

Hans Parvikoski

Heinäluoma on SAK käsikassara ja häntä ei tarvita suomen poliitikassa enää. Hän junaillut tyttärensä jatkamaan omia juttujaan. Mikä näillä epärehelisillä politikoilla on kun eivät kestä totuuden puhumista. Huhtasaari yritää tuoda totuutta politiikaan mutta se ei vaan käy muille puolueille. Vaalit osoitti tavallisten sekä keskipalkkaisten mielipiteen antamalla äänensä Perus suomalaisille joka on nyt suurin puolue. Puhutaan totta.

Markku Hänninen

Aivan käsittämätöntä ja turhaa vääntöä L.Huhtasaaren täysin paikkansapitävästä kommentista! Olen asunut lähes puolet elämästäni ulkomailla mm. Etelä-Afrikassa ja ennen kotimaahan muuttoa myös Itä-Euroopassa.
Ihan täyttä totta mitä Huhtasaari sanoi!