Lauantai 20.7.2019

Laura Huhtasaari puhui Matteo Salvinin suurkokouksessa: ”Perussuomalaiset haluaa ottaa kädestä samalla tavalla ajattelevia”

Luotu: 
18.5.2019 20:44
  • Kuva: EPA / Matteo Bazzi
    Kuva
    Laura Huhtasaari piti Milanossa muiden puoluejohtajien tavoin noin minuutin mittaisen puheen ja korosti ”patrioottipuolueiden voimaa” Euroopassa.
|

Italian sisäministerin, La Legan puheenjohtajan Matteo Salvinin Milanoon koolle kutsuma eurooppalaisten äärioikeistopuolueiden suurkokous on saanut laajaa mediahuomiota Italiassa.

Salvini itse keskittyi omassa puheenvuorossa odotetusti Italian sisäpolitiikkaan.

”Minua ei pysäytä mikään eikä kukaan ennen kuin olemme tilanteessa, jossa yksikään italialainen ei maksa yli 15 prosentin verona”, hän linjasi esimerkiksi Il Messaggeron mukaan.

Salvini on ajanut Italiaan 15 prosentin tasaveroa, jota hallituskumppani Viiden tähden liike kuitenkin vastustaa. Hallituskumppanit ovat muutenkin törmäyskurssilla ja moni odottaa Italian hallituksenm kaatuvan eurovaalien jälkeen. Lue tarkemmin: Matteo Salvini kokoaa äärioikestoa tänään Milanoon – Tutkija: ”Kyse ei välttämättä ole Euroopasta”

Kokoukseen osallistunut perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Laura Huhtasaari piti muiden puoluejohtajien tavoin noin minuutin mittaisen puheen ja korosti ”patrioottipuolueiden voimaa” Euroopassa.

”Puolueeni, perussuomalaiset, haluaa ottaa kädestä samalla tavalla ajattelevia liikkeitä ja puskea eteenpäin todellisia muutoksia rakkaassa kotimaanosassamme”, Huhtasaari sanoi.

Hän kommentoi samassa yhteydessä perussuomalaisten ja Salvinin erilaista Venäjä-kantaa. Muun muassa ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson on kieltäytynyt yhteistytöstä Salvinin kanssa juurikin tämän Venäjä-myönteisyyden takia. Legaa edustava europarlamentaarikko Mario Borghezio on nostanut erikseen esiin myös perussuomalaiset samassa yhteydessä. Lue myös: Yksi asia voi estää Matteo Salvinin kaavaileman yhteenliittymän – ”Esimerkiksi perussuomalaiset on paljon kriittisempi”

STT:lle asiaa kommentoinut Huhtasaari ei näe asiassa ongelmaa.

”Me emme keskity eroavaisuuksiin, vaan meillä on yhteinen tehtävä pelastaa Eurooppa EU:lta. Venäjällä ei ole mitään tekemistä ja roolia Euroopan kansallismielisten parlamenttiryhmien päämäärissä, joten Venäjä ei ole kysymys.”

Salvini toisti omassa puheessaan aikaisemman linjauksensa, jonka mukaan äärioikeiston yhteenliittymä keskittyy muuttamaan Eurooppaa.

”Täällä ei ole äärilaidan edustajia, rasisteja tai fasisteja. Me olemme täällä rakentamassa tulevaisuutta”, hän sanoi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kasvio

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan mukaan "Venäjällä ei ole mitään tekemistä ja roolia Euroopan kansallismielisten parlamenttiryhmien päämäärissä".

Tuohon joukkoon kuuluvan FPÖ:n johtaja kyllä toivoi venäläisellä rahalla olevan aika paljonkin tekemistä, kuten vastikään paljastunut video ja sitä seurannut varaliittokanslerin ero osoittavat.

Matteo Salvini kieltäytyi viime kuussa mielenosoituksellisesti kunnioittamasta Italian fasismista vapautumisen vuosipäivää. Italian uusfasisteja lähellä oleva kustantamo markkinoi samanaikaisesti sekä Salvinia että Mussolinia mainostavia kirjoja.

Mikko Toivonen

Uskon, että lukutaitoiset ihmiset osaavat itsekin päätellä ketkä kansallisista liikkeistä ovat Venäjän työkaluja EU hajoitusyrityksissä.

Ei ole hirmuisen pitkää aikaa siitäkään, kun jokaikinen vihreän puolueen johtohenkilöistä oli joko Moskovassa opiskellut tai "sattumalta" täysin venäjän kielen taitoinen

Ei siitäkään kun kokoomus valitsi yhtenäisen venäjän sisarpuolueekseen, ei myös siitä kun kepulit huseerasivat aika hulvattomasti Venäjän ja Venäjä (silloin onneksi lähinnä Neuvostoliitto nimellä toimineena) kanssa

Taisi olla Tiitisen listalla ihan liikaa Venäjän Itä-Berliinin stasi listoilla olleita SDP henkilöitä. Tuota listaahan ei edelleenkään ole saatu auki ja historiaa kätellä rehellisesti

Vaikka persut aika vasemmalla kokonaisajattelussaan ovatkin, niin enpä kyllä heitä ihan ensimmäisenä Venäjän työläisiksi epäilisi

Raija Lempiäinen

Pienoinen ristiriita on väittää , että Venäjä on vasemmalla, sehän on riistokapitalistinen valtio tänäpäivänä joten hyvin sopii äärioikeiston huseerata sen kanssa. korruptiota ja eriarvoisuutta, molempien arvomaailmaan kuuluvia! Persuthan eivät ole vasemmistopuolue, vaan äärioikeistolinen, konservatiivinen ja nationalistinen puolue! Juuri sellainen mikä tuhoaa tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden!

Hannu Peltola

voivoi,mistähän mahtaa johtua että äärioikeisto nousee huimaa vauhtia, en usko että mikään suuresti muuttuisi ijos eu politiikka on n iin loistavaa kun annetaan ymmärtää, silloin muutokseen ei ole tarvetta, ija ijos maahanmuutosta olisi todella ne hyödyt kun sitä uhotaan, ei se nostaisi koko euroopan tasolla massiivista vastustusta, aina asioihin on syynsä, enää ei riitä että ihmiset oin tyhmiä tai väärää mieltä

Matti Virtanen

Suomalaisille sosialisteille ja kommareille äärioikeisto on vain mielipahan ilmaisu.

Nyt kiukku kumpuaa siitä että ihmiset äänestivät väärin ja näyttää pahasti siltä että äänestävät väärin vielä toistamiseen.

Jaksuhaleja.

Arvi Hagelin

Mikä se sellainen äärioikeisto on? Mehän eroamme muista vain siinä, että olemme kansallismielisiä emmekä unionimielisiä. Arvostamme kotimaista ja pyrimme välttämään viimeisen päälle ulkomaalaista. Lidlissä olen käynyt vain yhden kerran. Olen sekä S- että K-kauppojen asiakas. Ostan vain kotimaisia kurkkuja, tomaatteja jne. Jos kotimaisen ja kansallisen tuotannon ja palvelut asettaa etusijalle, niin saahan ulkomaisen ihannoija nimitellä meitä vaikka miksi, emme me kuitenkaan muutu ulkomaisen ihannoijaksi. Kansallismielisyys ei ole vain sana, vaan sillä on ihan oma kokonaisvaltainen kohde, niinkuin on unionimielisilläkin omansa

Vuokko Lahtela

Loistoidea hra Salvini sanon minäkin, MIKSEI TÄSTÄ MAASTA TEHDÄ HOUKUTTELEVAA ULKOMAALAISILLE /KOTIMAISILLE INVESTOINNILLE, TYÖTÄTEKEVILLE, ASIANTUNTIJOILLE JA MUILLE TYÖTÄ PELKÄÄMÄTTÖMILLE, ? EI sillä tällä tulevalla politiikalla työttömyys jatkuu ja EU:n ruodussa ei tehdä mitään muuta kuin lisää valtionvelkaa, riitaa, jakautunutta suomea ja sosiaalitoimistoa maahantuleville. Tällä nykysysteemillä rikkaiden ja köyhien kuilu senkun kasvaa kasvamistaan ja raha pakenee maasta ja lujaa. Kun yhteiskunta voi hyvin, silloin pystytään hoitamaan kaikkien ihmisten hyvinvointi, nyt se toteutuu vain osittain.

Pertti Kamula

On jo korkea aika Euroopan kansakuntien ryhdistäytyä puolustamaan omia kansallisia etujaan ja oikeuksiaan. Tämä ei tapahdu muuten kuin äänestämällä kansallismielisiä perussuomalaisia täällä Suomessa. Mahtava juttu, kun kansan syvien rivien silmät ovat auenneet lopussakin näkemään sen, mihin nykymeno johtaa..

Panu Saarela

Jostain kumman syystä vain EU:n kannatus in Euroopassa ennätyslukemissa. Brittien brexit-räpiköinti lie vähän avannut silmiä. Suomalaistenkin enemmistön mielestä EU-jäsenyys on ollut Suomen etu.

https://yle.fi/uutiset/3-10774055

Kansallismielisiksi itseään mainostavista puolueista suuri osa on Venäjän käsikassaroita, Itävallan FPÖ:n johtaja on viimeinen housut kintussa kiinni jäänyt Venäjä-mielinen populisti.

Kansallismieliset puolueet ovat ennemminkin maanpettureita kuin kansallisen edun ajajia.

Panu Saarela

Jostain kumman syystä vain EU:n kannatus in Euroopassa ennätyslukemissa. Brittien brexit-räpiköinti lie vähän avannut silmiä. Suomalaistenkin enemmistön mielestä EU-jäsenyys on ollut Suomen etu.

https://yle.fi/uutiset/3-10774055

Kansallismielisiksi itseään mainostavista puolueista suuri osa on Venäjän käsikassaroita, Itävallan FPÖ:n johtaja on viimeinen housut kintussa kiinni jäänyt Venäjä-mielinen populisti.

Kansallismieliset puolueet ovat ennemminkin maanpettureita kuin kansallisen edun ajajia.

Pekka J. Mäkinen

Missä vaiheessa kansallismielisyydetä on tullut synti. Koti, uskonto, isänmaa olivat aiemmin kovassakin kurssissa. Nyt niiden arvostusta ei enää ole. Miksi itsenäisyyden puolustaminen katsotaan vääräksi asenteeksi?

Jos EU:ta suomalaiset sietävätkin, eivät he kannata liittovaltio-kehitystä.

Omat perusteensa on kansanedustaja ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja Ville Taviolla kun hän osoittaa että EU on jo liittovaltio.