Lauantai 20.7.2019

Theresa Mayn ”uskalias tarjous” tyrmättiin alkuunsa: ”Mikään kuulemani ei saa uskomaan, että se olisi yhtään erilainen”

  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Britannian pääministeri Theresa May aikoo tarjota maan parlamentille jälleen uutta ehdotusta erosopimukseksi Euroopan unionista.
|

Britannian pääministeri Theresa May aikoo tarjota maan parlamentille jälleen uutta ehdotusta erosopimukseksi Euroopan unionista. May kirjoittaa The Sunday Times -lehdessä, että luvassa on ”uskalias uusi tarjous parlamenttiedustajille”.

Ehdotus jätetään Mayn mukaan parlamentin arvioitavaksi parin viikon kuluttua. Mayn mukaan se olisi hänen viimeinen yrityksensä saada erosopimus läpi parlamentissa, ennen kuin hän jättää tehtävänsä pääministerinä. Kyseessä on Mayn neljäs yritys saada parlamentissa brexit-sopimus hyväksyttyä.

Financial Times kertoo, että Mayn uuden sopimuksen odotetaan sisältävän ehdotuksia EU-standardien ylläpitämisestä esimerkiksi työntekijöiden asemaa ja ympäristönsuojelua koskevissa asioissa EU-eron jälkeen. Lehden mukaan May tavoittelee näin puolelleen oppositiossa istuvan työväenpuolueen edustajia, vaikka puolueiden väliset neuvottelut brexitistä kariutuivat viime viikolla.

Mayn voi olla vaikea voittaa työväenpuoluetta puolelleen, sillä monet sen edustajat vaativat tukensa ehtona uutta kansanäänestystä tai pysyvää tulliliittoa EU:n kanssa, eikä May ole osoittanut suurta halukkuutta ajaa kumpaakaan.

Oppositiojohtaja, työväenpuolueen Jeremy Corbyn, lyttäsi Mayn esityksen jo ennen sen sisällön paljastumista.

”Emme ole nähneet, mitä uudessa lakiluonnoksessa on, mutta mikään kuulemani ei saa minua uskomaan, että se olisi perustavasti yhtään erilainen kuin edellinen esitetty lakialoite, joten tällä hetkellä emme tue sitä”, Corbyn sanoi haastattelussa sunnuntaina.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

"Mayn voi olla vaikea voittaa työväenpuoluetta puolelleen, sillä monet sen edustajat vaativat tukensa ehtona uutta kansanäänestystä tai pysyvää tulliliittoa EU:n kanssa, eikä May ole osoittanut suurta halukkuutta ajaa kumpaakaan."
May ei kuuntele järjen ääntä työväenpuolueesta, ja se tulee omaan nilkkaan.

Ari Ohvo

May haluaa jatkaa kaupankäyntiä lopettamalla kaupankäynnin ja nyt on parlamentin vuoro äänestää siitä että keskustellaanko lopettamisen jatkamisen lopettamisesta EU:n kanssa. Tähänmennessä ei ole tullut ratkaisua. Varsin yllättävää.