Tiistai 16.7.2019

”Juonitte Putinin kanssa Euroopan tuhoa” – EU-vaikuttajalta suora haaste Italian Salvinille

Luotu: 
21.5.2019 13:04
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Guy Verhofstadt haastaa Italian Matteo Salvinin kaksintaisteluun. Arkistokuva.
|

Euroopan liberaalidemokraattien (ALDE) johtaja Guy Verhofstadt varoittaa Euroopan unionin kuolevan sisältä käsin, jos oikeistopopulistit pääsevät valtaan. Belgian entinen pääministeri Verhofstadt esittää tuoreessa videoviestissään suoria syytöksiä ja haasteen Italian sisäministeri Matteo Salvinille.

Salvini johtaa Italian äärioikeistolaista Lega-puoluetta ja pyrkii kokoamaan laitaoikeiston puolueet saman ryhmittymän alle europarlamentissa.

”Haastan sinut yksi vastaan yksi -väittelyyn, koska ihmisillä on oikeus tietää, millaisia pirullisia suunnitelmia teillä on mielessänne”, Verhofstadt julistaa Politico-lehden mukaan vain päiviä ennen eurovaalipäivää.

”Kerro missä haluat sen tehdä, Brysselissä vai Italiassa, minä tulen sinne”, hän jatkaa.

Verhofstadt yhdistää videossaan Salvinin suoraan itävaltalaiseen populistijohtaja Heinz-Christian Stracheen, joka joutui jättämään tehtävänsä Venäjä-skandaalin vuoksi. Verhofstadt syyttää Venäjä-yhteyksistään ja -mielisyydestään tunnettujen populistipoliitikkojen ”suunnittelevan Putinin kanssa ja tämän maksusta Euroopan tuhoa”.

Salvini tunnetaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin vankkumattomana tukijana, ja hän on muun muassa ajanut Venäjän vastaisten pakotteiden poistamista. Salvinin Legan on myös väitetty saaneen vaalirahoitusta Venäjältä.

Verhofstadtin videoviesti nähtävissä alla, juttu jatkuu Twitter-upotuksen jälkeen. 

 

CNN:n haastattelussa Verhofstadt kantaa huolta oikeistopopulistien uudesta strategiasta. Tavoitteena ei enää ole erota EU:sta, vaan kasvattaa ryhmän vaikutusvaltaa unionin sisällä ja purkaa sen rakenteita sieltä käsin.

”Uudistus? En kutsuisi sitä uudistukseksi, vaan kuoleman suudelmaksi”, Verhofstadt sanoo Salvinin suunnitelmista.

”Sen sijaan että sitä hakattaisiin ulkopuolelta, kuolema tulee sisältä käsin.”

LUE MYÖS:

Laitaoikeiston uusi suunnitelma: Mullistetaan EU sisältä päin – haussa huippuvirkoja

Kotro-kohu ei yllätä: PS ja keskusta Venäjä-myönteisimpiä vaalikoneessa

Jussi Halla-ahoa haastetaan Venäjä-suhteista – ”Mitään hyötyä viisumivapaudesta ei Suomelle olisi”

”Se ei ole isänmaallista, Jussi” – Halla-aho ja Orpo väittelivät perussuomalaisten yhteyksistä Ylellä

Kova väite venäläisten salaisesta rahoituksesta Italian äärioikeistolle – Tutkija: ”Matteo Salvini, olet petturi”

Järisyttävä keikahdus tulossa Eurooppaan – ”EU-myönteisen sinipunan kuolema”

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Niskasaari

Jännä homma että näiden kovan luokan liittovaltiottajien sanat otetaan yleensä varauksetta totuuksina vastaan Suomenkin medioissa. Verhofstadt kuuluu demokratiaa halveksivaan "euroeliittiin" joille Euroopan kansalaisten mielipiteet ovat lähinnä vitsi herrakerhon sikarihuoneessa ja jotka eivät ilmeisesti kykene näkemään että ihmiset ovat aidosti kyllästyneet eu-komission mielivaltaan ja kabinettipolitiikkaan ihan ilman Putinin puuttumistakin.

Timo Nenonen

Kyllä Eu on ollut läpimätä sisältäpäin jo liki neljännesvuosisadan. Tämä Neuvostoliiton kopio ei todellakaan ole sitä, mitä kansanäänestyksessä haluttiin. Eu/ euro joutavat kaatua ja kansakunnille itsenäisyydet ja omat valuutat takaisin asap!!!

Timo T

Kumpa kuoliskin!
Koska kuoleehan se joka tapauksessa! Sillä Merkelillä on kiire kiihdyttää liittovaltiokehitystä, koska sekin on jo huomannu et EU korttitalo on luhistumassa kun nationalismi ja EU-vastaisuus senkun lisääntyy palttiarallaa kaikissa EU-maissa. Ja on onneks (mun onneks, koska vastusta EUta) riittävän typerä ettei ymmärrä et se kiihdytetty liittovaltiokehitys tulee pelkästään lisäämään entisestään EU-vastaisuutta. Mutta ei Merkelilläkään ole oikeestaan edes vaihtoehtoa? Sen on yritettävä joko nyt, tai ei milloinkaan, koska EU-vastaiset voimat ei kun lisääntyy vaan EU-parlamentissa vaali vaadilta.

Raimo Laine

Kyllä Krimin tilanne pitäisi normalisoida, kun eihän pakotteita voi pitää ja jännitystä lisätä loputtomiin.
92 % krimiläisistähän äänesti Venäjään liittymisen puolesta pelätessään Kiovan vihamielistä hallintoa.

Antti Huhtinen

Maailman historiassa keinotekoisten liittojen purku on alkanut aina sisältäpäin:
mm. Neuvostoliitto, Varsovanliitto, Kalmarin Unioni, Itävalta-Unkari jne...

Euroopan Unioni on mahdoton yhtälö liian monine kansallisuuksineen.
EU:n hajoaminen ajan kanssa 100%:sen varmaa.
Mitä pikemmin, sitä parempi Suomen kannalta.

Tom Örn

Onneksi ihmisille on alkanut valjeta kuinka äärioikeisto on Putinin asialla. Täällä kommentoivat venäjätrollit eivät enää edes peittele sanomaansa vaan puolustelevat avoimesti Venäjän kaappausta Krimillä. Suomella on liian tuoreessa muistissa itänaapurimme käsitykset pienemmän maan oikeuksista oman maansa alueista. Sellaisille ihmisille,jotka ajavat vieraan vallan etuja oman maansa vahingoksi, on ihan oma nimi. Ei varmasti ole vaikea arvata mikä se on?