Lauantai 20.7.2019

Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n valtionavustus nyt vaarassa loukkaavan tviitin takia – Ministeriö: ”Harkitsemme toimia”

Luotu: 
22.5.2019 10:48
Päivitetty: 
22.5.2019 11:23
|

Opetus- ja kulttuuriministeriössä harkitaan parhaillaan, ryhdytäänkö toimiin koskien PS-Nuorten saamaa valtionavustusta. Harkinta liittyy järjestön tuoreisiin kannanottoihin. Näin kertoo erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez Uudelle Suomelle.

Perussuomalaiset nuoret on yksi yleisavustuksia saavista nuorisojärjestöistä. Täksi vuodeksi järjestölle on myönnetty 115 000 euron tuki.

LUE JATKOJUTTU: Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n potti voi lähteä kokonaan – Ministeriö: 57 500 € perittäisiin takaisin

Lain mukaan valtionapuviranomainen voi päätöksellään määrätä valtionavustuksen maksamisen keskeytettäväksi, jos on aihetta epäillä, että avustuksen saaja ei toimi lain edellyttämällä tavalla tai avustusperusteet ovat olennaisesti muuttuneet.

Viime päivinä julkisuudessa on käsitelty PS-Nuorten loukkaavaa tviittiä. Cortés Téllez kertoo, että tviitti on pantu ministeriössä merkille. Tapaus herättää kritiikkiä myös perussuomalaisten kansanedustajien keskuudessa. Tviitissä kehotetaan äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Ohessa on kuva tummaihoisesta perheestä.

LUE MYÖS: Näkökulma: Jussi Halla-aho antaa rasismin yhä rehottaa perussuomalaisissa nuorissa

”Harkitsemme parhaillaan, mihin toimiin ryhdytään”, Cortés Téllez sanoo.

Lisäksi ministeriöstä on oltu yhteydessä PS-Nuorten pääsihteeriin jo maaliskuussa koskien nuorisojärjestön kannanottoja aiemmin tänä vuonna. Uusi Suomi uutisoi alkuvuodesta näistä etnonationalistisista kannanotoista:

LUE LISÄÄ:

Halla-aho PS-Nuoret-jupakasta: ”Emme aja rotuerottelupolitiikkaa – typeriä kommentteja”

PS-Nuorten johtohahmo ohjaisi ”ei-valkoiset” ulos maasta – Järjestö kieli keskellä suuta

Kyse on siitä, onko PS-Nuoret valtionapukelpoinen. Cortés Téllezin mukaan ministeriössä käsitys on se, että PS-Nuorissa ymmärrettiin valtionapukelpoisuuden peruuttamisen mahdollisuus maaliskuussa käydyn keskustelun yhteydessä.

Uusi Suomi ei ole toistaiseksi tavoittanut pääsihteeriä tai järjestön puheenjohtajaa.

LUE HALLA-AHON TUOREET KOMMENTIT: Jussi Halla-aho: ”Perussuomalaisten tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu – Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa”

Perusteet ja kriteerit valtionavustukselle on kirjattu lakiin, kuten valtionavustusasian esiin nostanut bloggaaja Saku Timonen tuo esiin.

Nuorisolain mukaan lähtökohtina ovat muun muassa yhteisvastuu, kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys. Tavoitteena on muun muassa edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä oikeuksien toteutumista.

”Joka kerta, kun harkitaan avustusten myöntämistä, tarkastellaan myös, onko järjestö valtionapukelpoinen”, Cortés Téllez sanoo.

Tämä kelpoisuus voidaan peruuttaa. Yleensä tuo päätös tehdään samassa yhteydessä, kun vuotuisia avustuksia myönnetään, mutta peruutus voi myös tapahtua ”kesken kauden”, mikä nyt siis on harkinnassa.

Tämän vuoden avustuksista päätettiin kuluvan vuoden maaliskuussa ja PS-Nuorten kannanottoja tutkittiin jo tuolloin tarkasti, Cortés Téllez kertoo.

”Silloin kuitenkin todettiin, että järjestö on valtionapukelpoinen”.

Perussuomalaiset Nuoret on muutamana viime vuonna saanut 115 000 euron valtionavustuksen vuosittain. Vielä vuonna 2015 määrä oli reilut 80 000 euroa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Räisänen

Mihin ihmeen mielipidevainoon. Perustuslaki 6 § Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Kaarlo Kunnari

Janne jos tuon listan mukaan tulkitaan ahtaasti asioita ei mikään teksti tai kuva läpäise seulaa. Tämä maa näyttää olevan menossa päin persettä ja tuntuu siltä ettei suomalaisen kannata asua Suomessa vaan muuttaa ulkomaille, koska siellä kohdellaan ihmisiä tasapuolisesti. Meillä näyttää tulevan valtaan joukko, joka todella haluaa vaihtaa kansan . Toivottavasti saatte sitten haluamanne kansalaiset, kun me paskiaiset ollaan lähdetty.

Panu Saarela

Siihen mielipidevainoon on sitten liittynyt myös perussuomalaisten kansanedustaja Tynkkynen, joka kommentoi persunuorten julkaisemaa kuvaa näin: "Tämä kuva aloitti lähtölaskennan noille ihmisvihaajille, joita PS-Nuoriin on pesiytynyt."

Eikö Rautomäen edustamalka rasistisella persusiivellä ole mitään rajaa uhriutumisessa?

Pasi Käyhkö

Mielestäni näiden ihmispelkoisten sanoma on törkeä. Miksi veronmaksajien pitäisi osallistua tukemalla tällaista toimintaa?. Joten kaikki tuet näiltä kahjoilta pois.
Voivathan he pyytää rahaa omilta kannattajiltaan ja samaa mieltä olevilta.

Harri Salonen

Suomessa pitäisi olla mielipiteenvapaus. Kaikkien ei tarvitse olla kanssasi samaa mieltä.

Nyt kyllä on vähän rasistinen viesti, mutta liikkumatilaa ja ilmaisunvapautta kutistetaan kokoajan ja kohta tulee ahdasta. Valitettavasti valkoisia heteropersuja ei voi syrjiä ja kaltaisesi ihmiset pääsevät kuin koira veräjästä.

Kannattaa sinunkin vähän opetella ymmärtämään sitä, että ihmisillä voi olla erilaisia mielipiteitä ja jos joku ei ole kanssasi samaa mieltä, hän ei automaattisesti vihaa sinua tai muita ihmisiä.

Ja valitettavasti tämäkin pitää vielä erikseen sanoa: en äänestänyt persuja, mutta ihan kohta äänestän, jos tämmöinen sensurointi ja ulossulkeminen jatkuu..

Mika Peltokorpi

Yleensä unohtuu, että Suomessa on myös mielipiteenvastuu. Ja tuo PS-nuorten viesti voi olla hyvinkin mielipidevastuuton. Jota siis nyt tutkitaan. Valtio ei myöskään lain mukaan voi tukea laitonta toimintaa. Jota siis esimerkiksi sukupuoleen, uskontoon tai syntyperään liittyvä syrjintä on.

Ralf Karlsson

Entisissä siirtomaavaltioissa on suuri määrä tummaihoisia kansalaisia joiden vanhemmat, isovanhemmat jne ovat saanet kansalaisuuden aikoja sitten kun siirtomaavallat hallitsivat suurta osaa Afrikkaa, Karibian saaria, Intiaa jne. Mikäs siinä ihmetyttää? Kaksi silmää, yksi nenä, yksi suu ja kaksi korvaa heilläkin on. Ja lapsiakin synnyttävät mokomat ihmeelliset kansalaiset. Ihmetytttääkö koripallojoukkueiden ja jalkapallojoukkueiden pelaajatuonti myöskin? Lontoon väestöstä alle puolet ovat valkoihoisia.

Raija Lempiäinen

Evoluution vuoksi kaikki ihmiset Euroopassa ovat joidenkin satojen vuosien päästä tummempiihoisia kuin nyt, se vaan on faktaa!
Arvomaailma jota PerusSuomalaisten johto ylläpitää saa nuoret radikalisoitumaan ja ilmaisemaan itseään, kuvitellen, että ovat jotain pelastajia! Juurikin sitä propagndaa ja pelottelua mitä "isot" edellä tekee!

Mikael Nygård

Mielipidevapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Kun puhutaan nuorisojärjestöstä niin mielestäni mukaan tulee myös pääpuolueen vastuu kasvattaa nuorisojärjestöjään oikealle tielle, tielle jossa vastuu painaa.

Koska ollaan tässä niin odotan että Persut laittavat nuorisojärjestönsä ruotuun. Ja koska ollaan tässä niin kannatan valtion tuen lakkauttamista ja maksetun tuen takaisinperintää nuorisojärjestöltä. Ja ellei Persut saa nuorisoaan kuriin ja katumuksen tielle ehdotan että Persujen puoluetuki myös lakkautetaan ja maksetut erät peritään takaisin - korkojen kera.

Jussi Pelkonen

Mielenkiintoisintahan tässä jupakassa on se, että persusnuoret vastustavat sitä, että suomalaiset perheet alkaisivat tulevaisuudessa näyttää lastaan hoitaessaan onnellisilta ja tyytyväisiltä.

Onhan kyseinen tulevaisuudenkuva tietysti hälyttävä, koska emopuolueen kannattajien valtaosan ihmiskäsitys perustuun vihaan, pelkoon ja kaiken oman pihan ulkopuolelta löytymisen vastustamiseen...

(Eikä kannata pyytää lähteitä tai todisteita äskeiselle väitteelleni, koska jos niitä vaadit, kuulut juuri kuvaamaani ihmisryhmään... :) )

Leo Löppönen

Seppo Virkkulan kommentti oli juuri sitä mitä EU joka käänteissään mainostaa. Erilaisuuden ja vähemmistöjen esille tuomista ja hyväksymistä....suvaitsevaisuutta heitä kohtaan ja tehden epänormaaliksi olla vain syntyperäinen valkoihoinen Eurooppalainen. Monikulttuurisuus siis rikastuttaa Eurooppaa!? Kannattaa katsoa hyvin kriittisellä silmällä millaista se mukanaan tuo ja ajatella sitäkö todella haluamme? Tutustumisen siihen voi aloittaa kokeilemalla elämää siellä muutaman kuukauden mistä nämä "maahamme muuttajat" tulevat omine kulttuureineen ja tapoineen tuoden mukanaan.

Kaarlo Kunnari

Sekö että kerroin olevani mutu eli muualta maasta tullut . Se tarkoittaa että olen työn saamiseksi muuttanut eri maakunnasta nykyiseen, jossa asun ja en saa niitä palveluja mitä paikkakunnalla syntynyt saa, koska hänellä on jo lapsuudesta hankittuja yhteyksiä ja tuttavuuksia, jotka auttavat. Samalla kerroin että olen lähes samassa asemassa kuin matu eli maahan muuttanut, joka myöskään ei omaa samanlaisia suhteita paikallisiin kuin syntyperäinen paikkakuntalainen. Tämä näkyy monessa asiassa sekä minulle että matulle. Jos et ymmärtänyt en sille voi mitään. Heippa