Keskiviikko 17.7.2019

Ministeriöltä vaaditaan kovia otteita PS-Nuorten 115 000 €:n potin suhteen: ”Mielleyhtymää 30-luvun Eurooppaan ei voi välttää”

Luotu: 
22.5.2019 19:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Toimitusministeri Sampo Terholta (sin) vaaditaan selvitystä Perussuomalaisten Nuorten toiminnasta ja sen edellytyksistä nuorisojärjestöjen valtionapuun.
|

Kokoomuksen eurovaaliehdokas Tuomas Tikkanen vaatii perussuomalaisten nuorisojärjestöjen avustuksista vastaavalta toimitusministeriltä Sampo Terholta (sin) selvitystä Perussuomalaisten Nuorten toiminnasta ja sen edellytyksistä nuorisojärjestöjen valtionapuun.

“Vaikuttaa siltä, että perusteet tukien jäädyttämiselle tai takaisinperintään ovat vahvat. Perussuomalaiset nuoret ovat rikkoneet nuorisolain mukaisia kriteerejä avustuksen ehdoille. Ministeri Terhon on pikimmiten käynnistettävä asiasta tarkentava selvitys”, Tikkanen vaatii tiedotteessaan.

Erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez kertoi tänään Uudelle Suomelle, että ministeriö harkitsee PS-Nuorten valtionavustuksen tilannetta. Syynä harkintaan ovat järjestön viimeaikaiset kannanotot. 

Perussuomalaiset Nuoret voivat menettää kokonaan tälle vuodelle jo myönnetyn 115 000 euron valtionavustuksen, jos opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, että avustuksen käytön ehtoja ja rajoituksia on rikottu. Lue tarkemmin: Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n potti voi lähteä kokonaan – Ministeriö: 57 500 € perittäisiin takaisin

Viime päivinä julkisuudessa on käsitelty PS-Nuorten loukkaavaa tviittiä, jossa kehotetaan äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Ohessa on kuva tummaihoisesta perheestä. Lue lisää:PS-Nuorten tempaus kuohuttaa perussuomalaisissa – ”Tämä kuva aloitti lähtölaskennan ihmisvihaajille”

”PS-Nuorten jakama tviitti oli ihmisarvoa loukkaava ja puhtaan rasistinen. Onko ihmisten geeniperimän ja sukutaustojen seulonta ja suomalaisuuden tarkka määrittely perussuomalaisten tai heidän nuorisojärjestönsä politiikan keskeinen kysymys? Mielleyhtymää 30-luvun Eurooppaan ei voi välttää”,  Tuomas Tikkanen sanoo.

Lue myös:Näkökulma: Jussi Halla-aho antaa rasismin yhä rehottaa perussuomalaisissa nuorissa

Hän muistuttaa, että nuorisolain mukaan valtionapukelpoiseksi voidaan hyväksyä sellainen nuorisoalan järjestö, joka toteuttaa lain 2 §:ssä säädettyjä tavoitteita ja lähtökohtia. Lain tavoitteena on mm. edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä oikeuksien toteutumista. Tikkanen korostaa, että tavoitteen toteuttamisen lähtökohtina pidetään yhteisvastuuta, kulttuurien moninaisuutta ja kansainvälisyyttä.

”On ilmiselvää, että PS-Nuorten tapauksessa nämä lähtökohdat eivät toteudu. Päinvastoin ne sotivat lain tavoitteita ja lähtökohtia vastaan. Järjestön valtionapukelpoisuus on otettava arvioitavaksi ja tarvittaessa peruutettava se. Nyt tarvitaan ministeriön ryhtiliikettä asiassa.”

Tämän vuoden 115 000 euron valtionavustuksesta on jo maksettu nuorisojärjestölle puolet eli 57 500 euroa. Toinen puolikas on vielä maksamatta.

Ministeriöstä on oltu yhteydessä PS-Nuorten pääsihteeriin jo maaliskuussa koskien nuorisojärjestön kannanottoja aiemmin tänä vuonna. Uusi Suomi uutisoi alkuvuodesta näistä etnonationalistisista kannanotoista:

LUE LISÄÄ:

Halla-aho PS-Nuoret-jupakasta: ”Emme aja rotuerottelupolitiikkaa – typeriä kommentteja”

PS-Nuorten johtohahmo ohjaisi ”ei-valkoiset” ulos maasta – Järjestö kieli keskellä suuta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Minna-Maaria Lax

Turha tuosta on alkaa draaman kaarta rakentamaan. Jos ilmoitat pinta-alat väärin viljelijänä, tukia peritään takaisin. Jos et toimi nuorisojärjestössä tukiehtojen mukaisesti, tukia peritään takaisin. Ehkä sen jälkeen voi alkaa kiinnostamaan se, mikä on tukiehtojen mukaista toimintaa.

Pertti Väänänen

Ei tähän tarvitse mitään draamaa rakentaa. Ensin Timonen löytää viimeinkin etsimänsä.

Sitten Sampo Terholle koittaa toiminnan paikka. Hän voi ikään kuin lähettää viimeiset terveiset PS nuorille panemalla väärin perustein saadut tuet uloshakuun. Tukia ei pidä edes hakea saati sitten käyttää, jos mielii säilyttää sananvapautensa.

Kauko Aalto

Missä ovat ministeriön kovat otteet esimerkiksi Oulun moskeijan suhteen? Siellä on suoritettu lapsen raiskaus, – olenko käsittänyt väärin, että se on suurempi rikos kuin nyt kyseessä oleva – mutta valtionavustuksen lopettamisesta ei ole edes keskusteltu, päinvastoin kyseinen ”herran huone ” vaatii niitä lisää. Aladin Maher : ”Valtion pitäisi tukea meitä. Meillä on samat oikeudet kuin juutalaisilla ja katolisilla.” Aladin Maher on närkästynyt säätiötä koskevista kysymyksistä. Valtion tulisi sulkea moskeija yleistä turvallisuutta vaarantava, eikä suinkaan tukea sitä. Miten tällaista toimintaa voidaan perustella uskonnonvapaudella? Entäpä somalijärjestöjen – joita jo lienee sata – saamat tuet? Näiden järjestöjen rahankäytöstä ei ole selvää käsitystä, niiden kirjanpidon puutteet tai jopa kirjanpidon puuttumiset katsotaan läpi sormien, samaan aikaan kun suomalaisten järjestöjen saamat valtion avut syynätään verikoirien ja suurennuslasien kanssa. Kysymys on selkeästi kaksoisstandardista vaikka siitä ei puhuta ääneen. Perussuomalaisten ”banderolli” ei ole niin yksiselitteisen rasistinen kuin miltä se näyttää, on kai valkoihoisilla samoin kuin mustillakin toiveita oman alueensa etnisestä, kulttuurisesta ja uskonnollisesta säilymisestä. Eurooppalaisilla on synkät kokemukset rasismista, mutta se ei oikeuta sanan, ilmaisun ja mielipidevapauden rajoittamiseen, joka on tapahtunut tosiasia Euroopassa suurelta osin maahanmuuton vuoksi.

Kristiina Ilmarinen

Mielipiteeni: rahojeni lahjoittaminen nuoriso-, vanhus- ja muun ikäisille poliiittisille järjestöille ja poliitikoille tulisi lopettaa.

Kokoomusnuoret:
"Schubak kirjoitti viestiketjussa kaverinsa seinällä muun muassa, että "on järjenvastaista, että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme, miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta". "

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54823-kokoomusnuoret-perjantai-illan-yk...