Perjantai 19.7.2019

PS-Nuorilta pois koko 115 000 €:n potti? – Ministeriö löysi perusteet, antoi deadlinen 10.6.2019

Luotu: 
24.5.2019 15:24
Päivitetty: 
24.5.2019 15:28
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Opetus- ja kulttuuriministeriön kirje perussuomalaisille.
|

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nyt tullut siihen tulokseen, että edellytykset Perussuomalaisten Nuorten valtiontuen katkaisemiseen ja takaisin perimiseen ovat olemassa. Seuraavaksi on vuorossa PS-Nuorten kuuleminen ja järjestön vastausta ministeriö odottaa 10. kesäkuuta mennessä.

Uusi Suomi kertoi aiemmin tällä viikolla, että valtiontukiasia on ministeriössä harkinnassa. LUE LISÄÄ: Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n valtionavustus nyt vaarassa loukkaavan tviitin takia – Ministeriö: ”Harkitsemme toimia”

PS-Nuorille on täksi vuodeksi myönnetty 115 000 euron valtionavustus, josta on järjestölle maksettu jo puolet. Valtionavustus nousi harkintaan ”kesken kauden” PS-Nuorten loukkaavaksi koetun some-päivityksen seurauksena. PS-Nuorten tviitissä kehotettiin äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Ohessa oli kuva tummaihoisesta perheestä. Eilen toristaina PS-Nuoret pahoitteli päivitystä ja poisti sen.

Lain mukaan valtionapuviranomainen voi päätöksellään määrätä valtionavustuksen maksamisen keskeytettäväksi, jos on aihetta epäillä, että avustuksen saaja ei toimi lain edellyttämällä tavalla tai avustusperusteet ovat olennaisesti muuttuneet. Perusteet ja kriteerit valtionavustukselle on kirjattu nuorisojärjestön tapauksessa nuorisolakiin.

Uusi Suomi sai haltuunsa opetus- ja kulttuuriministeriön tänään perjantaina päivätyn kirjeen, joka on osoitettu PS-Nuorille.

”Opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, että edellä kuvattu kehotus on ristiriidassa nuorisolain 2 §:ssä säädettyjen tavoitteiden ja lähtökohtien kanssa. Ilmeisin ristiriita on pykälässä mainittujen yhdenvertaisuuden, tasa-arvon, kulttuurien moninaisuuden ja kansainvälisyyden tavoitteiden ja lähtökohtien kanssa”, kirjeessä sanotaan.

Uusi Suomi kertoi aiemmin tällä viikolla myös, että opetus- ja kulttuuriministeriöstä oltiin PS-Nuoriin yhteydessä maaliskuussa ja valtionavustuksen katkaisemisen mahdollisuudesta kerrottiin tuolloin järjestön edustajalle.

”Opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, viitaten edellä kuvattuun 20.3.2019 pidettyyn keskusteluun ministeriön ja Perussuomalaiset Nuoret ry:n edustajan välillä, että Perussuomalaiset Nuoret ry ei ole voinut olla epätietoinen siitä, mitä seuraamuksia kuvatun kaltaisesta toiminnasta voi olla järjestön valtionavustusrahoituksen jatkamisen suhteen”, ministeriön kirjeessä sanotaan.

Kirjeessä kerrotaan, että PS-Nuorilla on mahdollisuus esittää selvityksensä asiasta ja ilmaista näkemyksensä yleisavustuksen lopettamisesta ja jo maksetun avustuksen takaisinperinnästä. Deadline tälle selvitykselle on melko pian, 10. kesäkuuta.

Aiotteko vastata ministeriön kuulemiskirjeeseen, PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen?

”Emme ole kerenneet asiaan sen paremmin vielä perehtyä. Olen ollut koko päivän vaalihommissa. Katsotaan tämä tilanne meidän hallituksen kanssa”, sanoo eurovaalikentiltä tavoitettu Kinnunen.

Missä vaiheessa asiaa on tarkoitus katsoa?

”Piakkoin. Tämän päivän olen vaalihommissa.”

Jos kirjeeseen ei vastata, se voi tarkoittaa, että tukipäätös perutaan ja myönnetty tuki peritään takaisin.

”Me katsomme hallituksen kanssa tarpeelliset toimet ja pohdimme tätä asiaa”, Kinnunen toteaa.

Joka tapauksessa opetus- ja kulttuuriministeriö tekee päätöksen PS-Nuorten valtiontuesta tuon määräajan 10.6.2019 jälkeen.

LUE MYÖS: Näkökulma: Jussi Halla-aho antaa rasismin yhä rehottaa perussuomalaisissa nuorissa

Uusi Suomi uutisoi alkuvuodesta PS-Nuorten etnonationalistisista kannanotoista:

LUE LISÄÄ:

Halla-aho PS-Nuoret-jupakasta: ”Emme aja rotuerottelupolitiikkaa – typeriä kommentteja”

PS-Nuorten johtohahmo ohjaisi ”ei-valkoiset” ulos maasta – Järjestö kieli keskellä suuta

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raija Lempiäinen

Nyt ei ole kysymys puoluetuesta, vaan nuorisojärjestöille myönnetystä tuesta jos toiminta täyttää saamisen ehdot, jotka ovat kaikille järjestöille samat, kyseessä ei ole syrjintä! Persumaista uhriutumista, niin kuin aina , vaikka tosiasioista on kyse.
Mielestäsi persujen arvomaailma ei sitten syrji ketään koskaan ikinä??

Mikko Toivonen

Kyllähän ps nuoret ovat olleet typeriä ja impulsiivisiä. Siitä huolimatta vaikuttaa melkoisen sairaalta tuo ministeriön ajojahti ja uhkailu nyt yhden typerän esiintymisen perusteella.
Siinä nimittäin haisee vahvasti se paha henki, että nuorillakaan ei olisi oikeuksia viestiä tuntemuksiaan muuten kuin joillekin sopivasti.
Keitä nämä jotkin ovat ovat jokaisen itse pääteltävä.
Mielestäni puoluejohdon pitäisi laittaa nuorensa riittävään esiintymiskykyyn. Siinä perussuomalaisilla on aina ollut ongelmia. Ne näyttävät aikuisten puolueen puolelta nyt pääosin poistuneilta. Puoluejohdon pitäisi nyt saada myös nuorisonsa koulittua siihen mitä julkisesti voi "virallisessa" ja median seuraamassa asemassa julkaista tai esittää.
Sen pitäisi olla vielä mahdollista kun ei ole ehtinyt muodostua mitään rakenteellista "nuorisosäätiö" vinoutumaa ja moraalin menetystä

Pekka Korvenniemi

Tviittejä ei pitäisi käyttää lyömäaseina. On täysin mielivaltaista nostaa ketään tviitistä tikun nokkaan. Vielä kamalampaa on tuomita koko yhteisö jonkun sopimattomaksi katsotusta äkkinäisestä mielipiteenilmaisusta. Masentaa ajatella, mihin Suomi on menossa.
Vain Trumpin tviitit ovat meille oikeasti vaarallisia.

Jarmo Peltola

Mikä tässä on vaikea ymmärtää?

- joku jakaa rahaa mutta edellyttää sääntöjensä noudattamista
- toinen ei halua noudattaa sääntöjä
- no se joku ei sitte anna sille sitä rahaa
- se toinen sitten vänisee ja makaa lattialla

Lehdet kirjoittaa ja osa lukijoista paheksuu vänisijöitä, se osa joka ei halua ymmärtää paheksuu rahan jakajaa.

Lehdet kirjoittaa siitäkin.

Suurin osa ihmisistä lukee näitä juttuja lehdistä lievästi huvittuneena.

Siis ne fiksut.

Heikki Paananen

Peltola: "- joku jakaa rahaa mutta edellyttää sääntöjensä noudattamista"

On OK, jos jakaa omia rahojaan. Nyt ollaan jakamassa verovaroja, niin kuin ne olisi omia.

Saakohan CMI valtiontukea? Olisiko mahdollista, että on "aihetta epäillä, että avustuksen saaja ei toimi lain edellyttämällä tavalla".. Siis, lausutun mukaan ei tarvitse edes testata lain edellytyksiä, vaan pelkkä aihe epäilyyn riittää. Näinkö lain henkeä toteutetaan modernissa länsimaassa? Puhdasta Pohjois-Koreaahan tämä on.

Arvi Hagelin

Kun psnuoret eivät halua ulkomaalaisia asumaan kotiinsa eivätkä kotimaahansa, niin siihen mielipiteeseen on heillä täysi oikeus. En minäkään halua, että valtiota edustavat luottamusmiehet tai hallintoviranomaiset asuttavat kotiini ja kotimaahani yltiösuvaitsevaisuuden nimissä ulkomaalaisia. Oikeuttani turvalliseen asumiseen on viranomaisten toimesta loukattu. Epäilen, että ennen pitkää kansalaissota on edessä, mikäli oman kansan oikeuksien loukkaaminen vallanpitäjien taholta samankaltaisena ulkomaalaisia kohtaan harjoitettuna yltiösuvaitsevaisuutena jatkuu.

Marko Koskenkorva

Ja sehän on selvä et Halla-ahon syytä kaikki!

Siitäkin huolimatta että Perussuomalaisilla ja Perussuomalaiset nuoret järjestöllä on yhtä paljon yhteistä kuin tupakalla ja sähkötupakalla!

PS nuorien johdossa on Suomen sisun yms. jäseniä. PS:stä poispotkittuja, ja puolueeseen kuulumattomia jäseniä.

Miksi, no koska PS:llä ei ole juurikaan oikeutta puuttua järjestön tekemisiin.

Taitaisi Halla-aho olla vain tyytyväinen, jos järjestö joutuisi lopettamaan, ja perustettaisiin uusi siivompi nuorisoporukka tilalle?
('G',)

Markku Savikivi

RKP:n lukuisille nuorisojärjestöille pitäisi lähettää kysely, jossa kukin järjestö voisi tuoda julki kantansa freudentalismiin ja freudentalismin edellyttämään kahden kastin politiikkaan.
Avut freudenhal-jugendille pitäisi jäädyttää. Reviisori voisi pistäytyä nuorisojärjestöjen toimitiloissa katsastamassa, löytyykö seiniltä A. O. Freudenthalin , A. Hitlerin tai muiden merkittävien germanistien muotokuvia.