Lauantai 20.7.2019

Näkökulma: Jussi Halla-aho antaa rasismin yhä rehottaa perussuomalaisissa nuorissa

Luotu: 
22.5.2019 13:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
|

Rasistinen henki on pesiytynyt syvälle perussuomalaisten nuorisojärjestön toimintaan.

Nyt se tuli esiin PS-Nuorten tililtä lähetetyssä tviitissä, jossa järjestö kehottaa äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, jotta ”Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”.

(Näkökulma jatkuu tviitin jälkeen.)

 

 

Mainittu ”tältä” viittaa Euroopan parlamentin mainokseen, jossa kaksi hymyilevää tummaihoista henkilöä esiintyy pikkuvauvan kanssa ja siinä kannustetaan äänestämään ensi sunnuntain EU-vaaleissa. Tviitti näkyy ohessa olevassa kuvassa.

PS-Nuorten törkeyden alleviivasi järjestön Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola, joka ilmoitti omassa tviitissään vastustavansa tummaihoisia, ”sillä he eivät ole eurooppalaisia”. Kuvakaappauksen tästä julkaisi blogissaan Saku Timonen, joka tunnetaan verkossa Uuninpankkopoikana.

Edellisellä kerralla syrjivä ihonväriajattelu tuli pintaan vuoden taitteessa, kun mainittu Sipola linjasi, että ”ei-valkoiset” eivät voi olla suomalaisia ja että ”ei-suomalaiset” – kuten hänen mukaansa juutalaiset ja romanit – tulisi ohjata pois Suomesta esimerkiksi verotuksellisin keinoin.

Sipola sai määräaikaiset potkut PS-Nuorista. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho tuli puolestaan tammikuussa julkisuuteen sanomalla Uudessa Suomessa, että perussuomalaiset ”ei aja rotuerottelupolitiikkaa”.

Myös PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen vakuutteli Uudelle Suomelle alkuvuodesta, että ”Hän (Sipola) kommentoi häntä kiinnostavia asioita ja edustaa omaa näkemystään, ei nuorisojärjestön kantaa. Meillä järjestönä on omat näkemykset.”

Nyt esiin tullut törkytviitti tulee suoraan PS-Nuorten päämajasta, mikä kertoo siitä, että syrjivä ajattelu on sielläkin voimissaan. Tätä esiintyy, vaikka jotain torumista onkin puoluejohdosta siis nähty.

Halla-aho sanoo Iltalehdessä ottavansa tuoreen tapauksen puheeksi PS-Nuorten kanssa ”kun seuraavan kerran törmää relevantteihin ihmisiin”. Ei kuulosta kovinkaan ponnekkaalta toiminnalta.

LUE MYÖS: Jussi Halla-aho: ”Perussuomalaisten tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu – Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa”

Kun kohu oli alkuvuonna päällä, sain viestin, jonka mukaan eriasteisten etnonationalistien ryhmä saattaisi olla jopa puolet perussuomalaisten nuorten jäsenkokonaisuudesta. Olin kuullut aiemmin arvioita, joiden mukaan osuus olisi ehkä alle kymmenesosa.

Bloggaaja Saku Timonen muistutti blogissaan lakipykälistä, joiden mukaan valtionapukelpoiseksi voidaan katsoa nuorisojärjestö, joka edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Nyt PS-Nuoret saattavat menettää valtionavustuksensa, kuten Uusi Suomi tänään kertoi. Asia on harkinnassa opetus- ja kulttuuriministeriössä. Syystäkin ja hyvä niin.

Rasismi tulee kitkeä pois juuriaan myöten. Vähemmistöjen syrjimisen salliminen olisi suomalaiselle yhteiskunnalle turmiollista.

Kirjoittaja on Uuden Suomen päätoimittaja.

LUE MYÖS:

Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n potti voi lähteä kokonaan – Ministeriö: 57 500 € perittäisiin takaisin

Halla-aho PS-Nuoret-jupakasta: ”Emme aja rotuerottelupolitiikkaa – typeriä kommentteja”

PS-Nuorten johtohahmo ohjaisi ”ei-valkoiset” ulos maasta – Järjestö kieli keskellä suuta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Panu Saarela

Perussuomalaisten nuorten rasistista solvaamista jatksa sitten myös perussuomalaisten kansanedustaja Tynkkynen: "Tämä kuva aloitti lähtölaskennan noille ihmisvihaajille, joita PS-Nuoriin on pesiytynyt."

Näin siis Tynkkynen kommentoi persunuoria. Ja te idiootit syytätte persunuirten kritisoijia rasismista ja whatabout-tyyliin vaihdatte puheenaihetta.

Totuus on aina persufanin pahin vihollinen.

Pekka Hautaa

Melko populistinen otsikko. Ei Jussin puheet olleet mitenkään omiensa puolella vaan hyvin tuomitsevia. Minusta tämä US on ollut melko tasapuolinen ja oikeudenmukainen. Tämä juttu kertoo että ei ole enää journalistisesti tasapuolinen.

Panu Saarela

Höpö höpö. Halla-aho kyllä varovasti tuomitsee, mutta ei tosiasiassa tee mitään, koska pelkää puolueen hajoamista. (Aivan samoin kuin Soini ei uskaltanut puuttua halla-aholaisten rasismiin.)

Vai onko sinun mielestäsi kyse jyrkästä tuomiosta, kun Halla-aho aikoo puhutella relevantteja ihmisiä, jos sattuu heihin törmäämään?

Mikki Nieminen

Ei ole viikkoa, etteivätkö persut alita rimaa jollain tavalla. Kovin on Halla-aholla törkyä vanavedessä, mutta mestarin opetuslapset tulkitsevat julistettua sanaa ymmärryksensä mukaan. Wanha persuviisauskin sanoo, ”saat mitä tilaat”.