Keskiviikko 17.7.2019

Kokoomuslaisen huomio keskustan asemasta: ”On siinä demareillakin selittämistä äänestäjilleen”

Luotu: 
25.5.2019 16:19
Päivitetty: 
25.5.2019 16:24
  • Kuva: Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kehuu keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän (kuvassa) neuvottelutaktiikkaa hallitusneuvotteluissa.
|

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen arvioi keskustan pystyvän halutessaan estämään hallitusneuvotteluissa kaikki heikennykset yrittäjävähennykseen ja myös kaikki veronkiristykset yrittäjille ja yrityksille. Myös palkansaajien ja eläkeläisten verotuksen kiristykset keskusta pystyy Heinosen mukaan halutessaan estämään. 

”Keskustan neuvotteluasema Säätytalolla vahvistuu päivä päivältä. Tämän tietää myös sdp:n Antti Rinne ja erityisen hyvin keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä. Sipilä onkin hyvällä tavalla antanut varoituksen merkkejä demareiden suuntaan ja pehmittänyt näin Rinnettä hyväksymään paljon muutakin kuin vain jo tunnusteluvaiheessa alun perin sovitun ja luvatun 18 maakunnan hallintomallin ja uuden maakuntaveron”, Heinonen kommentoi blogissaan.

Lue myös: Petteri Orpo muistuttaa hallitusneuvottelijoita ministeriön 50 - 100 milj. €:n arviosta: ”En tiedä mikä aarrearkku nyt on löytynyt”

Keskusta on saamassa tahtonsa läpi tulevan Antti Rinteen hallituksen sote-ratkaisussa, joka toteutuessaan on hyvin lähellä Sipilän hallituksen mallia.

Valtioneuvoston kanslia tiedotti viikolla, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa kootaan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen kuntaa suuremmille itsehallinnollisille alueille. Itsehallinnollisia maakuntia on 18. Maakuntien toiminnasta, taloudesta ja hallinnosta säädetään erillisellä lailla. Alueiden päätöksenteosta vastaavat suorilla vaaleilla valitut valtuutetut. Pelastustoiminta ja ensihoito otetaan osaksi maakuntien ensimmäisen vaiheen tehtäviä. Lue tarkemmin:Uutta tietoa Rinteen hallituksen sote-ratkaisusta – Hyvästit laajalle valinnanvapaudelle

”Kaupunkipuolue vihreät tuleekin Säätytalolta ulos vielä maakuntahallinto kaulassaan ja on siinä demareillakin selittämistä äänestäjilleen, kun neljä vuotta parjattu maakuntahallinto onkin nyt se autuaaksi tekevä uudistus Suomessa lisättynä ehkä vain pääkaupungin erityisasemalla ja lisäverolla. Ja keskusta saa maakunnista vielä, kuin märkänä rättinä pelkkien sote-alueiden nimiin vannoneiden demareiden tuella, monialaiset maakuntahallinnon läänitykset. Keskusta pelasi tässä ässät hihastaan heti tunnusteluvaiheessa ja Rinne luuli, että se riittää, mutta mitä vielä”, Heinonen kirjoittaa.

Myös kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kertoo Twitterissä demarikavereidensa ”haukkovan henkeä”. 

”Moni demarikaverinikin haukkoo henkeä. Viime kaudella vastustivat maku-sotea. Jos ongelma olisi ollut vain valinnanvapaus, senhän olisi voinut perua erikseen, silloin tai nyt.”

 

 

Timo Heinonen sanoo, että keskustan kannattaa pitää nyt tiukasti kiinni kaikista kymmenestä kynnyskysymyksestään, sillä demareiden on pakko taipua niihin.

”Demareilla ei nimittäin ole muuta mahdollisuutta kuin keskustan tukipuolueeksi ostamalla saada hallitusta kasaan, missä mukana olisi vihervasemmisto mukaan lukien vasemmistoliitto.”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija Sakari Rokkanen ihmetteli lauantaina Antti Rinteen ulostuloa taloustilanteesta. Rinne sanoi MTV:lle Suomen olevan ensimmäistä kertaa 12 vuoteen tilanteessa, jossa ei tarvitse keskustella leikkauslistoista.

”Tämä on aivan käsittämätöntä... Tämän vaalikauden lopulla valtio ja kunnat ovat yli 4 miljardia alijäämäisiä, vaikka Säätytalolla ei tehtäisi yhtään uutta menonlisäystä. Ikääntymisen vaikutukset kokonaan unohdettu”, Rokkanen kysyi Twitterissä.

Lue myös: 

Hurjistus leviää kokoomuksessa: ”Kepu vie Antti Rinnettä ja kovaa – Suomelle kalliiksi tuleva huomenlahja”

Asiantuntija: Antti Rinteellä on kolme vaihtoehtoa – ”Tässä tilanteessa velka olisi vähemmän haitallista”

Li Andersson: Uusi sote-sopu on juuri sitä, mitä halusimme – ”Ei mitään yksityistämiseen pakottavaa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Älkäähän vielä hätäilkö: keskusta saa maakunnat ja sen, että yrittäjien verotus ei kiristy. SDP puolestaan saa Aktiivimallileikkurin pois ja eläkeläisten Vappusatasen ;)

Olisiko tämä nyt sitten kovin huono diili puolin tai toisin? Kun pöydältä murusia tippuu myös muille hallitustunnustelijoille... Odotellaan vielä vihreiden "kynnyskysymystä". Mikähän se olisi tässä hallituskuviossa?

Pasi Käyhkö

Veronmaksajien piikkiin yksi väliportaan hallintohärdelli lisää. Kustannus on suuri. Keskustan märkä päiväuni.
Olemme menossa kohti pysähtyneisyyden Suomea.
Keskustahan näissä hallitusneuvotteluissa on suurin paikalla. Rinne ja SDP ovat matkustajina.

Markku Lehto

Eikös nyt olisi vihreillä otollinen hetki ajaa lävitse Helenin fossiilisia käyttävien voimalaitosten alasajo ja niiden korvaaminen päästöttömillä 3 500 kpl nimellisteholtaan 3,5 kW tuulivoimalalla. Niitä voimaloitahan voitaisiin sijoittaa mm. Hesan edustan merialueille saariin, luodoille ja matalikoille.

Antti Ollikainen

Eikö Kokoomuksessa tiedetä sen vertaa että maakunnat ovat ikiaikanen Kepun ja SKDL:n ajoilta ajama hanke joka nyt toteutuu. Eikä maakunnat ole demareilekkaan mikään outo ja uusi ajatus. Tuntuu vähän sille että Kokoomusta nyt kiukuttaa vähän kaikki asiat mitä tämä porukka säätytalolla sopii keskenänsä.