Maanantai 15.7.2019

Maahanmuutto ja ilmastonmuutos kuumensivat tunteita vaalitentissä: ”Täysin käsittämätön linja”

Luotu: 
25.5.2019 12:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kehitysyhteistyö ja maahanmuutto nousivat yhdeksi kiistakapulaksi Eurooppalaisen Suomen ja Uuden Suomen yhteisessä eurovaalipaneelissa lauantaina.
|

Maahanmuutto ja ilmastonmuutoksen torjunta nousivat suurimmiksi kiistakapuloiksi Fingon ja Uuden Suomen yhteisessä eurovaalipaneelissa lauantaina. 

Kiivaimmat vastalauseet sai osakseen perussuomalaisten Olli Kotro, joka painotti rahankäytön tehokkuutta esimerkiksi kehitysyhteistyössä.

”Rahankäytön tehokkuus on tärkeää. Maahanmuutto ei ole ongelma Euroopassa, vaan poliittinen islam”, hän sanoi.

Sdp:n Tuulia Pitkänen pitää Kotron linjausta ”käsittämättömänä”.

”Täysin käsittämätön linja, että vastustetaan maahanmuuttoa, mutta vastustetaan myös kehitysyhteistyötä.”

Vasemmistoliiton Silvi Modig korosti ilmastopolitiikan merkitystä.

”Ilmasto täytyy olla keskiössä. Jos me ei torjuta ilmastonmuutosta, sitten vasta isot ihmisjoukot joutuvat lähtemään liikkeelle. Eli te (perussuomalaiset) vastustatte maahanmuuttoa, mutta vastustatte myös kaikki keinoja, joilla voitaisiin auttaa ihmisiä.”

Ilmastonmuutoksen torjunnassa Olli Kotro sanoi suosivansa maltillisia ratkaisuja. 

”Lähtisin siitä, että ratkaisujen tulee olla maltillisia ja pitää välttää hysterian lietsomista. Toivoisin hyvin rakentavaa keskustelua. ”

Silvia Modig muistutta Kotroa siitä, että perussuomalaiset jäi pois eduskuntaryhmien yhteisestä ilmastolinjauksesta. Lue myös:Tässä on eduskuntapuolueiden yhteinen ilmastolinjaus

”Se on tärkeää, miten puolueet suhtautuu tähän. Eduskuntapuolueista vain kaksi on 1,5 asteen polulla, ne ovat vihreät ja vasemmistoliitto. Perussuomalaiset ainoana jäi pois linjauksista. ”

Lue lisää: Väkevä viesti Antti Rinteelle: ”Saksa täytyy saada tämän taakse” – Suomen niitattava EU:n ilmastotavoite 2050

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Halla-Ahohan on jo esitellyt linjansa. EU-rajat valvontaan ja Shengen-sopimus pois, niin kiintiöpakolaisia voidaan
ottaa ja he pysyvät maissa, joihin heidät on sijoitettu eivätkä muuta maihin, joissa on parhaat sosiaalituet tai sitten suoraan Ringsbyyn. Muuten pakolaisia autettava Afrikan puolella, jolloin apukin on 10-kertaa tehokkaampaa kuin huippukalliissa EU:ssa.

Arvi Hagelin

Mihin realiteetteihin perustuu Suomen kansallinen velvollisuus avustaa taloudellisesti ja sosiaalisesti kehitysmaita ja pakolaisia? Onko Suomen valtio aiheuttanut omilla toimillaan vahinkoa muille kuin saamelaisella vähemmistölle? Tietääkseni ei ole.

Riku Kivelä

Siis Olli Kotro on sanonut, että "Maahanmuutto ei ole ongelma Euroopassa"?!

"Fingon ja Uuden Suomen yhteisessä eurovaalipaneelissa lauantaina"

Onko tämä nähtävissä jossain?

"
”Täysin käsittämätön linja, että vastustetaan maahanmuuttoa, mutta vastustetaan myös kehitysyhteistyötä.”
"
Tämä on helppo käsittää, jos yrittää ja yleisymmärrys riittää (useimmat valtakunnantason (ja EU-tason) poliitikot ovat todellisuudessa varsin älykkäitä). Voisi yrittää vaikka keskustella asiasta henkilön kanssa, joka ymmärtää asian. Viisaimmat ja älykkäimmät haluavat suuria muutoksia nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan sekä lopettaa resurssiemme lahjoittamisen.