Sunnuntai 21.7.2019

Tässä he ovat: Suomen 13 meppiä – Heinäluomalle järisyttävä äänisaalis

Luotu: 
26.5.2019 22:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Eero Heinäluoma on eurovaalien äänikuningas. Vaalivalvojaisissa häntä onnitteli tytär Eveliina Heinäluoma, tuore kansanedustaja.
|

Suomen 13 edustajaa Euroopan parlamenttiin kaudelle 2019–2024 ovat selvillä. Eurovaalien yllättäväksikin ääniharavaksi nousi sdp:n Eero Heinäluoma, joka oli kerännyt yli 127 000 ääntä, kun äänistä on laskettu 99,3 prosenttia.

LUE MYÖS: Näkökulma: Antti Rinne joutui tukalaan paikkaan – Vaalien superyllättäjä sekoitti pelin

Europarlamenttipaikan ovat saavuttaneet:

Sirpa Pietikäinen (kok)

Henna Virkkunen (kok)

Petri Sarvamaa (kok)

Ville Niinistö (vihr)

Heidi Hautala (vihr)

Eero Heinäluoma (sd)

Miapetra Kumpula-Natri (sd)

Laura Huhtasaari (ps)

Teuvo Hakkarainen (ps)

Mauri Pekkarinen (kesk)

Elsi Katainen (kesk)

Silvia Modig (vas)

Nils Torvalds (rkp)

Lisäksi ehdollisen 14. mepin paikan on saamassa vihreiden Alviina Alametsä. Tämä niin sanottu brexit-paikka tulee Suomelle, jos Britannia toteuttaa EU-eronsa. LUE LISÄÄ:  Jännitysnäytelmä: 4 naista taistelee Suomen ”brexit-paikasta”

Vaalien tulospalvelu alla:

 

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Airi Pulkkinen

EUssa 751 meppiä, joista Suomesta vain 13 edustajaa, siis 1,73 % äänivallasta Eu parlamentissa. Silläpä ei suurta painoarvoa kun suuret maat heiluttavat tahtipuikkoa. Pieni Suomen kansa maksaa vuodesta toiseen satojen miljoonien nettomaksuja..

Petri Kivenheimo

Olennaisesti samaan ajatukseen vastaan tuolla: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281309-tassako-eurovaalien-suomalaiset-...

Lisään tuohon aiemmin sanomaani nyt vielä sen, että jos meillä rupeaa muihin EU-maihin verraten menemään taloudellisesti tarpeeksi huonosti, niin voimme vielä päätyä EU:n nykyisestä nettomaksaja-asemastamme nettosaajiksikin. Toinen asia sitten on, kannattaneeko sitä erityisesti toivoa.