Keskiviikko 24.7.2019

Sdp julkisti: 4 valtiosihteeriä, 21 erityisavustajaa

Luotu: 
13.6.2019 12:43
  • Kuva: Pilvi Torsti
    Kuva
    Pilvi Torstista tulee työministeri Harakan valtiosihteeri.
|

Sdp on julkistanut esityksensä ministereidensä valtiosihteereiksi ja erityisavustajiksi. Asiasta päätti sdp:n tänään torstaina kokoontunut puoluehallitus.

Puoluehallitus esittää, että sdp:n ministereille nimitetään neljä valtiosihteeriä ja 21 erityisavustajaa.

Erityisavustajia nimitetään vielä lisää myöhemmin.

LUE MYÖS: Antti Rinteen hallituksen valtiosihteerien määrä hämmästyttää: ”Tämä kaikki maksaa ja paljon”

Valtiosihteerit

Pääministeri Antti Rinteen valtiosihteeri on Raimo Luoma, jonka valtioneuvosto on jo nimittänyt. Luoma siirtyi tehtävään Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan ja Tradea-Yhtiöiden hallituksen puheenjohtajan tehtävistä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun valtiosihteeriksi tulee Eila Mäkipää.

Työministeri Timo Harakan valtiosihteeriksi tulee Pilvi Torsti, joka putosi eduskunnasta huhtikuun vaaleissa.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin valtiosihteeriksi on tulossa Mikko Koskinen. Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron valtiosihteeriksi on tulossa Valtteri Aaltonen.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarille ja eurooppaministeri Tytti Tuppuraiselle ei esitetä valtiosihteereitä.

Erityisavustajat

Pääministeri Antti Rinteen erityisavustajiksi tulevat Matti Hirvola, Pilvi-Elina Kupias, Joonas Rahkola, Lauri Voionmaa, Tuulia Pitkänen ja Dimitri Qvintus.

Krista Kiurun erityisavustajiksi tulevat Laura Lindberg, Sampo Varjonen ja Timo Lehtinen.

Timo Harakan erityisavustajiksi tulevat Jenni Karjalainen ja Ville Kopra.

Sanna Marinin erityisavustajat ovat puolestaan Ilkka Hamunen, Henrik Haapajärvi ja Pirita Ruokonen.

Skinnarin erityisavustajat ovat Tino Aalto, Kirsi Airio ja Tiina Vainio. Sirpa Paateroa avustavat Lauri Finér, Minna Salminen ja Paavali Kukkonen. Tytti Tuppuraisen erityisavustaja on Matti Niemi.

Aiemmin on kerrottu, että Rinteen hallitukseen nimitettäneen kaikkiaan 15 valtiosihteeriä. Edellinen Juha Sipilän (kesk) hallitus nimitti aikoinaan vain neljä valtiosihteeriä: yhden pääministerille ja yhden kutakin hallitusryhmää kohti.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittisessa ohjauksessa ja asioiden valmistelussa.

Vihreiden valtiosihteereistä tiedossa on jo sisäministeri Maria Ohisalon avuksi kutsuttu entinen kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. Parviainen ei päässyt huhtikuun vaaleissa uudelleen eduskuntaan.

LUE MYÖS: Perussuomalaisilta yllätysvalinnat: Jussi Halla-aho rivijäseneksi

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Kuka näitä demareita oikein äänestää?. Ensin tulee oma etu, toiseksi tulee oma etu, kolmanneksi tulee puolueen etu.
Tämä on holtitonta veronmaksajien rahojen väärin käyttöä.
Eikä tässä ole vielä kaikki. Odotellaan Rinteen hallituksen muiden puolueiden vastaavia julkaisuja.

Seppo Simonen

Käyhkön on turha itkeä Kokoomuksen kaatunutta maitoa. Punamultahallitus sai selkeän luottamuksen hallituspolitiikalleen 113 puolesta ja 75 vastaan.
Toisekseen kun ihmettelet kuka SDP äänesti niin sehän on vaalisalaisuus kuitenkin SDP sai 546 471 ääntä siis yli puoli miljoonaa.

On vain hyvä että on asiantuntijavoimaa tukemassa ministereitä muuten mikä se olikaan se Kokoomus pääministeri Jyri Kataisen taanoin tilaama Filosofi Pekka Himasen tulevaisuus tutkimus joka maksoi 700 000 € mitä apuja siitä sitten oli.

Risto Salonen

Me emme Kokoomuksessa juo ollenkaan maitoa, vaan valkoviiniä tai no joskus myös punaviiniä.

Älkää muuten turhaan mellakoiko valtiosihteereistä ta erityisavustajista. Täytyyhän näitä intelligentsiaministereitä valvoa, etteivät tee ihan järkeviä, vaan puoluelinjan mukaisia päätöksiä.

Pietari Tuominen

Suorastaan törkeää tämä tämmöinen. Palkataan aivan järjettömän korkeilla palkoilla kaikki ne toverit päättämään asioista, joita kansa ei eduskuntataloon äänestänyt.

Olisihan tähänkin hommaan löytynyt jotain paljon pätevämpiä valtiotieteen tohtoreita, mutta puoluekirjalla pääsee Suomessa pidemmälle kuin tutkinnolla ja CV:llä.

Kaarle Akkanen

Päivähoitopaikkoja on jaossa lähes kaikille vaaleissa tippuneille ja muille uskollisille sotureille? Me maksamme tämän "ammattitaidon" huikean nousun koko hallinnossa. Vakituinen väki ei tietenkään pärjää ilman näitä "ropelipäitä"?