Lauantai 20.7.2019

Malmössä räjähti taas – Näin Ruotsin poliisi selittää räjähdysten jyrkän kasvun

Luotu: 
12.6.2019 13:10
Päivitetty: 
12.6.2019 13:58
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuva.
|

Ruotsin Malmössä räjähti jälleen keskiviikon vastaisena yönä – kolmannen kerran kahden vuorokauden aikana. Räjähdys tapahtui yöllä talossa, jossa sijaitsee esikoulu. Kukaan ei loukkaantunut.

Tiistain vastaisena yönä Malmössä räjähti kahdesti: kerran kerrostalon rappukäytävän edustalla Rosengårdissa ja kerran yökerhon edustalla kantakaupungissa. Lisäksi nuori mies ammuttiin kuoliaaksi Malmössä keskellä päivää maanantaina ja poliisi puolestaan otti suuren operaation päätteeksi kiinni uhkaavaksi katsotun miehen.

Poliisi kertoo Ruotsin yleisradiolle, että räjähdysten määrä on kiistatta ryöpsähtänyt aiempaa korkeammaksi Malmössä tänä vuonna. Tähän mennessä räjähdyksiä on kuluvana vuonna tapahtunut jo 18, eivätkä tuoreimmat räjähdykset ole luvussa mukana. Vuonna 2018 Malmössä räjähti 11 kertaa ja toissa vuonna yhdeksän kertaa.

Aluepoliisipäällikkö Andy Roberts sanoo, että ilmiölle voi olla ”luonnollinen” selitys, räjähteiden saatavuus.

”Joukko räjähteitä tulee saataville, kuten käsikranaatteja tuli muutamia vuosia sitten, ja silloin niitä käytetään useimmin niihin ihmisiin, jotka ovat tämän toiminnan kohteita”, hän sanoo.

Malmön poliisi on aiemmin tällä viikolla sanonut, että malmölaiset voivat tuntea olonsa turvallisiksi – jos eivät työskentele ”väärällä alalla”, eli ole kytköksissä paikallisiin rikollisjengeihin.

Poliisi kertoo, että räjähdysten kasvusta huolimatta väkivalta yleisesti on laskussa Malmössä.  Ammuskeluiden määrä on laskenut jyrkästi tänä vuonna.

Päivitys klo 13.52: käännöstä poliisin selityksestä räjähteiden saatavuudelle muokattu.

Lue arkistosta:

Malmössä räjähti taas – Lehti: ”Perkeleellistä”

TT: Ruotsin kranaatti-iskujen taustalla järkyttävät ”bonukset”

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

No nyt sentään valtamedia uutisoi räjähdys. Ennen vaaleja siitä olisi uutisoitu pamahduksena ja vuosi taaksepäin sitä ei olisi uutisoitu ollenkaan.

Meidän Suomalaisten on hyvä kuitenkin tietää mihin tämä kansankodin vuotava valtioraja on johtamassa.

Sami Rinta-Mänty

Näin maahanmuutto takapajuisista maista kasvattaa bruttokansantuotetta. Aina kun räjähtää tarvitaan joku korjaamaan vahingot ja näin taloudellinen toimeliaisuus kasvaa. Upeaa! Toivottavasti meilläkin alkaa pian räjähtelemään. Suomi nousuun!

Panu Saarela

Suomi, kuten Ruotsikin, on ollut aina monikulttuurinen. Aina. Suuressa ihmisjoukossa on aina myös rikollisia. Rasistille kaikki rikolliset ovat "niitä" ja kunnon kansalaiset meitä. Säälittävää, sivistymätöntä primitiivisyyttä. Puusta voisi jo laskeutua.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #9

Edes tuon linkkisi "tilaston" tekijä ei väitä maahanmuuton olevan rikollisuuden oletetun kasvun syy, se on sinun tulkintasi. Lähteen luotettavuutta ei lisää sekään, että hän väittää Ruotsin väkiluvun kasvun seitsemästä yhdeksään miljoonan tarkoittavan 130 prosentin nousua. Ruotsista löytyy varmasti myös virallisia tilastoja aiheesta, ei yksittäisten helppoheikkien viritelmiä. Jengirikollisuuden lisääntyminen on sinällään selviö, jolle löytyy moniakin selittäviä tekijöitä.

Panu Saarela

Maahanmuuton seurauksena on kohonnut moni muukin tilasto, esimerkiksi väkiluku, verotulot ja bruttokansantuote. Maahanmuuton vaikutusta koko Ruotsin rikostilastoihin en todellakaan tarkkaan tiedä - kuten et tiedä sinäkään.

Kaarlo Kunnari

Jo oli kommentti. Olet joko vitsailija tai sitten tosissaan haluat muille kanssaihmisille pahaa. Rikollisia ei ole ellei ympäristö sitä salli. Itse olen Lapin korvesta lähtöisin ja siellä ei ollut rikollisia, koska ympäristö ei sitä sietänyt. Siellä ei ollut myöskään rasisteja, vaikka ei oltu laskeuduttu puusta.

Jukka Mattsson
Vastaus kommenttiin #17

Ei ruotsalaiset vaan ruotsalaiset suvakkiviranomaiset, poliitikot ja heidän rakentamansa yltiösuvaitsevainen yhteiskunta!

Voin vain ihmetellä Panun kaltaisten aivopestyjen ajatuksen juoksua tai ilmeisesti hän vain sittenkin haluaa provosoida ja tapella kansallismielisten kanssa.

Siihen samaan suuntaan kuin ruotsissa ollaan meilläkin täällä Suomessa menossa. Maan omilla kansalaisilla on aivan eri yhteiskunta vaatimukset ja - velvollisuudet kuin maahanmuuttajataustaisilla. Se taas johtuu juuri näistä ylisuvaitsevaisista puunhalaajista jotka eivät näe tulevaa kultturista yhteentörmäystä.

Jos minä toisin urheilukassillisen khat huumetta niin linnassa istuisin niin kuin Aarnio konsanaan.

Toisin näyttää kohdeltavan eliitin suojeluksessa olevia maahanmuuttajia:

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201611212200030364

Nyt kaikki suomalaiset tuomaan khat:ia suomen markkinoille... ja katsotaan uskooko oikeuslaitos että "luulin noita raparperinlehdiksi" ?

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #18

Voi voi, kun Jukkaa on potkittu päähän. Suvakkiviranomaiset on Jukalle ilkeitä, mutta hyysäävät rikollisia maahanmuuttajia. On tämä kamala maa. Onneksi älykkääseen Jukkaan ei kuitenkaan aivopesu pure, urheasti hän puolustaa suomalaisten sorrettua suurta enemmistöä. Eiköhän vielä joskus mitali irtoa, kun aivopesty enemmistö lopulta ymmärtää Jukan sankaruuden.

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #21

Eivät nuo kai tuota toivo. Älä siis tuota olkiukkoa yleisölle tarjoile. Saattavat sen sijaan pitää oikeudenmukaisempana sitä, että vastuutonta politiikkaa harjoittaneet joutuisivat helpommin oman politiikkansa uhriksi kuin vastuuntuntoiset tai turvattomat kansalaiset.
Tämä lienee yleisen oikeuskäsityksen mukaista.

Panu Saarela

"No go -alueista puhuvat vain ihmiset, jotka eivät ole olleet Malmössä. Kyse on pikemminkin siitä, että poliisilla on vaikeuksia suorittaa tehtävänsä näillä alueilla. Poliisi ei ole menettänyt ongelma-alueiden kontrollia, mutta niillä on enemmän rikollisuutta ja muita vaikeuksia kuin muualla”, hän painottaa."

kaija kelhu

Selitys hän on ihan yksinkertainen, mihin maahanmuutto ei tietenkään ole syyllinen. Se on vain tuo ilmastonmuutos, joka aiheuttaa ihmisissä ärtymystä ja pahaa mieltä. Niin, ja poliisejakin on liian vähän, ja sekin houkuttelee tekemään kaikkea pahaa:)