Keskiviikko 24.7.2019

Hallitus vahvisti: Suomi ottaa 8 turvapaikanhakijaa Italiasta – Tavoitteena edistää EU:n sisäisiä siirtoja

Luotu: 
11.7.2019 13:34
Päivitetty: 
11.7.2019 13:41
  • Kuva: EPA / DOMENIC AQUILINA
    Kuva
    Sea-Watch III:lta ja toiselta avustusjärjestön alukselta pelastettuja siirtolaisia satamassa Maltalla.
|

Hallitus päätti torstaina kahdeksan Välimereltä pelastetun turvapaikanhakijan vastaanottamisesta EU:n sisäisinä siirtoina.

Torstain päätöksellä vahvistettiin EU-ministerivaliokunnan kesäkuinen linjaus enintään kahdeksan Välimereltä pelastetun turvapaikanhakijan vastaanottamisesta Italiasta sisäisinä siirtoina vuoden loppuun mennessä. Pyynnön turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta teki Euroopan komissio, hallitus kertoo.

LUE MYÖS: Muuttiko Italian tapaus Suomen pakolaispolitiikan?

Sea Watch III -alukselta pelastettujen turvapaikanhakijoiden hakemukset käsitellään Suomessa normaalissa turvapaikkamenettelyssä. Kansainvälisen suojelun tarve arvioidaan jokaisen hakijan kohdalla yksilöllisesti.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan ”Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelman mukaisesti tavoitteena on edistää mereltä pelastettujen sisäisiä siirtoja koskevia väliaikaisia järjestelyjä”.

”Suomen tavoitteena on pyrkiä pois alus kerrallaan etsittävistä ratkaisuista kohti nykyistä ennakoitavampia toimia. Tavoitteiden edistämistä tukee osaltaan puheenjohtajavaltion käytännössä osoittama solidaarisuus”, hallitus linjaa.

Maahanmuuttovirasto hoitaa sisäisten siirtojen valmistelun. Suomella on aiempaa kokemusta sisäisten siirtojen hoitamisesta vuosilta 2015-2017, jolloin Suomi otti Kreikasta ja Italiasta sisäisinä siirtoina yhteensä 1980 henkilöä.

Kesäkuusta 2018 alkaen mereltä pelastettuja henkilöitä on siirretty EU:n sisäisesti hieman yli 10 valtioon, yhteensä noin 800 henkilöä.

Sea Watch III -alukselta pelastetuista hakijoista suurin osa on lähtöisin Norsunluurannikolta, Kamerunista, Malista ja Guineasta.

LUE MYÖS:

Maria Ohisalo joutui kovaan ryöpytykseen: ”Tässä ei auta itku markkinoilla - Hallituksen sisällä ei voi sooloilla”

Antti Rinne linjasi pakolaispolitiikkaa MTV:lle: ”Ei mitään erityistä muutosta ole tulossa”

Italiassa leimahti riita siirtolaisista – Matteo Salvini joutui rajuun ryöpytykseen: ”Koko maailma keskittyi 54 ihmiseen Välimerellä”

Suomi ottaa vastaan 8 turvapaikanhakijaa alukselta, joka uhmasi Italian hallituksen käskyä ja Matteo Salvinin uhkauksia

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Erittäin suurella todennäköisyydellä ei ensimmäistäkään laillisen turvapaikkahakemuksen ehdot täyttävää pyrkijää, vaan kaikki ovat ns. elintason nostamis yrittäjiä, ja jokainen laittomasti yrittämässä muihin maihin tuloa rikollisjärjestöjen eri välinein kuskaamana. Viimeinen väline on tämä ns. avustusjärjestöjen meritaksipalvelu joka ilmeisesti toimii siuraan libyaqlaistenj ihmissalakuljettajien laskuun.
Tällaista maahan tuloa ei mikään laillinen ja organisoitú järjestelmä tulisi lainkaan salli vaan laittaa se tarittavin keinoin kokonaan seis ja korvata maahantulo suoraan helpotetuin työnantajan maahanpäästö työviisumein. Aluksi määräaikaisviisumein.
Nyt meiltä muunmuassa karkotetaan täysin ammattitaitoisia ja työnantajansa töihin tuomia uzbekki rakennusmiehiä siksi, että heillä on tekaistu koulutustodistus njostain uzbekkilais muinaiskolhoosista.
Fyysisessä rakennustyössä tuollainen todistus ei ole työn teettäjälle relevantti lainkaan vaan työn tulos ja nuo uzbekkitasoittajat jokainen osaavat sen työnsä erinomaisen hyvin eikä siihen vaadita lakisääteistä pätevyystodistusta tai koulutusta.
Juuri sellaisille pitäisi olla se määräaikais työluvan helppo mahdollisuus ja tuova työnantaja päättää onko tarpeeksi pätevä työhön mistä hän palkan maksaa tai minkä verran lisäkoulutusta ja miten annetaan, jotta "tasoittaminen tai maalaus" sujuu

Petri Kokko

Ja vielä kun uzbekit tekevät duunin alle torihintojen niin näitten vilpillä maahan asettuneiden selkänahasta repimällä voittomarginaalit nostetaan huippuunsa, samalla kun suomalainen rakennusduunari saa kuunnella vittuilua työhaluttomuudesta, yhteiskunnan runsaskätisten etuisuuksien nauttimisesta ja pankolla laiskana makaamisesta. Melkoista porsastelua....

Jaakko Karki

Onko tässä nyt Rinne ja kumppanit ostamassa itselleen browny pointeja omaa hillotolppa aiettaan varten. Tällä "solidaarisuustempulla" voi kuitenkin olla suuria toissijaisia vaikutuksia, kuten Sipilän Kempeteen talo tarjouksilla, jotka suuresti lisäsivät opportinistista elintasoturismia Suomeen ja joka sittemmin koitui Sipilän ja Keskustapuolueen suureksi tappioksi.
On se aika merkillistä että ministeritason ihmiset eivät osaa ajatella selkeäsi ja nähdä nenänvarttaan pidemmälle päätöstensä ja tekojensa seurauksia - tai sitten eivät välitä seurauksista niin kauan kuin omaa etua ajetaan toisten (veronmaksajien) varoilla.
On aivan turha kuvitella että Norsunluurannikolta, Kamerunista, Malista ja Guineasta tulleet seikkailijat ovat mitään aitoja vainoamista pakenevia turvapaikkaan oikeutettuja henkilöitä.

Tapani Tuominen

Sosialistihallitus tukee järjestelmällistä ihmissalakuljetusta veronmaksajien kukkaroilla.

Kertokaa joku, miten kukaan näistä henkilöistä voisi täyttää turvapaikkaedellytyksiä:

"Sea Watch III -alukselta pelastetuista hakijoista suurin osa on lähtöisin Norsunluurannikolta, Kamerunista, Malista ja Guineasta."