Torstai 22.8.2019

Perussuomalainen ryöpyttää Pekka Haavistoa al-Hol-lausunnosta: ”Tämä on hallitukselta suora kutsu palata Suomeen”

Luotu: 
3.8.2019 12:27
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen väittää vihreiden hyödyntäneen pääministeri Antti Rinteen kesälomaa "Isis-naisiin" liittyvässä kiistassa. Ulkoministeri Pekka Haavisto oli Rinteen sijainen tämän kesäloman ajan.
|

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen arvostelee kovin sanoin ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr), joka kertoi Uuden Suomen ja Kauppalehden videohaastattelussa viestittäneensä kurdeille al-Holin leirillä olevien suomalaisten oikeudesta palata kotimaahansa. Haaviston mukaan tarvittavat matkustusasiakirjat voidaan kirjoittaa esimerkiksi 300 kilometrin päässä leiriltä sijaitsevassa Irakin Erbilissä, jos leirillä olevat Suomen kansalaiset sinne jotenkin pääsevät. 

Lue lisää: Pekka Haavisto al-Holin leirin tilanteesta: Suomi viestitti kurdeille, että Suomen kansalaisilla on oikeus palata

”Tämä on hallitukselta suora kutsu palata Suomeen. Oikeus palata kotimaahan ei tarkoita sitä, että maalla, jossa nämä henkilöt oleskelevat, olisi velvollisuus päästää heitä lähtemään, jos he ovat syyllistyneet rikoksiin ja heitä odottaa tuomio. Nämä rikokset olisi syytä tutkia paikallisissa tuomioistuimissa ennen lähtöä. Muuten on todennäköistä, että rikoksiin syyllistyneet pääsevät kuin koira veräjästä. On jo nähty, että Suomi ei ole tehnyt yhtään mitään tutkiakseen ja asettaakseen syytteeseen omatoimisesti jo Suomeen palanneita ISIS-taistelijoita tai värvääjiä, vaikka rikoslaki antaisi tähän mahdollisuuden”, Antikainen kommentoi tiedotteessaan,

Hän huomauttaa, että leirillä olevien suomalaisten määrästä on epäselvyyttä, sillä esimerkiksi Ylen tietojen mukaan heitä on 11 naista ja 31 lasta, kurdihallinnon mukaan 8 naista ja 25 lasta.

”Tästä herää kysymys, että miten pystytään varmistamaan, ketkä Suomeen haluavista ovat oikeasti Suomen kansalaisia, ja ketkä vain väittävät niin. Jos henkilölle annetaan väliaikainen Suomen passi ja hän onnistuu sillä huijaamaan itsensä Suomeen, häntä tuskin pystytään palauttamaan huijauksen paljastuttua, vaan hän jää pysyvästi Suomen riesaksi. On selvää, että nämä naiset pyrkivät radikalisoimaan lapsensa ja kasvattamaan heistä uuden taistelija- tai terroristisukupolven Pyhään Sotaan. Heidän paluunsa ei ole Suomen etu”, Antikainen sanoo.

Hänen mukaansa myös tapa, jolla hallitus hoitaa asiaa, on erikoinen.

”Nyt näyttää siltä, että hallituksen sisäinen työnjako on se, että hyödynnetään pääministeri Rinteen kesäloman sijaisuutta siihen, että vihreät saavat tahtonsa läpi ja ISIS-naiset Suomeen, mutta samaan aikaan demarit voivat pestä kätensä asiasta, kun Haavisto hoitaa likaisen työn. Tämä on Suomen edun vastaista ja kaikin puolin selkärangatonta toimintaa.”

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) mukaan hallitus tekee kaikkensa, että lapsen etu ja oikeudet toteutuvat.

Pääministeri Antti Rinne (sd) on sanonut, että todennäköisesti kaikki leirillä olevat suomalaisaikuiset ovat jollain tavalla epäiltyjä.

”Tässä tilanteessa emme harkitse mitään evakuointitoimenpiteitä, ne eivät sovellu tähän laisinkaan”, Rinne sanoi kesäkuun lopulla eduskunnassa

Lue myös: 

Ben Zyskowicz: ”Isis-aikuisia ei pidä auttaa Suomeen – pienet lapset pelastettava riippumatta huoltajan kannasta”

”Isis-naiset” esillä SuomiAreenassa – Antti Häkkänen varoittaa ”hallitsemattomasta tilanteesta”

Jussi Halla-aho: ”Isis-naisille ei pidä tehdä yhtään mitään”

Rinteen hallituksen päätös ”järkytti” – Sisäministeri Ohisalo hämärsi hallituksen linjaa ”Isis-naisista”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Salonen

Ihan sama , kuka asian ensin nosti tapetille nosti. Itse ainakin olen samaa mieltä Sanna Antikaisen kanssa ja äänestin Vihreitä, kun en ollut tyytyväinen edelliseen hallitukseen. Jos tämä linja jatkuu, äänestän taas hallituksesta poissa olevaa puoluetta ja niistähän on nyt parempi valita kun viime vaaleissa.

Jouko Järvenpää

Ensin kansainväliseen tuomioistuimeen selvittämään seuraukset kaulan katkomisista. Siellä ovat lapsetkin osallistuneet teurastuksiin. Selvittää nekin pitää. Näitä tekoja ei voida ohittaa. Ja Ritalalle tiedoksi, että sananvapaus kuuluu myös perussuomalaisillekin. Hyvä, että US julkaisee myös näitä näkökulmia, jotka eivät ole niin moraaliposeeraavia.

Pirjo Tolonen

Britania tappaa Isisin riveissä taistelleet... ja mitä tekee Haavisto. Auttaa ja neuvoo miten KAKSOISKANSALAISET voivat saada uudet Suomen passit, KÄSITTÄMÄTÖN TUNARI! Jos nämä tuodaan Suomeen vapaasti elämään, ja nauttimaan Suomen KELASTA, niin PEKKA HAAVISTO on VASTUUSSA, jos täällä tapahtuu jotakin ja varmasti tapahtuu.

Pekka Lanerva

Voi, voi näitä persuja. Oletan että Antikaisen mielipide suomalaisista SS-miehistä on kovin erilainen. Vaikka nämä taistelijat lähtivät omien sanojensa mukaan ”aatteellisista” syistä ”pyhään sotaan” eivät he ainakaan palanneet radikalisoituneina, tai yrittäneet aivopestä lapsiaan vaan palasivat muuttuneina ja monet traumatisoituneina haluten parhaansa mukaan sopeutua yhteiskuntaan. Poikkeuksiakin oli kuten Lauri Törni.

Mikko Toivonen

Minäkin näen tuon Antikaisen nimen nyt ensimmäistä kertaa eläissäni tässä lehtiartikkelissa.
Nyt kun käytän sitä omassa kirjoituksessani, mikä tässä tapauksessa ei ole edes kommentti, niin odotan tosi ärjyjen punikkien kohta ilmestyvän "todisteen" kanssa, että tunnen perussuomalaisen, koska osasin yhden nimen, ja olen siksi natsi, rasisti ja fasisti. Sillä tasollahan he päivittäin US kommenttiketjuillakin elämöivät jonkin lajin turhautumistaan ja xenofobiaansa.

Kalle Veitola

Juuri näin. Ei nämä mitään suomalaisia ole. Maahantunkeutuneita elintasopakolaisia, jotka ovat sitten vielä päättäneet osallistua terroristiseen toimintaan. Ja nämä pitäisi hakea/päästää takaisin Suomeen veronmaksajien eläteiksi ja sossujen hyysättäväksi...?? Ovat vielä potentiaalinen turvallisuusuhkakin.

Huhhuh...kyllä on järki kaukana näistä vihervassarien ajatuksista.

Marita Suo

Eikö Haavisto muista, miten Supo on kommentoinut asiaa turvallisuusuhkana?
Tämä hallitus on vastuussa omista teoistaan.
Tehkää jotakin järkevää/töitä siellä vihreitten riveissä, sillä koko ajan otsikoissa nämä ihmiset, onko vihreät unohtanut kaikki muut suomalalaiset ja heidän asiat ja mahdollisen "ahdingon".

Tuomas Sikander

Kannattaa muistaa että Isis-johdolla oli pitkään turvapaikka aivan lehmäpojan kainalossa.
Libyassa samat hölmöläiset toimivat sotainvestointipankkiirien työrukkasena.

"Todellisuus ei lopu tomaattien hintoihin"
Gabriel García Márquez
._.

Pentti Westerholm

Ensin on syytä epäillä ja sitten kun on selvitetty annetaan tuomio tarvittaessa. Ihmisoikeudet ei ole ihonväristä,sukupuolesta, tai uskonnosta kiinni.Sen suojaa jo perustuslaki.No. mihin se oikeusvaltioperiaate joidenkin kohdalla yht'äkkiä katosi ?

Kari Kettunen

Antti R. Ota nyt hyvä mies jämäkkä ote kyseiseen asiaan. Pääministerinä. Tuntuu että asiassa vain "haahuillaan".
Kyllä tai ei. Se olis todistus Pääministerin jämäkästä otteesta. Häviää tunne 'tohveli" sankarista.

Kaarle Akkanen

Puheenjohtajamaan on pian saatava ko. ongelma pois julkisesta keskustelusta. Vedetään vaikka mutkat suoriksi, jotta inhottavat median kysymykset loppuvat. Samalla näytämme johtajuutta ja ongelman ratkaisukykyä unionin jäsenmaille. Illallispöydissä on sitten helpompi hengittää, eikö niin?

Juha-pekka Naukkarinen

Poltiikot ovat luoneet sellaiset lait joita ei voi perua tai muuttaa,vaan on pakko ottaa Supon luokittelemia terroristisia aineksia takaisin Suomeen sodasta jonne itse halusivat lähteä taistelemaan länsimaisia arvoja vastaan,jotain on Suomen systeemissä pahasti vialla,jos vartavasten haalitaan mahdollisia "mustia leskiä" maahan!

Jaakko Hakala

Rinne on sanonut "todennäköisesti kaikki suomalaisaikuiset ovat jollakin tavalla epäiltyjä. Tässä tilanteessa emme harkitse mitään evakointitoimenpiteitä, ne eivät sovellu tähän laisinkaa". No eiväthän persut osaa näin vaikeita lauseita ymmärtää, puhumattakaan kommentoijasta, joka luulee olevansa muihin nähden yläpuolella kaiken arvostelun.

Taina Thusberg

ikävää että ollaan menossa kovaa vauhtia samaan suohon kuin ruotsi...
toivon että kolahtaa heidän omiin nilkkoihin nämä päätökset ja kovimman kautta eikä tavallisille kansalaisille...korkealta tipahtaa ja lujaa joku päivä...HÄVETKÄÄ hallitus poljette omaa valitsijakuntaanne maan rakoon kaikessa!!

Kyösti Roth

Onkohan tämä Antikainen ensimmäisen kauden kansanedustaja kun ei tunne Suomen lakia. Näinkö vähän myös suomalaiset kommentoijat tuntevat Suomen perustuslakia. Peruslain mukaan jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus palata takaisin kotimaahansa. Mitä tulee siihen, mistä Antikainen sanoi; "ketkä Suomeen haluavista ovat oikeasti Suomen kansalaisia, ja ketkä vain väittävät niin", on erittäin helppo todentaa kun lähetetään nimet ja kuvat paikan päältä ulkoministeriöön. Silloin saadaan varmuus henkilöllisyydestä. Jos tätä tasoa on PS:n kansanedustajat niin ei ole ihme, että heidän muutkin ulostulonsa ovat alle arvostelun.

jussi kujanpää

Täällä mietitään, että mistä tiedetään olevan suomalaisia? Väestörekisteristä. Mitä jos tiedetään henkilö jolla on suomen passi ja joka haluaa aatesisarensa suomeen? Kerrotaan nimi ja sotu (tiedot viestinnän välityksellä) kerrotaan virkailialle ja tadaa passi suomeen hankittu. Vai keksiikö joku mikä on se tapa ja motiivi, jolla todennetaan henkilöt? Kurdeille kyllä sopii vallankin hyvin, että ääriaines saadaan pois alueelta. Miksi ei tutkita, tuomita ja kärsitä rangaistusta ko.maassa? kansainväliset ihmisoikeuspykälät? Mikä maa EI ole allekirjoittanut niitä? Miksi kurdit, irakit, syyrialaiset eivät ole velvollisia tekee näitä toimituksia missä nyt rikokset on tehty? Miksi esim. huumesalakuljettajat tuomitaan ja rangaistus kärsitään siinä maassa missä kiinni jäädään?