Torstai 22.8.2019

Tutkija tarttui perussuomalaisen tviittiin: ”Jos joku on halunnut uskoa PS:n olevan normaali puolue, nyt kannattaa kohdata tosiasiat”

Luotu: 
10.8.2019 11:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Perussuomalaiset taannoin osaksi äärioikeistoa lukenut tutkija Oula Silvennoinen nostaa nyt esiin perussuomalaisten kansanedustajan Jani Mäkelän tviitin. 

”Väestönvaihto. Haittamaahanmuutto. Kyllä, sanoin ne - ja sanon jatkossakin!”, Mäkelä tviittasi eilen perjantaina.

Lue myös: ”Äärioikeistoa” – Tutkijan sanat A-studiossa kuohuttavat perussuomalaisia

Vihreiden ehdokkaanakin ollut Silvennoinen huomauttaa Mäkelän toistavan ”äärioikeiston uuskielen terminologiaa”.

”Jos joku vieläkin on halunnut uskoa PS:n olevan normaali puolue, nyt kannattaa jo kohdata tosiasiat”, hän sanoo.

Väestönvaihdos-termi oli esillä jo aikaisemmin kesällä ja siitä keskusteltiin muun muassa perussuomalaisten puoluepäivässä SuomiAreenassa heinäkuussa. Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon lisäksi termiä on käyttänyt perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra sekä puoluesihteeri Simo Grönroos.

Väestönvaihdos-termistä käytävä keskustelu on osin liittynyt Perussuomalaisten Nuorten tapaukseen, kun julkisuudessa on puitu nuorisojärjestön toimijoiden etnonationalisisia kantoja.

Lue lisää:

Jussi Halla-aho väestönvaihdoksesta SuomiAreenassa: ”Meillä kaikilla on intuitiivinen näkemys siitä, onko vastaantulija suomalainen”

Antti Rinne Jussi Halla-aholle: ”Jos se 100–200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle, niin pistetäänkö me rautaa rajalle?”

Näkökulma: Syrjiviä ihonvärioppeja levittäneet PS-Nuoret saivat oikean rangaistuksen

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mark Andersson

Taitaa persuille käydä samalla tavalla kuin persuille 2017.

Ja jos Halla-aho menee sinne maltillisten puolelle niin hallelujaa...

Tosin rasistipuolueella ei taida olla paljon kannatusta – läheskään niin paljon kuin sieltä kuuluu mölinää.

Kyösti Tomperi

Kun yllä olevan sitoutumattomaksi ilmoittautuneen herran (Mark Andersson) kannanottoja lukee, niin vääjäämättä tulee mieleen entisten taistolaisten ajatukset lisättynä Heidi Hautalalla. On saanut pahan allergiakohtauksen perussuomalaisista.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #52

Riikonen ei näe totuutta vaikka se todistetaan monelta suunnaalta, itsepetosta harrastaapi hän. Perussuomalaisissa on eniten rasistisesti ajattelevia kannattajia kuin muissa puolueissa. Jos uskotte kannatusgalluppeihin, miksette usko niihin galluppeihin/kyselyihin missä tämä rasistisuus on ilmi tullut?? Epäloogista.
Laineelle sanoisin ettei ole mitään "yleishyökkäystä", se on persupopulismia ja uhriutumista tietyin tarkoituksin. Yhtähyvin voisi väittää ,että Perussuomalaiset "yleishyökkäävät" esim.Vihreiden ja Vasemmistoliiton kimppuun, puhumattakaan pääministeri Rinteestä, itsekritiikki olisi nyt tarpeen.

Raimo Laine
Vastaus kommenttiin #81

Puolueissa on aina myös vähän toisin ajattelijoita, mutta se ei edusta koko puolutetta. Persut ovat eniten kritisoineet hallituksen hulvatonta rahankäyttöä ja näin on tehty myös muissa puolueissa eikä heitä ole vielä rasisteiksi syytelty. Mutta persuja pelätään ja siksi syytellään mitä ihmeellisemmistä asioista. Raijan ikioman puolueenkin kannatus on romahtanut sitä mukaan kuin persujen kannatus kasvanut. Pelkoon on todella aihetta.

Jaakko Hakala

Tähän voisi lisätä vaikka persujen kansanedustaja Mäenpään kommentti "milloin starttaa liike Lapualta ymmärtänette" kun HS kysyi tarkoittaako hän sitä, että oikeus otetaan omiin käsiin, myönsi asian. Joten odotellaan nyt sitten Lapualiikettä takaisin. Mikäli joku vielä väittää että jonkun Kiemunkin mukana persuista lähti äärioikeisto pois niin nukkuu ja pahasti. Puolueessahan saa jatkaa Sisulaiset ja nyt haetaan jo lisää voimia Lapuanliikkeestä.

Erkki Martikainen
Vastaus kommenttiin #46

"saattaahan sen niinkin ymmärtää"

on kuitenkin aivan eri asia kuin se mitä sinä valehtelit eli

"HS kysyi tarkoittaako hän sitä, että oikeus otetaan omiin käsiin, myönsi asian". Valehtelemalla saa näköjään mielipiteensä esittää kun valitsee sopivan kohteen.

Matti Loikkanen

Elä hyvä mies hermostu. Suomessa on selvitty niin lapualaisista kuin kommuneistakin. Vallankumousta ei tullut kumpaankaan suuntaan.

Persut ei edes puhu mistään vallankumouksista, haluaisivat vaan säästää vähät rahat vanhustenhoitoon.

Kyllä Oulan pitäisi historian tutkijana ymmärtää, että kommunistit olivat paljon enemmän ääripuolue, kuin persut konsanaan. Halloooo!

Jaakko Hakala
Vastaus kommenttiin #106

Taidat kuulua niihin ihmisiin, jotka vähättelevät 1930-luvun äärioikeistolaista toimintaa omia kansalaisia kohtaan. Väkivallan kohteiksi joutuivat niin entinen presidentti Ståhlberg ja puhemies Hakkila. Maakunnissa hävisi ihmisiä, jotka edelleen ovat matkalla. Silloin kun lähiomaisiin kohdistuu tällainen väkivallan uhka niin asioihin suhtautuu kriittisesti.

Markku Savikivi

Eräiden tahojen kansallisvaltiovihamielisyyttä ei ole pystytty kansalta peittämään. Ps -puolueelle on syntynyt "sosiaalinen tilaus" kansallisvaltiovihamielisten toimesta.

PS -puoluetta vastustaneet voivat kysyä itseltään, kannattaako olla kansallisvaltiovihamielinen.

Kansallisvaltiovihamielisistä suuri osa vihaa myös nykyistä EU-valtioliittoa tahtoen muuttaa unionin liittovaltioksi, jonka jälkeen Suomelta tai muilta unionin kansallisvaltioilta ei enää kysyttäisi mitään.

Suomen edelliset ulkoministerit Väyrynen, Tuomioja ja Soini ovat olleet sillä kannalla, etteivät Euroopan kansat tulisi liittovaltiota hyväksymään. Eli kyseessä on "eliitin" vihamielinen hanke kansoja vastaan.

Kansallisvaltiovihamieliset tahot yrittävät kuitenkin toteuttaa liittovaltion vaikka väkisin, vaikka siitä seuraisi kapinoita ja poliittisia vankiloita kansallismielisiä varten.

Kansallisvaltiovihamieliset etsivät kuumeisesti propakandakeinoja vähentääkseen kansallisvaltioiden ja valtioliittomuotoisen unionin mahdollistaman monikulttuurisen Euroopan puolustajien suosiota.

Myös massamurhamies Lev Trotski haukkui kansallismielisiä rasisteiksi.

------------------------

Jos nyt välttämättä haetaan vertauspohjaa Lapuan liikkeestä, niin Lapuan liike oli myös kansallisvaltiovihamielisten kommunistien järjestämästä "sosiaalisesta tilauksesta". Kannattiko olla kansallisvaltiovihamielinen kommunisti ja näin nostattaa Lapuan liike?

Kommunistit kehukoot nyt tässä omaa kansallisvaltiovihamielistä ideaansa, jotta pääsemme asian ytimeen. Olisiko liittyminen Neuvostoliittoon ollut kovinkin suuri onni? Raskasta oli kommunistien idean vastustaminen. Ei vastustettu huvikseen, vaan oli pakko.
----------------------------------------
Pakko on puolustaa myös Euroopan kansallisvaltioita liittovaltiofanaatikkojen mielettömyyttä vastaan. Jos ei liity mielettömyyden vastaiseen rintamaan ajoissa, niin siitä kärsivät kaikki Euroopan kansat.

Markku Savikivi

Jotta kansallisvaltiovihamieliset tahot eivät pakoilisi älykästä keskustelua ja nostaisi yleisöä harhaan johtaakseen esimerkiksi Hitler -korttia, niin mainitsen, etteivät hitleristit kunnioittaneet kansallisvaltioiden vapautta, vaan pyrkivät alistamaan ne eliitin eli arjalaisten vallan alle. Kansallisvaltiovihamieliset ovat nykyisiä hitleristejä, Uuden Rooman luojia.

Raija Lempiäinen

Väittääkö Savikivi ,että nykyinen ulkoministeri Haavisto (tai hallitus)ajaa EU:sta liittovaltiota?? Toisekseen sadan vuoden tapahtumien vetäminen tämän hetken keskusteluun on silkkaa populismia ja vääristelyä. Kyllä lapuanliikkeellä oli muutakin agendaa kuin kommunistien tuhoaminen ja muilutukset. Esimerkiksi demokraattisen kansanvallan kehittymisen estäminen. Ei myöskään ole mitään "liittovaltiofanaatikkoja" se on samaa liiottelua ja pelottelua kuin "väestönvaihto" puheet, Perussuomalaisten keksimää kiihottamista järjestäytynyttä demokraattisesti toimivaa yhteiskuntaa kohtaan. Tavoitteena puoluediktatuuri kuten Unkarissa ja Puolassa, sekä ehkä pian myös Italiassa.

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #84

Jos et ole havainnut liitovaltiofanaatikkoja, et ole havainnut liittovaltiofanaatikkoja.

Väyrynen heitti oivan idean liittovaltiokehityksen pysäyttämiseksi: Pitäisi saada kiiruusti Turkki mukaan valtioliittoon. Silloin lapsikin tajuaisi, ettei liittovaltiosta mitään tulisi.

Minun ideani on se, että EU perustaa abortointi-komitean, joka abortoi välittömästi kaikki liittovaltiokehitystä edistävät ideat. Onhan EU-valtioliitolla täydet oikeudet omaan kehoonsa, mitään vahinkoa tuottavaa alienia ei ole pakko synnyttää. Suomen ulkoministeri lähetettäisiin viemään abortoinnin ilosanomaa ympäri unionia.

Kauko Aalto

Entäs jos se väestönvaihto ja haittamahanmuutto ovatkin tapahtumassa olevia ja todistettavia tosiasioita? Mistä Ritala sitten keksii jutun juurta. Se, että lännen ja siten myös Suomen suhtautuminen islamiin on pöyristyttävän naiivia, {tämän ovat julkituoneet oppineet muslimitkin, heistä on käsittämätöntä, että kehittynyt kulttuuri antaa hävittää itsensä, vieläpä kustantaa sen niin henkisesti kuin taloudellisesti} tulee tulevaisuudessa poikimaan sellaisia ilmiöitä joista hitaimmat eivät vielä pysty uneksimaan.

Kauko Aalto
Vastaus kommenttiin #85

Esimerkiksi Ziauddin Sandar kirjoitti New Statesmanissa: ”Jotkut hartaat muslimitkin ovat hämmästyneitä siitä valmiudesta, jolla eurooppalaiset älyköt ovat valmiita siunaamaan eskatologisen fanaattisuuden.” Jos hurskaat muslimit ihmettelevät eurooppalaisten naiiviutta islamin suhteen, mitähän mahtavat ajatella islamin älyköt? Eivät he ajatuksiaan kovin anteliaasti julki tuo, mutta luultavasti keskenään nauravat partaansa vääräuskoisten demokratialle joka on helpoin ja väkivallattomin astinlauta teokratiaan.

Kaarlo Kunnari

Ihmeellinen käsitys, en ole persu enkä ole koskaan sitä äänestänyt, mutta olen käyttänyt termiä kansan vaihto ja vastaavia, koska selvästi on tullut ilmi, että viranomaisille ilmoitettaessani olevani suomalainen on annettu ymmärtää että mikset lähde maasta pois. Suhtautuminen suomalaiseen muualta muuttaneeseen kansalaiseen, joka työn perässä on siirtynyt kotipaikkakunnalta muualle Suomeen on ilkeä. Nämä ilkeilijät eivät ole tosiaan persuja vaan muiden puolueiden elättejä ja suhteilla töihin päässeitä. Nämä samat ilkeilijät myös mielistelevät maahanmuttajia ja tukevat niitä verovaroilla niin paljon kuin mahdollista. Vastaavassa tapauksessa muualta muuttanut suomalainen saa neuvon apua tarvitessaan; muuta kotipaikkaasi, täältä et mitään saa. Suhteilla tämä maa toimii ja jos niitä ei ole olet pulassa. Terveyden hoito-, lasten päivähoito- ja kouluasiat eivät toimi kuten syntyperäisellä paikkakunnan asukkaalla. Parempi olisi ollut muuttaa ulkomaille eli kyse on suomalaisten savustamisesta maasta pois ja vaihtokansan tuonti tilalle ulkomailta. Tästä on kyse eikä persuista. Persut ovat vain asian julkistaneet ja asia yritetään mollaamalla väheksyä. Rasisti taitaa olla juuri siellä mollaajien puolella.

Raija Lempiäinen

Todella surullisia kokemuksia sinulla. Oudolta tuntuu , koska työn perässä muuttamista juurikin ajetaan , jotta työllistyminen olisi mahdollista, se on jopa toivottavaa, sitä jopa jollain muotoa tuetaan. Ilkeyttä ja itsekyyttä on ikävä kohdata , mutta Perussuomalaisten julistuksilla ei ole mitään tekemistä se kanssa, vaan heillä on ihan oma agendansa näissä "kansanvaihto" julistuksissa. Äläkä nyt hyvä mies muuta Suomesta mihinkään , kyllä täällä on suomalaiselle paras paikka.

Kaarlo Kunnari
Vastaus kommenttiin #86

Raija, kerroin että olisi pitänyt osata muuttaa ulkomaille jo ajat sitten. Nyt tulee ikä vastaan ja hautapaikka on jo hankittu. Asia josta kirjoitin on todellisuutta eikä edes henkilökeskeistä vaan yleistä ainakin tässä maakunnassa. Jopa lainansaanti riippui suhteista ei maksukyvystä tai maksuhaluista. Nyt eläkeläisenä en niitä tarvitse, mutta kansan vaihto on todellisuutta ja kun olen tuolla kauempanakin oleillut, niin olen havainnut sen parhaan ja yritteliäimmän aineksen juuri siirtyvän ulkomaille. Kotimaa kun pelaa suhteilla ja jos niitä ei ole ei hommat pelitä ja jopa lupa-asioissakin tulee ongelmia. Noissa asioissa kotimaa kyllä pärjää, koska byrokratia kokemissani maissa on vielä pahempi kuin Suomessa ja siellä kotimaista suositaan räikeästi. Meillä taas se on juuri päinvastoin eli jos et ole kotipaikkakuntalainen, niin ei mikään tahdo luonnistua ja maahanmuuttajalle se taas kyllä onnistuu.

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #86

"Perussuomalaisten julistuksilla ei ole mitään tekemistä se kanssa, vaan heillä on ihan oma agendansa näissä "kansanvaihto" julistuksissa."

Olen ymmärtänyt joidenkin puheesta, että koska isämme ovat henkensä kaupalla turvanneet tämän maan meille, lapsilleen, ja lastensa lapsille, niin myöhemmätkin sukupolvet ovat velvollisia asian hoitamaan.

Intiaanit eivät puolustautuneet ensimmäisiä maanvaltaajia vastaan. Maanvaltaajia tuli yhä enemmän ja enemmän ja monet intiaaniheimot hävisivät sukupuuttoon. Älyä omaava ja vastuunsa tunteva ottaa oppia historiasta. Luihut ja hassahtaneet touhuilevat niitä ja näitä.

Raimo Laine

Väestönvaihdos voidaan hyvin laskea, kun on tiedossa, että mm. "pakolaisia" tulee 3000 / v, ja he lisääntyvät yli 4 kertaa kantaväestöä nopeammin. Kantaväestön syntyvyys laskee yhä vain enemmän mm. kovan työelämän, ilmastomuutospelkojen sekä isänmaallisuden puutteen johdosta.
Persujen laskelmien mukaan maassa on enää 60 % kantasuomalaisia 100 vuoden kuluttua.

Jari-Pekka Vuorela

Vielä noilla mihinkään perustumattomilla monen sukupolven syntyvyysennusteillakaan et sitten saanut "kantaväestön" määräksi 100 vuoden kuluttua vähempää kuin 60%. Tarvitseeko kukaan enempiä todisteita väestönvaihtoteorian huuhaaluonteesta.

Onko se "isänmaallisuus" muuten jokin rotu-uskonto, jos sillä ei ole tekemistä kovaan työelämään osallistumisen kanssa?

Jussi Halla-aho käyttää nykyään itsekin termiä "väestönvaihto". Entinen älykkö on nykyinen etninen älykkö. Etnoparanoidi.

Kauko Aalto

Ei väestönvaihdoksella tarkoiteta samasta kulttuurista tulleiden asettumista maahan, ei se ole uhka. Mutta jos sadan vuoden kuluttua kantaväestöä on 60% {taitaa olla optimistinen arvio} ja loput 40% ovat islamilaisesta maailmasta tulleita, on väestönvaihto kulttuurisessa mielessä jo tapahtunut {20% riittää}. ”Isänmaallisuus” on silloin hävinnyt, mikäli sillä tarkoitetaan kovaan työelämään osallistumista, sitä voi kysyä vaikkapa kulttuuritulkilta, järjestösihteeriltä tai vaikkapa yhteisöpedagogilta, asiantuntijoita kyllä riittää.

Tero Ojala

Syntyvyyden lasku ei johdu ilmastonmuutoksen vastustuksesta ja isänmaallisuus on varsin huono syy hommata lauma lapsia. Myös pakolaisten nelinkertainen lisääntyminen 100 vuoden ajalle on vähintäänkin kyseenalainen tapa ennustaa yhtään mitään.

Ja sitten näiden epäkohtien jälkeen varsinainen kommentin pihvi: entäs sitten? Pitääkö Suomen kuolla väestön vähenemiseen 100 vuoden kuluttua jos uudet lapset eivät ole oikeaa etnisyyttä?

Niin paljonko tämä meidän "kulttuurin" ehdoton paikoillaan pysymisen muutos pelottaa, että tuomitaan itsemme sukupuuttoon tai johonkin taloudellisiin pakkoraskauksiin?

Marina Lindqvist

Ketä ihmettä kiinnostaa mikä sadan vuoden kuluttua on tilanne? Miksi ihmeessä kiinnostaisikaan? Tulevat sukupolvet sopeutuvat pikkuhiljaa muutoksiin, turha heistä huolehtia. Kykenevät varmaan tekemään omat ratkaisunsa? Asun muuten kaupungissa, jossa on noin 50% alkuperäisiä maan kansalaisia, loput kymmeniä eri kansallisuuksia. Ei ongelmaa.

Raija Lempiäinen

Mistä varmasta tiedostosta Persut ovat saaneet luvun 3000/ vuosi, kuten Hakala kirjoittaa kiintiöpakolaisia otetaan 750/v ja joitakin harvoja hengen hädässä olevia, ehkä muutama kymmenen. Kanatväestön lisääntyminen saadaan muuttumaan hyvällä perhepolitiikalla ja lapsiperheköyhyyttä vähentämällä, antamalla nuorille pareille usko tulevaisuuteen. Isänmaallisuuden puute on Persujen keksimä oman imagon nostoyritys, kaikki suomalaiset ovat isänmaallisia, eivät ainoastaan Persut, turhaa vääristelyä harrastat.
Joten taitaa Persujen laskelmat olla suuresti pielessä ja ainakin epätodellisia!

Arto Luukkanen

Jos joku on halunnut uskoa Oulan olevan normaali tutkija, joka pyrkii objektiivisuuteen, niin nyt kannattaa kohdata tosiasiat )))) mies ei erota omaa poliittista agendaansa vaan ratsastaa tieteen keppihevosella...ja tahvot toimittajat siteeraavat.

Mika Riikonen

Myös seuraava muotoilu pitää kutinsa:

"Jos joku on halunnut uskoa Arto Luukkasen olevan normaali tutkija, joka pyrkii objektiivisuuteen, niin nyt kannattaa kohdata tosiasiat )))) mies ei erota omaa poliittista agendaansa vaan ratsastaa tieteen keppihevosella...ja tahvot toimittajat siteeraavat."

Antti Huhtinen

Silvennoinen on aloittanut poliittisen valtataistelun hyökkäysvaiheen.
Mies tietää, että poliittisen sodan viimeiset kamppailijat ovat Perusuomalaiset vastaan vihreät.
Mielipidemuokkaajat eli lehdet /muu media ovat nykyään vielä täysin vihreiden puolella, joten tykitys Silvennoiselta kannattaa maksimaalisesti tässä poliittisessa vaiheessa.

Pentti Kupari

Eikö vihreiden ja sitä komppaavan vasemmiston kannattaisi muuttaa politiikkaansa toiseen suuntaa. Heidän ajamansa politiikka ruokkii koko ajan tuota "väestönvaihdos salaliittoteoriaa" jopa siinä määrin että se muuttuu suurella todennäköisyydellä kyseisellä tiellä todeksi. Näin vihervasemmisto pelaa koko ajan perussuomalaisten pussiin.

Markku Hatakka

Mäkelän olisi ehkä kannattanut lisätä vielä sallittu näkemys Vihreistä ja muista puolueena ja sen äänestäjistä, esim:
Kaikki Vihreät, Vasemmistolaiset ja SDP jäsenet ja äänestäjät ovat ... (vapaavalintainen määrittely, kehuva tai haukkuva teksti) ... kivoja ja hauskoja, minun mielestäni.

Kyösti Tomperi

Jos himovihreä tutkija tekee jonkin tutkimuksen tai tutkijan ominaisuudessa antaa lausunnon, on niihin suhtauduttava suurella varauksella. Aina on asenne mukana. USUltakaan tämän kaltaista arviointia ei löydy varsinkaan, jos persuja päästään mollaamaan.

Harri Salonen

Tämä ei ole se asenne, jolla tehdään yhteistyötä persujen kanssa, kun he ovat hallituksessa.

Luulisi historiantutkijan ymmärtävän, että jos jostain asiasta ei saa keskustella ja se lakaistaan maton alle, niin siltä osin ei ole kaikki kunnossa ja "piilottelijat" eivät ole kansakunnan edun puolella.

Sääli, että persuilla ei ole oikein ole muuta selvää agendaa, kuin maahanmuutto, muuten voisin äänestää heitä ihan vastaäänenä tällaisille hörhöille.

Arvi Hagelin

Lapin kolonialistinen valtaväestön uudisasuttaminen ja Suomen globalistinen maahanmuuttajien uudisasuttaminen johtavat samaan lopputulokseen, väestön etniseen korvautumiseen. Lapissa ei ole enää yhtään saamelaisenemmistöistä kuntaa. Kulkuyhteyksien paraneminen 1900-luvulla nopeutti Lapin väestön suomalaistamista.

Pentti Valokari

Aalto-yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan Ruotsissa on nyt 75% "natiiveja". V. 2055-2060 se putoaa alle 50%. Suomessa vastaava toteutuu hieman myöhemmin. Joku pitää sitä positiivisena asiana, joku ei. Molemmat näistä tullevat olemaan silloin vähemmistössä, jos nyt ovat "natiiveja".

Mikko Kokko

Soisi median kysyä jotain muulta tutkijalta persuihin liittyviä kysymyksiä kuin vihreiden eduskuntavaaliehdokkaalta ja patologiselta persuvihaajalta joka tutkijan statuksen takaa suoltaa puhdasta propagandaa.

Voisi lanseerata termin "haitta-akateemisuus" joka tarkoittaa sitä, että koulutuksen varjolla, ehkä tutkijan statuksen takaa vääristetään todellisuutta ja politisoidaan tieteellä. Tätä harjoittavat erityisesti jutun Oula Silvennoinen (aktiivihreä) ja Tampereen yliopiston apulaisproffa Raatikainen (aktiivivasuri)

Oulan suhteen ihmetyttää kuinka alas media voi vajota kun päästää tutkijan statusta häikäilemättä käyttävän poliittisen agitaattorin ääneen jatkuvasti.

Mikko Kokko

Hhaittamaahanmuutto on yksinkertaista; sellaiset ihmiset jotka valheilla, sekä salakuljettajille maksaen pyrkivät käyttämään turvapaikkajärjestelmää hyväkseen päästäkseen Suomen sosiaaliturvan piiriin = haittamaahanmuuttajia. Sellainen maahanmuutto joka heikentää kestävyysvajetta = haitallista maahanmuuttoa. Ei tämä ole rasismia eikä rakettitiedettä muiden kuin älyllisesti epärehellisten ja/tai tyhmien ihmisten päässä.

Vapaasana Kaikille

Väestönvaihto on tosiasia. Imaamit käskee arabi miehiä käyttämään länsimaalaisia nuoria naisia kirjaimellisesti "lapsien teko kone automaatteina". Jotta Suomi ja koko Eurooppa voidaan vallata. Sillä siitä syntyvät lapset on islamin omaisuutta. Tämä on sanasta sanaan imaamien opetusta myös Suomessa.

Kyuu Eturautti

Tätä on haastavaa kommentoida. Persuissa on äärimielisyyttä ja myös rasistisia jäseniä, korjaamattomia ongelmia paljon. Toisaalta, kun asia käsitellään yksinomaan julistamalla kilpailevan puolueen viestintäedustajan markkinointisanomia, uutisointi näyttää lähinnä harvinaisen nololta.

Jaakko Aalto

Tästä keskustelusta tulee mieleen Peter von Baghin legendaarinen arvostelu eräästä Jörn Donnerin elokuvasta. "Turha tässä on enää jeesustella. Suomalaisen elokuvan pohja on syvempi kuin syvin kaivo." Riittää, että sana "elokuva" korvataan ilmauksella "suomalainen poliittinen keskustelu"

Jaakko Hakala
Vastaus kommenttiin #65

Kerroppa minkä tutkimuksen tällä US:n sivustolla persut on hyväksyneet, kaikki tutkijat ovat vihervassareita, tai tutkimustulokset ilmastonmuutoksesta on haihattelua. Arvostella voi toki, mutta pitää esittää vasta-argumentteja. No sellaisia ei ole persuilta näkynyt, vain omia mielipiteitä.

Jaakko Aalto
Vastaus kommenttiin #83

#83:
Tuota sinun pitää kysyä persuilta. Sen kyllä olen huomannut, että Migrin tilastot eivät sinulle kelpaa ja WEF:n raportteja et edes osaa lukea. Perusteltuja argumenttejahan sinä et esitä käytännöllisesti katsoen koskaan, et sellaisia myöskään ymmärrä silloin kun niitä sinulle esitetään. Itse esität ainoastaan perustelemattomia väitteitä joten perusteltujen argumenttien vaatiminen muilta on melkoista hurskastelua.

Jarmo Kanerva

Väestömuutos näkyy hyvin isoissa kaupungeissa ja pks:lla erityisesti. Vieraskielisten osuus Espoossa on 17 % nyt ja suuunnitelmien ja laskelmien mukaan tavoite on 35% v 2015. Hgissä ja Vantaalla ollaan samassa lnjassa kun tulijat viraatav etelään. (0 % väestönlisäyksestä tulee maan ulkopuolelta. Kaaavoituksessa on noin 500 000, pääasiassa vuokra-asuntoa etelään. Muut suunnitelmat on nivoutunut tähän. On epäselvää kuka tätä ohjaa ja ajaa median kautta muodiksi ja säädöksiksi. Takana on poliittista tukiraha, MAL ja muuta. Poliitikoot ajat ihmisiä ilmastosyistä kaupunkeihin joukkoliikenteen piiriin ym. Googlella paljon tietoa tästä poliitisesta projektista ja päätöksistä, paitsi taloustietoja ei saa ulos epätavallisesta kirjanpidoista ja hallintotavasta, jonka summat on miljardeja ja ajat vuosikymmeniä.

Jarmo Kanerva

korjaus 35% on v 2035. Googlella "Vieraskielisten osuus" lisätietoa ja raportteja.
Paikoin jo nyt on vieraskielisten osuus 40 % paikoittain. Asiaa voi tarkastella demograafisesti, iän ja sukupuolen mukaan, jolloin prosentit kasvavat. Asia näkyy erikyisesti kouluissa ja lastentarhoissa ym. Sosiaalikulut ja tulonsiirrot ovat nousseet aikojen korkeimmaksi, mikä näkyy kuntien talouksissa. Uusia kouluja rakennetaan ja korjataaan pitkästä aikaa ym.

Arvi Hagelin

Suomi on uudisasuttanut saamelaisten kotiseutualuetta, eikä yhtään saamelaisenemmistöistä kuntaa enää ole. Suomen uudisasuttaminen on hyvässä vauhdissa. Ei mene kauan ennen kuin joku kunta on muuttunut arabienemmistöiseksi.

Markku Palonen

Kovin ollaan vieraslajisia lupiineita hävittämässä tienvarsilta.
Myös erityyppiset kuoriaiset jota ovat suomeen kulkeutuneet ja lisääntyneet metsissä niitä tuhoten on luetteloitu vieraslajeiksi.
Taudit,eläimet ym toisista ympäristöistä muuttaneet vieraslajit on todettu osin vaaralliiksi paikalliselle kasvu kulttuurille.
Ihminenkin on eläin,mikä sen eroittaa muista floorasta tai faunasta joka ei voisi tuhota alkuperäistä kulttuuria ,ei mikään.Politiikan ja uskonnon varjolla on tapettu alkuperäiskansoja vain siksi että kyseessä on eri rotu kysymyksessä.
Olisiko hyvä tutustua Kirjaan Ajatollahin Ajatuksia kirjoittanut Ajatolla Khomein jossa mainitaan että kaikkien muslimien täytyy tarttua aseisiin muita uskontoja vastaan. Ihminen on eläin on se sitten vihreä tai kommunisti tai perussuomalainen ,niin myös itsekukin.

Markku Savikivi

Ajatolla Khomeini oli varsinainen murheen lapsi niin Iranille kuin sen naapureille kuin myös koko maailmalle.
Khomeini lietsoi shiiojen kapinaa Irakista. Tästä seurasi Irakin ja Iranin miljoonauhrit vaatinut sota. Irak velkaantui Kuwaitille ja hyökkäsi velkojansa kimppuun. Bush I hyökkäsi Irakin kimppuun, joka johti siihen, että myös Bush II hyökkäsi Irakin kimppuun. Tämä mahdollisti Kalifaatin ja Isiksen nousun Irakin heikennyttyä.
Iran näyttäisi olevan yhä uskonnollisten fanaatikkojen vallassa ja kiristämässä suhteitaan eri suuntiin.

Markku Savikivi

Iranilainen papisto piti Khomeinia Mahdina, joka tulisi tuhoamaan kaikki maailman väärät uskonnot. Uusi iranin presidentti on mahdiuskovaisia.
Jeesus tuli takaisin Tellukselle, menisi naimisiin ja seuraisi Jerusalemissa eukkonsa kanssa sivusta, kun Mahdi tuhoaisi vääriä uskontoja.

Saudien tukema wahhabismi, joka oli Kalifaatinkin perustana, kokee myös vääräuskoisten alistamisen ja tuhoamisen tärkeäksi tehtäväkseen.

Wahhabismi ja shiialaisuus ovat siis törmäyskurssilla. Jos törmäys tapahtuu, niin tulee valtavat pakolaisaallot.

Erkki Tuomioja oli aikanaan shaahia vastaan nuoruudessaan mielenosoittajana eli välillisesti Khomeinin mahdilaisuuden puolella. Lienee katunut tekoaan. Khomeinin vaikutus on verrattavissa Napoleonin ja Hitlerin aikaansaamaan vaikutukseen. Kaikkea emme ole vielä nähneet.

Tiina Ison

Ei ole normaali puolue. Olen tavannut Jani Mäkelän, Lappeenrannan edustajan. Maahanmuuttaja vastaisuus on ykkös teema; Itä- ja Kaakkois-Suomessa "rodun puhtauteen" kuluu molempien vanhempien oltava kanta suomalaisia kaikki muut ovat "ei suomalaisia" ja "ei kansalaisia" (vaikka genoomi data todistaisi faktaa ja kansalaisuus tietokannat todentaisi faktaa). Ei hätää - Jani Mäkelä yhdessä perussuomalaisten kanssa muuttamaan lakeja, prosesseja ja päätöksentekoja. Katsoo samalla oonnellisimman maan ja kansan, Suomen, syntyvyystilastoja mikä on alempi kuin 1868.

Heidi Nokelainen

Onneksi sain elää Suomessa jossa sai olla suomalainen ja isänmaallinen ilman että se oli rikos. Sai myös syödä lihaa ilman ilmastorikollisen leimaa. Mielipiteitä sai vapaasti ilmaista siinä suomessa, kärkevästikin, ilman että sai jonkun ääri-leiman otsaansa.

Mutta ei hätää. Uusi sukupolvi on jo oppinut nöyrästi ripustamaan aivonsa narikkaan ja ulkoistamaan ajattelemisen ja oikean mielipiteen muodostuksen totalitäärisen ja elämän absoluuttiset totuudet diktatuurisesti määräävän ideologian sanelemilla tavoilla, oli sitten kyseessä jatkuva vihapuhepropaganda lihansyöntiä kohtaan (salaattiviljelmien ilmastorasitteista ideologia vaikenee visusti, samoin muista tutkimuksista, jotka eivät myötäile ideologian määräämää ilmastouskonnon oppia ja ennakkokäsityksiä )

Kun vanha kansa ja perussuomalaiset häviävät, niin joutuvat hurmahenget etsimään uuden vihollisen ja syntipukin itselleen; mikään totalitäärinen ideologia kun ei voi kestää ilman vihollisryhmää, jota vastaan täytyy sotia.

Tervemenoa vaan totalitääriseen yksitotuus-onnelaan. Sen tämä äärikateellinen ja kaksinaismoraalinen, kantasuomalaisten ihmisarvoa polkeva ja ihmisoikeuksia rikkova tekopyhä kyttääjäkansa totisesti ansaitsee.

Markku Hatakka

'Tutkijalle' tiedoksi

"Termin ”suuri väestönvaihto” kehittäjän ranskalaiskirjailija Renaud Camus’n teorian mukaan Ranskassa ja Länsi-Euroopassa on tapahtumassa kulttuurillinen ja väestörakenteellinen muutos massamaahanmuuton vuoksi.

Jari Laakso

Tuossa twiitissä ei ollut mitään rasistista vaan täyttä faktaa. Väestö todellakin menee vaihtoon hyvinkin nopeasti, jos elättejä otetaan tuohon tahtiin eikä siihen edes mene montaa sukupolvea. Syntyperäinen valkoihoinen suomalainen Suomessa on kohta harvinaisuus tällä syntyvyydellä ja elättien haalimisella. Toisekseen se on myöskin haittamaahanmuuttoa niin kauan kuin he saavat tukia enemmän kuin maksavat veroa eli Mäkelä on täysin oikeassa. Jos maahanmuuttajien työllisyysaste on reilusti alle 20% niin siitä on vielä todella pitkä matka hyödylliseen maahanmuuttoon eikä sekään yksistään riitä, jos ne työllistyy matalapalkka aloille.