Keskiviikko 21.8.2019

Yle: Helsingin poliisi käynnisti selvityksen rikoskomisariosta – poliitikkojuttujen tutkinnanjohtajalla vihreä tausta

Luotu: 
14.8.2019 13:02
Päivitetty: 
14.8.2019 15:30
  • Kuva: Alma Talent arkisto
    Kuva
|

Helsingin poliisi on käynnistänyt selvityksen rikoskomisario Pekka Hätösen tilanteesta, kertoo Yle.

Hätönen on tutkinnanjohtajana kolmen poliitikon jutussa. Juha Mäenpäätä (ps) epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Päivi Räsäsen (kd) ja Hussein al-Taeen (sd) osalta selvitetään, onko heitä syytä epäillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

LUE MYÖS: Poliisilta päätös: Perussuomalaisten kansanedustajan eduskuntapuheesta esitutkinta

Rikoskomisario Hätönen oli ehdolla viime kunnallisvaaleissa vihreiden listoilta Espoossa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvosteli tilannetta rajusti Uuden Suomen haastattelussa.

LUE LISÄÄ: Jussi Halla-aho: ”Härskiä politikointia” – Perussuomalaiset estäisi kansanedustajan syytesuojan murtamisen

Ylen mukaan Helsingin poliisilaitoksen päällikkö Lasse Aapio on käynnistänyt selvityksen tilanteesta tänään aamulla.

”Kielteistä palautetta on tullut sähköpostiini ihan tavallisilta kansalaisista. Olen käynnistänyt selvityksen tästä tilanteesta”, poliisipäällikkö Lasse Aapio toteaa Ylelle.

Hätönen on kertonut aiemmin julkisuudessa, ettei kuulu enää vihreisiin, mutta Aapio on saanut viestejä, joiden mukaan Hätönen on yhä puolueen jäsen. Aapion mukaan tätäkin asiaa selvitetään nyt. Hänen mukaansa nyt pohditaan jopa tutkinnanjohtajan vaihtamista.

Päivitys: Poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoi myöhemmin keskiviikkona Ylelle, että Hätönen saa jatkaa kansanedustajien jutuissa tutkinnanjohtajana, mutta hänen kanssaan keskustellaan toimintatavoista. Poliisin selvityksen mukaan Hätönen ei ole enää vihreiden jäsen.

Poliisilaitos varmistaa, ettei tutkinnanjohtaja yksin tee ratkaisuja kansanedustajiin kohdistuvassa tutkinnassa.

”Syyttäjä otetaan vahvasti mukaan tähän tutkintaan. Me varmistamme, että tässä tutkinnassa on useampi mielipide kuin vain yhden tutkinnanjohtajan”, Aapio sanoo Ylelle.

LUE LISÄÄ:

Poliisi: Hussein al-Taeen kirjoitukset yhä selvityksessä, syyteoikeus voimassa – ”Ilmiselvää juutalaisvastaisuutta”

Poliisi perussuomalaisten kansanedustajan esitutkinnasta: Äärimmäisen poikkeuksellinen tapaus

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Voiko poliisiin luottaa ? Kysymys on poliisin luotettavuudesta. Jos jäsenkirjakomisariot ryhtyvät mielihalujensa mukaan tutkimaan asioita, on kysymys poliittisesta poliisista. Valpon malliinko ollaan siirtymässä tämän vasemmistohallituksen aikana ? Saa Orban uutta vettä myllyynsä. Räsäsenkin kirjoitusta syynätään, koska siinä on ollut kuulemma suora lainaus Raamatusta !!! Kuinka pitkälle soluttautuminen virkavaltaan on jo edennyt ?

Seppo Makkonen

Koska tutkivan poliisin vihertaustan on täytynyt olla poliisin johdon tiedossa, ihmettelen miksi ei olla käyty keskustelua jääviydestä. Jos näin olisi tehty, joku muu olisi asian tutkinut. Nyt Aapio on päättänyt että tämä vihertaustainen poliisi saa tutkia jutun mutta päätökset tekee joku muu. Hmm, eikö poliisin olisi tehtävä kaikkensa suojellaakseen uskottavuuttaan, joka on ollut (ja on vieläkin) hyvin korkealla tasolla, millä tahansa mittapuulla mitattuna.

Raija Lempiäinen

Tämän tutkivan poliisin jääviys ? ja epäilyttävä uskottavuus on pelkkää Persujen populismia ja uhriutumista, jos poliisin johto luottaa alaiseensa ja oikeudenmukaisuus toteutuu mitä siitä pitää meteli nostaa? Pelkkää julkisuuden hakuisuutta. Rasistiset vitsit eivät kuulu eduskuntaan!

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #14

Jos SDP:n kansanedustaja tutkinnassa todetaan syylliseksi johonkin rikkomukseen pitää myös rangaistus tulla, niin kuin kaikille jotka lakia ja järjestystä rikkovat, Persut vaan pitävät oikeutenaan uhriutua ja vainoharhaisesti ihmetellä esim. poliisin luotettavuutta yms. populistista skeidaa syytävät. Tämä on aina ollut mielipiteeni, ei sitä tarvitse muuttaa.

Riku Jungell

Loogisesti tietysti kokkaripoliisit kokkareiden rikoksia, persupoliisit persujen rikoksia, ja samaan tapaan kuin poliisi ylipäätään itsekin tutkii omia rikoksiaan. Se, kellä käsien pesemisestä sitten riittää aikaa, ulkopuolisten tahojen rikoksia. Turha tuhota hyvää ja toimivaa "monopolia"...

Erkki Malinen

Mielenkiintoisia nämä persujen mielipiteet ne kannattaa Orpania joka nimittää tuomarit, samaten Trumpin valvonta ohjelmaa jolla läpivalaistaan koko ihminen. Mitenkähän jos Persut pääsee valtaan niillähän on paljon poliiseja kannattajina tuliskohan näistä päälliköitä.

Tapio Värjölä

Poliisimies Mikael Runeberg: ”Kaikkien persu- ja kokoomuspoliisien joukosta löytyi yksi vihreä (tutkimuksen mukaan harvinaista poliisien piirissä) ja vinkuminen alkoi. Poliisi ei ole poliittinen toimija, joten esteellisyyttä on tämän perusteella turha esittää.”

Hannu Taskinen

Mikäli on luottamista siihen mitä lehdessä on kerrottu, niin tällä Pekka Hätösellä ei ole tietoa edes siitä, miten eroprosessi lautakuntapaikasta etenee. Se ei mene ihan niin, että lähettää sähköpostia virkamiehelle. Erothan hyväksyy kaupungin- tai kunnanvaltuusto.