Keskiviikko 21.8.2019

Veikkauksen hallitus ryhtyi toimiin: Yhtiölle perustetaan eettinen neuvosto – Johdon palkitsemiseen uusi mittari, vastuullisuus

  • Kuva: Veikkaus
    Kuva
    Veikkauksen mainonta nosti keskustelun yhtiön toiminnan vastuullisuudesta.
|

Valtionyhtiö Veikkauksen hallitus on ryhtynyt toimenpiteisiin yhtiön ympärillä pyörivän kohun vuoksi. Veikkaus kertoo perustavansa eettisen neuvoston.

LUE MYÖS: Täystyrmäys Suomen Veikkaus-järjestelmälle: Ristiriitainen, sekaisin ja tuhoon tuomittu – ”Veikkaus vie ja muut vikisee”

Veikkauksen hallitus piti kokouksen, jonka lopputuloksena oli päätös eettisen neuvoston perustamisesta sekä vastuullisuusmittarin lisäämisestä palkitsemisjärjestelmään.

Vastuullisuusmittarin lisääminen palkitsemisjärjestelmään koskee johtoa jo kuluvan vuoden osalta.

”Vastuullisuusperiaatteet ovat oleellisia kaikessa Veikkauksen toiminnassa. Yhtiö on jatkuvasti tehnyt toimenpiteitä vastuullisuuden toteuttamiseksi ja hallitus on säännöllisesti arvioinut pelihaittojen ilmenemistä”, Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo sanoo tiedotteessa.

Lisäksi hallitus teki päätöksen eettisen neuvoston perustamisesta ja velvoitti toimivan johdon valmistelemaan esityksen seuraavaan hallituksen kokoukseen.

Viimeisin Veikkauksen mainoskohu syntyi radiomainoksesta, jossa terapeutti kehottaa neuvoa etsiviä pelaajia ”totouttamaan” unelmiaan. Veikkauksen ideana on, että pelaamisen haittoja saadaan kontrolloitua, joten aggressiivisena pidetty mainonta pelaamisen puolesta on nostanut aiheesta erilaisia mielipiteitä ilmoille.

Lisäksi julkisuudessa on pohdittu, kuinka Veikkauksen johtoa pystyttäisiin palkitsemaan pelaamisen vastuullisuuden lisäämisestä. Vastuullisuutta on vaikeampi mitata kuin tuottoja.

LUE MYÖS: Media: Sisäministeri Ohisalolta vahva viesti – Peliautomaatit pois kauppojen auloista?

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Järvinen

Onko tuollainen "eettisen komission" jotakin sellaista, mitä voi kutsua "toimiin ryhtymiseksi"? Miehet, jotka ansaitsevat mitäänsanomattomasta työstään 20 000 - 30 0000€/kk, perustavat "eettisen komission" valvomaan omia töitään. Tunnustavat suoraan olevansa kykenemättömiä hoitamaan töitä, joihin heidät on poliittisin perusteluin valittu. Oma järki tai moraali ei vain riitä edes hiekkalaatikkoleikkiin.
Mikä ihme on "vastuullisuusmittari"? Täysin uusi keksintö eli sanahirviö, mikä oikeuttaa korruptiopalkatut veikkausjohtajat ennästysmäisiin optioihin. Vastuullisuusmittarin lukemia arvioimaan tarvittaneen poliittinen komitea.
Onko Veikkaus ihan oikeiden johtajien hallinnassa? Ei näytä olevan.