Keskiviikko 16.1.2019

Uusi käänne Sampsa Katajan rikostutkinnassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.8.2010 14:44
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Sampsa Kataja.

Keskusrikospoliisi on lieventänyt kansanedustaja Sampsa Katajaa (kok.) koskevia rikospäilyitä Rovaniemen kelkkatehdasjutussa.

Tutkittavat rikostunnusmerkistöt ovat nyt tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen ja lahjusrikkomus.

Aiemmin Katajaa epäiltiin virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen vastaanottamisesta.

Poliisin mukaan ei ole syytä epäillä, että keväällä 2007 Katajan vastaanottaessa 5000 euron vaalituen hänellä olisi ollut tiedossaan sellaisia Nova Groupin tai Nova Kiinteistökehityksen ja Kevan välisiä liiketoimia, joita koskevaan päätöksentekoon hän tulisi hallituksen jäsenenä osallistumaan.

Poliisi epäilee Katajan tulleen tietoiseksi lahjoituksen alkuperään liittyvistä seikoista saadessaan vaalituen. Nämä seikat hänen olisi Kevan hallituksen jäsenen asemaa koskevien säännösten perusteella tullut selvittää.

Tämän epäillään olleen omiaan heikentämään luottamusta Kevan hallituksessa merkittäviä sijoituspäätöksiä tekemässä olleen Katajan toiminnan tasapuolisuuteen.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

SeppX

Kokoomuksen kansanedustajilla on melkoinen työllistävä vaikutus - valitettavasti vain tuo vaikutus ei kohdistu muualle kuin poliisiin ja oikeuslaitokseen.

Esitutkinnassa mukana olevien kokoomuuksen kansanedustajien suuri lukumäärä on taatusti Suomen ennätys - kautta aikojen.

kallejalkanen

kokoomuksen varapuheenjohtaja,ei osaa tehdä johtopäätöksiä,ja erota mutta hänellähän on ostetun,hallituksen valtioinvarainministerin tuki,kanerva lähti.pimperon jahtaamisen takia ,tekstiviestejä,mikä ei taida olla rikos kuin kokoomuksessa,mutta ilmeisesti,kelkatehdas päätöksiä,rahan avulla saa tehdä siitä löytyy kataisen tuki,se ei ole väärin nyky kokoomuksessa,

3077

Odottelen jo vesi kiellä josko ennen vaaleja vielä pöyhitään riihisäätiö jos ei niin teen kantelun asiasta.
Onhan mahdollista pistää Tiitisenlistojen kera kaappiin koska riihisäätiö on korruptoinut juuri samoja ihmisiä kuin stasikin.

moro

Katajan rikostutkinnan lievennys kerrottiin YLE:n uutisissa, jotka ovat ainoat oikeat:

Sampsa Katajan rikosnimikkeiden lievennys johtuu siitä, että hän ei tiennyt, kuka maksoi hänen vaalitililleen 5000- euroa. Sen maksoi KMS, mutta koska Kataja kuulusteluissa sanoi; ettei tiennyt mistä ne tulivat, rikosnimikekin lieventyi.

Kyllä tässä nyt kusetetaan äänestäjiä täydeltä laidalta. Kokoomusjohtoinen poliisilaitos- hakee vaikka mitä syitä, ettei vain kokoomus puolueena kärsisi.

Syy on siis: En muista,en tiedä.... Ei jumalauta, eikö tätä muistamattomuusrumbaa ole käyty ihan tarpeeksi. Minä en luota poliisiin suomessa enää, en ole luottanut vähään aikaan. On sitten tili mikä hyvänsä, niin 5000- euron tilillepanot pitää tietää, eikä se voi olla syy lievennyksiin.