Sunnuntai 26.5.2019

Poliisi huolestui suomalaisten käytöksestä: ”Laantuuko tämä tästä?”

Luotu: 
11.8.2015 17:45
Päivitetty: 
11.8.2015 18:50
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    "Kynnys kirjoitella [törkeyksiä] sosiaalisessa mediassa tuntuu olevan nyt todella matalalla", sanoo ääriliikehdintää seuraava poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen Poliisihallituksesta.
|

Avoimen rasistiseksi yltyvä nettikirjoittelu maahanmuutosta ja maahanmuuttajista käy ylikierroksilla Suomessa tällä hetkellä. Havainnon vahvistaa myös ekstremismiä ja ääriliikkeitä Poliisihallituksessa seuraava poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen, joka tarkkailee aktiivisesti myös sosiaalista mediaa.

– Ainakin netissä rasismi on lisääntynyt ja varmasti myös arkielämässä, Kilpeläinen sanoo Uudelle Suomelle.

Hän esitti äskettäin poliisin sivuilla kolumnissaan huolensa sekä ääriliikkeiden uudesta noususta Suomessa että sosiaalisen median raivokkaasta kommentoinnista. Erityisesti kuohuu maahanmuuttoviha mutta esimerkiksi virkavalta saa samoin osansa. ”Poliiseja on uhattu saunan taakse viemisellä ja sanottu mitä sylki on suuhun tuonut. Syytetty milloin kenenkin kätyriksi. Keskustelijat edustavat eri ikäluokkia, ammattiryhmiä, koulutustaustoja, paikkakuntia, sukupuolia, ideologioita ja aatteita”, Kilpeläinen kirjoitti.

Viimeisin rasismin ryöppy syntyi siitä, että maahanmuuttajataustainen, tummaihoinen suomalaistaiteilija Prinssi Jusuf poseerasi kahden muun maahanmuuttajataustaisen suomalaisen kanssa ”Isänmaan puolesta” -muistolaatan edustalla Jämsässä. Facebookissa julkaistun valokuvan kiihkeimmät kommentoijat kokivat asetelman loukkaavaksi ja pahimmillaan uhiteltiin jopa hirttämisellä. Muun muassa sotaveteraanien edustaja on ihmetellyt kuvasta loukkaantumista ja taiteilija Jusuf kiistänyt loukkaustarkoituksen.

Suomessa on osin poliittistenkin tapahtumien vuoksi meneillään vihainen ajanjakso, jonka Kilpeläinen toivoo päättyvän pian.

– Tietyt asiat voidaan ehkä panna nyt viimeaikaisten julkisuudessa paljon esillä olleiden kohutapausten jälkimaininkien piikkiin. Laantuuko tämä tästä? Toivottavasti laantuu. Kynnys kirjoitella [törkeyksiä] sosiaalisessa mediassa tuntuu olevan nyt todella matalalla, Kilpeläinen pohtii.

Muun muassa Jusufin tapauksessa on hämmästelty sitä, kuinka avointa rasismi ja maahanmuuttajaviha ainakin verkossa on, ja viitteitä tästä on arkielämästäkin.

Kilpeläinen sanoo, että poliisina häntäkin mietityttää, ”mihin suuntaan olemme menossa”.

– Meillä on näitä äänekkäitä toimijoita netissä, jotkut toimivat ehkä aktiivisesti arkimaailmassa. Mutta kuinka paljon meillä on niitä hiljaisia hyväksyjiä tälle toiminnalle? Edustavat ne mitä äärilaitaa tahansa. Se on sellainen mikä mietityttää, Kilpeläinen sanoo.

”Kuinka paljon meillä on niitä hiljaisia hyväksyjiä?”

Pitäisikö siitä huolestua, että ihmiset ovat omilla nimillään ja omilla kuvillaan langettamassa hirttotuomioita netissä?

– Kyllä siitä minun mielestäni pitää olla huolissaan. Meillä on kuitenkin olemassa järjestelmät oikeusvaltiossa, että kuka tutkii rikoksia ja miten rikosprosessi menee. Oikeutta ei pidä ottaa omiin käsiin.

Toisaalta Kilpeläinen ei usko, että auktoriteettiusko ja luotto esivaltaan olisi suomalaisten suuren massan osalta rapautumassa, vaikka tällaisenkin kuvan voi nettikirjoituksista saada.

Poliisi seuraa sosiaalista mediaa sekä näkyvien somepoliisien että vähemmän näkyvää seurantaa tekevien suojelupoliisin ja keskusrikospoliisin voimin.

– Poliisin kannalta haaste tulee siitä, että viharikoksia ei ole rikoslaissa olemassa erillisinä rikoksina vaan rangaistusten koventamisperusteina, jolloin esimerkiksi rasistisen motiivin todentaminen voi olla vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Toisaalta esimerkiksi Oulun raiskaustapauksiin liittyviä nettiväitteitä käydään poliisissa läpi. Konkreettisimpiin uhkauksiin puututaan mahdollisuuksien mukaan. Osa kommenteista on Kilpeläisen mukaan sellaisia, että ne eivät täytä rikoksen tunnusmerkistöä vaikka ovat muuten hyvän tavan ja maun vastaisia.

– Ihan vastaavasti kuin meillä on koulu-uhkauksiin, niin meillä on nollatoleranssi tässä jos joku julkisesti kehottaa muita rikoksiin tai syyllistyy rikokseen netissä, Kilpeläinen sanoo.

Alla Prinssi Jusufin Facebookissa julkaisema kuva, joka nosti Suomessa esiintyvän rasismin jälleen pinnalle.

 

 

Annan kuvan puhua puolestani!

Posted by Prinssi Jusuf on 5. elokuuta 2015

 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Puurunen

Poterot on kaivettu, sota voi alkaa. Rasistinen kirjoittelu on vastareaktiota viimeaikaisiin tapahtumiin "immosgaten" jälkeen. Selitelköön rasismintutkijat asiaa miten tahtoo. Samasta syystä Ruotsidemokraattien nousu johtuu naapurimaassamme. Kun on vain yksi virallinen totuus, sen alle jää paljon väärää mieltä olevia. Ja se jos mikä on omiaan kärjistämään mielipiteitä.

Mark Andersson

Yhdestä virallisesta totuudesta Suomessa olet ihan oikeassa, mutta se vastatotuus käsitetään ihan samalla lailla ainoaksi oikeaksi – ainakin nyt käsiteltävässä tapauksessa. Sellainen "oikea totuus" näkyy olevan paljon virallista totuuttakin älyvapaampi, mikä on kyllä "kunnioitettava" saavutus sinänsä.

Onneksi on olemassa ihan fiksuakin toisinajattelua.

Seppo Puurunen

Näin se on. Näyttäisi siltä, että molemmat rintamat pitävät asemat, eikä tippaakaan anneta periksi. Maahanmuuttajat seuraavat tilannetta sivusta, kuten varmaankin suurin osa kansasta muutenkin, kun suvaitsevaiset ja suvaitsemattomat "tappelevat" verissäpäin.

Juhani Vinberg

Rasismi käsitteenän näyttää laajentuneen koskemaan kaikenlaista syrjintää. Tällä hetkellä karkeinta rasismia edustaa poliittinen rasismi, kun sekä Ruotsissa että Suomessa syrjitään poliittisesti tiettyä ryhmää edustavia

Kaarlo Kunnari

Jukka Laine; Eikö ole milloinkaan tullut mieleen että tavallinen suomalainen kokee rasitista kohtelua teiltä rasistisiski leimaajien sanoja ja kirjoituksia. Jos saat virastoista ja muista instansseista seuraavia vastauksia, kun pyydät neuvoja asiasi hoitamisessa, esim: " Emme anna teille mitään apuja, tehän olette suomalainen" ja vierestä olette seurannut vuoroanne odotellessa, kun maahanmuuttajaa kädestä pitäen neuvotaan asiansa hoitamisessa ja kerrotaan kaikki mahdollisuudet miten hän voi käyttää yhteiskunnan apuja ja mahdollisuuksia. Tulee pakosta sellainen tunne, että eliitti ja suvaitsevaisto haluaa vaihtaa Suomen kansan. Me rahvas olemme luultavasti liian huonoja teille ja tämähän tietenkin ärsyttää. Yksinkertaisesti, sopiiko että tässä maassa kaikki saavat samanlaisen kohtelun eli tasa-arvo kaikille, myös suomalaiseksi syntyneille. Vai haluatteko todella että me rahvas muutamme maasta pois? Rasistiseksi leimaamanne kirjoittelu on siis pääasiassa kansalaisen hätähuuto epätasa-arvoisen kohtelun takia, joka epätasa-arvo kohdistuu suomalaiseen ja suomalaisen taholta.

Kaarlo Kunnari
Vastaus kommenttiin #31

Jukka Laine, Ei näytä sanoma menevän perille, eli juuri tästä on kyse mitä kerroin. Eikä se varsinaisesti koske minua (olen ollut eläkkeellä jo vuosia ja siitä puolet ulkomailla), mutta havaintoni on se, että valtakunnassa organisaatiot on myllätty uusiksi lähes kaikkialla ja vanhoilla 1950-60 luvun tiedoilla ei mikään ole toiminnassa ( viranomaisten lukumäärä ei vähentynyt, mikä oli muutosten aihe). Lääninhallitukset on lakkautettu väliportaan hallintona ja tilalle ovat tulleet aluehallintovirastot, jotka eivät aina itsekään tiedä mikä tehtävä niille kuuluu. Hallintomenettelylain mukaan viranomaisen kuuluu kansalaista neuvoa asiansa hoitamisessa ja ohjata oikealle luukulle, mutta toiminta on juuri sellaista kuin kerroin edellä eli äyskitään; "Olette suomalainen teitä ei neuvota". Asenne johtuu osittain siitä, että laki edellyttää suomalaisen osaavan maansa lait, mutta minun ikäluokalleni ei ole opetettu lakia tippaakaan peruskoulutuksessa, ellen ole opiskellut viranomaiseksi tai oikeustieteitä. Pyöri sitten tietämättömänä tylyjen virkailijoiden käsissä ja ihmettele miten erilaisen kohtelun maahanmuuttajat saavat vastaavassa tilanteessa. Tämä on epäkohta ja mielestäni rasistista suomalaista kohtaan. Johtopäätökseni onkin, että haluatte vaihtaa kansan.

Petri Mylly

Niin kauan kun maahanmuuttajien niinsanottujen Pakolaisten annetaan sanella omat lakinsa ja valtiovalta vain hyssyttelee eikä anna kunnon sanktioita Suomen lakia rikkoville, tulee aina olemaan maahanmuuttajia vastustavia henkilöitä. Suomalainen oikeuslaitos on ottanut näemmä tavaksi vain silitellä päätä ja meidän sosiaalipolitiikka rahoittaa maahanmuuttajien toimintaa, eikä kannusta "suomettumaan". Jos "pakolaiset olisivat oikeasti hädänalaisia suurin osa tulijoista olisi naisia ja lapsia, kun nykyään tulijat ovat nuoria miehiä joilla on kovin radikaaliset ajatukset eikä minkäänlaista intoa kotouttamistoimenpiteille. Kyllä virkavallallakin on ollut mahdollisuus tehdä näitä huomioita, uskoisin.

Lumira Lumus

" Kyllä siitä minun mielestäni pitää olla huolissaan. Meillä on kuitenkin olemassa järjestelmät oikeusvaltiossa, että kuka tutkii rikoksia ja miten rikosprosessi menee. Oikeutta ei pidä ottaa omiin käsiin"
Pääosin lain noudattaminen pätee aitosuomaisiin. Mutta suureen osaan maahanmuuttja kulttuureista ei, heillä kulttuurissa hyvin syvällä sallittu oman käden oikeutta. Tämä se probleema on, eikä se ratkea leimaamalla yleisesti aitosuomalaisia rasisteiksi, kun eivät hyväksy maahanmuutajien omia lakeja. Pitäisikö lakeja muutella tänne muuttavien kulttuurien muksiksi?
Asemasta, rodusta, tai mistään riippumaton yhdenvertaisuutta lain edessä ei enää ole. mutta laki siitä vielä on olemassa. Suomessa on totuttu kunnioittamaan lähimmäistensä yksityisyyttä. Eikä tapana ole väkisin tuppautua kenenkään seuraan, kaikenlaista röyhkeyttä ei tarvitse suvaita. Jokaisella on oikeus itse valita seuransa.
Meille on jo lapsena opettu toisten ihmisten yksityisyyden kunnioitus. Ei ole syrjintää pysyä omassa seurassaan ja omassa seurassa.
Valittavaa on että siveä käytös ja laillista oikeutta yksityisyytensä suojeluun, leimataan rasisimiksi. Tämä vaan lisää maahanmuuttajilta jo muutenkin tuelvia rasismisyytöksiä. Syrjintää on kaikkialla muillakin alueilla. Onko se niin että vain aitosuomalaiseen kohdistettu syrjintä saa virallista hyväksyntää?

Jarmo Lauros

Antakaa meille, valtiovalta, tietoa, paljonko muuttoliike velalla elämistämme rahoistamme muukalaisille ohjautuu. Silloin emme ole vain ainoiden perussuomalaisten laskelmien varassa.
Paljonko vuoden maassamme asunut somali tuottaa ja paljonko verorahojamme kuluttaa?

Markku Laitinen

Olen itse joutunut eräällä taidepalstalla yli kahdeksan vuotta kestäneen vainoamisen ja perättömistä asioista syyttelemisen kohteeksi. Tähän liittyvät myös useat häirintäpuhelut tuntematttomasta numerosta vuosien ajalta, joissa on uhkailtu jopa lapsianikin.

Olen tehnyt poliisille kaikki mahdolliset ilmoitukset asiasta, mutta poliisi on jättänyt asiat tutkimatta. Siis yli kahdeksan vuotta jatkuneen intensiivisen vainon ja lasten uhkailemisen.

Nyt kun maahanmuuttajat alkavat kokea samaa, ryhtyy poliisi oikein julkisestikin toimiin. Juuri tämä on tänä päivänä maassamme vialla, me suomalaiset olemme omassa koti- ja synnyinmaassamme toisen luokan kansalaisia. Meitä saa kohdella ihan miten tahansa ja lapsiammekin uhkailla, eikä virkavalta tee mitään. Ei ihme että uhkailut alkavat koskettaa jo poliisia itseäänkin.

Tosin kansalaisten olisi syytä ymmärtää että poliisi on poliittisesti ohjailtu ja tekee kuten valtapoliitikkomme haluavat. Minunkin kohdallanii pitkäaikainen vainoaminen ja lasteni uhkaileminen on jätetty tutkimatta, koska se tulee poliittisesti oikein ajattelevien virallisen taidemaailman edustajien tahoilta.

Hannu Korpilampi

No mietitäänpäs. Antirasistit päättivät ottaa yhden kirjoituksen, ja tehdä sen pohjalta järkyttävän kokoisen skandaalin käsittämällä tahallaan väärin mitä kirjoitettiin.

Aloitettiin massiivisin uutispommitus mitä muistan lukeneeni mistään aiheesta ikinä. Muutamassa päivässä Immosen Facebook-kirjoituksesta oli satoja uutisia. Kahdessa päivässä kirjoituksesta oli 15 000 ihmisen mielenosoitus, jonka tarkoituksena oli vihata Immosta ja perussuomalaisia porukalla.

Homma meni niin yli, että Helsingin Sanomien toimittaja, erikseen asemaansa Helsingin Sanomien toimittajana alleviivaten, lähetti ison nipun ylimielisiä ja omahyväisiä uhkailuviestejä Oulun joukkoraiskatun naispuoliselle ystävälle, joka oli kirjoittanut tunnekuohussa nettiin aiheesta.

Myös monet muut korkeaa poliittista johtoa myöten ovat lähteneet ristiretkelle ajamaan rasismia tästä maasta, hyökkäävällä ja hyvin aggressiivisella mielipidepoliisi -asenteella.

Ongelma on kuitenkin seuraavanlainen: nämä antirasistit ovat saaneet itsensä ja asiansa näyttämään todella k***päiseltä. Luitte oikein. Täysin suhteettomalla, törkeällä ja hyökkäävällä käytöksellään he ovat hyvin tehokkaasti karistaneet kaikki sympatiat rasismin vastustamiselta ja pikemminkin tehneet siitä vastenmielistä.

Ihmiset siis koventavat asenteitaan vain koska eivät halua olla samaa mieltä tuollaisen törkyjoukon kanssa.

Rasismin vastainen kampanja onnistui ainoastaan vähentämään rasismin sosiaalista stigmaa. Kyseessä olikin yksi kaikkien aikojen epäonnistuneimmista kampanjoista.

Sauli Harju

Sitä saa mitä tilaa. Niinku kaikki on huomannu, ulkomaalaiset käyttää rasismi sanaa aseena. Nyt osa Suomalaisista on liittyny tuohon porukkaan jotka haukkuu ihmisiä milloin mistäkin itse väärin käsittämästä kommentista, sitte haukkuvat päälle rasistiksi ja luulevat saavansa sillä käytöksellä jotain hyvää aikaseksi. Rasismi sana on itsessään ase ja se pitää kieltää koska se aiheuttaa enemmän ongelmia kuin mitään muuta. Rasismi sanalla myös oikeutetaan joka maassa kaikki rikokset ja kusipäinen asenne muita kohtaan.

Antti Kasvio

Suomen poliittisen johdon on katsottava peiliin vallitsevan ilmapiirin syitä arvioitaessa. Äärioikeiston toimia ei ole uskallettu tuomita selkeästi, koska sen on pelätty johtavan perussuomalaisen puolueen jakaantumiseen, hallituksen hajoamiseen tai molempiin. Äärioikeisto kokee näin saaneensa avoimen valtakirjan, jota se käyttää hyväkseen monien laman ahdistamien ihmisten hiljaisesti tukemana.

Jos tilanne halutaan korjata, pallo on ennen kaikkea Juha Sipilällä ja Alexander Stubbilla. Heillä on puolueidensa ja hallitusryhmiensä johtajina mahdollisuus vaatia perussuomalaisia siivoamaan nurkkansa tai lähtemään hallituksesta. Timo Soinin tehtäväksi jää tällöin valita, millaista puoluetta hän itse on valmis jatkossa johtamaan.

Jos herroista löytyy riittävästi miestä velvollisuuksiensa täyttämiseen, uskon maamme ilmapiirin kohenevan hetkessä ja lasten voivan lähteä turvallisemmin mielin koulutaipaleilleen.

Taloudellinen ahdinko ja ihmisten hätä ei tietenkään korjaannu tällaisilla toimilla, ja ne heijastuvat poliittiseen elämäämme jatkossakin. Mutta ainakin ongelmia voitaisiin lähteä ratkomaan nykyistä järkevämmässä ja rakentavammassa hengessä.

Hannu Korpilampi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmäkö siellä netissä kirjoittelee?

Asenteiden koveneminen ei johdu Soinista tai perussuomalaisista, hädästä tai taloudellisesta ahdingosta. Se johtuu puhtaasti ärsyyntymisestä. Antirasistinen suvaitsevaisuusjoukko meni heittämällä yli kohtuullisuuden rajan ja kampanja jatkuu vielä edelleen.

Luulivatko he oikeasti ettei tuo uskomaton koohottaminen saa aikaan vastareaktiota? Kuvittelivatko he että he oikeasti saavat öykkäröityä rasismin pois tästä maasta? Ymmärtävätkö he lainkaan miten ihmiset toimivat?

Petri Mylly

Ai että Soinin vikako tämä nyt sitten olikin. Otahan se pää pois sieltä p******tä. Soini on ollut koko ajan maahanmuuttokriittinen, ei maahanmuuttoVastainen. Immosen henkilökohtainen kommentti Ei ole kenenkään muun kommentti ja kaikenlisäksi laillinen. Nämä vihervassarisuvakit ihan itse on lietsoneet tämän haloon ja nyt kun kansan tuki on kääntynyt vastustukseksi niin sitten alatte syyttää Soinia ja persuja. Herää jo. Maahanmuuttopolitiikkaa on harjoitettu jo ennen persujen tuloa hallitukseen ja siinä tehdyt linjaukset on kussu kintuille aikaa sitten. Nyt kun persut yrittää hiukan jarruttaa tänne pääsyä ja rahojen jakamista niin johan tollaset kukkahatut ottaa herneen nenään.

Toni Saari

Koska ihmisiä opetetaan nykyään esiintymään omilla nimillään netissä, niin ei, ei tämä tästä mitenkään laannu. Anonyymi-internet oli paljon parempi paikka, vaikka mainosmiesten ohjaamana siitä valehdellaankin muuta.

Anonyymissä tilassa oppii tuntemaan ihmisen ja ei pysty muodostamaan ennakkoasetelmia, siksi pseudo- ja anonyymit tiloissa tämmöisiä rasistisia purkauksia ei tapahdu. Rasismi on pikemminkin ennalta rasististen ihmisten aiheuttaman tausta-säteilyn tasolla.

Mutta hei, onhan meillä nyt mukavasti kohdennettu mainonta ja kivasti NSA vakoilemassa, sillä voi lohduttautua sitten.

Toni Hiltunen

Kirjoittajia on monenlaisia. Äänekkäin ryhmä lienee tämä "saunan taakse" -porukka, jonka kanssa on ihan turha käydä mitään järkevää keskustelua. Sieltä se aito rasismi paistaa läpi. Toivoisin, ettei sitä kuitenkaan sekoiteta maahanmuuttokriittisyyteen.

Arto Luukkainen

Rasismia valitettavasti esiintyy Suomessa. Monet lapset oppivat sen vanhemmiltaan. On todella ikävää, minkälaisen palautteen tuossa kuvassakin esiintyneet ovat saaneet päälleen. Asiaa ei kuitenkaan auta se, että suomalainen media ja poliitikot valehtelevat asiassa räikeästi ja tekevät lopulta vaikeaksi ottaa todesta juuri mitään rasismikertomusta. Immosen Facebook-päivityksen jälkeen nostettu ja jo 2,5 viikkoa kestänyt hyöky on ollut niin naurettavaa, että media on antanut itsestään kuvan jonkin diktatuurin propagandakanavana.

Esimerkiksi Ylen jälkiviisaat oli täynnä raakaa valehtelua Immonengatea käsitellessään:

https://youtu.be/lnPMzN8BJME

Pasi Laakso

KANSA voi huonosti, eikä ketään kiinnosta muu kuin kurjistaminen. JOhtajia siirtyy isoine eläkkeineen portugaliin veropakolaisiksi - köhät siirtyy leipäjonoihin. MItä tässä oikein on ihmettelemistä? Ihmiset suuttuu, kun toiset vetää kermat päältä ja tekijät saa nuola vuoan. Kannattavia tehtaita lopetaan - ihmiset työttömiksi. Kannatista tehtaista ihmisiä heitetään pihalle omistajien ahneuden takia. KOSKA täällä oikein puhutaan oikeista ongelmista? Pride ja Unelma mielenosoitukset kokoontuvat provosoimaan. EIKÖ oikeesti ihmiset tajua, että niin metsä vastaa kun sinne huutaa? Jos täällä ihmisillä olisi hyvä olla ja tunne, että joku välittää muustakin kuin suurista omaisuuksista, niin olisi varmasti rauhallisempaa. Köyhyys ja pahoinvointi lisää rikollisuutta ja agressioita. AIKA herätä!!

Tapani Vuola

Rasismi tarkoittaa sitä, että ihmistä haukutaan tai häneen kohdistetaan vihan ilmaisuja tai hänestä oletetaan asioita pelkästään hänen ihonvärinsä/etnisen taustansa vuoksi. Se on rumaa ja alhaista, eikä sovi sivistyneeseen käytökseen. Se ei ole mitenkään hyväksyttävää. Poliisi on tällaisen huolestunut tällaisen käytöksen lisääntymisestä.

Se ei johdu siitä, että suurin osa suomalaisista sanoo, että rasismi on väärin. Se ei myökään ole ulkomaalaisten vika. Maahanmuutosta, siirtolaisuudesta ja pakolaisuudesta täytyy pystyä keskustelemaan, että ihmisiä nimitellään neekereiksi tai uhataan hirttämällä, sen luulisi olevan helposti ymmärrettävää. Rasismi ei mitenkään edistä asiallista keskustelua, se estää sitä.

Heikki Leivo

Ennen wanhaan lapsille tarinaa pojasta, joka huusi alinomaa "susi! susi!". Tarinan opetus on aikaa sitten unohtunut varsinkin median alalla. Rasismia ja vihapuhetta pakkosyötetään nykyään koko ajan joka tuutista sellaisella volyymillä, että ainakin itsessäni pelkkä ko. sanan näkeminen aiheuttaa miltei fyysistä pahoinvointia. Median aivopesu on onnistunut niin hyvin, että on ihan päivänselvää mistä aiheista ei voi keskustella ilman rasistin leimaa otsassa. Ihan oma lukunsa on natsikortti, jota ennen pidettiin mauttomana argumentointivirheenä. No viime aikoina on käynyt selväksi, että rasistien lisäksi Suomi suorastaan kuhisee natseja ja pikkuhitlereitä. Uutisten kommettiosioiden puuttumisesta oppii vähitellen, mistä asioista on syytä vaieta. Kaiken tämän tarkoituksena lienee lukijakunnan ehdollistaminen tunnistamaan väärät mielipiteet ennenkuin ne ehtivät realisoitua korvien välissä.

markku palonen

Tehdään sitten niin, että jos ei saa sanoa eskimo tai hindu, olkoon kaikk eläimet ja ihmiset olioita ,jollon kaikki oliot ovat saman arvoisia nimityksen mukaan , ei ole somaleita,ei suomalaisia,ei suomen kansalaisia.Ei rasisteja tai natseja,jos joku puukottaa toista , kerrotaan vain olio puukotti toista oliota tai jos joku eläin hyökkää ja tappaa,niin olio tappoi toisen olion.Näin saadaan estetyksi leimaamisen johonkin ryhmään ja yleinen viha laantuun kun ei tiedetä kuka tekee mitäkin,kaikki voivat pelätä kaikkia ja kaikki voivat uskoa kaikkia.Jos Suomalaistaiteilija ei voi olla suomalainen vaan suomen kansalainen joka eroittelee rodullisesti ihmis ryhmät tai eläin rodut niinj olkoon olioita.Työ paikkoja hakiessa ei saa kertoa minkä ikäinen henkilö hakee työtä, eikä onko kyseessä nainen tai mies,eikä saa kertoa mitä työtä on tehnyt tai mitä osaa ,eikä saa kertoa mitä työtä hakee.Nämä nimittelyt ja viranomaisten peittelyt eria asioissa,ei kuitenkaan palvele ihmisiä.Murhaajat istuvat oikeusaleissa pussi päässä ja jostain muistomerkistä tehdään taideteos että saadaan nimeä kuuluisaksi vai oliko kyse kunnioittaa sodissa kuolleita.Tehdään kuvistakin ns näkymättömiä ei nähdä minkävärisiä ihmiset ovat, puhutaan että kuva on näkymätön ja kuvassa on olio jonkun edessä.Mihin suuntaan ihmiset ovat menossa ??Esimerkiksi neekeri sana on kotoisin pohjois afrikan saharan alueella asuneista neekeri heimosta.Sitä sanaa käytettiin lapsuudessani yleisesti ,jonka jälkeen kyseinen sana alkoi levitä haukkuma sanaksi,oliko se sitten oikein tai väärin,siihen en ota kantaa.

Reijo Hämäläinen

Minä olen huolestunut suomen valtamedian sensuurista mukaan lukien uusi suomi. Se että suomalainen näkee mitä kaikkea maahanmuutto tuo mukanaan ja vastustaa sitä ei tee hänestä rasisitia. Valtamedian kirjoitukset ovat oikeasti rasistisia, syrjäyttävät täysin kantasuomalaisen ja hänen ajattelun, valehtelevat ja pimittävät kansalta todellista tietoa asioista. Lehtien otsikoilla kaunistellaan asioita ja ohjataan tietämättömän kansalaisen ajatuksia valheilla väärään suuntaan.
Tilaanne on täysin sama kuin venäjän valtamediassa paitsi että sensuurin kohde ja aihe ovat erilaiset.

Olavi Myllymäki

Totta on, että taloustaantuma pitkittyessään johtaa ikävyyksiin. Nyt merkit ovat sellaiset, että talouden lasku vain kiihtyy. Entistä suurempi osa putoaa keskiluokasta ja paremmistakin oloista niukkuuteen. Turvaverkot ovat tosi paremmat, kuin
1930- luvulla, mutta jos rahat loppuvat, anarkia lisääntyy. Ei mikään viranomaistaho sitä pysty patoamaan. Odotellaan vaan ja katsotaan miten käy. Ainakin johto vaihtuu monessa maassa.

Ulla-Kristiina Salmi

Minä en koe kärsineeni mistään maahanmuuttaneiden takia. Tiedän oikeuteni, ja osaan niitä vaatia. Tiedän, että maahanmuuttaja ei niitä tiedä, ja siksi heille on asia selitettävä ja heitä ohjattava. Jos alkaisivat minua kohdella samoin, niin loukkaantuisin, koska kokisin, että he eivät pidä minua oikeustoimikelpoisena.

Sami Heinonen

Poliisi ja lehdistö pyrkivät viimeiseen asti salaamaan rikollisten etnisen alkuperän jos tekiä on etno. Suomalaisia haukutaan päivittäin rasisteiksi ja todella väärin yleistäen eikä rikollisen suomitausta jää varmastikaan kenellekään epäselväksi. Tämän todella tiukan mokutuspolitiikan seurauksena, aivan aiheellisesti ihmiset etsivät todellista tietoa tapauksista jotka ovat tapetilla, nykyisten propagandajulkaisujen sijaan. Tästä syystä on esim. MVlehti ja lisää mokutuspolitiikan vastaisia julkaisuja varmasti ilmestyy.