Maanantai 18.2.2019

Nyt puhuu hylätty toimittaja: ”Olen rikoksen uhri”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.9.2010 16:52
Päivitetty: 
2.9.2010 17:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Yleltä lähtöpassit saanut toimittaja Antero Eerola epäilee hylkäyksensä syyksi ministeri Jyrki Kataisen painostusta.

Päivän puhutuin toimittaja, Yleisradion hylkäämä Antero Eerola on ihmeissään kohtalostaan. Eerola kertoo Uudelle Suomelle, että Yleltä ilmoitettiin hänen Moskovan-avustajasopimuksensa lopettamisen syyksi kaksi tietokonevarkautta, jotka tapahtuivat viime vuoden syyskuussa ja nyt heinäkuussa.

– Yleisradion johdon puolelta esitettiin, että tämä aiheuttaa jonkinlaisen luottamuspulan. Ikäänkuin minä olisin itse ollut syyllinen siihen, että hallustani varastetaan Ylen omaisuutta. Minä olen ollut rikoksen uhri ja tästä syystä menee työ alta. En osta tällaista syytä, Eerola ihmettelee.

Läppärit vietiin Eerolan mukaan hänen kotoaan. Niissä ei ollut hänen mukaansa muuta arvokasta kuin vanhoja juttuja ja niiden käsikirjoituksia.

Esimies varoitti Kataisen käyvän kuumana

Eerola ihmettelee, miksi Yle suhtautuu tietokonevarkauksiin hänen kohdallaan niin ankarasti. Hänen mukaansa Venäjä on korkean rikollisuuden maa, ja että muiltakin kirjeenvaihtajilta on varastettu tavaraa useamman kerran.

Eerolan mielestä todellinen syy välien katkaisemiselle on se, että kokoomus on painostanut Yleä valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) lausunnoista nousseen kohun takia. Eerola haastattelussa Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshev ärähti Kataiselle ja kokoomukselle.

Eerolan Yle-diili oli katkolla elo-syyskuun vaihteessa. Hän ihmettelee, miksei hylkäysaikeista kerrottu aikaisemmin, jos kerran syy oli tietokonevarkaus tai -varkaudet. Eerolan mielestä Katais-kohulla ja Ylen hänelle antamilla lähtöpasseilla näyttäisi olevan selvä ajallinen yhteys varsinkin, kun hänen Yle-esimiehensä oli varoittanut Kataisen esikunnan käyvän kuumana uutisoinnin takia.

Yle: ”Meillä ei ollut muita mahdollisuuksia

Ylen uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen myöntää Uudelle Suomelle, että Eerolan jutun takia kokoomuksesta oltiin häneen yhteydessä. Hänen mukaansa poliitikkojen esikunnista tulee monesti palautetta julkaistuihin juttuihin liittyen, eikä Katais-tapauksessa ole mitään poikkeuksellista.

– Antero Eerola on hyvä toimittaja ja me olemme tyytyväisiä hänen juttuihinsa. Olen pahoillani että tiemme eroavat. Meillä ei ollut muita mahdollisuutta ja se ei johdu hänen jutuistaan. - - Se liittyy tietoliikenteeseen ja siihen, miten meidän firmassa pitää tietoturvasta huolehtia, Kemppainen muotoilee.

Kemppainen vihjaa, että Yleltä saattaa tulla tänään Eerolan lähdön syistä vielä tarkempia tietoja.

SDP:n varapuheenjohtaja ja Ylen hallintoneuvoston jäsen Pia Viitanen vaati tänään Kansan Uutisten haastattelussa, että Ylen hallintoneuvostolle annettaisiin selvitys Eerolan työsuhteen päättymisen syistä.

Kemppainen on valmis antamaan selvityksen.Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) totesi Verkkoapilalle, että tällaiset työsuhdeasiat kuuluvat Ylen toimivalle johdolle, ei hallintoneuvostolle.

Eerolan työsuhteen erikoisesta päättymiskuviosta uutisoi tänään ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Miksi uskot Antero Eerolan saaneen lähtöpassit Yleltä? Ota kantaa US-kyselyssä.

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mikael

Sen sai nyt kokea nahoissaan Eerola.
Ei olisi saanut ottaa esille Venäjän korkealla tasolla Kataisen suunpieksäntää ja vähätteleviä Hollanti-rinnastuksia.
Siis valtiovarainministerin sekoilua ulkopolitiikassa.

Jyrkin nenälle ei toimittajat hypi, tai menee työpaikka, ja se on viesti muillekin toimittajille.

Onko VÄÄRIN

Miten kukaan voisi enää luottaa Eerolan kirjoituksiin? Kertoo aivan omia tarinoita haastateltavilleen saadakseen nimensä esille "kohulööpissä". Luottamuksen menetettyä ei voi jatkaa tehtävissään. Olen ymmärtänyt journalisteillakin olevan ammattietiikan.

Hannu Mikael

"Kertoo aivan omia tarinoita haastateltavilleen saadakseen nimensä esille "kohulööpissä".

Olivatko siis valtiovarainministeri Kataisen ulkopoliittiset lausunnot Eerolan keksimiä omia tarinoita?

Onko VÄÄRIN

Tarkoitushakuisesti kysyi ”Moskovan kommenttia” Kosatshevilta lehtiotsikoista, ei siis siitä mitä Katainen oli sanonut. Samantien olisi voinut kysyä kommenttia Ruokolahden leijonasta. Mitä ihmeellistä Kataisen lausunnossa oli???

dustin

Katainenhan puhui palturia aluksi. Mikäli kysymykset on tehty näiden kommenttien pohjalta niin Eerola oli kysynyt aivan oikeita kysymyksiä. Katainen korjasi myöhemmin lausuntoaan mutta kun tuossa asemassa laukoo päättömyyksiä niin ei niitä hetkessä korjata.

Tämä sähköposti esimieheltä kertoo jo jotain siitä että Kokoomus on painostanut tässä YLEä vähintään epäsuorasti ja nyt on keksitty sitten nämä varastetut tietokoneet syyksi. No, voin sanoa että jos YLEllä on oikeasti IT-puoli hanskassa niin ne läppärit on jo etänä deaktivoitu tärkeän tiedon osalta, kunhan verkkoon on liitetty. Muutenkin datan tulisi olla suojattua ja salasanan takana. Tämä ei voi olla se syy miksi Eerola sai potkut.

Onko VÄÄRIN

Ei Katainen mitään palturia puhunut, yksi mitäänsanomaton asiavirhe (Hollanti/Espanja) oli alkuperäisessä lausunnnossa. Eerola kysyi edelleenkin K:n mielipidettä iltapäivälehtien lööpeistä ja katsoi parhaakseen levittää harhaanjohtavaa tietoa. Luulisi journalistin käyttävän lähdemateriaalinaan alkuperäsitä lausuntoa eikä tabloid -lehdistön alakoulu revittelyä.

Eerola sai aikaan kohun. Kataisen lausuntohan on täyttä asiaa pl Hollanti/Espanja.

PapaRomeo

Tää nyt sitä SUOMETTUMISTA onkin kun Venäjä asiasta ei todellisuudessa saa puhuakkaan. Kataisen lipsahdus ja loukkaus olisi pitänyt tajuta painaa villasella.

Eihän kukaan hauku vaimoaan läskiksi luokkaamatta häntä verisesti olipa vaimo kilon tai 100 kiloa ylipainoinen. Jo pelkän vaimon lausuminen tässä yhteydessä on loukkaavaa.

Se että toimittaja saa "potkut" kun esittää väärän tai väärin kysymyksen Venäjän edustajalle on todellista Suomettumista.

Onko VÄÄRIN

Oletetaan että minä lausunnossani totetan vaimollasi olevan 1kg ylipainoa. Naapurini kertoo torilla kansalaisille minun väittäneen vaimoasi läskiksi ihraperseeksi. Torilla naapurin väittämän kuullut tulee kysymään sinulta mitä mieltä olet minun kommentistani.

Toimittaja ei laiskuuttaan perehtynyt lausuntoon niin kuin se oli alkuperäisesti esitetty, vaan jatkoi "rikkinäinen puhelin! ketjua ja pyysi kommenttia "rikkinäiseen puhelimeen". Ammattietiikan vastaista ja roskakori journalisimia sanon minä.

leftlibero

Kokoomukselle niin siistille ja sliipatulle frisyyrille. Viimeistään nyt lukeneiston alkavat lähteä - ja syystä. Sananvallan vapauden kanssa leikkiminen, joka johtaa tällaisiin tuloksiin on asia joka saa allekirjoittaneen karvat aina pystyyn. Vapaassa Suomessa?
Joskus Kekkosen hurjina aikoina nämä hiillostukset olivat maan tapa, yleinen vaiva, joskaan kaikki eivät sittenkään lannistuneet: Esim. HS puolusti Kekkosen laimean ja täysin turhan Budapestin vierailun aikaista, näyttävästi syrjään heitettyä toimittajaansa niin kiivaasti että jopa Linnassa viisaammat alkoivat kalveta. Presidentin kuvaa ei näytetty lehdessä moneen kuukauteen, ja vaivoinhan sen sopu syntyi.
Ollaanko nyt jälleen samassa tilanteessa? Kun Kokoomuksen puheenjohtajan pitää Moskovan "keikan" jälkeen näyttää ja pullistella "julkista" valtaansa?
Jos Kokoomus on valmis tähän tiehen, esimerkkiä voi edelleen hakea samaisesta Moskovasta. Osoitteena nyt Putinin toimisto -ja oikeita esimerkkejä vallan käytöstä "turhia kirjoittavaan" mediaan tulee varmasti. Kuin Kalasnikovin piipusta.

Ola

Repo-radion Suomeen haluttiin vallankumous. Suomi liitettäväksi onnellisten NL:n kansojen joukkoon.

Stalinistit ja taistolaiset miehittävät YLE:n. Länsi oli paha pimeyden valtakunta. Idässä paistoi aurinko. Siellä kaikki olivat onnellisia. Diktatuurista, KGB:stä, ihmisten katoamisista, elintarvikepulasta, maailman suurimmasta kaatopaikasta eikä vankileirien saaristosta mainittu sanaakaan. Yleisradio peitti kaiken valheen kaapuun.

Ymmärrän, että tästä on vaikea päästä irti. Mutta mennyttä diktatuuria haikailevienkin olisi hyvä tulla pähän päivään. He ovat valtansa menettäneet. Suomesta ei tullut kommunistidiktatuurin osaa.

Valehtelu ja ihmisten pettäminen on päättynyt. Normaalit kansainväliset suhteet ovat palaamassa.

Vierailija

"Suomesta ei tullut kommunistidiktatuurin osaa.
Valehtelu ja ihmisten pettäminen on päättynyt."

Miten lienee ;-)

”Komissio, komissaarit ja neuvostot Euroopan Liittovaltiossa:

Itäisessä Neuvostoliitossa oli 15 komissaaria, jotka eivät olleet kansan vaan heidän itsensä valitsemia. Suomalaisista pisimmälle pääsi Otto Wille Kuusinen, joka kuului Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomiteaan, sihteeristöön ja puhemiehistöön (poliittiseen toimikuntaan).

Läntisessä Neuvostoliitossa on 27 komissaaria, jotka eivät myöskään ole kansan vaan heidän itsensä valitsemia vallanpitäjiä. Italian suhteen ei voi olla kenellekään epäselvää, etteikö tiedostusvälineiden omistaminen ole tie valtaan..."

http://henry2.blogit.uusisuomi.fi/2010/09/02/taipuuko-suomi-enemmisto-pa...

Ratsumies Reima

Näin se vaan on, että työnantaja vastaa henkilöstöstä. Hallintoneuvosto arvioi toiminnan tuloksia.

Onhan se aika outoa jopa YLEssä, josta ollaan jätetty uudistamatta kymmenien, ehkä satojen työntekijöiden määräaikaisia työsopimuksia ilman että demaripäättäjä narisisi, nyt vasemmisto nostaa asiaa esiin yhden kommunistitaustaisen määräaikaisen työntekijän osalta.

Kun lisäksi huomataan, että kaksi YLEn (lue: veronmaksajien)läppäriä on kadonnut tilapäisen työntekijän hallusta, niin enpä ihmewttele työsuhteen päättämistä.

Rokj

On se kummallista, kun pitää aina valittaa. Jos olet, Eerola, hyvä toimittaja, niin sinähän saat työpaikan mistä tahansa. Hyviä työntekijöitä arvostetaan ja niille kyllä löytyy aina työpaikka. Mutta jos oletkin kommari, valittaja, kaunainen, kateellinen, niin paikkasi taitaa olla sosialistimaissa; Kiina, Chile. Venäjä arvostaa Suomeakin enemmän lojaalisuutta ja rehellisyyttä.

kyy

Yleisradion omistaa koko Suomen kansa, ei vain hallituspuolueiden hännystelijät. Siksi Ylellä ei voi eikä saa olla mitään yhtä ja yhtenäistä linjaa tai kantaa, kuten muilla, kaupallisilla viestimillä (esim kanta Natoon, ydinvoimaan, hallitukseen tai oppositioon).

Median edellytetään olevan "vallan vahtikoira", niin myös Yleisradion ja se tarkoittaa MYÖS kriittistä suhdetta hallituspuolueisiin ja ministereihin. Jos näihin suhtauduttaisiin kokonaan myönteisesti, kuten Kataisen mieliksi enimmäkseen on asian laita, lähestyisimme pohjoiskorealaista mallia.

Mutta Katainen yrittää luoda Suomeen berlusconilais-putinilaista tiedotusilmastoa ja on onnistunutkin hankkeessaan varsin hyvin. Kaupallisen median valtaaminen on käynyt kuin itsestään ja nyt kokoomus yrittää yksipuolistaa myös Yleisradion.

Tuollaista operaatiota on syytä vastustaa kaikin keinoin. Tämä koskee myös kokoomuksen kannattajia, siis niitä heistä, jotka ymmärtävät monipuolisen tiedotuksen välttämättömyyden. Nimenomaan heiltä odotan ankaraa kritiikkiä Kataisen pyrkimyksiä kohtaan. Uskon näet että kokoomuksessakin on riittävästi järkevästi ajattelevia, jotka voisivat panna poikki tuon kohtalokkaan tien kohti tiedonvälityksen täydellistä yksipuolistumista.

salakankee

Otetaan nyt taas tämä standardiesimerkki - Näsämatti.

Miehellä olisi ollut kaikki eväät mihin tahansa. Itse tärveli sen tien mitä pitkin aikoi kulkea.
Voi kukin miettiä, mistä se kertoo.
Toisin kuin ent. toimittajat täälläkin (US) jaksavat jauhaa kuin mantraa, että julkisuutta ei voi hallita, SITÄ VOI, kun elää ihmisiksi. Aina ja kaikkialla.
Niin helppoa se vain on. Ilmainen neuvo kaikille jotka pelkäävät mediaa. Olkaa rehellisiä itsellenne ja muille, hyvin menee. Luurankoja ei kannata piilotella vaatekaapeissaan.

kyy

Tuo mitä kutsut ihmisiksi elämiseksi aina ja kaikkialla merkitsee itse elämän valuttamista viemäriin.

Suomalaiseen mentaliteettiin, koulutukseen ja kulttuuriin on aina kuulunut itsensä tekeminen näkymättömäksi. Kieltämättä sellainen on AINOA tapa hallita julkisuutta.

Kiitos vaan neuvosta, joka ei ole mitenkään uusi.

jani73

Seuraavaksi rupeaa ilmestymään lapsipornokuvia vastustajien kotikoneille. Yllättäviä tietoturva päivityksiä ilmestyy eduskunnan koneihin etäpyyntöinä :) V***u on lapsellista toimintaa kokoomukselta - korpivaellus Kekkosen takapuolessa vuosikymmenten ajan purkautuu nyt pelottavalla tavalla. Ja tämän puolueen pitäisi johtaa Suomi uuteen nousuun?

tapio_o_neva

Uskon, että Fujitsu-Siemens Services Finland Oy kykenisi erottamaan lapsipornolla ministereiden tietokoneella kenet tahansa.

Suomessa valtovalta on luovutettu japanialais-saksalaiselle yhtiölle.

Ihme, ettei tätä tietokoneiden ylläpitotehtävää ole luovutettu SVR:n tai FSB:n tytäryhtiölle halvimman tarjouksen mukaan.

Suvi Lindén ja Anne Holmlund saisivat parantaa tietoturvaa Suomessa. Viranomaisten puhelimet on saanut jo Suomen Erillisverkot Oy:lle, mutta sähköpostit vaeltavat edelleen Fujitsu-Siemens Services Finland Oy:n käsissä vaikkapa Försvarets Radioanstaltenin kautta kansainväliseen Internetiin. Telia-Sonera Finland Oy on tässä asiassa ilmeisesti avainasemassa.

Suomi on sähköpostiturvallisuuden kaalimaa.

peevee

Kosatshev ja Katainen ovat molemmat todenneet Eerolan valehtelijaksi. Jäätteenmäki sai aikanaan luottamuspulan valehtelun vuoksi. Ja näin kävi Eerolallekin. Ai niin: ja Eerola ei ole tehnyt eletäkään korjatakseen annetut väitteet valehtelusta. Ei ole tehnyt, koska tietää valehdelleensa.

Kysymys kuuluu: miksi YLE:n tulisi pitää valehtelevia toimittajia palkkalistoillaan? Vastaus: ei tulekaan pitää. Siksipä Eerolan työsopimusta ei jatkettu. Piste.

jussi vaarala

ylen ilmoittaa että toimittaja on valehdellut

eikä sen arvioimiseksi riitä sen enempää kataisen kuin kosatshevinkaan sanomiset

ylen pitää osata se itse arvioida ja perustella - jos ei esimies osaa ja/tai ilmoita sitä on hän epäpätevä tehtäväänsä

ei toimituksen toiminnan kriteereitä pidä luovuttaa muiden valtaan - ja ylen kaltaisessa julkisrahoitteisessa laitoksessa ne kriteerit pitää olla avaoimet ja perustellut

jussi vaarala

#
Sami Haapavaara kommentoi:
3.9.2010 14.49

Tälläistä kuuluu savosta
http://www.savonsanomat.fi/mie…ria/594945
#
70
jussi vaarala kommentoi:
3.9.2010 14.57

69. Jos Eerola nauha on totta - miksei hän toimita sitä muuallekin - niin hänen johtopäätöksensä on totta:

veljespuolueet ampuivat viestintuojan huomattuaan tehneensä virheen.

Eli - politiikka uhraa median.

Eli - kokoomus on täysin lähtenyt kyseenalaisille mediamanipulaation linjoille.

jussi vaarala

Jos Eerola on valehdellut - mikä voidaan todeta oikeaksi tai vääräksi väitteksi jos hänellä on oikeasti haastattelunauha ja toimittaa sen medialle, kuten on tehnyt Savon Sanomille joka siis nyt on pääroolissa nauhan esiintuomiseksi - niin on selvä että Eerola sai mennä. Jos hän ei valehdellut niin hän pääsee kuittaamaan isot rahat nipuilla syytteistä kunnianloukkauksesta mm useilta kommentoijilta täällä. Samoin njiiltä kokoomuspoliitikoilta jotka sanoivat hänen valehdelleen.

Ja pöytä on petattu tosiasia-aineksilla nyt Julkisen Sanan Neuvoston tulla ja tutkia asia - miksi se ei vaadi Eerolan nauhaa.

Pöytä on katettu tosiasioilla myös Ylen toiminnan tutkimiseksi tässä asiassa - jossa köy niin että jos Eeerola ei ole valehdellut niin Ylessä joitain muita erotetaan tai siirretään toisiin tehtäviin kuin Eerola.

Ja mitä tekee kokoomus - tahraako se tässä tilanteessa eettisen maineensa pahemman kerran vai käykö asian eettis-realistisia pohjamutia myöten - siihen kun on tiedossa tosiasia-ainekset - kenen pohjamuta on kysymyksessä täytyyy kansan saada tietää.

jussi vaarala

Huomatkaa että Savon Sanomat myöntää epäsuorasti sillä olevan nauhan koska on julkaissut Eerolan mielipiteen jossa hän sanoo luovuttaneensa nauhan lehdelle. Näin ollen alkaa Savon Sanomatkin olemaan tässä lirissä jos ei julkaise nauhaa.

peevee

Toimittajana Eerola voi toki itsekin tuoda nauhat esiin. Ja itse asiassa pitäisikin, jos kerran pitää toimintaansa moiteettomana.

Mutta todellisuus on jotain muuta. Eerola ei kiistä valehdelleensa. Eerola ei edes ole halunnut omien haastattelunauhojensa julkistamista. Se kertoo jo paljon. Toimittajasta. Piiloittelee omaa haastatteluaan.

Eikös Jussi Eerolan pitäisi nyt nostaa oikeusjuttu haastattelemaansa venäläistä vastaan? Rikospaikkana Venäjän suuri maa. Tuomioistuimena arvostettu venäläinen tuomioistuin!

jussi vaarala

kasasin tosiasia-ainekset kehiin siltä osin kun tiedetään - ja levitin sen eteenpäin

nyt katsotaan miten eri tahot toimii

erityisesti kokoomus - koska se on mahdollista että Katainen on sotkeutunut mokien ketjuun ja sen paljastuminen on huono asia kokoomukselle koska se veisi oitis uskottavuutta puolueelts

näin ollen jos Katainen on mokaketjuilija niin hänen asemansa tulee kokoomuksessa kyseenalaiseksi koska hänen puheenjohtajuutensa sen jälkeen merkitsisi kannatuksen laskua - joten - saattaa olla ettö kokoomuksessa vaihtuu pian puheenjohtaja ennen vaaleja - ja jos vaihtuu niin vaihtuuko valtiovarainministeri - ja jos ei vaihdu tai vaihtuu niin kaatuuko hallitus jne

Berliininmunkki

FSTn toimittaja sai aikoinaan lähteä. Syyt olivat myös hämärät.
Eerola, et ole varsinaisen rikoksen uhri - ellei politiikkaa katsota rikokseksi.
Ylellähän sinulla on töitä jatkossakin kotimaassa koska olet solminut työsopimuksen toistaiseksi, vai mitä?

Jos työsopimus oli määräaikainen - älä valita. Tätä tapahtuu jokaiselle joka firmassa ja julkisella puolella.

Jos jäit työttömäksi niin hakemuksia kirjoittamaan nyt kun olet kuuluisa. 3 kuukauden päästä kaikki kysyvät "kuka Eerola?"

tapio_o_neva

Kun yksityisellä sektorilla työsopimusta ei jatketa, on kysymyksessä normaali markkinatapahtuma. Ei siinä kysytä, miksi et antautunut esimiehelle tai miksi oli epäsosiaalinen työyhteisössä vaikkapa vanhakantaista moraalia ylläpitääksesi.

Kun Yleisradiossa lahtarivalta käy eduskuntavaalien edessä Vasemmistoliiton suojeluksessa olevaan toimittajaan, on kyseessä tietenkin sananvapauden rajoitus ja Kansallisen Kokoomuksen vaalityö.

Jotenkin tuntuu siltä, etteivät sosialidemokraatit ja vasemmistoliittolaiset ole nyt ymmärtäneet, että edessä ovat eduskuntavaalit ja Kansallisen Kokoomuksen mielikuvat ovat niin kalliita, ettei niitä voi luovuttaaa joukkotiedotusvälineissä kenen tahansa Yleisradion toimittajan rikottavaksi.

Jyrki Katainen edustaa Jumalan luterilaiselle asettamaa esivaltaa eikä häntä saa pilkata tai parjata kuin Jeesus Kristusta.

On varmaaan niin, ettei Jyrki Katainen, jolla on niin republikaanisen puolueen tuki kuin nyt jo myös Yhtensäisen Venäjän tuki, molempien veljespuolueiden, turhaan miekkaa kanna niin kuin ei Lauri Kivinenkään.

Eerolasta nyt vain tehtiin varoittava esimerkki muille toveritoimittajille, jotta varoisivat rikkomasta Kansallisen Kokoomuksen Ylen pätevää mielikuvaa tehokkaasta asianhoidosta.

Lasse Laaksonen

Korruptio ei meillä useinkaan ilmene rahalahjoina. Sitäkin useammin se ilmenee kostona. Kostosta tehokkaimpia lienee erottaminen ja ammatin harjoittamisen tosiasiallinen estäminen. Se merkitsee vuodessa noin 30.000 euron nettotappiota, pahimmassa tapauksessa kuolemaan saakka. Jos voi aiheuttaa liikeyritykselle tappiota, niin vahinko on miljoonia euroja.

Työnteonestokoston merkitys on absoluuttinen, ja siis paljon isompi kuin vastaavan suuruisen lahjan antaminen. Lisäksi kosto ei maksa kostajalle mitään.

Suomessa työnestokosto toimii hyvin, sillä markkina-alue on pieni ja työpaikkoja vähän. Pahaveli-järjestelmä on myös hyvin tehokas.

Itse olen kokenut tällaisen koston, jonka syynä oli kansalaisaktiivisuus mahdollisen jatkuvan rikollisen toiminnan lopettamiseksi.

Tsemppiä vaan toimittajalle! Kosto on yhtä väärin, olitpa samaa mieltä tai eri mieltä asioistani. Kyllä sinullakin on oltava oikeus tehdä työtäsi ilman pelkoa kostajasta.

Ja jos toimittaja, sinulla on aikaa ja joku julkaisemassa juttujasi, niin mielelläni kerron sinulle lisää suomalaisesta korruptiosta koston avulla.

Eikö olisi aika perustaa Suomeenkin vallan väärinkäytön valvontakomissio kaikenmaailman tasa-arvo- ja kielipoliisi-inkvisiittorien sijaan. Niinhän muissakin kehitysmaissa on.

ks. http://lasselaaksonen.blogit.uusisuomi.fi/

moro

Kokoomus osoitti raukkamaisen perusluonteensa.
Voidaan sanoa, että täydellisen ämmämäistä vaatia toimittajalle potkuja siksi, että on arvostellut Kataisen älyvapaita puheita.

Nyt nähdään mitä on odotettavissa ämmämäisten kokoomukselaisten johtamassa YLE:ssa. Journalistista vapautta suitsitaan, kuin Putinin Venäjällä.
Ylen hallintoneuvoston- ja hallituksen pitää ottaa puheenjohtajiensa luottamus keskustelun kohteeksi.

Myös hallintoneuvoston lakkauttaminen otettava puheen kohteeksi. Siinä paikka karsia kuluja.- Ja mikä onnellisinta Suomen kansan kannalta; Pääsisimme Sasista eroon.

moro

Mistä sinä tiedät, että hän on valehtelija?
Minä puolestani tiedän todistetusti, että Katainen on puhunut tyhmiä viimeaikoina.
Tiedämme senkin, että kokoomus on vaatinut Eerolan potkuja.
Raukkmaista kertakaikkiaan.
Maa ei ole vapaa silloin, kun se on kokoomukselaisten hallinnassa.
Mitä eroa Berlusconissa- ja Suomen kokoomuksessa?
Ei mitään.

roopesetä

Ei ole väliä, jos Katainen on puhunut TYHMIÄ viime aikoina. Se ei näet oikeuta vääristelemään hänen sanomisiaan. Tämän on myös sanonut venäjän Konstantin Kosatšov. Todistetusti.

Arvostella saa, ei valehdella

roopesetä

Venäjällähän Kosatšov on ollut suurinpiirtein ainoa, joka koko kohua on yleensä kommentoinut. En nyt oikein käsitä millaista todistusta tai keneltä sitä oikein todistusta olet vaatimassa? Antero Eerola lienee hieman jäävi tämän todistuksen antamaan.

SeppX

Kyllä on Suomen ulkosuhteet heikoissa kantimissa, jos tiedonvälitys on suomalaisen toimittajan varassa.

Eerolasta on selvästi tehty syntipukki, kun mopo karkasi Kataisen käsistä. Ainahan politiikko voi syyttää mediaa.

Mutta median painostaminen on jyrkästi tuomittavaa. Ja sehän on tullut ilmi, että Kataisen avustajat "keskustelivat" YLEn uutispomon kanssa.

YLEn uutispomon kantti ei kestänyt.

Katainen ja kokoomus ovat vaarallisia suomalaiselle, vapaalle yhteiskunnalle ja medialle.

timoleppänen

Ja kaivetaan toimittajan kaikki puheet ja tietovuodot esille.

"Kosatshev oli sanonut Kataiselle, että suomalainen media valehteli hänelle.
Nyt olisikin kiva tietää. Mitä Antero on puhunut Kosatsheville ja millaista viestiä Antero on sielä vienyt eteen päin. Suomen yleisradion nimissä.
Antero kertokoon mitä on puhunut???

Kippari

YLE:n ympärillä kiehuu taas. Tuosta edellisesä kiehumisesta ehti kulua jo jokunen kuukausi. Nyt on uuden johtajan (se heppu sieltä Nokialta) aika näyttää kuinka työntekijäänsä puolustaa. Mikael Jungner puolusti toimittajia lautakasajupakan pyörteissä, vaikka rehellisen miehen maineessa ollut "Kanki" Kaikkonen erosi YLE:n hallintoneuvostosta suivaannuttuaaan YLE:n tapaan kohdella Vanhasta.
Jotenkin kuitenkin tuntuu siltä, ettei Jorma Ollilan suosikki (jonka nimeä en millään muista) nouse barrikaadeille banderollia heiluttamaan. Hynät kiinnosti enemmän silloinkin kun niitä vakoilulaitteita Iranille myytiin.
Ulkopolitiikassa palataan nyt vanhaan aikaan. Vain ministerit Katainen/Stubb/Häkämies voivat suunsa aukaista. Muut pysykööt hiljaa. Tulee ihan nostalginen ja suomettunut olo.

Sniper

Pidän kyllä aivan käsittämättömänä väitteitä, että jonkun politiikon suutahdus saisi Suomen Yleisradion erottamaan toimittajan.

Jos näin olisi, Ylessä ei olisi enää yhtään toimittajaa.

Tällaisten salaliittoteorioiden levittäminen on ala-arvoisinta, mitä mediassa yleisönosastoilla voidaan tehdä.

Ei edes Kekkonen aikoinaan kyennyt erotuttamaan toimittajia. Okei, Kari Suomalaisen Hesarista, mutta ei muita.

Sniper

Totta on ja taas oli Urkki asialla. En nyt pidä isona merkkinä poliitikkojen mahdista, jos me yhdessä löysimme vain kaksi tapausta.

Media on suututtanut vuosikymmenien aikana ison joukon "mahtipoliitikoiksi" itseään luulleita. Poliitikot ovat vaihtuneet ja toimittajat jääneet duuneihinsa.

SeppX

Valitettavasti tämä kokoomuksen tekemä YLEn valloitus ja nyt Kataisen jyrähdys ovat tuoneet suomettumisen ja sitä myötäilevän median taas entistä lähemmäksi.

MTV3 on jo kokoomuksen taskussa. Ja nyt on menossa YLEkin.

Putin-Berlusconi-Katainen - mikä heitä yhdistää?

Judgement Day

alunperin saksan-juutalaisten media imperiumi. Samaa aivopesu sakkia kuin Erkko ja Hesari siis. Kokoomusko tässäkin on takana?

Bonnier AB on Bonnierin suvun omistuksessa oleva yksityinen ruotsalainen viestintäyhtiö. Yhtiön perusti Gerhard Bonnier vuonna 1804 Kööpenhaminassa, Tanskassa, jolloin Bonnier julkaisi ensimmäisen kirjansa, Underfulde og sandfærdige kriminalhistorier. Gerhard Bonnierin poika muutti myöhemmin Ruotsiin, jolloin Bonnierista kehittyi ruotsalainen yhtiö. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Bonnier on Pohjoismaiden toiseksi suurin viestintäyhtiö. Sen liikevaihto vuonna 2004 oli 2 169 miljoonaa euroa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bonnier_Group

Bonnierilla on toimintaa sanomalehti-, kustannus-, radio- ja televisioalalla. Sen tytäryhtiön Marieberg Internationalin omistuksessa ovat muun muassa MTV3, TV4, Expressen ja Dagens Nyheter. Bonnierin Suomessa julkaisemia lehtiä ovat Evita, Olivia, Divaani, Digikuva, Tieteen Kuvalehti Historia, Kotimikro, Kunto Plus, National Geographic Suomi, Tee Itse ja Tieteen Kuvalehti.

timoleppänen

Millä tavalla Antero Eerola oli muka suomettumisen ja sitä myötäilevän median vasta kohta???
Senkö takia Eerola saa lähteä kun se vastustaa suomalaisten Venäjän edessä loputonta nöyristelyä???

peevee

... toimittajille alkaa vähitellen valkenemaan että eihän ne kommunistit enää olekaan venäjällä vallankahvassa kiinni. Ne on kuulkaa oikeitolaisia siellä - ja eivät todellakaan tykkää siellä kaiken maailman lavertelijoista ja maansa pettureista.

peevee

Parasta on että ylen johto tekee sen itse. Katsos, vennäinmaalla on ollut porvarit vallassa jo pitkään. He mieluummin keskustelevat asioista kokoomuksen kanssa niiden oikeilla nimillä. Valheita levitellyttä punatoimittajaa ei katsottu hyvällä. Hänen toimintansa haittasi maittemme välisiä ystävällisiä suhteita. Pisteet ylelle nopeasta toiminnasta.

jussi vaarala

kun yle osti stt:ltä se osti hesarin suodattamaa tietoa - siis ei varmasti aitoa journalistista tietoa

siksi stt:stä irtautuminen - johon saattoi vaikuttaa se että siitä aikapäiviä ennen tapahtunutta sekä mielipiteenä että emailina päättäjille ja medialle kehotin tekemään - oli yhtä kuin avata medialle ylessä vapaampi kenttä tutkia

ja nyt ollaan astumassa goebbels-kokoomuksen tielle ylessä - hallintoneuvoston puheenjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja kaikki kokoomusmyönteisiä - ja esiin nostettiin sekin että yle pilkottaisiin - mutta ei vielä sitä että pilkotut osat myytäisiin - ja samalla hävitettäisii koko yle - jolloin oikeistopoliittispaketoitu ääliömediaisuus olisi suomessa täydellinen

tim

Mitä tavallisella ihmisellä on mahdollisuutta vaikuttaa näihin kokoomuksen "Berluscolaisiin" temppuihin. Jos he ovat vallanneet ylen ja käyttävät sitä omien etujen ajamiseen, olisiko meikäläisen soitettava viestintäviraston tv-osastolle katkaisen lupamaksuni ottakaa maksu kokoomukselta. Eikö sen pitänyt olla koko kansan YLE, vai olenko käsittänyt jotain väärin ?

Sniper

Kun lueskelen tämän viestiketjun ja vaikkapa juhani vaaralan kirjoituksia, tuntuu, että juuri heiltä (kirjoittajilta) on mopo lähtenyt lapasesta.

Tällaisten salaliittoteorioiden väsääminen on lapsellista. Veikkaan, että Ylen toimitusjohtaja on itsekin kuullut uutisista, että määräaikaisen työntekijän sopimusta ei jatketa.

Mahtaakohan Jaakko Laakso olla ryhtynyt entisen avustajansa avustajaksi tässä asiassa?

Mila F

... vasureiden riekkumista: Keksitään jotakin, jota luullaan totuudeksi ja puhutaan siitä kaikille. Sen jälkeen uskotaan jo omaan juttuun ja ruvetaan keksimään lisäosia ja kohta uskotaan niihinkin. Lopulta päädytään siihen, että CIA jahtaa Suomessa toimittajia Obaman käskystä. Vasurikuohuntaa.

semi

Sitten ihan oikeasti niin luen enemmän kuin mielelläni, päätelmiäkin on ihan kiva lukea tai ajatuksia. Tähän hallitukseen on vain aika vähän luottamusta ja näyttää siltä että mitä vain voi nykyään Suomessakin tapahtua. Mutta toki on aina mahdollista että asiat tosiaan meni toisin, mutta sitten haluamme avoimmuutta Yle,tä ja kataiselta ja kokoomukselta ja toimittajalta.

Mila F

Eiköhän asia ole nyt niin, että meistä tavantallaajista kukaan ei oikeasti tiedä, mitä on tapahtunut. Tiedämme toimittajan taustat ja hänen esittämänsä väitteet ja venäläisten esittämät väitteet.

Pointtini on siinä, että tässäkin ketjussa vasemmistolaisilla on mielipuolinen tarve keksiä joku salaliitto, josta sitten puhutaan jo parin kommentin jälkeen totena ja ollaan valmiita kaatamaan hallitus. Samaa tendenssiä on ollut havaittavissa läpi historian. Mistä sitten johtuu - kykenemättömyydestä kriittisyyteen, tiedon puutteesta, huonosta koulutuksesta, herkkäuskoisuudesta - you name it. En keksi muita syitä mainitunlaiselle riekkumiselle ja sen kannattajille.

Sniper

Ennen tätä online-uutisten ja nettien valtakautta jokainen toimittaja joutui kaivamaan uutisen ja sen taustat itse. Jalkatyöllä.

Vain harvoin alennuttiin siihen, että uutisaihe, saati näkökulma, otettiin kilpailijamedialta. Toimitusten omanarvontunto ei tätä sallinut.

Nyt se menee juuri niinkuin muutamat ovat sanoneet. Yksi kirjoittaa huhupohjaisen jutun. Toinen pistää vähän paremmaksi ja sen jälkeen jutun kohde onkin jo altavastaaja ilman perusteita.

Tutkivaa journalismiako? No ei todella!

Från Öresund

1. Eerola on free lancer toimittaja, joka ei saanut potkuja vaan jonka määräaikaista sopimusta ei jatkettu.

2. Eerola ei jäänyt työttömäksi. Kansan Uutisten verkkosivuilta näkyy, kuinka hän on raportoinut tänä vuonna mm. Moskovan metsäpaloista, Moskovan miliisistä ja Tšernobylin nykytilasta.

3. Sopimuksen jatkamatta jättämistä ei tietenkään tarvitse perustella yhtään millään, elleivät ne ole jatkuneet vuosikausia. Mutta jos syitä haetaan, se voi olla, että

- Eerola ei ole pitänyt huolta työnantajan omaisuudesta.

- Eerola ei ole noudattanut Journalistin ohjeiden 8 §:ää, jonka mukaan journalistin on pyrittävä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Kyseessä on kai keskeisin journalistin eettinen ohje. Sekä haastateltava (Kosatšev) että uutisen kohde (Katainen) katsovat toimittajan esittäneen muunneltua totuutta. Mitkä ovat Eerolan mahdollisuudet saada haastatteluja Ylelle Moskovassa jatkossa, jos häntä siellä pidetään epäluotettavana? Kyseessä on merkittävä yhteiskunnallinen asia (Suomen Venäjäsuhteet). Media on valtiollinen ja puolueeton (Yle).

Kyllä kai näissä oloissa 8 §:n rikkomista voidaan pitää vakavana.

kiuru

1. Freelancer tekee jutuja tietysti muillekin kuin tässä tapauksessa YLElle
2. Aika pitkä avustajasopimus, kun jo vuosi sitten tietokone varastettiin. Luulisi että jatko olisi aika selvä. Varsinkin kun jatkamattomuuden syynä kerrotaan olevan koneiden varastaminen eikä asia niiden yhteydessä ole aiemmin tullut esille. Eli todellinen syy lienee luottamuspula.
3. Kokoomus on Kemppaisen mukaan ollut jutun tiimoilta yhteydessä YLEen. Syy luottamuspulaan? Minusta ihan selvä.
4. Miten niin ei ole noudattanut Journalistin ohjeita? Kertomansa mukaan Kosatsev oli tiennyt Kataisen puheista jo ennen haastattelua. Voi vain arvailla sitä nöyristelyn määrää, millä kumppanukset tulivat samalle kannalle. Ts. viimeinen ranskalainen viiva on aika haettua.
5. Johtopäätöksenä: Katainen noudattaa veljespuolueen oppeja lehdistön vapaudesta. Miten sattuikaan että juuri tänään Moskovassa ratsattiin oppositon lehden toimitus.
6. Kekkosmainen käyttäytyminen ei ole nykypäivää, vaikka olisikin uutta ulkopolitiikkaa. Varsinkaan kun rahkeet ei riitä lähellekään.

Terveiset sinne kokoomuksen puoluetoimistoon muillekin.

PS. Tuttavani työskennellessään Pietarissa ryöstettiin kaksi kertaa alastomaksi. Ei saanut potkuja, vaikka läppäri ja puhelin lähti molemmilla kerroilla. Ei edes moitteita.

haapavaara

Mikäs se sellainen yrittäjä freelancer on jolla on firman koneet? Kyllä silloin ollaan palkollisia.

Kyllä freelancereilla kuuluisi olla ihan omalla rahalla hommatut koneet.

No, niihän se Kemppainen (?) selitti, että siinä meni mukana yhteys Ylen järjestelmään. Että heillä on erittäin korkeat tietoturva säännöt.

No jos todella on hyvin hoidetut suojatut yhteydet, on ihan paskan hailee, jos joku on vienyt koneen, sillä ei pääse kiinni hyvin suojattuihin ja oikeasti tehtyihin järjestelmiin.

Från Öresund

En ole Kokoomuksen puoluetoimistosta enkä edes puolueen jäsen. Nimimerkistäkin näkyy, että olen Suomen asioista kiinnostunut ulkosuomalainen. Ja on minultakin varastettu työnantajan omaisuutta ilman seurauksia.

Mutta tuosta sinun kohdasta 4. Minä lähden julkisuudessa olleista tiedoista. Olen lukenut Kosatševin blogin ja hän kirjoittaa, että Ylen toimittaja antoi hänelle sisäpoliittisista syistä väärää tietoa.

Olen asunut myös Venäjällä ja tunnen venäläisten mentaliteetista jotakin. Arvelen, että epäluotettavaksi leimattu toimittaja ei hevin olisi päässyt jatkossa Venäjän silmäätekevien audiensseille juttua tekemään. Miten Yle olisi silloin voinut Eerolaa hyödyntää poliittisena toimittajana Venäjällä?

Tavallinen maisteri

Antero Eerola on toiminut Jaakko Laakson avustajana. Jaakko Laakso on toiminut KGB:n avustajana.

No siitä "suurvalta"-asiasta. Kohteliaana miehenä Katainen ei halunnut nöyryyttää Kremliä enää enempää. Muistetaan nyt kuitenkin, mikä on todellisuus.

[bruttokansantuote] + [ulkomailta saadut ensitulot] - [ulkomaille maksetut ensitulot] = bruttokansantulo BKTL

BKTL kuvaa siis kansantalouden kokoa paljon paremmin kuin pelkkä BKT.

Top 27:

1 United States $9,780,000,000,000.00
2 Japan: $4,520,000,000,000.00
3 Germany: $1,940,000,000,000.00
4 United Kingdom: $1,480,000,000,000.00
5 France: $1,380,000,000,000.00
6 China: $1,130,000,000,000.00
7 Italy: $1,120,000,000,000.00
8 Canada: $682,000,000,000.00
9 Spain: $588,000,000,000.00
10 Mexico: $550,000,000,000.00
11 Brazil: $529,000,000,000.00
12 India: $477,000,000,000.00
13 Netherlands: $390,000,000,000.00
14 Australia: $386,000,000,000.00
15 Switzerland: $277,000,000,000.00
16 Argentina: $260,000,000,000.00
17 Russia: $253,000,000,000.00
18 Belgium: $245,000,000,000.00
19 Sweden: $226,000,000,000.00
20 Austria: $195,000,000,000.00
21 Saudi Arabia: $181,000,000,000.00
22 Turkey: $167,000,000,000.00
23 Poland: $164,000,000,000.00
23 Denmark: $164,000,000,000.00
25 Norway: $161,000,000,000.00
26 Indonesia: $145,000,000,000.00
27 Finland: $123,000,000,000.00
.
.
.
.

http://www.nationmaster.com/graph/eco_gro_nat_inc-economy-gross-national...

140 miljoonan asukkaan Venäjä on siis sijalla 17, ja Euroopan maita on Venäjän edellä seitsemän (mm. Alankomaat). Ero pikkuriikkiseen, viisimiljoonaiseen Suomeenkin on vain kaksinkertainen, vaikka asukasmäärä on 28-kertainen, ja luonnonvarat ovat kuulemma maailman suurimmat.

Kokoomus on suosituin puolue. Suosio vain lisääntyy sitä mukaa, kuin kokoomuspoliitikot puhuvat totta ja suoraan ensimmäistä kertaa Suomen historiassa, ja muut puolueet joko kiemurtelevat suomettuneesti kuten demarit tai käyttävät hyväkseen junttien ennakkoluuloja kuten persut (ja demarit).

jussi vaarala

1. sillä on maailman suurimmat raaka-ainevarannot

2. sillä on maailman suurimmat markkinat suoraan maarajojensa takana ja sen päälle joka suuntaan meriväylät

3. sillä on eurooppalaisiin maihin verraten huomattavasti vähemmän velkaa per asukas

Jo tomppelikin tajuaa että tuosta on vähintään hyvä ponkaista.

No verrataan Suomeen:

1. muutamissa raaka-aineissa Suomi on vahvoilla

2. Suomen maarajaiset markkinat ovat - tavallisten maistereiden viisaasta halusta - aika pienet ja sitäkin pienemmät kun 1300 km rajaa halutaan sulkea pois 140 miljoonan asukkaan markkinat niiden takana

3. suomella on velkaa niin että maan nimi pitää kirjoittaa jo pienellä kirjaimella

Toisin sanoen - suomi on taloudellisen ajattelun typerys - ja ihan kokoomuslaiten johdolla ja kokoomuksen poteropelleosaston huutokuoron silmittömällä saattelulla.

Sniper

...ja YK:ssa molemmilla on yksi ääni! Tosin Venäjällä on Neuvostoliiton peruina turvallisuusneuvoston pysyvä paikka. Mutta tämäkin eriarvo saattaa lähivuosina hetkeksi tasapainottua.

Onhan potentiaalisella suurvallalla toki sellaista, mitä Suomessa ei ole. Yksin Pietarissa on mm. 40 000 katulasta. Monia muitakin hätkähdyttäviä tunnuslukuja olisi maasta tarjolla.

Vierailija

"ja YK:ssa molemmilla on yksi ääni!"

Venäjällä on veto-oikeus YK:n päätöksiin.

"Yksin Pietarissa on mm. 40 000 katulasta. Monia muitakin hätkähdyttäviä tunnuslukuja olisi maasta tarjolla."

Joo...

"Venäläisten matkailijoiden määrä on edelleen kasvussa. Yöpymisillä mitattuna venäläiset ovat ruotsalaisten jälkeen toiseksi suurin kansallisuus, noin 600 000 yöpymistä. Suomen matkailutuloista venäläiset tuovat eniten eli noin 0.5 mrd euroa."

"Matkailijat toivat Suomeen 1,6 miljardia euroa. Lähes joka kolmas euro tulee venäläiseltä turistilta."

Tiedetäännhän että kymmenillä miljoonilla venäläisillä on käytössään velattomat asunnot ja mökit (maassa vuosittain valmistuu 50-60 miljoona neliötä uusia asuntoja, neliöhinta 1600-2500 euroa/neliö, eikä niiden ostoon oteta pitkiä lainoja kun korot ovat liian kovat).

Työssäkäyvän kaupunkilaisen käteen jää verojen (13% tasavero) ja asumismenojen jälkeen jokseenkin samat rahat kuin suomalaisellekin. Sitten vielä yleinen harmaa talous, n. 50% koko maan taloudesta. Moskovassa on ihan virallisestikin n. 1 mln henkilöä, joiden kuukausitulo on yli 4000 EUR/kk. Jos panet Venäjällä asunto vuokralle, siitä saatavaa tuloa ei veroteta. Eläkettä saa verottomana myös silloin kuin tekee työtä eläkkeelläkin. Maassa on miljoonia ihmisiä, jotka saavat täyttä eläkettä 42-55 vuotiaina ja ovat myös töissä (ammattisotilaat, poliisit, pelastusmiehet, lentäjät jne).

Perintöveroa ja lahjaveroa ei ole.

Tämä selittänee, että venäläiset kansoittavat varsin hyvin Pietarin lukuisat kapakat ja ajanviettopaikat, joiden hinnat ovat Helsingin tasoa, ja näkyvät kuluttajina myös Suomessa Lapin rinteitä myöten, mutta suomalaiselle vastaava kulutustaso on liikaa."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/99629-suuri-venaja-virhe-%E2%80%93-%E2%8...

Mila F

Tuollaisten potentiaalien esittäminen on pelkkää uneksimista. Neuvostoliitollakin oli sama potentiaali. Mikä esti? Venäjällä on potentiaalia, mutta se ei ole tällä hetkellä realisoitunut, joten tilannetta arvioidaan sen mukaan, eikä jonkun unelmahötön perusteella. Tykkäätkös urpiloida?

Ola

Herra J V on tainnut käydä Sirola-opiston jatkokurssitkin. Jutut alkavat olemaan sitä luokkaa. Oppi-isä stalinisti Jakkeli Laakso hykertelee käsiään. Oppipoikakin Moskovassa teki hyvää työtä. Tyhmät suomalaiset menivät lankaan ja sekaisin. Stalinismi jyllää edelleen.

salakankee

"sillä on maailman suurimmat raaka-ainevarannot"

toisaalta - Afganistan on myös tuollainen maa, jolla on ilmeisesti suunnattomat rikkaudet maakuorensa alla. Siellä ne ovat ja pysyvät, jos nykyporukka siellä jatkaa hillumistaan.
Paikalle pitää saada esim kiinalaisia insinöörejä jotka pistää asioihin vauhtia ja vaurautta syntyy heti eikä kohta.
Jaamailija ei rikastu vaikka istuisi öljylähteen päällä.

Tavallinen maisteri

jussi vaarala, miksi puolustat naapurimaamme tyranniaa? Oletko ryssävihaaja?

Onko tässä mielestäsi jotain epäselvää:

Venäjän kansa elää Kremlin diktatuurissa.
Suomen kansa elää demokratiassa.
Hienoinen ero?

Venäjällä ei ole sananvapautta.
Venäjällä korruptio rehottaa.
Venäjällä sukupuolinen väkivalta rehottaa, eikä miliisi tee mitään.
Venäjällä etninen väkivalta rehottaa, eikä miliisi tee mitään.
Venäjällä poliittinen oppositio on hengenvaarassa, eikä miliisi tee mitään.
Venäjän sotavoimissa asevelvollisia simputetaan, hakataan, raiskataan ja murhataan, eikä miliisi tee mitään.

Ilmoitapa nyt asiaton viesti, ryssävihaaja "jussi vaarala" - onko tuo muuten jonkun ihmisen oikea nimi?

Tapanainen

1.Se raaka-aine on lähinnä öljyä, jonka varassa talous seisoo tai kaatuu. Yksipuolinen talous on vaarallinen.

2.Samat markkinat on muillakin ja meriväylät

3.Velan määrä/asukas ei ole mikään mittari. Romanian mustalaisilla ei ole senttiäkään velkaa.

4. Venäjän BKT:n kasvu on sijalla 206, joten kauan menee ennenkuin Jussin kaavailema taloudellinen suurvalta-asema toteutuu.

jussi vaarala

niin se on nannaa tämmöiselle lilliputtikansalle

mutta jos lätkäistään raja kiinni ja asenteet kiinni euroopan viimeisen berliinin muurin suhteen - siis ei venäläisten vaan ihan meidän poteropellesuomalaisten toimesta - niin siitähän ei tule mitään siivua

ja nyt on vielä nostettu maakaasuvero taivaisiin ja jos muu eurooppa seuraa perässä suomen esimerkkiä niin pankaas arvaten mitä kremlissä ajatellaan kataisen-vanhasen ja kataisen-kiviniemen hallituksesta - ja mitä suomessa sen jölkeen ajatellaan poteropelleistäö jotka tyhmillä asenteillaa paitsi tukki suomen loistavan tuloreiän niin myös tuhosivat itärajan suhteet muutenkin

niinpä ne jotka ei ole tomppeleita poteropellejä ilmoittaa äkkiä ettei kuulu niihin koska sille porukalle tulee muiden kansalaisten ja kko maan maksettavaksi äkkiä aivan hirmuinen hinta - että sitten on syytä kaivaakin potero piiloon ja hankkia kansi päälle saddamin tapaan

Sniper

mikä media näinä aikoina jää sinun "kaupallisen median" määrittelysi ulkopuolelle?

Jokainen media joutuu varmistamaan toimintansa rahoituksen. Jopa Yle. Jokainen media joutuu myös jatkuvasti arvioimaan kulubudjettiaan. Toivottavasti niin tekee myös Yle. Jokaisessa mediassa on päätoimittaja, joka vastaa toimituksellisista sisällöistä, viime kädessä raastuvassa. Näin myös on laita myös Ylessä. Kukin media ja ennen muuta yksittäinen ammattiylpeä toimittaja jutunteossaan pyrkinee noudattaan journalismin ohjeita. Olkoon työnantaja mikä media tahansa.

Mitenkähän freelance-toimittaja Eerolalla nämä ohjeet olivat muistissa, kun Kosatsovia haastatti? Tekikö Eerola juttuansa muuten Kansan Uutisiin vai Ylelle - ehkä molemmille samaan aikaan?

Vierailija

”Median moraali

Pitkäaikainen NEW YORK TIMES’n julkaisija John Swaiton on todennut puheessaan vuonna 1974:

”Vapaata lehdistöä ei ole olemassakaan, Te rakkaat ystävät tiedätte sen ja minä tiedän sen samoin. Yksikään Teistä ei rohkenisi lausua omia ajatuksiaan ja arvioitaan rehellisesti ja avoimesti. Julkaisijan tehtävä on pikemminkin pimittää totuus, suorastaan valehdella, vääristellä, panetella, nöyristellä - MAMMONAN - jalkain juuressa ja myydä itsensä, maansa ja rotunsa kerta toisensa jälkeen jokapäiväisen leipäpuun vuoksi.
Me olemme kulissien takaisen finanssivallan työkaluja ja alamaisia. Me olemme marionetteja, jotka hyppäämme ja tanssimme kun ne vetävät naruista. Meidän tahtomme, meidän suorituskykymme, vieläpä koko elämämme kuuluu näille miehille. Me emme ole muuta kuin älykkäitä prostituoituja.”

http://amgs.blogit.uusisuomi.fi/2010/09/03/pienet-puolueet-isoon-pajaan/...

moro

"""Vai haluaako joku tosissaan rekrytoida rääväsuisen "Hannu Taanila"- kloonin?"""

Suurin osa kansasta haluaisi. Ei tosin kloonia, mutta yhtä hyvän toimittajan.

Raukkamaiset kokoomuslaiset eivät Taanilan tapaista totuudenpuhujaa kaipaa.

hkomula

Vain tomppeli uskoo, että pelkästään mahtavat raaka-ainevarat, isot markkinat rajan takana ja vähävelkaisuus tekevät jostain valtiosta taloudellisen suurvallan. Pitäisi olla myös jotain sellaista myytävää, joka sinne rajan taakse kelpaisi, muutakin kuin raaka-aineita!

salakankee

eikä raaka-aineita lainkaan - joka on noussut ahkeruudellaan ja älyllään maailman kärkeen.
Kuvitelkaapa huviksenne, jos jaappanilaiset asuisivat Venäjän paikalla ja venäläiset Japanissa, miten asiat olisivat tässä maailmassa.
(Kuka olisi koskaan kuullut venäläisistä mitään - tai joo - sieltä tuli taitavia viulisteja ja balleriinoja - ei muuta.)

Vierailija

Japani nousi aikana, jolloin talous oli aivan eri asia kuin nykyisin, oli suojatulleja ja sääntelyä, nyt uusliberaalin globalisaation oloissa Japanissa ollaan lirissä talouden kanssa on oltu jo vuosia, sama koskee monia muitakin länsimaita, velkaa on monella maalla enemmän kuin kykyä maksaa sitä. Kiina juuri luottoluokitteli USA:n ja pari EU-maata uudelleen, alensi niiden luottoluokituksia.

Meister

Kokoomuksen ylin johto on syyllistynyt selkeään vallan väärinkäytökseen. Toimittajien painostus ei kuulu suomalaiseen demokratiaan!

Hyvät äänestäjät, tämä kehitys tulee jatkumaan vielä arvaamattomiin mittasuhteisiin, mikäli Katainen kumppaneineen päästetään uudestaan vallankahvaan. Vielä ei ole liian myöhäistä vaikuttaa asiaan!

peevee

...se vallan väärinkäyttäminen ilmenee? Sitenkö että Katainen ja Kosatshev yhdessä totesivat Eerolan valehtelijaksi.

Voiko toimittajaa enempää nöyryyttää: siis haastattelun jälkeen haastateltavat yhteen ääneen toteavat julkisesti haastattelijan valehtelijaksi. Ja vieläpä Venäjän ja Suomen politiikan huipulta?

Ei ihme että Eerolan työsuhdetta ei jatkettu.
Ei ihme että lautakasa-Jungnerin työsuhdetta ei jatkettu.

Puna-YLE:n toimituksellinen arvovalta oli menossa kohti nollaa. Valehtelujen ja väärien uutisten vuoksi. Mieluummin vapaata tiedonvälitystä kuin älyvapaata valehtelua.

Nyt on aika puhdistaa YLE valehtelijoista. Hyvä alku on jo saatu.

Juhani Putkinen

Tiedoksi, että määräaikaista työsopimusta EI ole mikään pakko uusia. Uusimatta jättämiseen EI tarvita mitään syytä. Ei edes erityistä ilmoitusta. Jos määräaikaista työsopimusta ei uusita, niin se päättyy sopimuksen mukaisesti - niin yksinkertaista se on. Myös kommareiden tapauksessa.

Älkää viitsikö keksiä mitään salaliittoteorioita.

moro

Ajatelkaa. Kokoomus on puuttunut vapaan toimittajan työsuhteeseen siksi, että se arvosteli puolueen puheenjohtajaa Jyrki Kataista.

Demokraattisessa maassa valtaapitävä puolue vaatii vapaan toimittajan eroa. (Potkut toteutuivat,)

Mihin kokoomus on viemässä maata? Tästä ei hyvä seuraa- ja jopa verenvuodatus on edessä tulevaisuudessa. Järkyttävää kokoomustoimintaa.

Kokoomus puuttuu riippumattomaan journalistiikkaan, siitä on kysymys.
Hullu kokoomuksen kolmikko. Niistä on päästävä eroon nopeasti.

Vesimies

Kaverini hävitti kameransa Pietarissa. Sai kuitenkin kohtuu korvauksen vakuutuksesta.
Tietokoneet pitävät sisällään paljon asioita joita ei ole tarkoitettu kaikille. Varmasti Yle on antanut ohjeet kuinka koneet säilytetään. Jos minun firmassa samalta kaverilta viedään sorvi kaksi kertaa lyhyessä ajassa annan hänelle loparit ja vielä maksukehoituksen.
Kokonaan toinen asia on se mitä kyseinen toimittaja Kataisen sanomisesta kirjoitti, kenelle ja kenen käskystä. Oikeastaan ko kirjoitus tulisi julkaista niin asia valkenisi meille tavallisille teksitnvääntäjille.

Ola

Juttuhan laukeaa, kun stalinisti J laakso kertoo miten ja millä perusteilla Eerola toimitettiin YLE:een ja evästettiin Moskovaa varten.

Mitä Eerola tarkalleen ottaen kertoi Venäjän ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajalle. Onko kyseessä Suomen ulkoisen kuvan mustaaminen tai peräti sen poliittisen järjestelmän uskottavuuden romuttaminen.

Eerolan muistiinpanot, keskustelut ja nauhoitukset julkisiksi. Tämä on vapaata demokraattista tiedonvälitystä. Toisin kuin stalinistien valehtelu ja asioiden peittely.

Julistaja

On ennenkuulumatonta, että Moskovassa valehdellut
toimittaja erotetaan. Neuvostoliiton aikana omat
pikku poliitikkomme kipaisivat kilvan kertomassa
aina kun jonkin hyvän valheen Suomesta keksivät.

Sillähän oli korkeimman poliittisen johtomme siu-
naus. Onhan täysin selvää, että saadakseen YLE:ä
varten oikein räväkän kommentin, toimittajan piti
laskea luikuria. Ja se onnistui. Kokoomus tuli
kunnolla nolatuksi ja YLE sai kunnon lyömäaseen.

Kiitos Eerola! Olet esikuvana Suomen medialle.

Kun vihattu porvarihallitus kaatuu, tulee Eerola
viimeistään saamaan palkkionsa. Mutta kansan on
noustava ja palkittava Kataisen karhun kaataja.

Vasemmistolehdistön velvollisuus onkin järjestää
sankarillemme työpaikka. Kansanliike tarvitaan
Eerolan tueksi.

Sniper

penavalimaa, teitkö johtopäätöksesi tutustumalla Antero Eerolan ja Ylen väliseen kiistaan, tutustumalla Eerolan tekemään haastatteluun ja siihen liittyneeseen Kosatsoville antamaansa briefiin kokoomusjohdon sanomisista ja kuulemalla kaikkia tähän soppaan liittyneitä osapuolia?

Varmaan myös tiedät, mikä oli Eerolan todellinen työsuhde Yleen? Tiedät kai myös, kuka Eerolan esimies oli ja missä Ylen yksikössä työsuhteen jatkamisesta päätettiin ja kuka ratkaisun teki? Tiedossasi oli tietenkin sekin, missä vaiheessa ratkaisusta annettiin tieto Ylen johdolle?

Vai osasitko tehdä johtopäätöksesi sittenkin ihan vain lueskelemalla tämän viestiketjun tarinoita?

peevee

Eerolalla oli määräaikainen sopimus mikä loppui 31.8.
Eerola osoittautui niin ammattitaidottomaksi toimittajaksi että YLE:n uutispäälikkö joutui naama punaisena selittelemään alaisensa töppäyksiä.
Ei ihme ettei työsopimusta jatkettu. Valehtelu on toimittajan työssä vakava rike. (Vaikka kommunistit sitä jatkuvasti tekevätkin).

Suoraselkäinen toimenpide YLE:ltä! Kansa on jo kyllästynyt "uutisiin" näkymättömiin lautakasoista ja poliitikkojen puheiden vääristelemisestä.

peevee

Katainen antoi oman lausuntonsa Venäjän taloudellisista voimavaroista.
Eerola kävi haastattelemassa Kosatshevia ja haastattelussaan kertoi Kataisen sanoneen ihan jotain muuta.
Kosatshev uskoi Eerolan sanomisia ja sen pohjalta kritisoi Kataista.

Katainen ja Kosatshev tavatessaan kävivät lausunnot läpi ja huomasivat yhdessä että EEROLA ON VALEHDELLUT ja KATAISEN LAUSUNNOISSA EI OLLUT MITÄÄN ONGELMAA.
Katainen totesi Eerolan valehtelijaksi.
Kosatshev totesi Eerolan valehtelijaksi.

Eerolan sopimus päättyi 31.8.
Yle oli erittäin närkästynyt Eerolan toiminnasta ja ei tehnyt uutta sopimusta Eerolan kanssa.

Siinä se. Valheella on lyhyet jäljet. Hyvän toimittajan ammattitaitoon kuuluu se että puhutaan totta. Eerola ei osoittanut tällaista ammattitaitoa. Eerola sai ansionsa mukaan. Äikkis. Taisipa kommunisti-Eerolalle kirkastua että eihän sitä kommunistit enää venäjänmaalla valtaa pidä. Ja ei ole pitänyt 19 vuoteen.

Ola

... asiat tapahtuivat.

Stalinistit ovat kuitenkin johtajiensa koulutuksessa niin syvälle valehteluun opetettuja, että tosiasioiden esittäminen, niin kuin ne ovat, on heille mahdotonta.

Venäjä voisi jyrähtää ja ilmoittaa, että se ei suostu ottamaan vastaan maidemme välisten suhteiden pilaajia Jakkelin, Bäckmanin ja kumppaneiden oppipoikia.

salakankee

"Katainen ja Kosatšov ilmoittivat jo perjantaina olevansa hyvissä väleissä ja tyytyväisiä tapaamiseensa, mutta Kosatšov jatkoi asiasta vielä radioasema Eho Moskvyn sivuille kirjoittamassaan blogissa.
Siinä hän nostaa Kataisen, paikoin pelkän Jyrkin, lähes valtiomieheksi ja toivoo, että samanlaisia poliitikkoja olisi Venäjän naapurimaissa enemmänkin.
"Näin hänessä aidosti Venäjästä kiinnostuneen poliitikon, joka pyrkii ajattelemaan sukupolvien tasolla, ei vain vaalien."
Kosatšov myös toteaa Kataisen mahdollisesti oleva Suomen seuraava pääministeri ja kaikin puolin poliitikko jolla on perspektiiviä. "Vakavasti otettava kumppani."

Ola

Taistolais-stalinistien lonkerot ulottuvat yllättävn pitkälle. Kotimaa ei riitä, vaan lonkerot ulottuvat oppipoikien ja naisten välityksellä myös ulkomaille pilaamaan kansainvälisiä suhteitamme. Taustapiruina touhuavat vanhat Moskovan ja pioneerileirien kotimaiset kasvatit. Koskahan me pääsemme irti näistä Suomen syöjistä.

Selvitysmies

YLE on aivan liian iso näin pienelle kansalle. 480 miljoonan panostuksella tuotos on surkea.

Puolet väestä pois sitä mukaa kun siihen kunkin kohdalla luonteva tilaisuus tulee.

Kanavatarjonta ja informaatiotulva on mittava ilman YLEäkin.

Daredevil

Joku täällä urputti siitä, miten vihattu nykyinen hallitus olisi. Pötyä. Edellisen hallituksen antisemitistinen ulkoministeri yhdessä presidentin kanssa jakoi kansakunnan kahtia: rehellisiin ja älyllisesti epärehellisiin. Jälkimmäiset ajoivat uussuomettuneisuuden asiaa ja inhosivat Yhdysvaltoja.

Seurataan NATO:n kehitystä kuultiin tuolloin.

Seurataan Venäjän kehitystä kuullaan nykyisin.

Median tähtystäjä

Määräaikainen työsopimus on määräaikainen.
Onko Ylessa tapana, että määräaikaisuus jatkuu eläkeikään saakka?

Ylellä on _vakituinen_ kirjeenvaihtaja Venäjällä, oikein hyvä toimittaja.

Toki duunin päättyminen ottaa päähän, mutta niin käy muillekin. Eerolalla on ilmeisesti pahoja vaikeuksia luetun ymmätämisessä - sopimus on määräaikainen.

YLE:n on vähennettävä vakituista henkilökuntaansa n 200 hengellä parissa vuodessa, joten määräaikaisen avustajan nostama kohtu on hieman kummallista.

kiinnostavampa on, että kenestä muka on hyvä ja tarpeellinen idea mennä kysymään tarpeettomia mielipiteitä täysin selvästi asiayhteydestä irroiteusta lauseesta. Ilmeisesti jokin paha takauma 70-luvun toimintatavoista, jolloin päättävä taho oli Moskovassa?