Maanantai 20.5.2019

Nelonen: ”Vakava merkki - Supossa kuplii”

Luotu: 
7.9.2010 19:43
Päivitetty: 
7.9.2010 19:45
  • Kuva: Compic-Photos/Eduskunta
    Kuva
    Kansanedustaja Kari Rajamäki (sd.) ihmettelee Supo-johtajan hätääntymistä.

Entinen sisäministeri, kansanedustaja Kari Rajamäki (sd.) kummastelee Nelosen haastattelussa suojelupoliisin entisen päällikön, nyt jo edesmenneen Seppo Nevalan reaktiota kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen kritiikkiin viisi vuotta sitten.

Nelosen uutiset kertoi eilen Nevalan läksyttäneen alaistaan kovin sanoin ja kieltäneen tältä poliittiset lausunnot sen jälkeen, kun Nato-lausunnosta tuohtunut Katainen oli ottanut yhteyttä Nevalaan.

-Aika erikoinen merkki, vakavakin merkki suojelupoliisin sisällä tapahtuvasta kuplinnasta on se, että näitä käsitellään tällä tavoin julkisuudessa. Supon johtamisessa on tällä hetkellä mielestäni jotakin pielessä, sanoi Rajamäki tänään Nelosen uutisille.

Nelosen mukaan Rajamäki, joka oli tapahtumien aikaan sisäministerinä, "ei menettänyt yöuniaan" Supon Nato-lausuntojen takia.

Katainen suuttui, koska virkamies totesi lausunnossaan, että Naton rooli terrorismin torjunnassa ei ole suuri. Katainen oli aiemmin sanonut, että Suomi jää vaille tiedustelutietoa siksi, ettei kuulu Natoon.

Uusi Suomi ei tiistaina tavoittanut Rajamäkeä kommentoimaan, tarkoitti hän ilmaisulla "tällä hetkellä" sitä, että myös suojelupoliisin nykyisen päällikön Ilkka Salmen johtotavoissa on "jotain pielessä".

Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara kertoi tänään Uudelle Suomelle, että Supo selvittää Nelosen tv-uutisissa eilen esitetyn ääninauhan alkuperää. Valtiovarainministeri Katainen puolestaan myönsi tänään antaneensa Nevalalle palautetta, mutta kielsi painostaneensa tätä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

siviilitarkkailija

Sosialistiaatelisten hybris ylitti punanaudan alkuvaiheessa kaiken tolkun ja järjen. Erityisesti tämä voidaan havaita punasupon toiminnassa Alpo Rusia vastaan. Täysin järjettömän ja tolkuttoman todistusaineiston perusteella ihmisen elämä, ura ja toimita tuhottiin. Eritoten kun syytteen perustana olleisiin rikoksiin löytyi selvä ja todistettava ja tunnustanut syyllinen.

Punasupo tuhosi itse itsensä kun se menetti kekkuleiden polittisen tuen. Kepulit ovat järjestäytyneenä rikollisuutena surutta tukeneet supoa kaikissa sen toimissa joiden tarkoituksena on ollut pelkkä poliittinen posetiivinpyöritys. Rusi-tapaus avasi kepuleille silmät. Supo menetti selkänojan ja korporaatiokommunistikatainen pääsi iskemään.

Mistä oikeasti on kysymys...

Supon tutkija oli oikeasti hyvä esimerkki virkamiehestä ja siitä mihin virkamiehen pari lausetta johtavat virkamieshallinnossamme. Maamme poliittinen roskaväki älisee kataisen hätiköinnistä. Kukaan ei oikeasti aseta kyseenalaiseksi virkamiehen lausumaa joita maamme hallinto on täynnä.

Toisaalta virkamiestä on ymmärrettävä kun poliitikkomme ovat munattomia nollia. Mutta parilla lauseella on hirvittävän suuri ja käsittämätön merkitys jota vihervasemmistolainen lehdistö ei ymmärrä. Tätä taustaa vastaa Kataisen älinät ja Nevalan töräykset ovat hyviä esimerkkejä siitä kuinka mitättömiä poliitikkomme ja poliittiset virkanimityksemme, eli hallintomme oikeasti ovat.

Naton vaikutus terrorismiin on monisyinen. Nato on terrorismia tuottava ja terrorismia vastaan taisteleva sotateollinen kompleksi. Naton leimaaminen terrorismin kannalta mitättömäksi on vähättelyä ja naton leimaaminen terrorismia vastaan käyväksi sotijaksi on naivia ja valheellista.

h.j.j

Ihmettelen minäkin miksi supon asioiya käsitelään julkisesti,vai onko nelosen uutiset katkeria kun listaa ei julkaista, josko he olisivat jo valmiiksi ostanee yksinoikeudet julkasuun, minkä jo aikonaa Koivisto ja myöhemmin Halonen kielsi että ei meneisyys paljastu

seijalund

Eipä käsitellä julkisesti kaikkea muutakaan.

HS: Antero Eerola: Painostus ei ollut suora syy potkuihin:

Useissa viime viikolla antamissaan haastatteluissa Eerola vielä puhui painostuksesta.

"Ylen johdon selvityksestä kävi ilmi, että tämä Eerola-prosessi oli jo liikkeellä ennen kuin keskustelu kokoomuksen painostuksesta alkoi"

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Antero+Eerola+Painostus+ei+ollut+s...

Pentti Perusinssi

SUPO eli entinen VALPO on täysin itse syypää maineensa täydelliseen romahtamiseen. Myös yleinen luottamus tällaiseen poliittiseen poliisiin ei parane nimenmuutoksella "tiedustelupalveluksi". SUPO on ollut politrukkien ikioma poliisi joka on toiminut historiansa aikana omaa kansaansa vastaan useaan kertaan. Ihmiset eivät unohda tällaista. Koko Rusi-jupakkakin on todella uskomaton oikeusvaltioksi itseään nimittelevässä maassa. Laitetaan kiusalliset nimet kaappiin mutta otetaan kuitenkin yksi syntipukki. Kuinka tuollainen voi olla mahdollista? Ja niin tärkeänä ölistään TV-uutisissa milloin mitäkin "asiantuntijalausuntoa" vaikkei ole mitään uskottavuutta jäljellä. Ja kaikki omaa syytä. Tämäntyyppisen poliittisen poliisin aika alkaisi olla ohi. Emme tarvitse mittatilaus-tutkintaa mittatilaus-rikoksiin.

Penttijuhani

Kepu hallitsi Supoa, etenkin Arvo Pentin alla, se suojasi Urkkia ja Kepua, ml. moninkertaisen maanpetoksellisilta törppöilyiltä. Samalla se osallistui Demareiden diskreditointeihin, siihinkin manpetoksellisesti, eli yhteistoimin "vieraiden valtioiden" kanssa.

Kun Demarit ottivat sisäministeriön ja Supon Koiviston alla, Supo toisti tempun heidän kanssaan, vaikka touhu ei oikein sujunut Nato-maissa. Sorsa ja sitten Halonen mm. olivat aika jatkuvabn diskreditoinnin kohde.

Nämä kaksi menneisyysmomentia jättivät aika läjän törkyä Supon kappeihin ja pöytälaatikkoihin. Nyt se sitten pursuilee hiljaksen ulos säilöistään.

HassuTassu

Kansaedustaja Kari Rajamäki (sd), touhoksikin sanottu, sai kimmokkeen Suopon vuodosta mollalta kokoomuksen puheenjohtajaa, valtionvarainministeri Jyrtki Kataista, eikä syyttä, siitä huolimatta, että demarit ampuvan näin vaalien alla kaikkea, mikä liikkuu kokoomuksen sunnassa. Katainen, jonka kuninkagastietä mikään ei enään oikeasti uhkaa tulevana pääministerinä, näyttää olevan okea tosi satraappi kun ollaan vallan kahvassa. Hän oli vielä oppositiojohtaja, kun hän katsoi asiakseen haukkua Supon, vaikka hänellä ei ollut esim. hallituksessa minkään valtakunnan mandaattia röykyttää Suopoa sen lausumasta, joka ei ollut linjassa oppositojohtajan mielipiteitten kanssa. Eli annass olla, kun tämä satraaappi saa näppiinsän päämisiterin vallan, niin vaviskoot virkamiehet kautta maan, jos aukaisevat suunsa tavalla, joka ei pääministeriä miellytä. Siinä ovat vitsit vähissä, kun Katainen iskee tulpan mielipiteen vapaudelle koko virkakoneistossa, mutta kansa saa sellaisen pääministerin kuin se on ansainnutkin.

tapio_o_neva

Punaisen suojelupoliisin kuoltua ja Seppo Nevalan erottua Keskustan tuella Kokoomus otti suojelupoliisin itselleen. Nyt on sitten Kokoomuksen aika keskustaliberaalien avulla köksöttää keskustalaisia ja sosialidemokraatteja.

Onneksi suojelupoliisia ei ole yhdistetty keskusrikospoliisiin, koska muutoin ei siihenkään keskimäärin voisi luottaa muuna kuin parlamentarisisena pelinä.

tapio_o_neva

Tytöt eivät oikein tiedä, mitä suojelupoliisilla tekisivät. Kukaan ei taida muistaa suojelupoliisin päällikkö Kekomäkeä, joka ei harjoittanut poliittista vehkeilyä, vaan tunnusti avoimesti ja rehellisesti, että Suomen sen hetken suurin uhka olivat kettutytöt.

Sitten kun Kalevi Sorsan entisestä avustajasta, Seppo Nevalasta (sd) tuli suojelupoliisin päällikkö, alkoi olemattomien uhkakuvien kirjoittelu lehdistöä varten. Lopulta palkattiin kiintiökommunisti Rentola kirjoittelemaan kansanedustajille uusia uhkakuvia, kun arjessa ei ollut uhkaa riittävästi.

Koko homma perustui vain suojelupoliisin lukutaidottomuuteen eli siihen, että vakoilu oli siirtynyt elektroniseen muotoon eli käytännössä Telia-Soneralle Sonera-kaupan yhteydessä. Försvarets Radioanstalten ryhtyi seuraamaan suomalaisia, virolaisia ja muita venäläisiä.

Ei mikään sattuma, koska asiaa junaili toimitusjohtajaministeri Kimmo Sasi, tunnettu svekomaani, joka yrittää esittää "kansallista" kokoomuslaista.

Loppujen lopuksi se, mihin pitäisi keskittyä on yritysten ja kansalaisten tietoturva. Tähän ei keskitytä, koska suojelupoliisilla ei ole oikeastaan muuta NSA:lle ja FRA:lle tarjottavaa kuin Suomen osakeyhtiöiden ja kansalaisten tietoturvattomuus.

Minusta Kari "Smash Asem" Rajamäen (sd) pitäisi hallitsematonta koleerisuuttaan Paavo Väyrystäkin enemmän esitellen hypätä pöydälle ja sanoa Suvi Lindénille sekä Ilkka Lammelle, että elektroninen vakoilu Suomessa väheni nyt!

Tämän lausuminen kuitenkin on pahasti lännettyneiltä mahdotonta, koska sitä pidettäisiin eurostovastaisena tekona ja antitransatlantismina. Tietoturvattomuus on voimaa.

Jotenkin tuntuu siltä, ettei suojelupoliisi Seppo Nevalan (sd) aikana opitun informaatiosodankäynnin tajuntaa vastaan aikana ole vieläkään oikein onnistunut neutralisoitumaan Kekomäen päällikkyyden ajan tasalle eikä vastaamaan jatkuvan signaalitiedustelun haasteisiin.

Lindénillä, ellei hän ole vain valemaisteri Oulun yliopiston tietotekniikasta, pitäisi olla kyky ymmärtää asioitaan ministerinä, mutta toistaiseksi ei ole tälläkään golffaajattarella ollut oikein kiinnostusta substansseihin.

salakankee

sikäläinen sossu Ebbe Carlsson, joka rupesi leikkimään salapoliisia suojelupoliisin Säpon kainalossa eräänlaisella poliittisella mandaatilla. Hänen teoriansa murhaajasta vei koko murhatutkimuksen sivuraiteelle ja tärväsi koko jutun. Lesken todistusta ei otettu todesta vaikka hän oli ainoa, joka oli nähnyt ampujan silmästä silmään! Sellainen tarina

(ai mikä oli tarinan opetus: poliitikot, antakaa poliisille rauha. Rusi-caseakin pidän poliittisena manööverinä)

PetSu

Sen, että joku SUPO:n alempi virkamies saa lausua mielipiteitään edustamansa yhteisön nimissä, vai ei saa?

Katainen taas saa haukkua vaikka kenet, jos aihetta on ja tämä tapaus sattui hänen olessa puolueensa johtaja. Ei ministeri.

Rajamäestä tiedetään vähän. Onko hän demari vai mikä, sekin tuntuu oudolta. Sisäministeinä ollessaan Rajamäen otteet olivat sitä luokkaa, että nykyinen ei semmoiseen ole ryhtynyt. Tosin, häntä voidaakin kuvailla sanalla nysväke. Jos jotain kiinnostaa, niin termi tarkoittaa saamatonta nahjusta.

Onko Rajamäki ainoa demari, joka ei sotkeennu typerään pikkusieluiseen vanhojen juttujen kaiveluun? Missähän tämän herran blogeja tai muita ajatuksia voisi lukea.

Kuten Pasilassa aikoinaan sanottiin. Mielenkiintoista.

ps. Vaikka olen vain vähäpätöinen, mutta ilmeisen tarpeellinen tietokonenörtti, en saa todellakaan lausua mielipiteitäni työyhteisöni nimissä. Omalla nimelläni voin tehdä mitä vaan, mutta siinäkin pitää olla se roti, että mainitsen asiasta. Jos en niin tee ammattilehdissä, niin saan taatusti kenkää. Joten, en ota edes sitä riskiä. Kaikki on yrityksessämme parasta mitä rahalla saa ja osa ilmaistakin.

tapio_o_neva

Minusta Rajamäki ei ole aivan tavallinen saamaton eduskuntanahjus. Hän nimittäin aikaansai lääninkalastuskortin, jota suurempaa oikeastaan monikaan kiintiöapuministerinainen ei aikaan saa koko poliittisella urallaan.

Rajamäki on Väyrysen tapaan koleerinen toimija. Tosin Väyrysellä on paljon enemmän harkintaa kuin Rajamäellä. Tässä mielessä Rajamäki on hiomaton rosotimantti.

Rajamäki ei nyt yllä sosialidemokraattisten sisäasiainministerin sarjassa aivan Aarre "Sapeli" Simosen tasolle, mutta 2000-luvun sarjassa hän on kyllä aivan mainio Kari "Smash Asem" Rajamäki, joka ennen Lahden EU-kokousta tarjosi mainion voimannäytön Helsingin pitkätukille.

Sosialidemokraatti Rajamäen ansiosta entinen kuokkavieras Paavo Arhinmäki Vasemmistoliitosta tuli kiinni otetuksi pidemmäksi kuin 24 tunniksi ja tällä maineella pääsi eduskuntaan. Hän on nyt Vasemmistoliiton puheenjohtaja. Ilman Rajamäen tarjoamaa ilmeisen laittoman pitkää kiinni ottoa ei Arhinmäki olisi kansanedustaja eikä Vasemmistoliiton puheenjohtaja.

SDP:ssä Osku Pajamäki ei ole vielä päässyt kansanedustajaksi...

Htalk

Virkamies puhui täyttä asiaa...

Suomea ei terrorismi uhkaa siten että vain Naton jäsenenä saisimme riittävät tiedot terrorismin/väkivaltaisen separatismin torjumiseen.

Asia voi olla jopa päinvastoin eli terrorismi /väkivaltainen separatismi uhkaa NATO:n läntisiä jäsenmaita usemmain kuin muita maita...miksiköhän?

"Katainen suuttui, koska virkamies totesi lausunnossaan, että Naton rooli terrorismin torjunnassa ei ole suuri. Katainen oli aiemmin sanonut, että Suomi jää vaille tiedustelutietoa siksi, ettei kuulu Natoon."

Perustelu:Suomi saa paljon välittömämmin tietoon nämä nimenomaan Suomea kokevat asiat, kuin Natolta. Nato ei ole tässä asiassa oleellinen tiedusteluelin Suomen kannalta.

Tätä voisi joku viisas hieman raottaa julkisesti...

Niin oli vuonna 2005 kuin 2010.

Nevalan kurmoottaman pikkuvirkamiehen nimi voitaisiin jo mainita koska asia koskee myös häntä ja hänellä on oikeus puolustautua....

tapio_o_neva

Kokoomuksen natoilut ovat lauman paimentamista, Venäjä -kriittisen maailmakuvan ja lauman ylläpitämistä. Kun kokoomus työväenpuolueena kannattaa tuskallista lännettymistä, länsi-integraations syventämistä yleisesti suomalaisten yleisesti ja erityisesti syrjäseutujen asukkaiden vahingoksi, sen on "otettava takaisin" epäisänmaallisuutensa natottelemalla aina silloin tällöin.

Tuo "tiedustelutiedon hankkiminen" on jokin ilmeisesti puolustusministeriön puolustuspoliittisella osastolla (entinen ylijohtaja Pauli Järvenpää?) kehitetty hokema, jolla naiset saadaan kannattamaan NATO-jäsenyyttä.

Minusta ei ole lainkaan tärkeää ajaa alas maavoimia sen vuoksi, että saamme Helsinkiin tiedustelutietoa Afganistanista.

Oikea tieto satelliiteista on Yhdysvalloilla eivätkä Yhdysvallat jaa kaikkea tietoaan NATO:n verkkoon jo siksi, että NATO:ssa on niin monta Varsovan liiton maata, jossa on vielä neuvostoaikaisia upseereja palveluksessa.

Jotenkin tuntuu naurettavalta, että "Mikki Hiiri" olisi reagoinut koko asiaan. Ehkä silloin tuntui siltä, että sisäasiainministeriön riippumattomat ja sosialidemokraattiset asiantuntijat olisivat voineet möyhentää Kokoomuksen poliittisen kiiltokuvan.

Kunto Kalpea

Auttakaa, tämä keskustelu on epätoivoista!

Seppo Nevala oli päällikkönä silloin, kun Suposta vastasi sisäministeri Rajamäki. Miten siis Rajamäki voi ihmetellä tai vaikkapa syyttää Supon nykyistä johtoa siitä, että Nevalan-Rajamäen aikaisia sotkuja tulee nyt julkisuuteen.

Katainen oli viisi vuotta sitten kapinen oppositiopuolueen uusi puheenjohtaja. Turha sieltä on syyllistä hakea.

Surkaa uutisointia, kammottavan ala-arvoista keskustelua.

semi

Siinä että näemme kuinka Suomalainen järjestelmä toimii tai ei toimi, joku raaputtaa pintaa ja meitä kiinnostaa tietää lisää. Tieto on kuitenkin vajavaista ja kun osapuolina häärii ryhmä despootiksi pyrkivä itsevarma vauhti mies ja joukko tuntemattomaksi jääviä tekijöitä on hernekeitto valmis ja varmaa on vain se että kaikilla on ilmavaivoja.

tapio_o_neva

Suomessa on luterilaisuuden vuoksi aina mahdollisuus kylmänsodan meininkiin pykäliä kysymättä. Suojelupoliisilla ja/tai ulkoasiainministeriöllä voi olla luottotoimittaja-agenttien verkosto Alma Mediassa, Sanomassa ja Yleisradiossa, mikä voi olla hyvä asia ennen kuin agentit innostuvat asiastaan kuin hullut puurosta ja turmelevat innokkuudellaan koko asian. Näin ollen on mahdollisuus vedättää lehdistössä yli sopivaisuuden rajan.

Luottotoimittaja kuulostaa hieman yhtä rikolliselta kuin luottovanki.

Julistaja

On täysin välttämätöntä lopettaa SUPO.

Suomea ei uhkaa mikään vaara mistään.

SUPO ja armeija onkin lakkautettava ja
mahdollisimman pian.

On mahtavaa, että media on nyt kansan
puolella ja paljastaa iljettävyydet.

Vain paljastajien täydellinen suojaus
mediassa voi pelastaa sananvapauden.

Htalk

"On mahtavaa, että media on nyt kansan
puolella ja paljastaa iljettävyydet."

Se Suopon terrorismin tutkija - virkamies oli kansan puolella kun totesi että NATO ei ole relevantti tiedonlähde Suomeen kohdistuvan terrorimin torjunnassa.

Katainen ei ymmärtänyt tätä asiaa silloin kun oli oppositiossa.

Kyllä terrorismintutkija-virkamies voi kommentoida tällaista asiaa silloin kuin ollaan näin pihalla että lullaan että Suomi saa NATO:sta olennaista tietoa tässä asiassa.

Kataista voisi joku esim. viisas ...tentata tässä asiassa... onko ymmärrys lisäääntynyt toivottavasti on...?

Tynkä-Karjalan Antti

"Supon johtamisessa on tällä hetkellä mielestäni jotakin pielessä, sanoi Rajamäki tänään Nelosen uutisille."

Kun SUPO vuotaa yksilötason tapahtumien - toki luokkaavien - takia, niin kuinka siltä voidaan odottaa valtiotason asioiden hoitamista.

Nevalan Kokoomus-napon suodattamattomat haukut alaiselleen ja tämä vuoto osoittavat, että heikko johtaminen on ko. talossa jo perinteistä.

tapio_o_neva

Minusta Nokia lobbausvoimallaan, mm. alivaltiosihteeri Veli Sundbäck jne., on malliesimerkki kansakunnan lemmikistä, jonka oikeuskäsityksestä tulee kansalaisyhteiskunnalle haaste.

Salakankee on oikeassa siinä, että Suomessa on ollut suuri määrä vakoojia, mutta niin on toisessakin puolueettomassa maassa, Itävallassa. Helsingin lisäksi Wien on ollut vakoilijoiden pesäpaikka.

Se, mitä salakankee ei muista mainita, on se, että Suomi on syventävien opintojen harjoittelupaikka monella lupaavalle vakoilijalle, ei niinkään Yhdysvalloille kuin ehkä Venäjälle. KGB:ssä nuoremmat yliluutnantit jaettiin kyvykkyytensä mukaan eri ryhmiin. Parhaat vakoilijat pääsivät Kanadaan tai Yhdysvaltoihin, keskikasti, kuten everstiluutnantti Vladimir Putin Saksan demokraattiseen tasavaltaan tai joihinkin laadukkaisiin Varsovan liiton maihin ja rupusakki sitten muualle: latinalaiseen Amerikkaan, Afrikkaan tai peräti vain kotimaahan Neuvostoliittoon.

Suomi oli samalla tavalla KGB:n vasta-alkajille helppo harjoittelumaa niin kuin Helsinki oli helppo elokuvausmaa yhdysvaltalaisille ohjaajille Gorkin puistoa tai The Redsiä varten. Suomeen päässeet harjoittelijat eivät olleet rupusakkia, vaan ehkä jotain Saksan demokraattiseen tasavaltaan ja Yhdistyneisiin kuningaskuntiin lähetettyjen väliltä.

Se, mikä on kiinnostavaa, on epäilys siitä, miten paljon Svenska folkpartiet vuotaa asioita Ruotsiin ohitse virallisten kanavien ollen samaan aikaa Suomen hallitusten äiti ja runko.

kaijakuopila

Hassu Tassu kirjoitti "satraappi vauhdissa". Vaikka vauhtia, kuin röyhkeyttä on piisannut ministereillä, ei jaeta ennen vaaleja ministerin paikkoja. Tosin olen kuullut jo vuosia sitten, ettei Suomessa ole enää rehellisiä vaalaja ja eihän kansanedustejien röyhkeyttä voi olla huomaamatta.

Tapio Nevan kirjoitti, tytöt eivät tiedä, mitä Supolla tekisivät, mutta se ei pidä paikkaansa. Jos pitävä muita valtioita erikoisesti suojeluksessaan, kytätään oman maan kansalaisia sitäkin kiihkeämmin, ettei vain sattuisi niitä kuuluisia "vihakikoksia".

PetSu

Lapsena minulla oli polkupyörä merkiltään Supo. Oli kaiketi lyhenne sanoista Suomen Polkupyörä, tai jotain. Siitä ruostui aina runko poikki ohjaustangon pystyputken ja miestenpyötän yläputken liitoksesta. Jos ette usko, niin arvet löytyy yhä siitä asfaltti-ihottumasta.

Vaan mielipuolisia ajatuksiakin. Miten joku SUPO:ssa vuotaa julkisuuteen tällaisia kahdenkeskisiä puheluita?

Kyse on vaaleista, johon näin vanha ja tuiki tavallinen sisäinen juttu kelpaa.

Edelleen. Jos minun äänestämäni kansanedustaja toimii oman ajatusmaailmani vastaisesti, lähetän sähköpostia. OLen saanut selityksiäkin, joten se yhteys toimii, mutta en todellakaan niitä Nelosen uutisiin lähettele. Ne ovat meidän keskinäisiä keskusteluja. Pieniä merkitykseltään verrattuna Kataisen ja SUPO:n virkamiehen välisiin juttuihin. Koskahan vaaliaseeksi kelpaa SUPO:n saamat turvallisuusraportit. Ne kai vuodetaan tänne. Toivoisin, niin jo olisi serverit kovilla.

tapio_o_neva

"Koskahan vaaliaseeksi kelpaa SUPO:n saamat turvallisuusraportit. Ne kai vuodetaan tänne. Toivoisin, niin jo olisi serverit kovilla."

Suojelupoliisin avulla voidaan tietenkin saada 1%-2% -yksikköä kannatusta eduskuntavaaleihin lisää äärimmäisen kiihdyttävissä tapahtumissa, jos ne ovat oikein ajoitetut.

Hintana siitä, että kokdemit saattavat pitää suojelupoliisia pelivälineenä enemmistöparlamentarismissa, on tietenkin se, että suojelupoliisia aletaan pitää vuoroin punaisena suojelupoliisina, kun se on SDP:n hallussa (päällikkö + sisäasiainministeri) tai vaikka toisen työväenpuolueen, niin ikään SDP:n tapaan marksilaiseen ajatteluun taipuvaisen "Kansallisen" Kokoomuksen hallussa.

Hintana suojelupoliisin ryhtymisestä puoluepoliisiksi yhden puolueen minäkuvan rakentajaksi, on tietenkin se, etteivät kansalaiset enää luota koko instituutioon, jolloin sen toiminta vaikeutuu. Kun näin käy tai näin jälleen kävisi, olisi tietenkin pinnalla ehdotus siitä, että suojelupoliisi yhdistettäisiin keskusrikospoliisiin "kustannussyistä", mitä ei milloinkaan pidä tehdä, koska tällöin suuret puolueet korruptoisivat poliittiseksi pelivälineeksi myös keskusrikospoliisin, jota on pidetty jossain määrin poliittisesti juntanttuja poliisin osia luotettavampana.

olavinieminen

Supo ja poliisi ovat menettäneet uskottavuutensa ja luotettavuutensa.
Poliisi vuotaa kuin seula kun aina ilmenee uusia vuotoja.

Nyt on selvää että Suomen turvallisuuteen ei voi luottaa.
On karmeaa että kuolleen Supo-johtajan puhelinnauhoite lähetetään TV:ssä.
Tämä jos mikä on rangaistava teko!

Lisäksi tuo nauhoite kuuluu poliisin salassapidettävään sisäiseen aineistoon.
Siinä ilmiselvästi otetaan kantaa Suomen turvallisuuteen.
Nevala ei tee myöskään rikosta vaan hoitaa virkaansa. Kataisen ja Nevalan puheluun ei myöskään liity rikosta.

Rikos on nauhan julkaiseminen ja se on selvitettävä.