Maanantai 20.5.2019

Maahanmuuttajien ”vieras väkivalta” halutaan estää

Luotu: 
30.9.2010 09:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Astrid Thors.

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) haluaa keskittyä kotouttamislain uudistuksessa perheväkivallan ehkäisyyn.

Ministeri Thorsin mukaan maahanmuuttajaryhmissä voi olla väkivallan muotoja, jotka ovat kantasuomalaisille vieraita.

– Tällaisia ovat esimerkiksi kunniaväkivalta ja pakkoavioliitot. Näistä ei ole saatavilla keskitettyjä viranomaistietoja, mutta ilmiötä on kuitenkin tunnistettu yhteiskunnassamme. Tarvitaankin hyvää viranomaisten, järjestöjen ja maahanmuuttajien yhteistyötä näiden väkivallan muotojen ennaltaehkäisemiseen. Tästä meillä onkin jo useita hyviä esimerkkejä, ministeri totesi tänään puhuessaan naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisseminaarissa Helsingissä.

Thors korostaa, että hyvä kotouttaminen ennaltaehkäisee osaltaan perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa.

– Olemme tunnistaneet lain valmistelussa sen, että väkivaltaa kokeneiden maahanmuuttajanaisten ja heidän lastensa kotoutumisen tukemiseen tarvitaan erityistoimia. Kuntien laatimissa kotouttamisohjelmissa tulisi omana kohtanaan ottaa tämä asia esille, ministeri sanoi.

Kotouttamislain uudistuksessa on korostettu koko perheen näkökulmaa kotoutumiseen.

– Jos yhteiskunta ja kodin ulkopuolinen elämä jää maahanmuuttajaäidille vieraaksi, hän ei pysty tukemaan lastensa kasvua ja kotoutumista. Lisäämällä tietoisuutta naisten oikeuksista ja velvollisuuksista ennaltaehkäistään ongelmien kasautumista ja kärjistymistä pahimmillaan väkivallaksi, ministeri painotti.

Thorsin mukaan uuden kotouttamislain lähtökohtana on, että kotouttamispalveluita tarjotaan kaikille maahanmuuttajille.

- Tämä palvelee haavoittuvien maahanmuuttajaryhmien, kuten vaikeassa asemassa olevien naisten, kotoutumista Suomeen, ministeri totesi.
 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

TapioTTT

Tämä esitetty Thorsin ratkaisu lisää hyysäriarmeijan kokoa, mikä Thorsilla on nähtävästi tässä on ollutkin tarkoituskin.

Eli yksi mamuperhe ja tuplaten lisää hyysäreitä kuvioihin = lisää sosiaalielätteja kokonaisorganisaatioon eli veronmaksajien elätteinä olevien määrä senkun kasvaa, tämähän on sitä tyypillistä Thorsin & RKP.n toimintaa

Arbatin lapsi

Tilastokeskus: "Suomessa hiton vähän ulkomaalaisia, vain vajaa 3 prossaa..."

Höh! Kyllä Suomen kansalaisuuden saaneetkin ulkomaalaiset ovat ulkomaalaisia! Nekin pitää laskea. Jos vielä toisessa ja kolmannessa polvessa korostetaan vierasta kulttuuria ja kieltäkin, on myös jälkeläiset laskettava ulkomaalaisiksi kun eivät kerran tunne olevansa suomalaisia ja suomalaisen kulttuurin piiriin kuuluvia. Varsinkin jos vaalivat "oikeuksiaan" kulttuurillisiin rikoksiinsa kuten ympärilleikkaussilpomiset ja kunniaväkivalta ja stalininpalvonta voitonpäiväfasismeineen ym.

Kansalaisuus ja kansallisuus ovat eri asioita.

Satunnainen suomalainen

Ilmeisesti kirjoittajalla on vahvat vuosituhantiset juuret Kantasuomessa ja näkemys aidosta suomalaisuudesta joten kysyisinkin hieman apuja.

Voitko kertoa mikä on se aika tai kulttuurin omaksumisen taso, jonka jälkeen voi katsoa olevansa suomalainen? Entä silloin, jos ko. henkilö korostaa esim. rajantakaisen karjalan murretta ja viljelee puheessaan vaikkapa myö -sanaa? Nopeuttaako se prosessia, jos esim. kännissä ajaa perheensä avojaloin lumihankeen?

Asia on minulle sikäli mielenkiintoinen, että sukuni on asunut vasta reilut kolmesataa vuotta Suomessa ja tästäkin osan rajantakaisilla alueilla; puhumme myös välillä vieraita kieliä. En kuitenkaan tunne kuuluvani kirjoittajan edustaman "kulttuurin" piiriin. Olenko siis suomalainen ihan oikeasti?

foinikkialainen

Jeesus väitti, että juutalaiseksi ei synnytä, juutalaiseksi tullaan. Israelin armeijaan kelpaa kolmannen polven juutalainen vasta. "Rajantakaisilla" alueilla? Puhutko Karjalasta? Jos olet karjalainen, niin olet suomalainen, tosin aivopesty karjalaiseksi. He tietävät olevansa suomalaisia.

zsi

Vanha sananlasku sanoo, "maassa maan tavalla tai maasta pois". Mihin ihmeeseen näitä kalliita "kotouttamisia" ym. niitä hoitavien virkamieslaumojen kera oikein tarvitaan? Suomestakin on satoja vuosia lähdetty siirtolaisiksi muualle, eikä varmasti ole ollut mitään "kotouttajia" tulomaassa vastassa, vaan itse on pitänyt paikkansa uudessa kotimaassaan löytää ja oppia maan tavoille.

Jos maahantulijat eivät Suomeen osaa sopeutua, se kertoo sellaisen raaan totuuden, että tulijat ovat haluttomia tai kyvyttömiä sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja vaikka kuinka ammennettaisiin kotouttamiseen verorahoja, ei tulosta synny.

Ihmisiä maahan otettaessa pitäisi katsoa tilastoja, miten eri maailmankolkista tulleet keskimäärin sopeutuvat Suomeen ja pyrkiä sellaisia avun tarpeessa olevia, joilla ei voi odottaa olevan kykyä sopeutua Suomalaiseen yhteiskuntaan, auttamaan lähtöseuduillaan.

machdevelop

Astrid paran tulisi lukea Sinuhe Egyptilainen, jotta ymmärtäisi puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Kulttuurien törmays ja niiden soveltumattomuus toisilleen ovat evoluutiota ja tosiasiaa. Kotouttaminen on sanahirviö, jolla ei ole todellisuuspohjaa. Koti on ihmisen asunto tai paikka elämiseen, ei sopeutumistapahtumaa tai ulkoista ohjausta elämiseen ! Haavoittuva maahanmuuttoryhmä lienee ei haavoittuvan kantaväestön vastakohta ja suojeluobjekti päättömälle politikoinnille. Kiva puhua potaskaa hienoilla termeillä Astrid.

JackD

Ihmisiä ja maahanmuttajia on erilaisia. Osa aiheuttaa ongelmia ja osa ei. Sitä ei voi valita ketä tänne syntyy, mutta Suomalaisethan keskimäärin ovat aika rehellistä, ahkeraa, oppivaa jne. kansainvälisessä vertailussa yleensä ns. huippuporukka.

Mutta se ei tarkoita sitä että kaikki tänne pyrkivät ovat samanlaisia kuin Suomalaiset! Osa on vähän, mutta osa ei ollenkaan. Se muuttaja joka sopeutuu ei tarvitse juuri mitään 'kotouttamistoimia', mutta ongelma osa noista ei tule muuttumaan ja sopeutumaan millään rahamäärällä ja toimilla vaan aiheuttaa kuluja ja ongelmia.

Joten miksi haalia maahan väkisin sellaista porukkaa josta tulee 100% takuulla ongelmia? Nythän käytännössä ongelman aiheutta porukan määrää on aktiivisesti koko AT:n kauden ajan koitettu lisätä. Kait Suomen etu on Suomalaisen ministerin tehtävä? Tässä täytyy jo epäillä AT:n motiiveja: ei kait kukaan ministeritason henkilö voi olla niin tyhmä että haali jatkuvasti tänne ongelmia?

M Eiramaa KNFIJV

Onko Big Brotherin Elisabet maanpetturuutta suunnitteleva viideskolonnalainen?

Mielestäni Suomeen ei kaivata tällaisia mahdollisia viidennen kolonnan wanna-be-rikollisia jotka näyttävät suunnittelevan julkisesti maanpetturuutta ja vihollisen auttamista sodassa tai poliisin toimessa rauhan aikana: http://www.stara.fi/2010/09/30/bb-elisabet-en-ma-voisi-venalaisia-ampua/

pupaa

maahanmuuttajien(islaminuskoisten) kulttuurissa asiat on usein niin, että naiset eivät saa mennä minnekkään ilman isännän lupaa. Luuleeko Astrid ihan tosissaan että ukot laskevat vaimonsa pois kotoa, oppimaan kieltä ja tasa-arvoa???

parviainen

Onko sillä väliä onko väkivalta vierasta tai tuttua?

Nyt haluaisin kovasti mielelläni tietää mitkä ovat Thorsin ohjeet "hyvään kotouttamiseen", jotta noita "vieraita" väkivallan muotoja ei täällä esiintyisi.

Olisiko sellainen mitään, että muslimimiehet todellakin laitettaisiin kuuntelemaan muutaman viikon ajan Suomen lakia?

ErkkiS

Vierasväkivaltaa ehkäistään ja vähennetään estämällä massamaahanmuutto liian vieraista kulttuureista, samalla kenkimällä pellolle täältä ne vierasväkivaltaiset maahantulijat. Ainiin mutkun sitten ei saadaakaan tarpeeksi sitä ihqua monikulttuuria ja erilaista (parempaa) väriä katukuvaan.

Olisko sitova kansanäänestys maahanmuutosta ja monikultista paikallaan? Ai niin. Sekään ei käy kun tyhmä kansa äänestää kuitenkin väärin.

Kun kerta Thors haluaa asua monikulttuurisessa mutta ruotsia puhuvassa ja suomalaisvähemmistöisessä naapurustossa, miksi Suomi olisi muutettava sellaiseksi? Eikö olisi helpompaa kaikille jos Thors itse muuttaisi Ruotsiin, tuohon monikulttuurin mallimaahan?

E. Lankinen

Maan poliisivoimia ohjeistetaan kunniaväkivaltaa varten, tuon lain kautta, hyvä niin.

Tietääkseni näin ei ole vieläkään tehty, ainakaan laajassa mittakaavassa?

Eikös tuossa ole lähinnä kysymys uudesta koulutusohjelmasta?

Ei sikäli että tänne tarttis enää lisää mamuja tuoda mutta kun ei näitä nykyisiä mereenkään voi potkia.