Tiistai 21.11.2017

Nuuskaaja, tämä on nyt ainoa keinosi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.10.2010 08:29
  • Kuva: Tallink
    Kuva
    Risteilymatkaaja ei enää saa tuoda nuuskaa kaverilleen.

Nuuskan kaikenlainen vastaanottaminen Suomen ulkopuolelta on ollut kiellettyä perjantaista lähtien. Tällöin astuivat voimaan muutokset nuuskan maahantuontia koskevissa säännöksissä.

Nuuskaa ei saa enää ottaa vastaan lahjana, joten kaverin laivatuliainen on nykyisin laiton. Nuuskaa ei saa myöskään tilata esimerkiksi netistä.

Nuuskaajan ainoa tapa saada nikotiinitöhnää itselleen on tuoda sitä mukanaan matkalta. Omaan henkilökohtaiseen käyttöön saa tuoda enintään kolmekymmentä 50 gramman rasiaa. Lahjaksi nuuskaa ei saa tuoda lainkaan.

Nuuskan myynti kiellettiin Suomessa vuonna 1995.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kim Lindblom

Tässä maassa haluttaisin ainakin kieltä:, lasten leikkiminen, skeittaaminen, käynnykkään puhuminen, tupakointi, koirat, kissat, yksityisautoilu, lihansyönti, turkistarhaus ja yksityinen aseenomistus.
Itse näen asian niin, että vapaassa maassa vapaalla miehellä on oikeus omistaa myös ase. Yksityisen aseenomistuksen rajoittaminen on tyypillistä yhteiskunnille jos vapaus on suhteellisempaa kuten entisessä Neuvostoliitossa, DDR:ssä tai Pohjois-Koreassa. Ja joskus tuntuu siltä, että myös Suomessa eniten aseenomistusta vastustavat juuri näihin yhteiskuntamalleihin haikailevat.
Itse näen yksityisen aseenomistuksen myös kansalaisen periaatteellisena turvana yhteiskunnan mielivaltaa vastaan. Se, että meillä on aseistautunut kansa pakotta poliitikot ja viranomaiset ainakin jossain määrin huomioimaan kansan tahdon.
Vaikuttaa siltä, että tässäkin maassa on henkilöitä jotka ovat niin vieraantuneet perinteisen miehen roolista, että ovat valmiit täysin ulkoistamaan esim. omaan perheensä puolustamisen jollekin viranomaiselle tai muulle taholle. Joskus voi kuitenkin tulla sekin päivä jolloin 112 ei vastaa.
Valitettavasti myös vapaudella on hintansa, kuten on myös esim. monikulttuurisuus nimisellä yhteiskuntakokeilulla. Jälkimmäisen tuhannet vuosittaiset uhrit ovat juuri niitä yksittäistapauksia joista valtamedia on päättänyt vaieta, kun taas vapaan aseomistuksen väitetyistä uhreista kerrotaan esim. iltapäivälehdissä viikkokaupalla sivukaupalla.
http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

Ämpäripää

Vaan millä saataisiin ihmiset ymmärtämään se, että rikolliset eivät noudata lakia, joten yksittäistapausten ehkäisemiseksi säädetyt laajasti yksilönvapautta rajoittavat kiellot eivät tuota muuta kuin harmia lainkuuliaisille, rikollisille asia on yksi lysti.

kyy

Jaaha, onpa mielenkiintoinen uusi avaus uuden politiikan ja kansanvallan harjoittamiseksi: koko kansalle aseet ja jos ei politiikka miellytä, henki poliitikoilta pois.

Sama mies haukkuu DDR:ään, Pohjois-Koreaan ja NL:oon haikailevia.

Logiikka hoi! Ellei kyseessä ole trollaus.

Judgement Day

ihmisten yleistä tietoisuutta tupakoinnin aiheuttamista sairauksista. Rahan keinoin useat arvostetutkin tiedemiehet saatiin antamaan toivottuja, eli vähätteleviä lausuntoja tupakan terveysriskeistä, minkä johdosta kaikki tupakkayhtiöitä vastaan nostetut oikeusjutut kaatuivat yksi toisensa jälkeen. Miljoonat ihmiset maksoivat tästä rahan korruptoimasta tieteellisestä metodista hengellään. Näin tapahtui siitäkin huolimatta, vaikka myös virallinen totuus, eli valtiot ja poliitikot yleisesti tuomitsivat tupakoinnin ja pitivät sen aiheuttamia terveyshaittoja hyvin todennäköisinä. Tämä on osoitus vain siitä, kuinka rahan voima vaikuttaa kaikkien muiden voimien yläpuolella.

Mitä siis tapahtuisikaan, jos virallinen totuus ja media kaikessa laajuudessaan asettuisivat joskus kannattamaan tällaista korruptoitunutta tieteellistä metodia? Nähtäisiinkö silloin ehkä lääketeollisuuden ajamia maailmanlaajuisia rokotekampanjoita jonkun mitättömän uhkan vuoksi? Voitaisiinko vääristellyn tieteellisen metodin keinoin luoda jokin globaali, koko maapalloa tai ilmastoa koskettava uhka, jonka keinoin koko maailma saataisiin alistettua yhden keskitetyn valtakoneiston alaisuuteen?
http://resurssipohjainentalous.blogspot.com/search/label/Wikileaks

Ailigas

..juuri näin. Nuuskaaminen on huomattavasti terveellisempää kuin tupakoiminen. Näin osoittaa _kaikki_ tieteelliset tutkimukset ja saman voin todeta myös omakohtaisella kokemuksella.
Poltin tupakkaa 40 vuotta ja voin kyllä myöntää, että loppuvaiheessa alkoi olla todella hankalaa. Astma oli puhjennut ja jouduin käyttämään sekä avaavia, että hoitavia astmalääkkeitä päivittäin, enkä voinut mennä edes nukkumaan ilman avaavan astmalääkkeen hönkäilyä.
1,5 vuotta sitten lopetin tupakoinnin kertalaakista, kesken savukkeen (en ole sen jälkeen polttanut yhtään savuketta) ja jo viikko sen jälkeen sain jättää kaikki astmalääkkeet ihan täysin ja kokonaan pois, enkä ole niitä sen koommin tarvinnut edes yhden yhtä kertaa.
Mutta elimistöpä ei sulattanutkaan niin rankkaa muutosta nikottelematta, vaan sydän meinasi tiltata kokonaan. Sain vakavan sydämen vajaatoiminnan. En nimittäin aluksi käyttänyt mitään korvaavia nikotiinijuttuja. Sitten kokeilin nikotiinipurukumia, mutta eipä niistä purukumeista mitään hyötytä ollut, sillä niiden nikotiinimäärät ovat niin pieniä, että on sama olla kokonaan ilman. Kun olin kuitenkin polttanut 2-3 askia päivässä viimeiset 25 vuotta.

Sitten eräs lääkäri kysyi, että olenko koskaan käyttänyt nuuskaa. Vastasin kieltävästi ja lääkäri kysyi, voisinko harkita kokeilemista. Minä, että mikäs siinä, jos siitä kerran saattaisi olla apua edes vähän. No, toin sitten Norjasta nuuskaa ja aloin kokeilemaan sitä, muutaman pussillisen päivässä, jolloin sydänoireetkin lakkasivat. Nyt olen käyttänyt nuuskaa lähes 1,5 vuotta säännöllisesti, en edelleenkään tarvitse astmalääkkeitä, enkä ole huomannut minkäänlaisia, edes pienimpiäkään terveydellisiä haittoja nuuskaamisesta.
Onhan se nuuska lähes terveystuote verrattuna savukkeisiin. En ole myöskään hetkeäkään harkinnut yhdenkään savukkeen polttamista, vaikka aluksi naureskelin, että tiukan paikan tullen aloitan tupakoinnin uudelleen. Ihminen kun elää yhdelläkin keuhkolla, mutta ilman sydäntä ei pärjää päivääkään... ;-)

tapioneva

No nyt Suomi on saanut Lex Thorsin kuitenkin siten, että valtion rahoilla matkustavat ministerit saavat edelleen tuoda thorsimaiset 20 purkkia Suomeen nuuskaa mielenosoitukseksi. Kaikkea ne varatuomaritkin viitsivät!

Seuraavaksi voisi keskittyä salakuljetuksen ja -kaupan rangaistuksiin. Yksi ruotsinsuomalainen käräjäoikeuden pihalla huuteli, että Pietarsaaressa jokaiselta bensiiniasemalta (tuskin kuitenkaan kylmiltä mittariasemilta) saa ostaa nuuskaa. Toinen tieto on se, että joka neljäs pietarsaarelainen mies nuuskaa.

On jotenkin kuvaannollista, että kansainvälinen nuuskarikolisuus on saanut Pietarsaaressa jatkua ikään kuin paikkakuntaa ei koskisi Suomen lainsäädäntö eikä Euroopan unionin 25 muun maan käytäntö.

Ruotsille on jätettävä nootti, Ruotsin Helsingin suurlähettiläs on kutsuttava ulkoasiainministeriöön haukuttavaksi selväksi suomenruotsiksi, Ruotsin ihmisoikeudet on otettava erityiseen tarkkailuun, Ruotsin kouluhistoria kielipolitiikan kohdalta on tutkittava 1940-luvulta 1960-luvulle sekä paljastettava kielto käyttää kouluissa Suomen kieltä välitunneilla, Suomen ja Norjan puolustusvoimien on valmistauduttava vapauttamaan Norrbotten ihmiskunnalle ja sivistykselle vaikka Venäjän federaation materiaalituella jne.

mikaat

Pakko myöntää, että nuuska on kyllä Mora-puukon ja Trangia-retkikeittimen ohella hienoja ruotsalaisia keksintöjä!

Jos oikeasti haluatte poltettavasta tupakasta kokonaan eroon ja silti nauttia nikotiinin hyödyistä, joko ihan vaan nautintoaineena piristeeksi tai lääkkeenä hermoston rappeumasairauksia vastaan, niin nuuska on se keino. Unohtakaa turhat nikotiinipurkat, laastarit ja aspartaamia sisältävät pikku pillerit. Ne on pelkkää Big Pharman rahastusta ja huuhaata, eivätkä edes toimi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Snus

JJ75

Hehehehee..kuka tuotaki paskalakia vahtii? Kysyn minä vaan. Turhaa taas rahaa paloi tommosenkin lain laatimiseen. Vuoden päästä nimitetään eritysivaliokunta vahtimaan auttaako asiaa mitenkään ja sitä seuraavana vuonna todetaan ettei auttanut.

TSV

"Nuuskaa ei saa enää ottaa vastaan lahjana, joten kaverin laivatuliainen on nykyisin laiton."

Miksi näin? No koska valtio ei voi sanoa ihmiselle mitä tehdä omalla omaisuudellaan (sama kun seksin OSTO-kiellossa). Eli jos omistat sohvan ei sen myymistä voida kieltää (loukkaisi muuten perusoikeuksiasi). Nyt sitten luullaan keksineen pelastus laki eli kielletään tietyn lahjan vastaanottaminen, mikä on tietysti absurdia ja jonkun pitäisikin tehdä tästä esimerkki tapaus ja mennä oikeuteen, koska jos voit vastaanottaa tupakka tai viina lahjan on täysin käsittämätöntä, että tämä pitäisi korkeimmassaoikeudessa.

Toisaalta muistin juuri korkeimmanoikeuden käsittelevän tissi-imurilääkäri keissiä...

Milloinkohan saadaan Euroopasta kiellettyä vihdoin kaikki?

parviainen

joita ei kuitenkaan voi valvoa. Voiko tullimies muka sanoa, että lahjaksi sinä nuuskaa tuot, kyllä minä sen tiedän??? Tai kuka sanoo nuuskaajalle, että etpäs ole itse hakenut tuota ulkomailta, kyllä minä sen tiedän??

Miksi oi miksi, nuo kaksisataa hyödytöntä isopalkkaista pösilöä laativat tuollaisia lakeja? Jotta kaikilla olisi rikollinen olo ihan varmuuden vuoksi, vai mikä pointti tuossakin taas on?

JAK

"Nuuskaa ei saa enää ottaa vastaan lahjana, joten kaverin laivatuliainen on nykyisin laiton..."

Voi hyvää päivää! Luuleeko joku poliitikko tosissaan, että tuolla on mitään vaikutusta nuuskan roudaamiselle kavereille? Aikooko tulli seurata jokaisen nuuskaa maahantuovan nuuskausta, kunnes rasiat on tyhjiä?