Perjantai 18.1.2019

Demari: Taitaa Tuomioja lähteä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.1.2008 08:44
  • Kuva: Compic-Photos/Eduskunta
    Kuva
    Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sdp).

Kansanedustaja Erkki Tuomioja ilmoittaa lauantaina Kouvolassa lähteekö hän tavoittelemaan SDP:n puheenjohtajuutta ensi kesän puoluekokouksessa Hämeenlinnassa. Keskiviikkona arvioitiin yleisesti, että Tuomiojan ilmoitus ehdokkuuden suhteen on myönteinen, kertoo Uutispäivä Demari.

Vastassa jo kaksi kertaa demareiden puheenjohtajaäänestyksen hävinneellä Tuomiojalla olisi ainakin puheenjohtaja Eero Heinäluoma. Esimerkiksi Heli Paasio on vetäytynyt kisasta alkumetreillä.

Eräiden arvioiden mukaan Tuomioja saattaa asettaa ehdokkuudelleen vielä joitakin reunaehtoja, jotka liittyisivät esimerkiksi neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämiseen puheenjohtajasta tai puoluekokousedustajien valintaan, kirjoittaa Demari.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kivioja

Todellinen sosialismi on aina ollut eliittivetoinen uskonto. Siinä onkin keskeinen sosilialismin menetymisen salaisuus. Aate on tarjonnut uuden reitin muodostaa aikaisemmin kirkon hallinnan tasoinen valta kansan hallisemiseksi. Siten on saavutettu mm. Neuvostoliitossa toteutettu uskonnollinen ihmisten arvottaminen yksinkertaisella perusteella, kuten noita- ja uskonvainoissa. Arvottamisperusteet ovat olleet uskontojen tasoisia ja tavalliselle kansalle ja myös ajatteleville käsittämättömiä.

Sosialismi kuitenkin esittelee tavalliselle kansalle uskontojen tasoista riemusanomaa, jonka paratiisi on ollut yhtä mahdoton saavuttaa, kuin uskonnoissa on ollut tapana.

SIMO PERTTULA

Aikanaan vahvan aatteen perusteella, ja se on kokoomus! Tunnen Tuomiojan, jo hänen isästään lähtien. Sanotaan "pojasta polvi paranee"! Tuomojan kohdalla, polvi huononi, mutta aate vahveni demarina, siksi Tuomioja! Tunnen siis tuomiojan historian demarina!

Kippari

Tuomioja pääsisi puheenjohtajan paikalta seuraavaksi pääministeriksi.

Tuomioja on selvinnyt erinomaisesti ministerin tehtävissä ja olisikin oiva valinta.

Kannattaa muuten käydä Erkin omalla sivustolla lukemassa vaikka
kirjavinkit. Niistä löytyy todella hienoja kirjoja.

Ensikko

Mielenkiintoista nähdä näkeekö demarikenttä edelleen alatyylin työläisaatteen säilyttämisen arvoiseksi, vai suostuuko massa siirtymään nykyaikaisen demokratiapolitiikan taakse.

Näen Tuomiojan nykyajan demarina, minulle Heinäluoma ennustaa mennyttä maailmaa. Sinänsä, vaikkakin toista aatetta edustavana, olen pitänyt Heinäluomaa hyvänä ja asiallisena puoluejohtajana.

Uskon että Tuomioja voisi linjallaan viedä demareita sellaiseen suuntaan, että Kokoomus ja Kepu olisivat helisemässä. Olen kylläkin aika vakuuttunut ettei tällaista muutosta demarien syvissä riveissä tulla siunaamaan.

Tuomioja on kiistatta älykäs ja sivistynyt poliitikko, jolla voisi olla annettavaa Euroopalle ja koko maapallolle varsinkin ympäristöasioissa. Hänen puutteensa, kykenemättömyys kansansuosion edellyttämään pikkupolitikointiin ja populismiin taitaa kaataa puheenjohtajahankkeen.

Ken elää hän näkee

Maurits

Tuomioja halusi mm. teologian opetuksen poistamista yliopistoista. Uskonpa valtaosan demareista katsovan, että tämä jo kaatoi hänen mahdollisuutensa. Muistetaan, miten Paavo Lipponen aloitti varsinaisen pääministeriksi johtaneen kampanjansa. Hän järjesti juhlallisesti TV:n myötävaikutuksella vihkimisen Vanhassa kirkossa. Se puri demarien riveissä.
Tuomioja tuo esille, miten syvälle käyvää oli Taisto Sinisalon koulutus omille taistolaisilleen. Siitä koulutuksesta kumpuaa vielä lähes 40 vuoden kuluttua peruskommunistisuus tuollaisena ehdotuksena.
SDP:n kohtalonkysymys on, miten päästä eroon SAK:n peitejärjestön maineestaan eikä kyse ole ollut vain maineesta vaan tosiasiasta, jonka Heinäluoman puheenjohtajuus toi räikeästi esille. Ellei Heinäluomaa saada vaihdettua, alamäki jatkuu.

LTamminen

Tuomioja piti Skepsis ry:ssä harvinaisen terävän ja suorasukaisen puheen. Sen perusteella vedin johtopäätöksen, että hän ei ole lähdössä mukaan puheenjohtajakisaan. Demarit eivät pidä aatteellisista kannanotoista. Aatehan heillä (niinkuin koko vasemmistolla) on ollut jo pitkään hautautuneena tekopyhyyden ja omanvoitontavoittelun alle.
Olen äänestänyt melko pitkän elämäni aikana yhden kerran demareita. Voisin äänestää toisenkin kerran, jos Tuomioja lähtisi kisaan mukaan ja hänet valittaisiin demarien puheenjohtajaksi. Edellyttäisin kumminkin, että NO-JAA-linja (=Tuomiojan kannaotto Ey:n liittymiseen) jäisi menneisyyteen.

askoniskala

Monet dogmaattiset puoleet eivät pidä aatteellisista kannanotoissa. Joskus 1970 -luvun lopulla tai aivan 80 -luvun alussa Tuomiojan kaveri opiskeluaikana oli Ilkka Christian Björklund. Mielestäni myös todellinen intellektuelli. Hän esitteli itäsaksalaisen toisinajattelijan Rudolf Bahron ajatuksia. Bahron merkkiteos Die Alternative julkaistiin suomeksi nimellä Vaihtoehto.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Bahro

Taiteilijakoti Lallukan salissa järjestettiin paneeli, johon osallistui pääasiassa kommunisteja ja tietysti Ilkka Christian itse. Aiheena Rudolf Bahro. Ilkka Christian yritti puolustaa näkökantaansa, seurauksena buuausta, vihellyksiä ja herjoja. Minä katsojana en kestänyt, vaan läksin pois. Tunsin häpeää Ilkka Christianin puolesta.
Joukossa tyhmyys tiivistyi siinäkin tapauksessa. Olin mennyt tilaisuuteen uteliaisuudesta. Lähdin syvästi pettyneenä yleisön kykyyn kuunnella. Kokoomuslaisena tilaisuuteen menin ja vielä varmempana oman näkemykseni oikeutuksesta sieltä lähdin.

Kari Kivioja

Tuomiojan halu lopettaa uskontojen yliopisto-opetus on huvittavaa, sillä vasemmistolaiuus on vain eräs uskonto, lahjakkuusvihoineen, kiihkoisine uskovaisineen, pyhine oppeineen, pyhimyksineen ja kirjoineen.
Vasemmiston paratiisi on osoittautunut yhtä saavuttamatomaksi kansalle kuin muissakin uskonnoissa.
Vasemmistoeliitti on yhtä hyvivoivaa kuin muidenkin uskontojen.

Kari Kivioja

Vasemmistolainen uskonto on harhainen tapa jäsentää maailmaa ilman tarvetta ajatteluun. Sinunkin uskonkiihkoiset ja eksyneet mietteet todistavat mielipiteeni olevan oikea.
Jos uskoo todella vasemmistolaiseen kaikkialla epäonnistuneeseen ökykapitalistiseksi ja herravaltaiseksi todettuun riistoyhteiskuntaan, niin tuskin on tarpeeksi lahjakas hyötymään tästä uskonnosta.
Vasemmistolaisella taitaa olla mm historia, vankileirien saaristo ja kommunismin musta kirja lukematta.

jounisuninen

Onko Tuomiojaa epäilty maanpetturuudesta? En ole mokomaa väitettä huomannutkaan. Epäilen, että hänet nyt sotketaan tässä isoäitiinsä Hella Wuolijokeen.

Tuomioja on sen verran vanhoillisaatteellinen sosialisti, että ainakin oikeiston kannalta hän olisi hyvä demarien puheenjohtajaksi. Aika on ajanut hänen ajastaan ja ajatuksistaan ohi, joten demaripuolueesta tulisi hänen johdossaan varsin vaaraton kellastuneitten papereitten rapistelija, ja suomalaisen sosialismin menneisyyden muistelija.

roh

tuolle väitteelle ei mielestäni ole - itse sellaisen 30v. seuranneena sanoisin, että nuorempi polven O. Pajamäet ja kumppanit, ovat sen verran kevyttä sarjaa että heistä ei olisi muuta kuin iloa kok/keks-akselille.
Ja Tuomioja "suomalaisen sosialismin menneisyyden muistelija", tosiaan saattaisi ottaa vielä Forssan ohjelman, ja sen muutamat toteutumattomat teesit, esille - kas kummaa kun ovat ajankohtaisempia kuin ehkä koskaan aikaisemmin.

Tuomiojan puolestaan nyt puhuu sekin, että hänen on turha pelätä mitään kassakaapeissa piiloteltuja listoja, on ollut sen verran suoraselkäinen, toisin kuin kenties muutamien saman ikäluokan potentiaalisten haastajiensa.

sikari-sakari

Sanavapauden rajoittaminen ja sensuuri eivät ole tätä päivää.
Pitää ajatella niin, että on vain hyvä asia jokainen saa kirjoittaa
mitä lystää. Näin ollen lukijat saavat tietoa kommentoijista ja pikkuhiljaa kunkin kommentoijan profiili alkaa hahmottua lukijalle.
Näin jatkossa on helpompi suhtautua kunkin kommentoijan kirjoituksiin oikealla tavalla.

Eläköön sananvapaus !

Kiinassa on internetin sananvapautta rajoittava koelaboratorio,
heidän tulokset ovat olleet huonoja. Tehtävä on mahdoton. Pian
hekin nostavat kädet pystyyn.

Kokoomuksen mies

Dominon herjaavat mielipiteet kertovat kyllä kaiken Dominosta itsestään. Ikävä että UusiSuomi antaa moisen alatyylin rehoittaa täälläkin, kyllä meidän porvarien pitäisi olla sivistyneempiä, no kaippa muutama mätä omena porukkaan sopii.

Demagogi

Tuomioja olisi valittu jo aikoja sitten pj:ksi, jos kentän mielipide olisi yltänyt puoluekokoukseen.

SDP:ssä on hieman omituinen edustuksellinen järjestelmä, missä piireistä ei päästetä jäseniä äänestämään, vaan valinnan tekee ns. "ylähuone". Tästä syystä Heinäluoma pystyttiin junttaamaan sivusta pj:ksi vaikka Tuomiojan kannatus oli kentällä mittausten mukaan suurempi.

SDP ei ole mikään demokraattinen liike. Jos vertaa esimerkiksi Keskustaan, niin Keskustassa lähes kaikilla halukkailla on äänioikeus puheenjohtajavaalissa ja paikallisosaston äänioikeutetut puoluekokousedustajat valitaan paikallisosastoissa halukkaista.

Tuomioja on pätevä valtiomies ja varmasti idealistiset harhat sosialismista on varmasti karissut monissa asioissa käytännön syistä. Kun SDP räksytti hallitukselle Tehy:stä en huomannut Tuomiojan yhtyneen tuohon ala-arvoiseen toimintaan.

Tuomiojan yksi merkittävimmistä meriiteistä on Suomen puheenjohtajakauden sukkulointi Libanonin kriisin aikana.

Kokoomuskodista lähteneen poliitikkosuvun vesa on varmasti sivistyneempi kuin rividemari, mutta ei yksi pääsky kesää tee.

SDP on todella pulassa, sillä nuoret eivät ole kiinnostuneet viime vuosisadan ideologian torvista, jotka vielä keskustelupalstoillakin horisevat Pentinkulman tapahtumista vaikka ne ovat fiktiota ja liki sata vuotta vanhoja.

SDP ei uudistu, ennen kuin se uudistaa puolueorganisaationsa. Nykyinen järjestelmä on luotaantyöntävä ja pönähtänyt joka ei kiinnosta edes perusduunaria.

domino

Poliittinen kuolema on väistämätön, koska ihmiset haluavat vaikuttaa itse omaan elämäänsä itsensä kautta, eikä ole kiinnostunut SDP:n oman edun tavoittelusta. Se ei ole miellyttävää katsottavaa kun työn sankari Ihalainen saa jäsenmaksurahoja 110000 euroa vuodessa + sosiaalikulut. Ei kukaan ole kiinnostunut näiden elättämisestä, eikä kenenkään muunkaan hyväksikäyttäjän elättämisestä. Sosiaaliturva ja muu julkinen palvelu on toteutettavissa monin verroin halvemmin ja tehostetummin. SDP ei tarjoa tällekään osa-alueelle kuin lisää kuluja, lisää suojatyöpaikkoja ja vähemmän tehokkuutta, muiden rahoilla toteutettuina.

Kokoomuksen mies

Itse olen sitä mieltä että Demarien ei pitäisi tulla meidän tontille, meillä on jo tarpeeksi porvaripuolueita, oikeastaan kepu ei ole jost tarkastellaan sen kannattajakuntaa, suurin osa kepulaisista elää tulonsiirroilla mm. maataloustuet, kotihoidontuet, isojen kaupunkien verotuloista iso potti jaetaan maaseudule jossa kepu on yksinvaltias jen.

Voi! kuinka rikas Helsinki olisi jos sen ei tarvisisi elättää maalaiskuntia! Sama pätee lähes kaikkiin isoihin kaupunkeihin, olisi mm. sitä paljon puhuttua asuntotuotantoa jne...

Demagogi

Kyllä sen tunnustaa länsimainen tiedekin....:)))))

Voitaisiin siirtää pääkaupunki välillä vaikka Vaasan suunnalle ja antaa sinne voimakasta kasvuboostia. Jospa se Helsinki tulisi jo omillaan toimeen? Vaikka kyllä jos Jakomäessä pyörähtää, niin ehkä se hieman vaikealta näyttää....

Demagogi

Ylioppilas Backman ja ylioppilas Heinäluoma.......

Jukka Gustafsson SDP:n ryhmän äänenä eduskunnassa ja siihen vielä Esa Lahtelan suuret ja selkeät filosofiset linjaukset.....

Olen kokenut, että SDP:tä ei ole voinut pitää opponenttina oikein missään, koska siellä ei ole akateemista katsantoa asioihin. Aina heitetään valheita ja panetteluja kehiin, jos joku jotakin SDP:stä tosiasioita kertoo.

Kari Kivioja

Tuomioja on ollut hyvin usein oudoissa yhteyksissä poliittisissa toimissaan. Tuomioja tuli tunnetuksi aikanaan nykyään mielettömältä tuntivien toimiensa kautta. Hän taisteli ja kampanjoi Suomen heikkoa ja kuitenkin itsenäisyyden pelastanutta armeijaa ja sen pohjana olevia henkisiä arvoja vastaan. Hän teki sen tilantessa, jossa jopa Kekkonen oli vaikeuksissa Neuvostoliiton uhan alla. Toimintaa voi siten arvioida erittäin häpeälliseksi venäläismielisyydeksi. Sitten shaahinvastaisuus, joka on uskomattoman ajattelematon kannanotto tilanteessa, jossa Neuvostoliitto toteutti hirviömäisen kiihkouskovaisen Khomeinin valtaan siirtoa ja sen kansan kärsimykset eivät ole päättyneet vieläkään.
Tuomiojan toiminta ulkoministerinä on ollut ilmeisen epäonnistunutta ja hän on toteuttanut monien lähteiden mukaan idealista politiikkaa, joka on ollut kansamme edunvastaista. Useimmat muistavat Ranskan presidentin arvion Tuomiojan ulkoministerin tasolla poikkeuksellisista kyvyistä. Mainitaan hänen saaneen lähes porttikiellon moniin tärkeisiin ulkovaltoihin perusteettoman ylimielisen käytöksen takia. USA:n ja sen tärkeän liittolaisen Israelin-vastaisuus on epärealistista ja erikoisen vaarallista politiikkaa heikolta ja vaarallisessa asemassa olevalta valtiolta. Hän on esiintynyt oppimestarina eräitten lähteiden mukaan ainoan "oikean" aatteellisen uskonnon tuoman ylimielisyydeen pohjalta. Emme tiedä onko hän esiintynyt Suomen vai Venäjän viestinviejänä.
Tuomiojalta puuttuu ilmeisesti roppakaupalla todellisuudentajua, joka aiheuttaa outoja toimia. Siksi on pelottavaa ajatella häntä puoluejohtajana. Monista merkeistä voi päätellä Heinäluoman olevan väliaikainen heikko johtaja, joka on helppo korvata teoriassa oppineemmalla Tuomiojalla.

domino

Monta kertaa nimimerkki tuhoutuu, jos sen katsotaan syyllistyneen ylilyönteihin, vieläpä jatkuviin sellaisiin. Kommentointi hengentuotoksista/vihasta on mielipide. Minun mielipiteeni on että kärjistyneet esitykset johtuen joko henkisestä tasapainottomuuden tilasta tai yleisestä kyvyttömyydestä luovat osaltaan kontrastia valtavirtaan. Se mikä on "järjenköyhää" on yhtä lavea käsite kuin perustuslakiin kirjattu "oikeudenmukaisuus" ja siitä voi varmaan väitellä ikuisuuksiin. Jos halutaan tähän ilmiöön viitata mätänä omenana, niin kaiketi se voi sellainen olla, tosin malli kertoo yksinkertaisuudesta. Itse joudun varmasti myöntämään että valtavirtaan suhteutettuna minussa on, omenana, mustelma. Haluan tietenkin myös nähdä sen kenessä sitä ei ole.

Viittaukset Kokoomuksen kannattajan stereotyyppiin lukijana tai vaatimustenmukaisuuteen syövät Uutta Suomea siihen kapeaan kategoriaan mihin YLE ja Helsingin Sanomat sen haluavatkin. Jos Uusi Suomi profiloituu pelkästään neljänneksen lehtenä, sen kapasiteetti on vahvasti vajaateholla. Ja se on taas lehden nimeä laajempana käsitteenä rakentuvan Uuden Suomen kannalta vakavaa takapakkia. SDP hyökkää palkatulla mielipiteellä välittömästi kun näkee tavallaan stagflaation Uuden Suomen tilassa. Tällöin Uusi Suomi on helppo pelata ulos "kokoomuskategoriaan" mielipiteen ja äänenkannattajana, rationaalisen mediamullistajan sijaan.

Jos ajatellaan Kokoomusta puolueena niin kyllä se on ainoa vaihtoehto, mutta ei se tee siitä hyvää, ei edes keskitasoista. Suurimman osan johtohahmoista tavanneena velttous ja todellisuudesta eriytyminen on valtavaa. Lähestulkoon jokainen politiikan johtohahmoista on kasvatettu, poliittinen broileri. Jos puolue on maksanut palkan alusta lähtien, niin minkälaiset edellytykset henkilöllä on suhtautua päivittäisiin asioihiin kansanomaisesti. Minun mielestäni ei minkäänlaisia. Porvarillinen, konservatiivinen, maailmankatsomus on ääri-ilmiönä sosialismiakin haitallisempi yhteiskunnan kehitykselle. Eli esimerkkinä Kalervo Kummola katsoo asiakseen kertoa että tappelut eivät kuulu jääkiekkoon, ahaa(?).

Kun sosialisti kieltää, niin ääriporvari tuomitsee ja käyttää arvovaltaansa josta jokainen ammentaa oman käsityksensä asian "hyväksyttävyydestä".

Edelleen, Tuomioja, Halonen, Heinäluoma etcetera... mädättävät Suomea staattisuuden, pelon ja yksilön aseman vaikeuttamisen myötä. Suomessa on pian pelkästään pelokasta, turvallisuudenhakuista ja ohjattua kansaa. Ehkä maahanmuutto ratkaisee tämän ongelman katkaisemalla perinteen ja luomalla uudenlaisen kulttuurin kun Suomalaiset itse toteuttavat sitä niinkuin ohjataan. Miljönääri-Jussin 6kk sitten tekemällä silmäniskulla on iltapäivälehden kannessa uutisoituna suurempi arvo kun yhteiskuntapoliittisilla kysymyksillä. Peruste ei todellakaan ole että: muuallakin on näin. Vaan kysymys kuuluu toistuen: miksi meillä on näin.

domino

Suhteellisen irrationaalinen, tyypillinen sosiaalidemokraattinen puolustuspiikki, jonka tarkoituksena on vesittää ajatuksen kehittyminen, siirtämällä huomio muuhun vastapuolen "vakavaksi" annettuun asiayhteyteen. Tämäkin on toiminut Suomessa jo pitkään, asiat jäävät käsittelemättä juuri sopivasti että vaikutuksia valtaan ei ehdi tapahtua. Senkin aika on päättynyt, valitettavaa SDP:n ja SAK:n kannalta. Periaatteessa heidän on alettava toimimaan kun Spesnatsit Juhani Putkisen hyökkäysskenaariossa ja pukeutua vastapuolen luotettuina pidettyihin kuviin. Ihmisten pitää olla entistä valppaanpana.

Yhden pienen alueen valtalehdessä törmäsin päärkirjoitukseen jossa haukuttiin hallitus ja viitattiin oikeastaan pelkästään Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teetettyihin tutkimuksiin, joihin haastateltu yhteensä 2000 ihmistä. Johtopäätöksenä annettiin selvä kuva että sosiaalinen oikeudenmukaisuus, tuloerojen väheneminen ja pienemmät sosiaalidemokraattiset arvot ovat "KOKO KANSAN" toiveita "KANSA TOIVOO" näin, kuitenkin lähes 60% äänestäneistä äänestää näitä vastaan siinä muodossa missä Helsingin Sanomat ja SDP ne esittävät. Kertakaikkisen naurettavaa propagandaa, röyhkeää ja saastaista.

Varsinaisen korruption mahdollisuus yleensä liittyy kohtaan jossa yksityistäminen tapahtuu, siinä vaiheessa virkamieskunta lahjotaan tavalla tai toisella, vaikka Suomessa ei olekaan korruptiota (yksi suurimmista kansanvalheista).

Sen jälkeen kun toiminnasta vastaa yksityinen taho, muuttuu korruptiota businekseksi ja mahdollisiksi kartelleiksi. Lokerointiyhteiskunnassa on tärkeää pitää käsitteiden eroista kiinni ja antaa niille merkitys. Muutoin palataan koko käytännössä toteutuvan yhteiskuntateorian perusteisiin ja näkisin että yhteiskunnan pysäyttämistä ja uudelleenjärjestelyä järkevämpää on pyrkiä rakenteellisiin muutoksiin vauhdin mukana. Sota olisi hyvä vaihe tälläisen pysäyttämisen toteutumiseen, silloin olisi mahdollisuus pyyhkiä sisäisiä vastavoimia pois vaikuttamasta ja poistaa niin sanottuja neuvottelukustannuksia hidastamasta jo vallitsevan enemmistön tahdon toteutusta. Lähtökohtana on tietenkin että varsinaisen valtion itsenäisyys säilyy.

Säkin pelaat sitä Civilizationia, niin kyllä siinä pystyy ainakin nykytiedon valossa varsin rationaalisesti simuloimaan tapahtumia. Voisiko Sid Meierista tulla maailmanpresidentti?

Pataviis

Taidat olla entinen stalinisti. Kirjoituksiesi sävy ja sisältö on tyypillistä stalinistien käsialaa. Heitä on vielä joukossamme runsaasti piiloutuneena "lammasten" vaatteisiin. No olet joka tapauksessa saanut hyvä agitaattorin koulutuksen jossain. Onneksi tämä ontuvakin demokratia pitää vielä puolensa ja kirjoittelukin on vapaata.

domino

No jos sait tämän ajatuksen kun kytkin korruption yksityisin markkinoiden ilmiöiden kanssa ja samaistin ne, niin ajatusta kannattaa viedä syvemmälle että eroaako se pelkistettynä kuitenkaan, onko siinä toiminnan tosiasiallisissa liikkeissä kuitenkaan eroa. Eron tekee sen että se on businesstä, busineksessä on pelisäännöt, se ei ole epäreilua, se on businestä.

Stalinismirinnastus sai minut todella miettimään kirjoitustani, vietin melkein tunnin miettiessäni stalinismia ja omia mielipiteitäni. Koin todellisen yllätyksen koska saan useimmiten viittauksia raa'asta markkinalinjasta kuin kysymyksiä vasemmistoideologiasta. Mutta uskon että tuo ajatusten tasojen pelkistäminen, lyhyesti, markkinaa käsitellessäni saa aikaan muunlaisia ajatuksia mitä viestin. Silloin ei ole enää kyse hyvästä tekstistä jos ajatukset kätkeytyvät sanojen taakse, eivätkä ne ole luettavissa tai ymmärrettävissä. Sanat ovat kuitenkin tälläisen foorumikirjoittelun viestinnän ainoa väline, niiden tarkoitus on ymmärrettävä yleisellä tasolla.

Olen todella yllättynyt siinä mielessä että olen toiminut liike-elämän hallituksissa jo toista vuosikymmentä ja piilostalinistina luulen että minun on markkinoita kunnioittavana vetäydyttävä sivuun tai viilattava sanansäilää. Ajatusvirta kun on niin lähellä karttaa kun se on puettu sanoiksi, jos linjamerkit ovat irrationaaliset eikä niitä edes tasojen välillä voi yhdistellä, on ajatusvirta kuvattu liian parahultaisesti eikä tälläisen kartan tekemisestä ole mitään hyötyä kellekään.

tapioneva

Kukaan ei ole koskaan laskenut, miten paljon asuntokupla pääkaupunkiseudulla on tullut maksamaan. Se aiheutti nimittäin euron alhainen korko ja kokoomuslainen politiikaton asuntopolitiikka.

Espoon Kokoomus ja Vihreät yhdessä Helsingin aateveljiensä kanssa ovat olleet esteenä Suomen kannattavimmille kuntaliitoksille jo vuosia.

totuuden torvi

Isoäitinsä Hella Wuolijoen elämää ja poliitista toimintaa tieto-Finlandialla palkitulla "häivähdys punaista"-kirjalla runsas vuosi sitten. Wuoliojan toimintaa Tuomioja kuvaili kirjan sivuilla varsin mairittelevaan sävyyn, todennäköisesti saadakseen synninpäästön Isoäitinsä kyseenalaiselle elämäntyölle.

Tosiasioiden valossa Wuolijoki oli onnenonkija, opportunisti ja kommunistiagitaattori, joka oli valmis myymään Suomen itsenäisyyden Neuvostoliitolle oman edun nimissä.

Totuuden nimissä on myönnettävä että Tuomioja on kirjassaan tehnyt perusteellista työtä kaivelemalla omia ja muiden yksityisiä arkistoja aiheen tiimoilta, kertomalla ne asiat jotka saivat Wuolijoen toiminnan jotenkin salonkikelpoiseksi historian valossa. Kirjan nimi kuvaa asiaa. Tumman punaisesta pyritään pesemään häivähdykseksi punaista.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Raimo Väyrynen (SDP) nimitettiin virkaansa Tuomiojan toimesta, hänen valittuaan Tuomiojan kirjan vuoden tieto Finlandia teokseksi Suomen Akatemian johtajan pallilta, yhden miehen raadissa. Kyseinen virkanimitys kertoo karulla tavalla Sosialistien arvomaailman sisällön pählinänkuoressa. Tuomioja kuittasi 30000 euroa palkintorahoja, kirjoiteltuaan kirjaansa työaikana, ministerinä ollessaan. Esimerkillistä toimintaa veronmaksajien piikkiin.

Tuomioja ja Väyrynen ovat pitkän ajan aatetovereita, jotka molemmat mm allekirjoittivat julkisen addressin Suomen EEC-liittymistä vastaan Helsngin Sanomien kokosivun ilmoituksessa vuonna 1972. Toverit ajoivat DDR:n tunnustamista ja Suomen integroimista tiukemmin SEV:n piiriin. Tuomioja on myös kunnostatunut matkalaskujen tehtailuun ja yksityiskoneilla lentelyyn virkamatkoillaan. Tästä voi päätellä että Tuomioja opettaa ja elää eri tavoin. Tuomiojan lukuisia muita oman edun nimissä tehtyjä ohareita en tällä haavaa viitsi luettella. Totean vaan että Demarit saisivat näköisensä johtajan punikkiporvari Tuomiojassa. Tämä olisi porvarien etu, koska se vääjämättä heijastuu SDP:n äänisaaliiseen, joka näillä näkymin on laskeva riippumatta siitä onko "Erkki the red"Tuomioja tai Don Heinäluoma puikoissa.

ristotkoskelainen

Niinhän se on. Tuomioja ei ole eläissään tehnyt päivääkään oikeaa työtä, vaan elänyt veronmaksajien rahoilla, diplomaattiperheessä ja poliitikkona; arvokkaita toimia tottakai, mutta että olisi jotenkin TYÖväestön asialla?
Halonen puolestaan SAK:n lakinaisena... tyypillisiä johtavia TYÖväen ihmisiä molemmat. Ja TYÖväki äänestää.

tapioneva

Tuomioja perintörahoillaan ja kulttuuripääomallaan voisi olla mikä tahansa demariylimyssukuihin tai kokoomusylimyssukuihin tai ruotsalaisylimyssukuihin kuuluva aristokraatti, joka on vaihtanut vaurastumisen ajattelemiseen Jörn Donnerin tapaan.

Tuomioja on lippalakkipäinen aristokraatti, joka kansanliikkeissä uskoo olevansa demokraatti ja joka nauraa niin Eero Heinäluoman kuin punaviinisosialistien eliitille yhtä aikaa.

Kapteeni Stransky, joka nauraa kuin kersantti Steiner.

Kippari

Taannoisissa presidentinvaaleissa Niinistö kampanjoi olevansa TYÖväen presidentti ja ilmoitti lisäksi vastakkainasettelun olevan ohi.

Kokoomuksen kannattaisi jatkaa samalla linjalla ja käydä kertomassa vaikka Kemijärvellä, ettei ole vastakkainasettelua ja että kaikki ovat samassa junassa.

Näin voitaisiin aloittaa vaivihkaa TYÖväen presidentin uusi vaalikampanja.

Kari Kivioja

Muistelempa miten epätasa-arvoisesti tämä Tuomioja tuli politiikkaan. Mukana oli tietysti koko suku ja solutetut tiedotusvälineet nostamassa häntä työmiehen selkään.
On vaikea kuvitella epätasaarvoisempaa tapaa nousta politiikkaan. Suomessa on jo pitkään ollut vaikea vasemmiston ulkopuolelta saada oikeudenmukaista tietä politiikkaan. Eduskunnan taso on varmasti laskenut ja tulokseksi olemme saaneet outoja ja huonosti ajateltuja lakeja. OLemme joutuneet äänestämään tietämättömyyden takia urheilijoita ja missejä.

Jape

Tuomioja oli kaksi vuosikymmentä, 1970-1980-luvuilla, paitsiossa SDP:ssä, koska hän petti toverinsa Zavidovo-vuotojutun yhteydessä. Sen aikaiset demarijohtajat tiesivät Tuomiojan syyllisyyden ja se esti hänen valitsemisensa puolueen johtopaikoille.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Zavidovo-vuoto

Kun rikos (ilmeisesti maanpetos/törkeä maanpetos) oli vanhentunut 20 vuoden kuluttua teosta vuonna 1993, Tuomioja tuli esille kirjallaan, jossa hän tunnusti välittäneensä Zavidovo-neuvottelujen asiakirjat ruotsalaiselle lehtimiehelle. Lopullista totuutta hän ei ole paljastanut osuudestaan, mutta sen pystyy lukemaan rivien välistä.

Ikävää tässä oli tietenkin se että sen aikaiset tunnetut demarivaikuttajat Jussi Linnamo, Seppo Lindblom, ja Antero Jyränki tuomittiin tapauksen yhteydessä, Tuomiojan sijaiskärsijänä. He menettivät luonnollisesti virkansa ja joutuivat jättäytymään loppuiäkseen poliittisten tehtävien ulkopuolelle. Erittäin ilkeä teko Erkki Tuomiojalta ja aika moni käyttikin hänestä varsin kuvaavaa lisänimeä "Liukas-Erkki"

Jokunen vuosi sitten Tuomioja ryhtyi jälleen pelaamaan vanhaan malliin, vuodattamalla Alpo Rusin vakoiluepäilyt julkisuuteen ennen aikojaan. Erittäin ikävä temppu ministerivalan vannoneelta poliitikolta.

Kun unohdetaan hänen kohdallaan rehellisyys ja luotettavuus, niin häntä voi pitää älykkäänä ja kyvykkäänä poliitikkona. "Liukas-Erkki" on demarien sisälläkin äärimmäisen vasemman laidan kulkija, joka luistaa kuin saippua märissä kumihanskoissa. Mutta ehkä hän olisi sopiva henkilö demareiden johtoon, yhtä sopiva kuin oli Ulf Sundquist aikoinaan.

tapioneva

Ja tuollainen pykälänluenta ei sovi suurpolitiikkaan ensinkään, vaan lähinnä rahvaalle ja keskitason virkamiehille, jollaisiksi Lipponen ja Nevala erehtyivät Rusiakin pitämään.

Loppupelissä varmaan paljastuu, että Zavidovon vuoto oli Kekkosen propagandaoperaatio sen osoittamiseksi, miten merkittävä välittäjä hän - siis UKK - on Suomen ja Neuvostoliiton välisissä suhteissa.

Maanpetokset ovat suurta politiikkaa, eivät mitään promillemittariin puhaltamisia tai ylinopeuksia.

Jos osoittautuu, että Kekkonen käski Tuomiojan järjestämään provokaation arvovaltansa kasvattamiseksi, on kyseessä tietenkin virkavelvollisuuden noudattaminen maan isää kohtaan eikä mitään tavallinen maanpetos.

Poliittiset rikokset ovat usein poliittisia provokaatioita, joita "vääryyden kärsinyt" on käskenyt tkeemään korvaamattomuutensa osoittamiseksi oman leirin typeryksille.

domino

Sosiaaldemokratia ei pysty järjen kanssa puolustamaan. Kysymys on vaan valtaeliitin tavoitteista ja niistä ei ole enää ketään kiinnostunut. Maanpetos/törkeä maanpetos, hehheh erittäin tyypillistä SDP:n jäsenelle. Petos, valehtelu, harhaanjohtaminen, vääristely, leimaaminen; SDP:n perusarvot.

Suomessa on viimeinkin aitoja yhteyksiä missä näistä asioista voidaan viimeinkin puhua laajassa julkisuudessa - Uuden SUomen lukijakunta on muuten jo melkoinen, keskustelufoorumeihin osallistujat näyttelevät vain pientä osaa kokonaisuudesta olen sen huomannut arkikeskusteluissa ihmisten kanssa ympäri Suomea. Sanoma alkaa valloittamaan yhä enemmän ihmisiä ja moni toteaakin että päivittäin tulee esiin ajatuksia jotka ovat mielessä ja mistä ollaan samaan mieltä.

Tottakai SDP:n palkattu mielipide yrittää tilkitä ja vaihtaa puheenaiheita jatkuvasti ja erittäin aktiivisesti. Korkeintaan henkinen pääoma ei enää kuitenkaan pysty syrjäyttämään totuutta, joka tulee julki, joka päivä enemmän.

Jape

Tästä Zavidovo-aiheesta ei kaikkea ole vielä kirjoitettu. Tuomioja on jättänyt kertomatta osuudestaan ja siitä saanemme kuulla lisää vasta kun hän on lopullisesti jäänyt pois päivän politiikasta.

Tapautumien aikana demarien johdossa olleet tiesivät Tuomiojan olleen asian julkistaja. Koko juttu olisi mennyt hyvin jos hän olisi ilmoittautunut tekijäksi. Linnamo olisi saanut jatkaa ministerinä ja Lindblom ja Jyränki olisivat myös jääneet tuomioitta. Rangaistuksen olisi saanut vain ja ainoastaan se oikea syyllinen.

Mutta Tuomioja ei suvainnut ilmoittautua asiassa, vaan antoi syyttömien joutua "lahtuupenkkin". Hän sai kuitenkin rangaistuksen oman puolueensa johdolta. Liukas-Erkki pidettiin tarkoituksella poissa puolueen näkyviltä paikoilta kahden vuosikymmenen ajan. Näin ei suinkaan olisi tapahtunut jos hän olisi toiminut Tapio Nevan mainitsemien motiivien perusteella. Tuomiojan tarkoituksena oli vain ja ainoastaan pyrkiä estämään Suomen EEC-vapaakauppasopimus, minkä aktiivisena vastustajana hän sekä mm. Tarja Halonen esiintyivät tuohon aikaan. Myös neuvostoliittolaiset olisivat mielellään nähneet ko. sopimushankkeen kariutuvan.

Kyllähän siinä tapahtui todellinen poliittinen rikos. Vieläpä sellainen että syyttömät tuomittiin ja syyllinen laistoi. Vaikka tekijää ei saatu oikeuden eteen, rikoksen vanhentumisen vuoksi, hän sai rangaistuksensa "toverituomioistuimelta", eli oman puolueensa johdolta. Näin jälkeen päin ajatellen ikävintä koko jupakassa olikin syyttömien sijaiskärsijöiden kohtalo.

hpuntti

mihin Tuomioja haluasi viedä Suomen. Hänen aikomuksensa tuntuvat vaihtelevan, voi olla, että Sovjetin romahtaminen vei pohjan osittain pois hänen maailmankuvastaan, aksiooma katosi. Saattaa olla, että hän sittenkin on vain vaaleanpunaisen pilven päällä leijuva idealisti.
Suomen etua hän kuitenkaan ulkoministerinä ollessaan ei mielestäni koskaan valvonut. Eikä häntä ulkomaiden uutisisa juurikaan huomioitu, hän oli näkymätön.
Joten toivottavasti SDP ottaa hänet kellokkaakseen, menneen talven lumilla hiihtelijän.

RealFast

SDP on kriisissä ja on selvästi omaa auringonlaskuaan kohti ratsastava puolue.
SDP:n vaalitilaisuuksissa tai kokouksissa ei näkynyt yhtään nuorta tai edes "nuorehkoa" ihmistä. Sama on näkynyt, jos esim. jos TV:stä on seurannut joko SDP:n tai SAK:n tilaisuuksia, marsseja tai kokoontumisia, yhtään nuorta ihmistä ei ole näkynyt.
Nuoriso- tai opiskelijavaaleissa puolueen kannatus romahti 3 prosenttiin, jopa perussuomalaisilla oli suurempi kannatus. SDP: "keski-ikä 62 vuotta” kuvaa hyvin tilannetta. Millään vasemmistopuolueella, sosialistisella puolueella, työväenpuolueella tai SAK-sidonnaisella puolueella ei ole paljon osaa eikä arpaa nykyajan nuorten arvomaailmassa tai elämässä. Tulevaisuus on ”citykeskustalaisten” ja ”citykokoomuslaisten” nuorten. Jopa nuorten city-perussuomalasten, joka entisestään syö SDP:n kannatusta. Perussuomalaisetkin tuntuu olevan nykyään parempi (ja suosiotaan lisäävä) kanava, jos halutaan vastustaa tai antaa “vaihtoehto” nykyisille vallanpitäjille. SDP:ltä tuntuu puuttuvan kokonaan nykyajan tuntemus ja visiot tulevaisuudesta. Katastrofaalisesti epäonnistunut kielteinen vaalikampanja on tästä selvä todiste.
SDP:läinen suuri ikäluokka väistyy kohta lopullisesti. 60-, 70-, 80-luku, ja 90-luvun alkukin on jo mennyt ja unohdettu.

Tuomioja todennäköisesti mittauttaa vielä kerran kannatuksensa puheenjohtajavaalissa. Hän sopiikin tähän SDP:n ikäkategoriaan (keski-ikä 62 v.) mitä parhaimmin. Hänen ei voida sanoa hyvällä tahdollakaan kuitenkaan olevan "nuorekas, tulevaisuuden johtaja". Kenestäkään muista yli 50-vuotiaista ei ole varteenotettavaksi ehdokkaaksi. Nuoremmista Jutta Urpilaisella ei taida olla tarpeeksi nostetta.
Maria Guzeninankin ehdokkuutta on väläytelty. SDP voi tarvita tässä asiassa riskinottoa ja hän voisi olla sellainen. Hyvä esiintyjä, mutta ei liene poliittisia ansioita tarpeeksi.

Pataviis

Povaat melko kolkkoa kohtaloa demareille. Olen lukenut aika tarkkaan puolueittemme periaateohjelmia ja sen perusteella uskallan olla hieman eri mieltä. On menossa vaihe jossa aatteellisuus leimataan vanhanaikaiseksi. Demareitten virhe on ollut juuri erkaantuminen peruasioista. Pääosin demareitten ansiosta Suomi pelastettiin nousuun lamasta. Myös kommunistien yritys yhteiskunnan muuttamiseksi on pitkälti demareitten torjunnan ansiota. Nyt hedelmät korjaa erityisesti Kokoomus joka melko falskilla mainonnalla voitti vaalit.

Olen varma kun ajat huononevat, mikä muuten vääjäämättä tapahtuu, demarit joutuvat ottamaan peräsimen käteen. Sen vuoksi puolueen olisikin valjastettava johtoonsa vain viisaita ihmisiä. Välivaiheena aivan hyvin Tuomioja sopisi tekemään siivouksen. En muista vuosikymmeniin hallituksen puhuvan niin paljon soopaa kun nykyinen hallitus tekee, se joutuu siitä aikanaan tilille äänestäjien toimesta.

RealFast

SDP:n periaateohjelmat tässä ei paljonkaan auta. Nämä demareiden saavutukset on jo mennyttä aikaa ja historiaa. Kuuluvat suorastaan historian roskatynnyreihin. Jos kokoomuksen vaalikampanja oli ”falskia” oli SDP:n kampanja täydellinen pohjanoteeraus, aivan ulkona Suomen todellisuudesta. Kielteinen, peloteltiin asioilla, jotka ei ole tästä maailmasta. Peloteltiin ”sinisellä” Suomella, jossa lapset maksavat, että pääsevät kouluun tai vanhukset maksavat käteisellä palveluistaan. SAK:n mainokset kruunasivat koko katastrofin. Demarit hyökkäsivät ja pelottelivat etenkin kokoomuksella kuin olisivat olleet itse altavastaajina tai oppositiossa, kun tilanne oli päinvastoin. Kansalaissodan juoksuhaudoista on noustu jo ajat sitten.

Onko niitä viisaita demareita enää olemassa 5, 10, tai 20:n vuoden jälkeen, jotka ottaisivat peräsimen käteen. Nyt nuorten (kaupunkilaisten) keskuudessa on ”in” olla tosiaan (city)-kokoomuslainen, -keskustalainen, tai –perussuomalainen. Tunkkaisella sosialidemokratialla ei tässä suhteessa ole tulevaisuutta. On vihdoinkin päästy siihen tilanteeseen, että porvarihallitus on pysyvä ilmiö tulevaisuudessa. Koko vasemmiston kannatus tulee laskemaan vähitellen. Tulevaisuudessa mennään koko ajan kohti enemmän kaksipuoluejärjestelmää, jossa kokoomus ja keskusta ovat yhdistyneet ja mahdollisesti SDP ja vasemmistoliitto. Hallituksen muodostaa joko porvari- tai ”oikeisto”-enemmistö tai mahd. vasemmistoenemmistö, jota ei suurella todennäköisyydellä tule koskaan enää olemaan. Kuten ei ole ollut vuosikymmeniin.

Erkki Tuomioja voi voittaa Heinäluoman ja se on jopa todennäköistä ja hän onkin sitten tämä välikauden täydellinen SDP:n siivouksen tekijä. Mutta onko tällä vanhalla vasemmistoradikaalilla minkäänlaista otetta tulevaisuuteen ja uudistuksiin. Tärkeämpää on se, kuka tulee Tuomiojan jälkeen. Ketään ei ole näkyvissä senkään asian suhteen.

Pataviis

Demareitten vaalimainoksissa osuttiin kyllä oikeaan mutta väärällä tavalla. Viimeaikaisten tietojen perusteella esim. sairauskorvausten omavastuuosuus alkaa olemaan kolmen eurooppalaisen joukossa ja tulee olemaan pian aivan kärjessä jos kaikki suunnitelmat toteutuvat.
Myös koulutuksen eriarvoisuus on kasvamassa ja suunnitteilla onkin jo opetushallituksessa eriasteisia koulutukseen liittyviä maksuja, näitä paimentaa uusi kokoomuslainen pääjohtaja.
Vanhukset ovat todella joutumassa vaalimainoksen tapaiseen tilanteeseen.

Aina kun nuoriso on heittämässä yli laidan vanhaa, ikään kuin isäntappona, tilalle on helppoheikit tarjoamassa omaansa. Hitlerin Saksa on esimerkki jossa natsismi oli todella in ja puolueet heitettiin roskakoppaan.

Jotenkin tulee kylmä hiki kun seuraa vaikkapa pääministerimme ristiretkeä mediaa vastaan. Se on erilaista kuin esim. Lipposen tai Sorsan joiden kritiikki oli sisältöpohjaista. Pääministerimme haluaisi selvästi suitsia jotenkin mediaa, ei vain uskalla sitä sanoa suoraan.

Tuomiojalla ei ole mitään mahdollisuuksia, siitä pitää huolen vielä Heinäluoman käsissä olevat politrukit. Sisällä käy kuitenkin melkoinen kuhina joka tulee näkyville vasta kunnallisvaalien jälkeen. Demarit tulevat nousemaan mutta toivottavasti ei minään in ilmiönä.

domino

"Tarttuu peräsimeen", SDP on puolue joka nimenomaan tulee aina silloin kuvioihin kun suot on ylitetty. Uskomatonta miten naurettava käsitys palkatulla mielipiteetellä on kuolevasta puolueesta. SDP:n perusarvo on kuitenkin oman edun tavoittelua, ihmisille se esittää välittävää jakamalla yhteisistä varoista ja on luonut tänne käsittämättömän huonon ostovoiman korkean veroasteen "hyvinvointivaltion" nimissä. Hyvinvointivaltiosta nauttivat kuitenkin aivan muut ketä siitä maksavat. SDP, uskomaton vitsi!

Uskomatonta että SDP.tä yrittää joku nostaa "kantavaksi voimaksi". Puhuthan nyt kuitenkin SDP:stä, kansaa hyväksikäyttävästä, alistavasta kokoonpanosta jolla ei ole oikeastaan enää minkäänlaista arvoa poliittisessa kentässä. YLE ja Helsingin Sanomat yrittää saada kuolemaa yskivää puoluetta. Nauroin jokin aika sitten kun Helsingin sanomien umpiröyhkeä vasemmistopropaganda antoi mennä taas. Asiassa esiteltiin teinejä, kolme kappaletta ja miten sattuikaan yhden teinin lempisivuki oli laitettu SDP.fi! Meinasin katketa naurusta, miten idiootteihin ajatusten asetteluihin ihmisten uskotaan menevän, monet menevätkin, niin kauan kuin Helsingin Sanomien ja YLE:n totuusarvoa pidetään vielä jonain. Tosin jo vuoden aikana on saatu niin paljon hyvää aikaan, että totuus leviää.

SDP odottaa lamaa, 15 vuoden sykli on nyt päättymässä ja 2 vuoden lama päättyy juuri sopivasti kun hallituskausi päättyy ja SDP saa taas hallitsemillaan medioilla myllyttää kuraa ilmoille, valehdella, pettää ja harhaanjohtaa, niinkuin aina.

Pelkästään vallasta juopunut, SDP:n luottamusmiesidiootti pystyy sanomaan että asiat on hoidettu huonosti valtion taholta. Joku Helsingin Sanomat paukuttuu hallituksen huonoutta koko ajan ja puolustelee silloin kun SDP mädättää "oikeudenmukaisuudellaan" maatamme. Taas vallitsee tilanne missä ikäänkuin luodaan kuvaa että SDP olisi jotenkin vahvempi, käsittämätöntä. SUomi on täysin porvarillinen maa, lähes 60% äänestäjistä äänestää porvareita. SDP yskii niin pahaa kuolemaa kahdesta syystä: propaganda ei enää toimi, Helsingin Sanomat ja YLE on yleinen naurunaihe kun puhutaan niiden "riippumattomuudesta". Toinen on luonnollinen syy: nuoret ihmiset eivät todellakaan ole kiinnostuneita SDP:n ideologiasta ja ymmärtävät sen järkyttävän ja yksilön alistavan hinnan. "VÄLITÄ" muista, myy itsemääräämisoikeutesi SDP:n koohotuksille. SDP on jo lähellä pitäisikö sen nimi julkaista vitsikirjana vitsinä vaiko puoluerekisterissä. Lepää hyvin SDP, sait monta Suomalaista kärsimään ja sait monen elämän nyljettyä ja vedettyä alas "tasavertaisuuden nimissä".

Demagogi

Jotenkin mielihyvää tunnen kirjoituksestasi, mutta sivistyneenä en tietenkään voi sitä allekirjoittaa. :))))

Kun Martti Ahtisaaresta valittiin presidenttiä Suomeen, ei parempaa valintaa olisi Lasse Lehtinen löytää. Se vain hieman hassusti taisi olla, että Martti Ahtisaari ei taida olla koskaan ollut oikeasti demari!!!!!

domino

On kuitenkin monta asiaa joissa keskustelu on juuttunut "sivistyneelle" tasolle. Mitään tahoa loukkaamatta tai syrjimättä on vaikea saada toteutetuksi muutoksia. Demokraattisessa yhteiskunnassa yksi ihminen ei voi, eikä sen kuulukaan voida, toteuttaa muutoksia. Jos ravistelee asioita kovalla kädellä, niin mahdollisti herättää tosiasioita tapetille, voimakkaampana ja pysyvämpänä. Varsinaisesta roolituksesta ei ole kyse, puhtaasti vuosikymmenien patoutumista ja koetusta "epäoikeudenmukaisuudesta", niinkuin yksilö häntä koskevan vääryyden määrittelee. Vastapuolen mielestä toiminta on ollut "oikeudenmukaista", niin toistettakoon tässä usein maanittelemani totuusarvo "oikeudenmukaisuudelle" siltä osin kuin sitä vakiona, muuttumattomana faktana, lainataan suoraan Valtionsäännöstä.

Ymmärrän mielihyväsi :)) Ja myöskin sen että et voi sivistyksen nimissä tuotoksia allekirjoittaa :)

tapioneva

1987-1991 ennustettiin, että Suomen Keskusta kuolee pois siksi, ettei Maalaisliitto sovi enää nykyaikaan.

Nykyaikaa tehtiin ottamalla ulkomaanvelkaa ja luomalla jälkiteollinen palveluyhteiskunta ilman sen edellyttämiä tuloja.

Suomen Keskusta on vieläkin olemassa ja vieläpä suurimpana eduskuntapuolueena.

Ehkä tätä virheellisempi ennuste oli Nikita Hrutshevilla, joka lupasi 20 vuoden kuluessa siirtyä kommunismiin.

Ei sosialidemokratia mihinkään lopu. Kun ajat kovenevat, 30%-40% kokoomuslaisista tarvitsee tulonsiirtoja ja ryhtyy jälleen sosialidemokraatiksi, omaksi itsekseen.

Pataviis

En usko että Kokoomuksesta löytyy demareille apuja. Kunhan saavat takaisin ne kotiin jääneet. Kepuhan on saanut uskoteltua nyt kaupungissa oleville lapsilleen että se on city-puolue. Taitaa moni pääkaupunkiseutulainen kepulaisen jälkeläinen todeta pian että kepu kantaa mieluummin rahoja takahikiälle. Kepulla on kyllä yksi valtti niin kuin muslimeilla eli lestadiolaiset, heidän sikiäminen tuo enenevässä määrin lisää äänestäjiä.

domino

Ajatusten asettelu, edelleenkö te luulette että valehtelu vie SDP:n eteenpäin niinkuin aina ennen? Pelottelu? Tämä asetelmien luominen on mennyt tiensä päähän, se vuotaa, täällä Internetissä kyllä kyllä. Uskokaa nyt hyvät ihmiset että oikeasti hyvät ihmiset ovat kiinnostuneita yksilöstä ja totuudesta. Ei heillä ole enää kiinnostusta palata maksamaan maailmaa missä vallan alin mikrotaso on kansa. Ihmiset ovat kiinnostuneita elämistään, kuitenkin.

SDP:n palkattu mielipide uskottelee toisilleen hyvyyksiä :) Tämä on hauskaa. Mutta hei eikö teidän pitäisi puolueopin mukaisesti puhua "nukkuvista äänestäjistä" siihenhän perustuu tulevia vaalejakin varten rakennettava propaganda-asetelma ylivoimasta.

SDP:n mahtijuna menee tässä kokoajan sivuraiteella, ettekö huomaa. Tämä (Internet vinkki vinkki) mihin te, palkattuna, niin aktiivisesti osallistutte on juuri se median alttari missä SDP:n pää on sahattu jo irti. Ja vaikka fantasiakirjallisuus antaakin mahdollisuuksia pään palauttamiselle, todellisuus ei. Nuorten huijaaminen ja pään sekoittaminen ei enää onnistu. Siellä on itsenäisiä ihmisiä, jotka vieroksuvat SDP:n muurahaisasetelmaa jossa puoli-idiootit luottamusmiehet pärisevät vanhojaan, millä ei ole mitään arvoa. Joskus ihmisille pitää toistaa paljonkin että ne uskovat läheisensä kuolleet, uskokaa tekin ja jatkakaa elämäämme rationaalisessa Suomessa, missä ihmisiä kannustetaan eikä alisteta.

domino

Tulonsiirrot sosiaalidemokraattinen ilmiö, pliis. Sosiaalidemokratian saavutukseksi yritettään kerta toisensa jälkeen asemoida hyvinvointiyhteiskuntaa ja yhteiskunnan rattaiden perusilmiöitä. Onkohan presidentti, poliisilaitos ja vielä elämäkin SDP:n nerojen tekosia. Ne on kuitenkin alimman desiilin röyhkeitä huutajaluottamusmiehiä joiden keskustelun yksi suurimpia avuja on SDP:n perusarvojen lisäksi päälle puhuminen, uskomaton ilmiö. Hyvinvointiyhteiskunta on Suomalaisten porvareiden, he sen maksavatkin. Vai riittääkö lähes 60% äänestäjävalta taloudelliseen määräämisoikeuteen demokratiassa, kyllä, sosiaalidemokratiassa ei.

puutarhamies

SDP tuskin osaa valita Tuomiojaa, kun asiaa ei edes kysytä jäseniltä. Vanha valitsijamieskähmintä on hyvissä voimissa vielä tämän sovinnaisuuspuolueen sisällä.

Valitkaa, te demarit, Heinäluoma tai Heli Paasio painolastiksi. Siten olisi hauskaa seurata laivan uppoaman lukemia.

Vielä hauskempaa olisi nähdä ensimmäinen hyvä puheenjohtaja miesmuistiin SDP:n ohjaimissa. Se raikastaisi ilmaa laajemminkin.

Tuomiojan puheenjohtajuus olisi historiallinen valinta mielestäni, vaikka olen ko. puolueen pilkkaaja, mutta en Tuomiojan.

Historiallisuudella tarkoitan, että elämme suurten muutosten aikaa.

roh

puutarhamies:
<ol>"Tuomiojan puheenjohtajuus olisi historiallinen valinta mielestäni, vaikka olen ko. puolueen pilkkaaja, mutta en Tuomiojan."</ol>

Olen tästä saamaa mieltä, ollut pitkään, tuo valinta on nyt mahdollisen, tai ei koskaan. Tämän tietävät ne jotka tuntevat Erkki Tuomiojan, hänen näkemyksensä; hänen kirjojaan lukeneet ja ajatteluunsa perehtyneet osaavat miestä arvostaa. Heillä itsellään on järkeä.

Ymmärrän, että täällä näkyy tuota lähinnä omien subjektiivisten tunteiden kautta tietämistä siitä, mitä ET edustaa poliitikkona ja ihmisenä .. ja muuta hölynpölyä vanhanaikaisuudesta ja ties mistä elitismistä - mutta sitä aivan samanlaista tunnepohjaista höpötystä Erkistä on valitettavasti myös puolueen sisällä.
Häntä ei voi tunnistaa, joka tuntee, tuosta höpöttäjien omaamasta vääristyneestä kuvasta.
Kun kysyy, että sano edes jotain konkreettista väitteittesi tueksi, esim. se klassinen ”kommunisti” -syytös, niin vastaus siihen on: ”kaikkihan sen tietää, että hän on …”
Kaikki?
Tajaa. …miljoona kärpästä voi erehtyä paskasta.
Ihan hyvin.

domino

Suurin osa Suomen yrittäjäkunnasta haluaisi karkoittaa miehen Suomesta. Selkärangaton esiintyminen, ääri-ideologiat, älykkäillä kiemuroilla taiteilu, eivät miellytä kansan selkärankaa.

Mites olisi jos Suomessa pitäisi valita että lähteekö yrittäjät vai Tuomioja, ihan näin mielenkiintoisena, joskin fiktiivisenä, asetelmana. EU:n myötä ollaan koko ajan liipasimella ja kansantalous on helposti tuhottavissa, koska SUomessa ei ole mitään sellaista "hyvinvointia" tai muuta uskoteltua hömppää, mitä ei olisi muissa maissa. Täällä on ainoastaan erittäin alhainen ostovoima. Monessa maassa on samat palvelut ja korkeampi ostovoima, mistäs tämä "valtava edistys" johtuu?

tapioneva

Mitäpäs roh jos pyytäisit jotain toveria kirjoittamaan Wikipediaan SDP:n historiasta jotain otteita?

Suomessa kokdemia kannattavilla kokoomulaisilla ja monilla nuordemareilla on erittäin puutteellinen tieto siitä, mikä SDP oli ja on.

tapioneva

Moni kokoomuslainen on paljon köyhempi ja paljon sivistymättömämpi kuin Tuomioja. Tuomioja ei ole myöskään henkilökohtaisesti yhtä ahne kuin moni sosialidemokraatti. Siksi hänen ei tarvitse jokaisesta pähkinästä välittää.

Tarzan.Kuusela

Kuinka monella aktiivipolitiikolla ei ole luurankoja kaapeissaan? Varsinkin Urho I:n valtakaudella vehkeily oli keskeinen osa politiikan tekemistä. Kotiryssiä oli kaikilla, myös kiivailla nuorsuomalaisilla, ja erilaisia lehmänkauppoja on tehty aina. Realiteetit menevät aina aatteen palon ohi.

Keskustelu Tuomiojan mahdollisesta puheenjohtajuudesta tuntuu hukkuneen, näillä palstoilla yleiseen aattelliseen inhoon SDP:ta kohtaan. Yhdyn ajatukseen: SDP on hanurista ja aiheuttanut paljon harmia poliittislla päätöksillään. Aloitellessani työelämääni Matti Ahde lupasi keventää verotusta tunnetuin seurauksin. Esimerkki on toki henkilökohtainen, mutta aiheutti pysyvän allergian ko. puoluetta kohtaan. Toisaalta soppaa olivat taatusti hämmentämässä myös muiden puolueiden tunarit.

Miksi emme voisi ajatella asiaa toisella tavalla: jos auto on rikki kannattaa valita paras mahdollinen mekaanikko korjaustöihin, jotta kimppakyyti olisi edes mahdollinen. Tuomiojan aatemaailma on taatusti peräisin perhetaustasta, mutta uskoisin hänen myös miettineen väriään valitessaan myös mahdollista liikkumavapautta puolueen sisällä. Impulsiivinen ihminen ei välttämättä jaksa loputtomia saunailtoja konjakkeineen tai puristella lentoemojen takamuksia, kun pitäisi saada jotain aikaiseksikin. 1970-luvun haamut alkavat hiljalleen hävitä ja sivistyneellä humanistilla voisi olla paljon uutta tarjottavaa, vaikka toimisikin monen mielestä vihollisleirissä. Kuten aiemmat keskustelijat ovat jo ilmaisseet, vaihtoehtoja on vähän.