Keskiviikko 16.1.2019

Nyt vastaa Yleltä erotettu kalja-ankkuri: ”Ei harmita”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.10.2010 18:54
Päivitetty: 
14.10.2010 09:34
  • Kuva: Kuvakaappaus / Yleisradio
    Kuva
    Kimmo Wilska ei työskentele enää Yleisradiolle.

Faktakulma

Kimmo Wilska

- Freelance-toimittaja ja ex-uutisankkuri Yleisradion englanninkielisissä uutisissa
- Asui lapsuutensa ja nuoruutensa Yhdysvalloissa
- Muutti perheensä kanssa takaisin Suomeen 16-vuotiaana
- Työskennellyt Yleisradiolle vuodesta 1985

Yleisradiosta tänään potkut saanut englanninkielisten uutisten ankkuri Kimmo Wilska antoi Uudelle Suomelle haastattelun, jossa hän kertaa aamun tapahtumia. 25 vuotta sitten Ylessä aloittanut freelancer-toimittaja oli keskiviikkoiltana hämmentynyt saamastaan huomiosta.

Yleisradio ilmoitti tänään, että ei enää tarjoa työvuoroja Kimmo Wilskalle. Hän vilautti Aamutelevision englanninkielisten uutisten lopuksi olutpulloa lähetyksessä. Video tapauksesta levisi lähes välittömästi internetin videopalveluihin.

Mistä moinen temppu juolahti mieleesi?

- Aamutelevisiosta tuli olutseuran insertti ja siellä oli oikein oluthanat ja -pullot. Otin uutislähetykseen mukaan tyhjän pullon sieltä.

- Se viimeinen sähke ennen sääosuutta koski anniskelulupatarkastuksia. Siinä ei ollut mitään kuolemanvakavia uutisaiheita, ja ajattelin, että jos laitan olutpullon äkkiä pois, sille olisi ehkä naurettu.

- Olen tehnyt aiemminkin tällaista hauskaa. Viime jouluna ennen taukoa vedin tonttulakin päälle lopputervehdyksen yhteyteen. Se sai myönteistä palautetta. Jotenkin rinnastin sen tuollaiseen.

Osasitko odottaa tällaista reaktiota?

- Se tuli yllätyksenä, mutta nyt kun pohdin asiaa, kyllä ymmärrän. Olen asunut Suomessa 1970-luvulta lähtien ja edelleen jotkut tabut tulevat yllätyksenä.

Oliko pullossa olutta?

- Siinä oli ollut olutta. Se oli sitä aamutelevision rekvisiittaa. Se olut oli jo ehtinyt mennä parempiin suihin.

Miltä nyt tuntuu?

- Ikävältä. Olen aina viihtynyt ylellä töissä. Siellä on hyvät kollegat ja työtoverit ovat todella mukavia.

- En ole vaatimassa ketään tässä barrikaaderille minun puolestani. Se, että ihmiset tekevät niin spontaanisti, on hyvin tervetullutta.

Kuulostaa, että et ole kovin harmissasi tästä.

- Se on luonnekysymys. Olen aika rauhallinen ihminen. Hötkyilystä ei olisi pahemmin hyötyä.

Oletko tietoinen, että tueksesi on perustettu jo Facebookiin ryhmä?

- Tiedä, mitä tässä tulee! (Nauraa.) Näin sen samaan aikaan, kun soitit. Poikanikin soitti juuri ja kysyi, olisiko huonoa makua, jos hän liittyisi.

Olisiko?

- Ei missään nimessä. Se olisi huonoa makua, jos minä liittyisin.

Nyt kun työt Ylessä loppuvat, aiotko tänään vielä oluelle?

- Sitä en kyllä tee, ellei tule aivan hyvin tarjouksia. Minulla on kuitenkin työpäivä huomenna toisella työnantajalla.

Voisitko ajatella vielä työskenteleväsi Yleisradiossa tämän tapauksen jälkeen?

- En sulje sitä pois. En ole paukauttanut mitään ovia, mutta en pane tarmoa tämän asian lobbaamiseen.

Katso Wilskan aiempi kannanotto päihdepolitiikkaan. Vastaa myös kyselyyn, oliko Wilskan vitsi mielestäsi hyvä.

Yleisradio on poistattanut videon Kimmo Wilskan tempauksesta Youtube-palvelusta.

Faktakulma

Kimmo Wilska

- Freelance-toimittaja ja ex-uutisankkuri Yleisradion englanninkielisissä uutisissa
- Asui lapsuutensa ja nuoruutensa Yhdysvalloissa
- Muutti perheensä kanssa takaisin Suomeen 16-vuotiaana
- Työskennellyt Yleisradiolle vuodesta 1985

Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

hipsuhiiri

Sisiliassa tämä kaljan juonti uutisten luennan yhteydessä ohitti Chilen kaivosonnettomuuden. (Olin siellä lomalla). Näin ne uutiset leviävät. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, turhan tiukkapitoista on potkujen antaminen. Suomen maine on jo mennyt maailmalla. Tästä oppivat ehkä myös englannin kielisten uutisten tekijät jotakin.... Suomen uutisia seurataan kun ne luetaan englannin kielellä.

Hannu Mikael

ja vielä kummemmat esimiehet Yle:ssä, kun tilannekomiikastakin tulee välittömästi kenkää.
Yle:n käyttäytymisnormit ovat ilmeisesti samat, kuin kirkolla.
Saarnan aikana ei pelleillä.

Kaiken Yle:n nutturapäisyyden kruunaa vielä sensurointi, kun Yle on poistattanut videon YouTube:stakin, ettei Yle:n typeryydelle aleta nauramaan maailmanlaajuisesti.

Vili Nieminen

Wilskan humoristinen tempaus oli hauskempi kuin kaikki maikkarin loppukevennykset yhteensä!

Todella huonoa pelisilmää osoittavaa toimintaa Ylen uudelta johdolta. Wilska on kaikin puolin erittäin osaava toimittaja ja vaikuttaa erittäin mukavalta ja älykkäältä mieheltä.

tapio_o_neva

"Wilska on kaikin puolin erittäin osaava toimittaja ja vaikuttaa erittäin mukavalta ja älykkäältä mieheltä."

Juuri siksi hänet kannattaakin siirtää työmarkkinoiden käytettäväksi lievittämään yksityuisen sektorin armotonta työvoimapulaa.

Hakkuri

Olutseura oli esittelemässä oluita jonkin aiheeseen liittyvän nimikkopäivän vuoksi. Kaljapulloja oli studioon raahatulla tiskillä viisi näytillä ja kaljahanojakin kolme vierekkäin. Hanoista laskettiin neljä tuoppia piripintaan ja lopuksi koko seurue toimittajat mukana maisteltiin vaahto suupielessä.

Ihmettelen menikö potkut nyt ihan oikeaan osoitteeseen jos moralismilla oli vaikutusta yhteistyön katkaisemiseen.

Yritin etsiä Areenasta tuota kohtaa. Lähetysaika oli klo 8:23 eteenpäin, mutta sensuuri oli iskenyt.

Onko tämä EVAn kiina-ilmiön ensitesti. Tänään potkitaan freelancereita ja huomenna palkollisia toimituksista.

intrigööri

Tuommoinen hupitemppu saattaa hyvinkin pasahtaa jäykkistä uutistenlukijan hommaa tekevän miehen päähän. Ei siinä mitään pahaa ollut. Korkeintaan siitä olisi voinut antaa huomautuksen ja sitten pikkujouluissa lahjaksi täyden pullon.
Jos jututatte 60- ja 70-luvuilla töitään tehneitä, kuulette nykyisin uskomattomilta tuntuvia tositarinoita silloisesta työelämästä. Hyvin monien erilaisten työpaikkojen kaapeissa ja roskakoreissakin oli pulloja ja siellä ne myös juotiin tyhjiksi.

moro

Pitää muistaa, että YLE on nyt täydellisesti Kansallisen Kokoomuksen hallitsema laitos.
Haukuittepa kuinka paljon tahansa demari-aikaista YLE:ta, niin nyt tulette pöyristymään.

Lauri Kivinen (Toim. Joht,) Kari Neilimo (Hallituksen puheenjohtaja)- Ja Kimmo Sasi (Hallintoneuvoston puheenjohtaja.) Kaikki kokoomukselaisia.

Siinä troikka, joka ensitöikseen täyttää oman lompakkonsa, sen jälkeen kokoomuslaisten kavereidensa lompakot- jonka jälkeen ne suorittavat epämieluisten ihmisten puhdistustoimia YLE:ssa.

Muistakaa, että kaksi jälkimmäistä kokoomuslaista korottivat ensinmainitun toimitusjohtaja Kivisen palkkaa niin, että tarvitaan n. 3000 lupamaksun maksajaa, että toimitusjohtajan palkka tulee maksetuksi.

PetSu

Yleisradion johto on kuulunut 1960 luvulta saakka aina vasemmiston edustajalle. Nyt ei kuulu. Yleisradion hallintoneuvosto on aina ollut koostumukseltaan sama kuin Eduskunnassakin ja tuon viiskymmenluvun jälkeen oikeisto, eli Kokoomus on vähiten ollut hallitusvastuussa, jossa henkilöt tähän hallintoneuvostoon jaetaan.
Nyt on ensimmäinen johtaja YLE:ssä, joka ei ole poliitikko.
Jos joku muistaa, niin kirjoittakoon tähän, kuka muu ei myöskään ole ollut vasemmistopuolueeen jäsen.

Aivan kaikki ei suinkaan sisälly tähän tyhjään olutpulloon.
Toiminta Suomen Kannabisyhdistyksessä ei varmaankaan ole jäänyt huomiotta.

alaine

Arvi Lind sanoi aikanaan YLE:n vaikeuksista kertoneen raportin jälkeen että: "..no jatketaan nyt vielä niin kauan kun YLE:llä vielä jotain toimintaa on".

Voisimmeko ottaa häneltäkin edut, eläkkeet, pikkujoulukutsut ja muut vipit todella pian pois ettei näin vaarallinen henkilö kulje YLE:n käytävillä miten sattuu?

YLE on täysin oikeassa: tapahtuman kokonaismerkitys YLE:n uskottavuudelle on sittenkin merkittävä, tosin YLE:n omien toimenpiteiden myötä varsin negatiivinen.

tapio_o_neva

Minusta on myönteistä, että jormaollilalaiset piirteet vahvistuvat Suomi-brändissä.

Ehdotan, että Yleisradion uutistenlukijat ajavat partansa ja kampaavat tukkansa sekä laihduttavat sen verran, että sopii rippipuku päälle.

On vastenmielistä katsella nälkää näkevässä Suomessa yli 25:n painoindeksi vanhoja partanaamoja televisiossa. Ottakaa vaikka kiinalaisista mallia. Päälle tumma puku ja asiallinen ote. Lisäksi rouvat kotiin eikä mihinkään kuvalehteen mageilemaan.

Minusta Lauri "Lahtari" Kivinen voisi antaa lahjaksi Yleisradion hippihenkilökunnalle Kultaisen käytöksen oppaan. No jos nyt ei aivan siirrytä hameen pitämiseen niin ainakin parran voisi ajaa, jotta ei sekottuisi joulupukkiin ja pukeutua siististi.

Ilmeisesti olisi liikaa vaadittu kieroon kasvaneilta, että puhuttaisiin siististi, mutta edes jostain on hyvä aloittaa.

Yleisradion uutisankkurin ei tosiaankaan sovi näyttää kokoomuspoliitikolta grillijuhlissa eikä Stubbilta nakugolfissa eikä Tuomiojan kaltaiselta lippalakilta.

Pelleily varattakoon vain poliittisille päättäjille ja rengit pysykööt lesteissään suutarien tapaan.

siviilitarkkailija

Töissä juopottelusta saa potkut jos ei ole johtaja tai myynninedistäjä. End of Story.

Uutistenlukija joka on tyhjentänyt työssä kaljapullon saa (yllätys yllätys) potkut...siksi uutistenlukukomiikka säästetään viimeiseen lähetykseen. Tai eihän mies saanut potkuja.

Harvalla on vakinainen työsopimus

Elämme kommunistisen kokoomuksen ja työehtosopimusten tuhon aikaa. Jos ei ole jatkuvaa työsopimusta,ei saa potkuja. Hänen palvelujaan ei enää tarvita. Aika monessa työpaikassa viinan kanssa työaikana läträävän palveluja lakataan tarvitsemasta.

Yleisradio kommunistisen kokoomuksen johdolla ei solmi vakinaisia työsopimuksia. Se tekee epämääräisiä keikkoja ja petollisia freelance-soppareita koska rahat meni ohjelmatominnista vastaavan Nolla-Pekka Heinosen ajamaan digikankkulan kaivoon.

Alkoholin työaikaisen käytön johdosta vakinaista työsopimusta ei irtisanota. Työntekijä passitetaan hoitoon ja toistuvat alkoholin käyttöongelmat johtavat työsopimuksen purkuun.

PetSu

Kaikki YLE:ssä on nyt hallituksen syytä, kun sosialisti Jungner vaihtoi pestiä SDP:n puoluesihteeriksi.
Sitä ennen vain hallintoneuvoston oikeistojäsenten syytä.

Onhan se vasemmiston vaalikauhu ollut jo kauan tiedossa, mutta näin vakavaa. Mistähän löytisi se yksikin ääniharava? Isä Mitroko taas?

Kun pallo on demareilla ja vasemmistoliitossa näin pahoin hukassa, niin kaikki konstit ovat luvallisia.

PetSu

Siksi jokainen vähän US-englantia ymmärtävä pysyy mukana leffoja ja sarjoja ja Wilskaa katsellessa/kuunnellessa.
Kauniit ja Rohkeatkin on käsikirjoitettu niin, että tarvitsee osata/ymmärtää noin 800 sanaa jenkki-englantia ja olet aina kärryillä. <- tajuat missä mennään.

Mikään tuomitsija en ole, mutta Kimmo Wilska on samanlainen kuin minäkin. 23 vuoden jälkeen yritin olla suomalainen ja nyt kirjoittelen täältä minne olen juurtunut.
Me emme puolisoni kanssa voineet elää minun kotimaassani ja aallot seurasivat, kun lähdettiin pois.

Se totuus ei pala missään, jonka entinen Espanjan Suomen suurlähettiläs sanoi. - Muutaman vuoden kuluttua ja kielen opittuamme, voimme harvoin enää palata.

Kimmo Wilska oli nuori palattuaan. Lähdin maailmalle vanhempana. Paluuta ei ollut eikä ole. Ehkä hänkin joutui saman erilaisuuden uhriksi, kuin minäkin. Pätevä, mutta erilainen.

rape

Aivan oikein teki YLE antaessaan kenkää. Uutiset ovat sellainen brändi, jossa korostuu luotettavuus ja asiallisuus. Spedeilyt eivät siihen vain sovi. Tämän brändin näkyvin merkki on uutisankkuri. Jos tuottaja ei voi luottaa ankkurin toimintaan niin mihin sitten?

Miksiköhän tätä on niin vaikea ymmärtää? Ei tässä ole kysymys tiukkapipoisuudesta alkoholin tai oluen suhteen. Tuotteen haltija (YLE) haluaa suojella tuotettaan (Uutiset ja ajankohtaisohjelmat). Kaikkiin ei vain viihde sovi, mutta sitähän on 7-päivää kansalaisten vaikea ymmärtää.

Hakkuri

Ei missään firmassa tyhjän kaljapullon takia työsuhdetta katkaista oli muotona mikä hyvänsä. Eihän uutistenlukija edes juonut vaan oli juovinaan. Ei edes huulilla käynyt!

Kannattaisi sinunkin seurata aikaa ja kääntää kanavaa vaikka maikkarille uutisten ajaksi. YLEn uutiset ei vastaa toiminnaltaan sitä mitä oikealta uutistoimitukselta voi odottaa. Maikkarin toimittajat ehtivät mihin tahansa maailmalla aina kun tapahtuu. YLE tulee rääppimään seuraksi kun kaikki on jo oikeastaan ohi. Luotettavuuskin YLE:llä on haukkumasi seiskan tasoa.

TV-pappa

mainoksettomuudellaan vehnästelevän Radion Suomen lähetystoiminnasta todella huomattava osa menee mitä typerimpien MAINOSTEN, eli tulevien YLE-ohjelmien buffien lähetystoimintaan. Ja eipä taitaisi rehellisesti mainosradiona esiintyvä pystyä lähettämään noin selkeäsanaista tupakan mielikuvamainontaakaan kuin tämä samainen Suomi viime päivinä piipunpolttokisan arkistopätkäänsä loputtomasti toistellessaan. Ei puutu kuin sponsorin piilomaininta buffin lopusta. Ja kun näytti siinä Kakkosen uuden miljoonasarjankin ekassa osassa radion merkki jäävän turhan pitkään roikkumaan kuvaan, niin eikö voitaisi soittaa aina tuotesijoittelukohdassa sama törähdys kuin urheiluradiossa potkupallomaalin syntyessä. Näin katsojakin huomaisi heti valpastua, jolloin draamaa ei tarvitsisi pysäyttää turhan takia joka kerta. Tiedä vaikka olisi jo keksittykin jatko-osissa, enpä ole vaivautunut tarkistamaan, enkä kyllä aio jatkossakaan.

Masa Lahti

Poikani aikoinaan kaatoi saunabissen lattialle.
Oskari koiramme siivosi nautinnolla lattian.
Yleensä niin hyvin käyttäynyt Corgi muuttui riehakkaaksi.
Seuraavana päivän Osku oli taas hillitty, ja lepäili koko päivän.

soulseeker

Tukiryhmässä on nyt 52.000 ja YouTubessa yli 500.000 näkijää - Video on kopioitu useita kertoja ja leviää mm. Twitterin kautta edelleen. Nyt kannattaa perustaa tukisivu ja järjestää keräys Kimmon puolesta. Jännää olisi myös julkistaa hänet erottaneen esimiehen nimen ja sähköpostiosoitteen.
YLE ei ymmärrä, miten väärä tuo erottamispäätös on ja miten maailmalla siihen suhtaudutaan. T. Saksasta.

kaijakuopila

Suomen alkoholin käyttö kulttuuri pon per*seestä. Sensijaan, että jo nuoret opetettaisi maistelemaan viinejä silloin tällöin, jopa puhuminen kielletään ja näin aiheutetaan kännäämisjuoppoutta. Onhan tuo järjetöntä seurattavaa.
Halosta ja Paateroa myöten kaikki tutustumaan kansainvälisiin juomatapoihin. Nyt Suomen hölöilyille nauretaan.